Jump to content

Moto Zajednica

Cross za ćerku 11g i staze za isti

Recommended Posts

• Drug član, 608 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Pozdrav off road ekipi, sa potrebom savetovanja i predloga.

Imam ćerke 11g od kojih je jedna zagrejana malo više za motore, a Kymco VisaR110 joj je još prevelik i da uči. Razmišljam se o cross motorićima 50-80-100 kubika, po mogućstvu automatski menjač.

Da li neko ima iskustva koji bi to bio model zgodan, i kuda se voziti sa njom?

Nalazim se na pola puta između NS i BG. Pretpostavljam da bi na Fruškoj gori moglo nešto zgodno da se nađe i za učenje i vožnjicu.

Nadam se da ima nekoga sa postojećim iskustvom, pa će pomoći .

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 834 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

Prebaci parkiranje motora i opremu negde dalje u komsiluk da ih ne gleda vise i da se ne ugleda na tatu, pa ce da se ohladi. Kad ides na voznju ides ko u prodavnicu, a kod drugara se presvuces i odjezdis. Jos motocros, kad krene da skakuce zadnji tocak po prasini il kad naidje na kamen, il zaboravi u panici da vrati gas, ako se i preturi pa opece na auspuh...treba li ti ta briga?

p.s. da mi ne zamere koleginice, nemam nista protiv cura na motoru, al ovo je dete, pa jos motocros bez iskustva. Znam da bi bila sa opremom i budnim okom tate, al mnogo je nepredvidjenih losih mogucnosti.

Promenio član stilgar
  • Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7493 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, maza1 said:

Pozdrav off road ekipi, sa potrebom savetovanja i predloga.

Imam ćerke 11g od kojih je jedna zagrejana malo više za motore, a Kymco VisaR110 joj je još prevelik i da uči. Razmišljam se o cross motorićima 50-80-100 kubika, po mogućstvu automatski menjač.

Da li neko ima iskustva koji bi to bio model zgodan, i kuda se voziti sa njom?

Nalazim se na pola puta između NS i BG. Pretpostavljam da bi na Fruškoj gori moglo nešto zgodno da se nađe i za učenje i vožnjicu.

Nadam se da ima nekoga sa postojećim iskustvom, pa će pomoći .

Postoje cross motorići za juniore. Npr. Yamaha TT50 i slično. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 608 postova
36 minutes ago, stilgar said:

Prebaci parkiranje motora i opremu negde dalje u komsiluk da ih ne gleda vise i da se ne ugleda na tatu, pa ce da se ohladi. Kad ides na voznju ides ko u prodavnicu, a kod drugara se presvuces i odjezdis. Jos motocros, kad krene da skakuce zadnji tocak po prasini il kad naidje na kamen, il zaboravi u panici da vrati gas, ako se i preturi pa opece na auspuh...treba li ti ta briga?

p.s. da mi ne zamere koleginice, nemam nista protiv cura na motoru, al ovo je dete, pa jos motocros bez iskustva. Znam da bi bila sa opremom i budnim okom tate, al mnogo je nepredvidjenih losih mogucnosti.

Svakako da ima nepredviđenih stvari. Zato sam i tu uz nju. A i kad nisam, moraće se snaći.

Pogledi na svet su drugačiji kod ljudi. Živeti u strahu nije opcija koju preferiram ni za sebe, pa ni za decu.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Drug član, 924 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ja sam sa 6 godina dobio Tori, sa 8 Yamahu cross 80cc, 3 brzine poluatomatik. Bolje da uče na vreme i pod nadzorom. Moje mišljenje.

@maza1, ako se dobro sećam, video sam na sajmu da MK Bezbednost ima dečije kroserice,  ali se nisam raspitivao za detalje, moj malac sedeo na jednom.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 450 postova
  • Motocikl: k9

Imas ekipu malih trkaca na kros motorima, vezbaju svuda po Srbiji, gde imaju staze, kad i kako se organizuju. Znam da imaju neku uredjenu stazu u Lestanima. Mozes da ih kontaktiras pa da vidis kako se organizuju. Raspolozeni su za nove drugare i clanove. Mozes da odes da prisustvujes treningu, da probate malo da vozite. Ponekad imaju takve motorice na prodaju.

Ne znam dal da kacim ovako javno broj telefona ovog momka sto ih vodi i organizuje, pa ako ti treba javi se da ti pustim  u poruci

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 608 postova
6 hours ago, ske said:

Ne znam dal da kacim ovako javno broj telefona ovog momka sto ih vodi i organizuje, pa ako ti treba javi se da ti pustim  u poruci

Naravno, šalji iMbox :)

• Drug član, 893 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 15 sati, QmBGD je napisao:

Ja sam sa 6 godina dobio Tori, sa 8 Yamahu cross 80cc, 3 brzine poluatomatik. Bolje da uče na vreme i pod nadzorom. Moje mišljenje.

@maza1, ako se dobro sećam, video sam na sajmu da MK Bezbednost ima dečije kroserice,  ali se nisam raspitivao za detalje, moj malac sedeo na jednom.

Moj prvi motor ikada... Cale kupio za ondasnjih ~100eur. I zaboravih da sam ovo terao, tu je sve pocelo... Mislim da sam bio drugi osnovne... Komsijama sam bio trn u oku, vozio dok se ne potrosi mesavina, smrdeo na istu a trnci u rukama posle voznje takodje nezaboravni deo secanja. Lepe, bas lepe uspomene...

Ps. nije moja slika, al motoric je bio apsolutno isti. 

bombardier-mini-kros-49-10.jpeg

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 4

• Drug član, 608 postova

Eto jedne lekcije koju samonaučih... barem spomenite ženi da ste dogovorili sa detetom da vozi motor. Danas dogovaramo klinci i ja šta i kako ćemo, kad žena pita: " ko bre da vozi motor!? " :lol2:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20
On 26. 9. 2023. at 21:37, stilgar je napisao:

takodje da ne pominjemo ogromnu kulturu pocinjanja sa cross-om od jako malih nogu u vecini MidWest-a Amerike. Znaci ne pricamo o situaciji saobracaja i kulturi istog, pricamo o off-road terenima sa sredjenim ili bar utabanim stazama - dakle manje vise isti uslovi.

Takodje, nesto sto deca dugo vide/uce/gledaju od nas [i jos pritom pokazuju interesovanje za istim] po meni je mnogo gore braniti nego pruziti podrsku i edukovati u kontrolisanim uslovima/pod nadzorom. Samo diskutujem, ne kazem da je iko od nas u pravu ili u krivu :happy:

Sa druge strane, @maza1, ova tema mi je bas nekako ulepsala dan :ljubav:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 608 postova
19 hours ago, zarumi said:

takodje da ne pominjemo ogromnu kulturu pocinjanja sa cross-om od jako malih nogu u vecini MidWest-a Amerike.

Da, kod njih je to baš ozbiljan sport.Pretpostavljam da naše Sremačke njive mogu lepo da posluže za višečasovne vožnje, u odsustvu staza u neposrednoj blizini.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 745 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981
On 27. 9. 2023. at 22:42, maza1 je napisao:

kad žena pita: " ko bre da vozi motor!? " :lol2:

Ne brini, još neki od nas su prošli kroz tako nešto.

Moj glavni argument je bio:"Ne mora nikada da vozi motor, ali neka nauči da vozi. Jer će, možda, nekada pozajmiti skuter, motor, da proba, da se pokaže, da se dokaže i može  da nastrada.

Pre 2 sati, maza1 je napisao:

Pretpostavljam da naše Sremačke njive mogu lepo da posluže za višečasovne vožnje, u odsustvu staza u neposrednoj blizini.

Apsolutno mogu.

1911725_10152190446738614_1793548208_n.j

U ovom filmu te je zapala glavna rola.:)

Ti najbolje znaš karakter svoje dece i shodno tome imaš domaći zadatak da ih usmeriš pravilno.

Pri tome nijedno ne sme biti favorizovano (jer gajite istu ljubav prema motociklizmu).

To podrazumeva dozu diplomatije i vremena.

Podrazumeva redovan porodični izlet, na kome ste svi zajedno i svako radi šta mu prija.

Dok malecka zuji na kroserici...

Dete treba da ima jedan deo dana u kome će biti ono što jeste – dete.

I mi imamo obavezu da mu to obezbedimo.

Da li su naše majke bile nemarne što su nas puštale kao decu da radosno ugazimo u svaku baricu, da skočimo, padnemo, ,,izdrljamo“ kolena?

Danas kada vidite roditelje na ulici sa malom decom jedino što možete čuti je Nemoj!

S obzirom da se radi o ulasku mlade devojke u svet motociklizma najbitnije je iskustvo koje će stekne na dva točka.

I što pre neka ide na Kymco VisaR110.

Tako će razviti rutinu i sigurnost (u životu i za volanom bilo koje vrste vozila).

Formiraće svoj i jedini pravi pogled na svet.:takoje:

• Sviđa mi se 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja