тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan треба бити јединствен у вези ове теме, није се десило форумашима...цифра, на пример био је мотоскуп сигурно преко триста мотора на борском језеру, на форуму нисам нашао зему о томе, ипак се десило иако не идем на скупове... ко успе да уради хомологацију тај је цар, у мањим местима срећа је кад имаш где да урадиш технички (само фабрика), распитујем се како се ради хомологација да кажем онима што раде свој посао, зна неко нешто о томе Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan проблеми настају кад вратиш фабрички ауспух стар двадесет и кусур година претекнеш неког онда на гас успори, кренеш ван пута брдо он се угаси итд једини проблем на старом мотору је фабрички ауспух Promenio Septembar 3, 2023 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15109 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4949 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, тене рас je napisao: распитујем се како се ради хомологација да кажем онима што раде свој посао, зна неко нешто о томе Sta te konkretno zanima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan другар одрадио хомологацију, пре тога читао на форуму пар тема нисам нашао конкретан одговор и стекао утисак да још није могуће код нас хомологовати ауспух и сад предложио да се направи тема око процедуре. од прилике папир који се добије уз ауспух се носи на технички добије се папир сличан полиси осигурања и картица произвођача... може само ауспух који има зелено светло за тај мотор итд то је оно што сам видео за сад, кад будем то урадио написаћу коју реч, ако треба конкретно питање постављам, хвала на одговору Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15109 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4949 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, тене рас je napisao: од прилике папир који се добије уз ауспух се носи на технички добије се папир сличан полиси осигурања и картица произвођача... може само ауспух који има зелено светло за тај мотор итд Nisam ovo razumeo ko ti izda papir slican polisi? Postoji dva nacina da dobije potvrdu (koju izdaje ABS) 1. Da prilikom uvoza prilozis papir od auspuha pa se u potvrdi i rubrici napomena upise da vozilo poseduje izduv tog broja homologacije. 2. Da se radi UTK pregled (utvrdjivanje tehnickih karakteristika) pa po istom principu upise broj homologacije izduva, samo tu je potreban razlog zasto se radi UTK pregled, neslaganje masa, snaga... Sto se samog teh. pregleda tice moze te proglasiti ispravnim ukoliko posedujes papir od izduva (eventualno kopirati i priloziti uz zapisnik da sebe pokriju za slucaj kontrole) ali ti nista ne mogu izdati u vidu bilo kakve potvrde gde bi naglasili izduv. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan папир сличан полиси је сличан папиру који се издаје на техничком, разговор је кратко трајао па нисам питао конкретно за тај папир, кад се детаљно распитам јавићу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15109 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4949 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Druze tehnicki ti moze izdati samo potvrdu o tehnickoj ispravnosti (list A4 formata), odnosi se na ispravnost celog vozila, nece ti nista znaciti vezano za auspuh ako te saobracajci startuju jer ga realno mezes zameniti za 10 min. posle tehnickog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan додуше питао сам ал већ заборавио, углавном папир је везан за процедуру на техничком, (можа) издају на техничком кад им покажеш документа од ауспуха, можда амсс, мотор се региструје са нефабричким ауспухом, картица ауспуха слична саобраћајној дозволи је за саобраћајце и колко сам разумео треба се имати код себе тај папир сличан полиси као потврда да је све регуларно прошло на техничком пре што сам регистровао питао на техничком рекли су ми да мора фабрика, скоро сазнао да може да се одради технички са нефабричким издувом Promenio Septembar 3, 2023 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15109 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4949 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Imas dve opcije, ako zelis pismenu potvrdu vezanu za VIN proceduru sam opisao. Druga opcija je nadji papire od izduva (odstampaj sa neta ako nemas) na kom pise broj homologacije koji je na topu i model motora za koji odgovara, sa njim ti niko ne moze nista - ni policija ni tehnicki. Kod nas je za sada tako, nakrivi sesir i teraj msm samo mi u sremu teramo, ostatak sveta vozi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 4161 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Naj veći problem u cijeloj priči je definitivno nepismeno osoblje.Nije puno bolje ni u HR, znam izviskustva mojih frendova.Ali, kad sam znaš proceduru tu ti nitko ne može uskratiti montirani aftermarket ispuh, pod uvjetom da ima e broj i da u papiru piše daje baš za tvoj motor.Sa ostalim aftermarket artiklima je potpuno isto. Ček sam i u CH naletio na experta u tehničkom kojemu sam morao citirati članak iz pravilnika o tehničkim preinakama na motociklima.Dapače ima i opuštenih likova, zadnji je samo prstima prešao preko diskova i utvrdio dasu ispravni.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11337 Napisano Septembar 3, 2023 Ne silazi, 2308 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan To je majstor ,ima znanje u malom prstu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan U HR nema problema ako imaš homologaciju za određeni dio,na tehničkom naprave zapisnik i upišu u prometnu za malu naknadu od 40€ za svaki dio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17805 Napisano Septembar 3, 2023 Integrisan, 5254 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, el classico said: Naj veći problem u cijeloj priči je definitivno nepismeno osoblje. Nije puno bolje ni u HR, znam izviskustva mojih frendova. Ali, kad sam znaš proceduru tu ti nitko ne može uskratiti montirani aftermarket ispuh, pod uvjetom da ima e broj i da u papiru piše daje baš za tvoj motor. Sa ostalim aftermarket artiklima je potpuno isto. Ček sam i u CH naletio na experta u tehničkom kojemu sam morao citirati članak iz pravilnika o tehničkim preinakama na motociklima. Dapače ima i opuštenih likova, zadnji je samo prstima prešao preko diskova i utvrdio dasu ispravni. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Sta se desava ako imas auspuh za isti model a razlicito godiste? Ja sam imao Scorpiona na VFR ali sa RC36-II a ne RC36-I a agregati su identicni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17805 Napisano Septembar 3, 2023 Integrisan, 5254 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, croarcher said: U HR nema problema ako imaš homologaciju za određeni dio,na tehničkom naprave zapisnik i upišu u prometnu za malu naknadu od 40€ za svaki dio Ok ali zasto to naplacuju osim da uzmu pare? Sta dodje tacno tih 40e koje uzimaju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2658 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1301 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih mito… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Papirologija;tako ti je to kad Centar za vozila Hrvatske (privatna firma koju vode bivši pripadnici Službe) sama piše zakone.Kao što smo sad u YUrope pa više nema uvoza vozila ali zato ima Unosa koji košta kao nekada Uvoz.Prijatelj “uvezao” auto iz HR u DE i platio oko 200€ (troškovi pregleda i papirologije),u suprotnom smjeru bi bilo oko 2k5€.Ma sprdnja od “države” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 285 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan isto drvce svuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15109 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4949 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, croarcher je napisao: Ma sprdnja od “države” Sve drzave istocnog bloka, ne da nas kosta to usaglasavanje nego... ubedjen sam da u dzepovima nasih strucnjaka ostaje manji deo a veci ide u "centralu", nisu dzabe smisljali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Septembar 4, 2023 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari evo ja sam advokat ali nemam zivaca da se bavim ovom temom. Ulazio u sukob svaki drugi put sa policijom prilikom zaustavljanja iako sam tip top jer ljudi pojma nemaju o pravu. Osim par clanova sto im treba cast izuzecima. Posle ih demoliram na sudu osim ako se ne pokriju zagubljenim dokazima. Opet, Postujem policiju i treba da vrse svoj posao ali ne zaboravite da svako ko ne ispunjava uslove moze biti iskljucen iz saobrqcaja. Sto se buke tice ja bih svaki motor iskljucio iz saobracaja koji se dere i uznemirava ljude. Ko zna koliko ljudi je dobilo infarkt ptilikom naglog turiranja na 10.000 obrtaja a da ima 70,80 godina… Pa daleko mladji se stresu. Dakle nije samo buka vec iznenadna prepast. Policija izvrsava striktna naredjenja sa vrha u ovim akcijama i njihovo gomilanje i stihija divljanja u grupi, kao i svaka podivljala grupa mi ne uliva ni malo poverenja osim sto daje sliku naci presije. Dajle imamo jedan vrlo interesantan slucaj preke potrebe i sumanutig nacina postupanja. Advokati su tu svakako, ali je prevencija majka.Voleo bih i ja da vidim papir koji izdwju vozacima prilikom oduzimanja a sigurwn sam da su se dobro pokrili. Ako nisu, bice im skupa rabota.Sent from my iPhone using Tapatalk 7 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5051 Napisano Septembar 5, 2023 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Endurac brate, vidiš da nema ništa od dokumentacije. Marketing od usta do usta je eksponencijalno povećao broj "oduzetih" motora. Kome stvarno jeste poslat motor na proveru možda ni ne zna šta povodom toga može da se uradi, a čak i da zna dobar deo će da traži kombinaciju umesto da angažuje advokata koji bi pokrenuo i vodio postupak. Procena je lepo urađena i efekat je postignut. Svejedno i da nije, troškove uvek plaća država pa opet njima ništa ne fali. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1903 Napisano Septembar 5, 2023 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi ljudi bi imali sta da kazu na ovu i slicne teme i to sa strucne strane, ali je to cisto gubljenje vremena, jer ON zna i to je amin. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Septembar 5, 2023 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Endurac brate, vidiš da nema ništa od dokumentacije. Marketing od usta do usta je eksponencijalno povećao broj "oduzetih" motora. Kome stvarno jeste poslat motor na proveru možda ni ne zna šta povodom toga može da se uradi, a čak i da zna dobar deo će da traži kombinaciju umesto da angažuje advokata koji bi pokrenuo i vodio postupak. Procena je lepo urađena i efekat je postignut. Svejedno i da nije, troškove uvek plaća država pa opet njima ništa ne fali.Thuns up!Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Thuns up!Sent from my iPhone using TapatalkThuMbs, sorry.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11337 Napisano Septembar 7, 2023 Ne silazi, 2308 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi vi jos o oduzimanju nekih motora?Svaki dan vozim patrolu nisam video,a kamoli da me neko zaustavio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8301 Napisano Septembar 13, 2023 Drug član, 560 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Vozači oprez, policija od petka oduzima vozila! Nova pravila: Detaljan spisak prekršaja koji vas mogu skupo koštati! Srbija je dobila izmenjeni Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, nakon što su i poslanici u Skupštini Srbije prošle nedelje usvojili predložene izmene i dopune ovog dokumenta, i samim tim stekli su se uslovi da počnu da se primenjuju odredbe na osnovu kojih će se oduzimati vozila zbog najteže učinjenih prekršaja. Zakon je Skupština Srbije usvojila u sredu, 6. septembra, a odmah sutradan je objavljen u Službenom glasniku. Počinje da se primenjuje 8 dana od dana objave, odnosno u petak, 15. septembra. Oduzimanje vozila omogućeno je izmenom člana 295. Izmenjeni član 295 umesto isprave, propisuje oduzimanje predmeta, odnosno vozila, od vozača koji je u poslednje dve godine osuđivan za teže prekršaje. Policijski službenik će u kontroli saobraćaja, odnosno u vršenju nadzora, od učinioca težeg prekršaja iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja na putevima, koji je u poslednje dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz ove oblasti, privremeno oduzeti predmet koji je bio upotrebljen za izvršenje tog prekršaja - navodi se u Nacrtu a zatim dodaje: Policijski službenik može u kontroli saobraćaja, odnosno u vršenju nadzora, privremeno, od učinioca prekršaja oduzeti predmet podoban za dokazivanje protivpravnog ponašanja. Kako su ranije objasnili nadležni, vozila će se oduzimati onim vozačima koji su zatečeni u vršenju težeg prekršaja a ustanovi se da su u protekle dve godine pravnosnažno osuđeni za najmanje dva teža prekršaja. U takvim slučajevima policijski službenik će moći da privremeno oduzme vozilo kojim je učinjen prekršaj na licu mesta do okončanja postupka pred nadležnim sudom koji može da traje i do godinu dana, nekada i više. Spisak prekršaja zbog kojih bi vozači mogli da ostanu bez vozila: 1. Vožnja pod dejstvom alkohola sa više od 1,2 promila 2. Odbijanje alkotestiranja ili drogatestiranja 3. Prekoračenje brzine za više od 80 km/č van naselja 4. Prekoračenje brzine za više od 70 km/č u naselju 5. Prekoračenje brzine za više od 60 km/č u zoni škole ili zoni "30" 6. Prekoračenje brzine za više od 50 km/č u zoni usporenog saobraćaja 7. Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu vozača 8. Prevoz deteta mlađeg od 12 godina na mestu koje nije predviđeno za sedenje (prtljažnik, instrument tabla, zadnja polica, spoljni delovi vozila i sl.) 9. Prolazak kroz najmanje dva crvena svetla na semaforu u razmaku kraćem od 10 minuta 10. Preticanje kolone vozila preko neisprekidane (pune) linije 11. Vožnja bez položene ijedne vozačke kategorije 12. Vožnja tokom mere zabrane upravljanja vozilom 13. Vožnja nakon oduzimanja vozačke dozvole zbog nakupljenih kaznenih poena 14. Vožnja za vreme privremenog isključenja iz saobraćaja 15. Vožnja noću na neosvetljenom putu bez ijednog uključenog svetla na vozilu 16. Preticanje ili obilaženje vozila koje se zaustavlja ili se zaustavilo radi propuštanja pešaka na pešačkom prelazu 17. Preticanje kolone pod pratnjom 18. Nepropuštanje vozila pod pratnjom Izvor teksta: Informer.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...