VLAD81 1570 Napisano Avgust 4, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Već neko vreme stoje na polici i konačno dođe prilika i da se namontiraju. Mala dilema oko mesta montiranja i odluka pada da se prave dodatni nosači. Parče flaha 20*3mm i parče cevi 3/8 Izbušene rupe na adekvatnim mestima i sledi varenje. Idealno bi bilo odraditi plastifikaciju ali sada nisam u prilici pa će biti ofarbani. Osnovna pa mat sprej. Tu su i plastični čepovi za cevi koji će doći na obe strane nosača. Fiksiranje Sad da se malo igramo sa žičicama. Dodajem relej a plus izvlačim sa veze za automatski podmazivač gde već imam osigurač a napon postoji samo na kontaktu. Plus za maglenke skidam sa akumulatora direktno sa obaveznim ubacivanjem osigurača i sve to naravno preko releja ide na sijalice. Pakujem sve što je bolje moguće i prelazim na povezivanje maglenki i prekidača. Prekidač je sa "alija" ali je naručen drugi(isti) u žutoj boji(za maglenke). Ovaj je u planu za nešto drugo. Za povezivanje maglenki sam koristio buksnice tako da ih je moguće brzo i lako raskačiti(tehnički pregled) Sve buksne i kontakte sam izolovao termoskupljajućim bužirom. I na kraju ispade ovako nekako Naravno, palo je i štelovanje visine snopa i ostalo je da se isproba u vožnji. Jedino, što mi malo smeta, a za to je "kriva" supruga jer je to njena konstatacija, je što je far žut, jbg, takva svetla al sad stvarno deluje još žući. Šta da se radi, tako je kako je I da, računam, u slučaju nekog blažeg pada ili oslanjanja, da će ovi nosači ipak koliko toliko, makar se i iskrivili, doprineti zaštiti bočnih plastika. Nadam se da neće biti prilike da ih testiram na taj način. 14 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Avgust 21, 2023 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo ideje za nosac. Bez varenja,jeftino a dobro. Ko je pecaros zna o cemu se radi. Ovako sam ja to resio... Uzeo ovaj za 429 din. Presekao do cevi,malo oborio ivice na tracnoj bruselici da ne bude kockasto. Deo koji se nakaci na cresbar ima gumu na sebi pa nema klizanja i grebanja farbe. Lepo izgleda,lako se montira.... Jeftino,stedi vreme i novac. Послато са M2101K6I помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Avgust 21, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Fino. To su cajnizerke maglenke? Gde se mogu kupiti a da je pouzdano. Na Aliju ili kod nas? I koliko su im zice debljine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2733 Napisano Avgust 21, 2023 Drug član, 1633 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ove su bile u Bg-u mislim nesto oko 10-15 eura . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Avgust 22, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Žice su najčešće preseka 0,5 mm2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Avgust 22, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Grille Ja generalno volim da bude malo robusnije i jače. Hteo sam da mi ovaj nosač bude i kao dodatna zaštita od pada. Ne može on zadržati motor, ali bar da ublaži za ne daj Bože. A na njega sam navukao parče gumenog creva od plinske instalacije sa auta i onda stegao. Nema grebanja a ni klizanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5792 Napisano Avgust 22, 2023 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, RankoBg87 je napisao: Ove su bile u Bg-u mislim nesto oko 10-15 eura . Pre 5 sati, VLAD81 je napisao: Žice su najčešće preseka 0,5 mm2 Te maglenke trose oko 0.6 A struje tako da je taj presek sasvim dovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Avgust 23, 2023 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan @VLAD81 bitno mi je bilo da ne moram da varim,jer nemam sa cim a ni ne znam... Ovako ce raditi posao, nije skupo,a brzo se odradi.. lepo izgleda,lako se skida . . Stabilno je,nema sanse da otpadnu ili nesto.. bas u slucaju pada,ali to ce tada biti najmanji problem ako dodje do toga ne daj boze.. Послато са M2101K6I помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga.. gotovo. Na trecoj slici je kratko svetlo koje je isto extra kada ne pada kisa. A,sa upaljenim maglenkama kratko kao da i ne postoji, Na 5o% snage. Na 1oo% bas bude prejako.. i ovako mi blicaju i ako sam bas pazio da ne idu u oci ljudima.. znaci bas jake. Potrefilo se i da imaju crvenu diodu u sebi koja taman malo sija,nista napadno.. a slaze se uz motor. Prekidac je sa alija,kosta 150 din, gospoda ga prodaju kod nas za 1ooo din i jos neispravne.. pa sam uspeo nekako da ga premostim.. maglenke jesu kineske,zatvorio sam sve ulaze koje ima, jer ako udje voda,gotova je. Послато са M2101K6I помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Avgust 27, 2023 Enduraš, 6370 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zbog te crvene diode moze da te zeza policija, ništa na prednjem delu vozila ne sme da sija crvenom bojom, ona je rezervisana za pozadi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2733 Napisano Avgust 27, 2023 Drug član, 1633 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Spusti jos i rasiri, presao sam preko 300 km i jos mi niko nije blicao a kad stanem da vidim snop, od maglenki je maloooo vise od fabrike tako da zbog toga kontam da nikom ne smeta. Posle ovog sam ih jos spustio i rasirio. https://youtube.com/shorts/EUnT6XTSbW4?si=aN2jpQWdtFmImEd4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Avgust 27, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Grille je napisao: Evo ga.. gotovo. Na trecoj slici je kratko svetlo koje je isto extra kada ne pada kisa. A,sa upaljenim maglenkama kratko kao da i ne postoji, Na 5o% snage. Na 1oo% bas bude prejako.. i ovako mi blicaju i ako sam bas pazio da ne idu u oci ljudima.. znaci bas jake. Potrefilo se i da imaju crvenu diodu u sebi koja taman malo sija,nista napadno.. a slaze se uz motor. Prekidac je sa alija,kosta 150 din, gospoda ga prodaju kod nas za 1ooo din i jos neispravne.. pa sam uspeo nekako da ga premostim.. maglenke jesu kineske,zatvorio sam sve ulaze koje ima, jer ako udje voda,gotova je. Послато са M2101K6I помоћу Тапатока Ovo očigledno nisu "maglenke" nego "spot" farovi (koriste se kao dodatni farovi uz dugo svetlo), dok se "maglenke" koriste uz kratko svetlo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 27, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema jeftinih maglenki i malo ih ima. Hella MicroDe su vrhunske, samo ko može da gura 2 x 55 W. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Jun 15 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mali update na radove. Stiglo Pa da se umesto Odradi Malo lakše za skinuti pred tehnički. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 170 Napisano Jul 5 Svrati ponekad, 176 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je definitivno trend ugrađivanje dodatnih svetala . Ne možeš više videti nemačkog boksera bez ovoga . Interesuje me kako na to gledaju momci u plavom i da li je neko imao problema zbog ove ugradnje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2733 Napisano Jul 5 Drug član, 1633 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Evo god dana, niko me nije dirao, zaustavljali me nisu, bio sam x puta iza njih, pored, mozda mi je par njih uvece blicalo al to zato sto ostavim na jacem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...