Jump to content

Moto Zajednica

Benelli 302s utisci/iskustva

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Benelli 302s

Evo pošto do sada nije pisano o ovom motoru, a posedujem isti, red je da podelim sa vama svoje utiske.

Specifikacija

2-Wheeler Type Naked
Engine cc (Displacement) 300 cc
Maximum Power 37.54 HP @ 11,000 rpm
Maximum Torque 25.6 Nm @ 9,750 rpm
Number of Cylinders 2
Number of Gears 6
Seat Height 795 mm
Ground Clearance 140 mm
Kerb Weight 204 kg
Fuel Tank Capacity 16 litres

Key Features: Dual Channel ABS, Fuel Injection, LED Headlight, Low Seat Height, Sharp Styling, Irregular Angular Instrument Panel

Motor je 2020. godište i kupio sam ga od prvog vlasnika krajem 2022. sa pređenih 7500km. Trenutno je na satu oko 13500km.

Nakon pređenih 6000km sem zamene ulja i filtera nije bilo potrebe išta drugo raditi na motoru. Radi kao sat, vuče sasvim pristojno. Neka maksimalna brzina mu je 150km/h, a najviše mu prija između 115-120 gde radi na nekih 7k obrtaja. Vozio sam ga po gradu, po krivinama i po autoputu i prezadovoljan sam. Naravno mana jedina je vetar, ali to se podrazumeva kada pričamo o naked motoru. Iako je težak preko 200kg to ne smeta po gradu za provlačenje uopšte jer je jako lepo raspoređena težina i jako se lako vozi. Nakon 2-3 precizna merenja, potrošnja je uvek varirala oko 4l. Nekad 3.8, nekad 4.2, ali sve to zavisi od stila vožnje. Neretko vozim i ženu i primetio sam da ne oseća nešto mnogo suvozača, možda 10-15% slabije vuče sa osobom oko 60kg pozadi.

Da sumiramo - dopada mi se sam izgled; preudobno sedište kako za vozača tako i za suvozača; nerealno dobar fabrički zvuk izduva; snaga za tu kubikažu; 2 cilindra(odsustvo vibracija); upravljvost; kočnice; digitalna tabla sa dosta informacija
Ono što mi se ne dopada - intrument tabla na jakom suncu se uopšte ne može čitati; duga svetla su smešna, skoro da i nema razlike između kratkih i dugih

Obzirom da su moji utisci 90% pozitivni, jako me je začudilo kada su mi u Burnout-u rekli da je prodato manje od 10 komada, i da su ih zbog toga izbacili iz prodaje. Cena novog je bila oko 4300e. Ukoliko naletite na neki primerak nadam se da će vam ovo što sam napisao pomoći. U tom rangu jedini motor koji može da parira jeste mt03 ali je cena znatno veća. Zato se nadam da će se vratiti u ponudu i da će zaživeti jer za ovaj cenovni rang motor je best buy.

Ukoliko nekom treba još informacija, tu sam da odgovorim i pomognem koliko mogu. Pozdrav!

IMG_6927.jpg

IMG_6922.jpg

Promenio član Vladimir_Jelikic
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2312 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Na žalost BO ima jedan od najlošijih marketing sistema ikad..tj. NEMA nikakav marketing i 302 je isključivo njihov marketinški promašaj. Kad bolje razmislim osim probnih vožnji koje su imali kad većina nije davala nisu imali niti jedan marketinški plan osim Saleta koji se trudi uvek da pojasni i objasni u salonu.

Da su imali nekog iole krštenog za te stvari 302 bi bio fina kupovina i više bi ljudi znalo za njega...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Benelli 302s
Pre 21 sati, mick je napisao:

Na žalost BO ima jedan od najlošijih marketing sistema ikad..tj. NEMA nikakav marketing i 302 je isključivo njihov marketinški promašaj. Kad bolje razmislim osim probnih vožnji koje su imali kad većina nije davala nisu imali niti jedan marketinški plan osim Saleta koji se trudi uvek da pojasni i objasni u salonu.

Da su imali nekog iole krštenog za te stvari 302 bi bio fina kupovina i više bi ljudi znalo za njega...

Slazem se u potpunosti. Ne znam što je toliki problem angažovati se malo oko marketinga, evo ja bi im na primer sa zadovoljstvom radio to za siću :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja