Jump to content

Moto Zajednica

Koliko usled stalnih poskupljenja posedovanje motora opterecuje vas budzet?

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7496 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Mene najviše jebe što ne mogu da se skrasim sa jednim motorom duže od 2 sezone, uvek nešto kurcu sviram, presipam iz šupljeg u prazno, stalno menjam motore, pa nanovo plaćaj prepis, pa novu tablicu/saobraćajnu, pa opet ulaži sređuj motor, a ono sve starudije od 20+ godina starosti u proseku... ja sam bre sam sebi najveći neprijatelj :lol:  i kad na to još dodaš pohlepu naše države koja sve poteškoće rešava preko leđa raje dizanjem cena... <_<

Opremu već odavno kupujem polovnu, nije mi problem, (ako može cura da nije nevina može i oprema) čak i radije kupim polovno originalno kvalitetno nego neko novo sranje sa aliexpres-a, novo uzimam samo kad je neka dobra prilika/akcija.

Gorivo točim tako što ne gledam u aparat dok točim, ni račun dok plaćam, samo platim i odem, pa dok ima para točim, kad nema ne točim.

Stalno se lomim da uzmem nešto jače od 600ccm i uglavnom prevlada razum, ali ne uvek, sad sam se nameračio na litru kad prodam Fazera, pa videćemo, u kom momentu prevagnem :neznam: ,mada suštinski nema neke značajne razlike u održavanju, recimo neretko su čak i jeftinije šire gume 180-ke od užih 160-ki jer je dosta veći izbor, lanci su malo skuplji za litre, ostalo manje/više isto, ali zato registracija ubija, mada skoro isto izađe registracija litre od 20+ godina starosti kao i 600-tka mlađa od 20 godina.

Sve u svemu skup je ovaj naš sport, ali bolje motor da plaćam nego razne psihijatre :jee:, mentalno zdravlje nema cenu.

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2113 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Skup je motor sport, zao mi sto nisam prelomio pre 5 god kad sam i poceo da gledam bas sta i kako, mozda bi za to vreme promenio motor al sad prosto ne zelim, pokriva mi sve, grad, posao, vikend voznju. 

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Ja to gledam ovako - ne pijem, ne pušim, ne provodim se, ne trošim pare na raznorazne kozmetičke tretmane, kod frizera odem kad se setim. Održavanje k'o muško... Pa majku mu, mogu sebi da priuštim ovu jednu slatku globu, mora negde pare da se troše... :D

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Haha 2
  • Podržavam 8

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
pre 43 minuta, Alexandra995 je napisao:

Ja to gledam ovako - ne pijem, ne pušim, ne provodim se, ne trošim pare na raznorazne kozmetičke tretmane, kod frizera odem kad se setim. Održavanje k'o muško... Pa majku mu, mogu sebi da priuštim ovu jednu slatku globu, mora negde pare da se troše... :D

Слична прича и код мене. Немам других порока осим мотора, ако се то тако може назвати.:)
Али, није проблем приуштити себи задовољство, то мислим да свако здрав и иоле паметан може себи да приуши, проблем је што ми дозвољавамо беспотребно и нелогично клепмање од стране државе да би то све остварили.

Волим и ја да трошим паре да бих себи удовољио, али не волим да их бацам као да ми их је неко поклонио.
Није их лако ни зарадити да би их тек тако бацао.
Храна, хигијена, гориво, квадрат... све је отишло минимум пута два, а плате остале исте.
Ових месеци, бар мени, највећа мистерија је кретање цене горива.
Баш бих волео да упознам те који формирају цене, чисто да ми појасне у пар реченица коју технику, методу, логику, критеријуме... користе при израчунавању и дефинисању исте сваког петка.
Очигледно је да један део народа, можда чак и 30-40% има много лове која се види свакодневно на улици, друштвеним мрежама, разговору...
О пореклу је беспотребно причати.
Опет, понављам, треба јахати стоку док је у блату.
Тако и народ, све док ћути треба клемпати.
Мени док је тамбуре и здравља да то све гурам, не бринем се.
Јер ови што имају лове углавном дају музици да их не бије малер.;)
Док год друге, оне битније ставке у животу не буду трпеле због мотора, он ће бити у гаражи.
Ако се то некад промени, наравно да ће бити први који ће бити жртвован. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 649 postova

Ali ako je za utehu kao sto neko vec napisa taj"trend"poskupljenja je u citavoj evropi s druge strane platis reg za 600cc manje nego posten par guma...meni nekako cene hrane najjace za 50e u rukama izneses hrane iz prodavnice ne trebaju ti ni kolica...a opet prodavnice pune, pumpe pune ne znam ni ja mozda je tema glupa i mozda sve zavisi ko se kako snasao i iz sopstvenog ugla

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 8 minuta, Ivanrsvb je napisao:

opet prodavnice pune, pumpe pune 

Druga strana medalje je da su groblja  i psihijatriske ustanove pune.

To niko ne spominje.

Nista gore nego kad bahacenje dodje na naplatu a nema se od cega namiriti.

Sto rece kolega iznad, prostri se koliki ti je jorgan i zivi zivot a ne drustvene mreze.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 649 postova

Teska tema za forum gde se uglavnom pise o lepim temama zakljucavam i molim admine da obrise kao i proslu temu takodje i moj nalog posto ne posroji ta opcija forum i clanovi su sasvim ok ali meni skoro nista sto bi privuklo paznju da bih dalje citao i pisao...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

• Tužan 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja