Suvad 0 Napisano Avgust 4, 2023 U prolazu, 2 postova Lokacija: Bosna Prijedor Motocikl: BMW R 60/7 iz 1978godine Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio bih sve koji voze i imaju savjet da ga podijele javno. Motocikl kad upali radi kao da trokira,puca na auspuh ponekad,kad krece neprima gas i obicno se ugasi skroz,svjecice nakon 1h rada budu crne ko ugalj i motor se gasi. Menjao sam svjecice, bara varnicu super,ima kompresiju dobru, kad uspijem nekako da krenem ide do 50km/h jedva i trza i gasi se opet. Karburatori su precisceni, nove igle. Sta mislite da li su cilindri na redu da se precesljaju temeljito? Motor je presao 100.000km i radilica je obradjivana na 1 specijalu. Hvala svima koji imaju savjet i na pomoci (posebno onima koji du imali ovakve ili slicne simptome na ovim oldtajemerima. Sule Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4266 Napisano Avgust 4, 2023 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ga tako kupio ili si ti radio na njemu? Mislim na mašinu i karburatore. Da li su karburatori sklopljeni kako treba? To je Bing sa siberom, jednostavno, ali mora da se nasteluje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6065 Napisano Avgust 4, 2023 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Guši se u benzinu.MeščiniGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 5, 2023 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slične simptome kada sam kupio moj R1150GS. Da skratim priču, bužir od desne sajle gasa nije bio uboden u čašicu već je nalegao na nju. Zbog toga je taj jedan cilindar dobijao višak goriva i rezultat je bio da je motor radio samo na levom cilindru dok nisam dodao gas toliko da se izjednače... A onda kada oduzmem gas krene da puca iz auspuha... Definitivno je u pitanju nešto oko dovoda goriva i snabdevanja motora gorivom. Od karburatora do svega ostalog što kontroliše rad motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suvad 0 Napisano Avgust 5, 2023 U prolazu, 2 postova Lokacija: Bosna Prijedor Motocikl: BMW R 60/7 iz 1978godine Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Hvala svima koji su odgovorili. Evo odgovora,motor sam kupio sa ovim simptomima,prodavac je tvrdio da je to do karika pa ih je sam zamjenio,a na ovo trokiranje odgovor je bio da ce to proraditi kada ga budem vozio par hiljada km.medjutim nista od toga. Proslog ljeta sam kupio dizne, gumice, igle pa smo ih restaurirali uz pomoc majstora koji popravlja gotovo sve druge marke motocikla osim ovih oldtajemera. Na zalost nije vredelo, jedino kad stavi nove svjecice onda moze da ga vozi oko 30/40 minuta do 80 km/h,posle pocinje da se gusi,svecice kao da su ofarbane temeljnom crnom bojom bukvalno!! Ovaj majstor sumnja u cilindre (kao da vazduh ulazi posebno na desnom). Neznam sta bih radio, steta sto nema dobrih i posteni majstora za ove oldtajemere,cuo sam za jednog Baneta u Zemunu da samo BMW-motocikle popravlja,rado bih ga posetio,medjutim ovi politicari su toliko iskomplikovali na granicnim prelazima iz Bosne u Srbiju,traze posebnu ulaznu dozvolu za motor a to uzima puno vremena, nije do para nego samog maltretiranja i cekanja papira iako bi ga natovario u kombi ili slicno. Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Avgust 5, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto kolega rece motor se gusi u gorivu, to sto ke neko nesto radio i mijenjao na karburatoru ne znaci da je i sredio karburator. Taj sto ti je rekao da ti ulazi visak vazduha u cilindar ocito nista ne znaПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 806 Napisano Avgust 5, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sam si sebi dao odgovor, kad stavis nove svecice ide dobro dok ih zalivanje gorivom ne ubije. Takodje je i crna boja znak prebogate smese, mora biti boje kafe. Akcenat ponovona karburatorima, cilindri su u redu. I kad je kompresija toliko losa da jedva pali u voznji se jedva primeti manjak snage, bar su moja iskustva uvek bila takva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...