Jump to content

Moto Zajednica

Šta kupiti do 50cc?

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Još nemam

Pozdrav svima! Izvinjavam se ako već postoji tema, nisam uspeo da pronađem pretragom na forumu...

Kako sam nov u svetu dvotočkaša, stariji vozači (po stažu stariji :) ) su mi preporučili da prvo jednu sezonu odvozam na mopedu do 50cc.

E sad, raznih ima, ja se slabo razumem, pa sam hteo vas iskusnije da upitam šta kupiti do 50cc, cenovni rang do 1000 evra, a da nema malecne točkiće?

Hvala unapred :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2190 postova
  • Motocikl: Benelli

Ako imas A2 prreskoci 50ccm.Svaki birokrata ce da te zeza.Toje klasa jako spora,jos kad te ogranici na 45km,bolje da vozis el.bicikl.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova

pre 1 minut, cezarpa je napisao:

Ako imas A2 prreskoci 50ccm.Svaki birokrata ce da te zeza.Toje klasa jako spora,jos kad te ogranici na 45km,bolje da vozis el.bicikl.

Imam AM, ono što je išlo nekad uz B kategoriju..

Mada mene generalno brinu ti mopedi, obzirom da sam gabaritnije građe (preko110kg), pa ne znam da li uopšte da se upuštam u to ili da polažem za A pa da se vežbam direktno na jačem motoru...

Bg je brdovit,Mislim da je 50ccm slab.Tu klasu su upropastili,ogranicenjem 45km,merenjem brzine.Masine 4t su manje agilne od 2t.Kad smo bili klinci APN nabudzis ide 70 I Niko te insta ne pita.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Danas su isti uslovi, što se potrebnih godina tiče, i za polaganje AM i A1 kategorije. Pošto više ne ide uz B, AM kategorija je izgubila svaki smisao. Očekivao sam da će skoro pa da sasvim nestane, ali eto, iz nekih razloga i dalje opstaje.

pre 30 minuta, HadžiA je napisao:

obzirom da sam gabaritnije građe (preko110kg), pa ne znam da li uopšte da se upuštam u to

Ako si se dogovorio sam sa sobom da te dvotočkaši interesuju, slobodno preskoči 50cc, nećeš mnogo propustiti :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 62 postova
  • Motocikl: Aprilia sr 50, Aprilia atlantic 500
On 7. 8. 2023. at 11:40, RankoBg87 je napisao:

Taj 50 ce da ide samo ako ste po Vojvodini i sto bi rekli eto cisto da se ne ide pesaka. 

Kolega ne bih se složio sa tobom... hoće 50ccm da dobaci svuda . 

Pozz

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 393 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Ja sam jesno leto vozio Kymco Agility 16 ali sa dvotaktnim 50cc motorom. Jaci je od 4tmotora.

Vozio sam ga tako kroz nbg da se provucem izmedju vozila pa gas..a onda me svi preticu.
Vozio sam ga i oko Avale, kroz Ripanj...
Sve to moze, ali je muka. Mozes do prodavnice, pijace i sl ali se jako brzo zasitis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Sa APN su stizali na more,ali nije to to.

Da su bar pustili da mozes da skines blokade,da masina dise kolko moze ,opet bi bilo bolje.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
On 16. 8. 2023. at 19:16, VladoGrcic je napisao:

Ja sam jesno leto vozio Kymco Agility 16 ali sa dvotaktnim 50cc motorom. Jaci je od 4tmotora.

Vozio sam ga tako kroz nbg da se provucem izmedju vozila pa gas..a onda me svi preticu.
Vozio sam ga i oko Avale, kroz Ripanj...
Sve to moze, ali je muka. Mozes do prodavnice, pijace i sl ali se jako brzo zasitis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Valja li čemu taj skuterčić? Ja sam gledao Pedu GP 50, lik u prodavnici me odmerio i pitao da li za sebe gledam, pa sam shvatio da Peda nije za mene. Onda mi je ponudio Agility 16 plus, baš taj sa dvotaktnom mašinom. U oglasima skoro da nema (bio jedan do skoro pa se prodao), pa sad ne znam je l' ga ljudi voze i neće da prodaju ili niko ne kupuje jer je krš...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Dobar je Agility 2T, pravo magarence, ali problem je što fabrički dosta ugušen, zbog zakonskih i Euro normi, pa klot i nije nešto jači od 4T modela. Da bi izvukao njegov pun potencijal, treba svašta nešto od intervencija, te auspuh, prenos... Pisao je već @Krokodilo dosta o tome. Al, po meni, nije vredno truda. Sutra ti je potencijalna komplikacija za registraciju, pa onda prilikom prodaje... Možda je to zanimljivo ako imaš 16 godina i 60 Kg, ali ako imaš izbledelu ličnu kartu i fine kilograme, po meni, to ti je kao da radiš operaciju one stvari, da dobiješ qrčić od 6, umesto 4 ili 5 cm :). Nećeš se baš nauživati.

Pa onda opet preporuka & dobronameran savet, uzmi lepo polaži za A2 minimum, ne gubi vreme za zaluđivanje.

Promenio član boza_kg
  • Haha 1

• Zainteresovan, 393 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Bas kao sto @boza_kg rece, ja sam bio pun entuzijazma da izvucem maks iz te masine ali se ne isplati. Inace je skutercic super, pravo magare. Dobar radi, dobijes i solidan prostor ispod sedista + box. 

Isto sam kao i ti, zeleo Pedu ali ih u mom slucaju nije bilo na stanju. Zato sam uzeo taj mali Agility. 

(Koliko ovo pedu lose zvuci :D)

Promenio član VladoGrcic
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja