Nesa-St 242 Napisano Jun 27, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče guma ja tu za sad ništa ne bi menjao...bolje da uklopiš u Sibiu spavanje jer je lep stari grad uveče da se prošeta, Sebeš nema ništa Promenio Jun 27, 2023 član Nesa-St Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 28, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ne uklapa se nikako. Drugi dan TF,pa do Kurvinjskog zamka i nazad do Sebeša ili negde u blizini.Da nam bude što bliže TA jer odatle ima 520km do kuće.Plan mi se dopada,prvobitni...jedino treći dan po podne na TA kiša,možda joj i pobegnemo?Konačan sud danas po podne...Ako budu vremenske prilike ovakve (mislim na ROM),ne menjamo ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivandeka 194 Napisano Jun 28, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče guma ja tu za sad ništa ne bi menjao...bolje da uklopiš u Sibiu spavanje jer je lep stari grad uveče da se prošeta, Sebeš nema ništaI moj predlog za Sibiu, baš lep grad...mi iz Kladova otišli na TA, prespavali u Sibiu pa sutra otišli na TF i ponovo u Kladovo ...Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 28, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, ivandeka je napisao: I moj predlog za Sibiu, baš lep grad...mi iz Kladova otišli na TA, prespavali u Sibiu pa sutra otišli na TF i ponovo u Kladovo ... Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока Lako je vama iz Kladova. Bukirah tj. platih noćenje u Curtea de Arges.Ako otkažeš refundiraju,da li im je od skoro takva politika?Ranije samo rezervišeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivandeka 194 Napisano Jun 28, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lako je vama iz Kladova. Bukirah tj. platih noćenje u Curtea de Arges.Ako otkažeš refundiraju,da li im je od skoro takva politika?Ranije samo rezervišeš. nisam iz Kladova, ja sam ti komšija preko Rudnika, iz GM....a iz Kladova smo išli dalje u Rumuniju...Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Menjamo plan,petak i subota fino vreme,nedelja kiša na TA,da je nekako izbegnemo,a imamo mogućnost,stoga prelazimo na plan "odjedanput-dvaput",a to je TF I TA iz cuga.Noćenje u Targu Jiu. Ipak je veća mogućnost da bude manja kiša u niziji,a imaš i mogućnost da biraš put nazad,da obiđeš... U nedelju je plan do zamka pa kući,ako vreme dozvoli. Kupiću internet roming ali ću prvo probati offline map,skinuo mape i kaže radiće?! Naravno da nikad nismo offline,dok je baterija u fonu...zato to i radi?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Podsetnik: Kupiti protiv alergije nešto,presing,aerius...valjda nema pčela mnogo na visini,neda medo...? Poneti pasoš,poneti pasoš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15721 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 1789 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Iako sam Rumuniju išpartao i uzduž i popreko, uvek mi prija da čitam o iskustvima i idejama drugih ljudi, pa tako bacih pogled i na ovu tvoju temu. Drago mi je da ćete noćiti u Trgu Žiu (Targu Jiu), mnogi samo protutnje kroz taj grad koji definitivno zavređuje malo više pažnje. Neću puno daviti... Što se smeštaja tiče u Trgu Žiu, moja najtoplija preporuka je "Upstairs residence" - LINK KA OFICIJALNOM SAJTU i LINK KA BUKINGU. Mesto je fantastično čisto, cene su uvek bile bagatelne, motori se parkiraju u samom dvorištu poseda, veoma korektan Wi-Fi, dok je ljubazni vlasnik Gigi uvek raspoložen za bilo kakvu priču, pomoć, informacije... Ocena 9,9 na Bukingu mislim da govori sama za sebe. Ukoliko se odlučite za ovo mesto, slobodno se pozovite na mene i puno pozdravite Gigija! Osim toga, malo ljudi zna ali za Trgu Žiu se vezuje i jedno veliko ime, a to je Konstantin Brankuš (Constantin Brancusi). Konstantin Brankuš je rođen u rumunskoj siromašnoj pastirskoj porodici 1876. godine. Sa sela je pobegao u Krajovu gde je u školi umetnosti stekao osnovna obrazovanja ali i obrazovanje u rezbarstvu. Život ga je dalje odveo na univerzitet vajarstva u Bukureštu, pa u Minhen... i konačno u Pariz gde je studirao u "Školi lepih umetnosti". U Parizu je i preminuo 1957. godine. Konstantin je bio jedan od najuticajnijih vajara sa početka dvadesetog veka. Smatra se začetnikom moderne skulpturalne apstrakcije koja je dalje otvorila put za nadrealizam i minimalizam - porede ga sa Pikasom. Doživeo je veliki uspeh, a njegova remek-dela se nalaze u muzejima širom sveta. Zbog njega, u Trgu Žiu svraćaju ljubitelji umetnosti iz celog sveta. U pomenutom gradu se nalazi Konstantinova skulpturalna trilogija. Prva skulptura je zapravo veliki kameni spomenik - "Kapija poljupcu". Pomenuti spomenik inače drži i svetski rekord kao najveći spomenik na svetu posvećen poljupcu. Druga Konstantinova skulptura je "Sto tišine". Dok je treća skulptura metalni "Beskonačni stub" ili "Stepenice ka nebu", kako ga lokalno stanovništvo naziva. Ovaj spomenik je jedva preživeo rumunsku komunističku vlast koja je 1950. godine htela da ga sruši i iskoristi kao staro gvožđe. Kome ih je Konstantin namenio i šta tumače ove skulpture ostavljam tebi (vama) da istražiš, naravno, ako te bude zanimalo. Sve skulpture se veoma lako nalaze, a od predloženog smeštaja se stiže za nekolicinu minuta vožnje... Izvinjavam ti se zbog upada na temu, pomislih da ne bi bilo loše da iznesem predloge, možda i bude od pomoći. Bilo da još uvek tražite smeštaj, bilo da ste ljubitelji umetnosti ili ne, sve gore pomenuto biće vam na dohvat ruke. Uživajte i srećan put! 9 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 30, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Prva pauza Golubac 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 30, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Dok čekamo ćevape u Targu Jui da turim fotose. Prođosmo granicu,ne treba vinjeta za motocikle,reče carinik. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 30, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Stigli kao ćevapi,ne liče ič...ali su ok,kao faširana šnicla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jun 30, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Vratismo se iz grada-Curtea de Arges,mali,onako niz duž,uzak,a dugačak. Uzesmo u Lidlu vodu i još nešto,jedva nas pusti obezbeđenje,zatvaraju u 22h,kod nas je 21h. Smeštaj je ok-Vila San Nicoara,motori u avliji. Pojedosmo po picu pa na dremanje. Prvi utisak generalno o ROM...veća sirotinja nego mi! Nastaviće se... 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Kao što i planirah,uradismo...danas odvozali i TF i TA,sutra heavy rain u najavi. U 07:30 već na pumpi: Kafica pre TFa,jedan fotos... ...pali... Do brane... Dođosmo i mečki na rupu i beše komada pet,plus meče...ne izazivamo sudbinu već prolazimo ih,a i oni se izveštili,neće zajedno da čekaju 'ranu,nego se distancirali,pametni. Vodopad... 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8198 Napisano Jul 1, 2023 Ne silazi, 2144 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Momci,svaka čast. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre tunela koja sličica... Dalje ne trebaju reči... 11h mi na vrhu. Nema opuštanja,valja i na TA ići... Pravac Sibiu,na pumpi mala pauza,kolega mi se iznervirao,u koferu mu se prosula voda iz flašice,750ml...mokre gaće,majice,sve...Na daću ti,idemo. Krećemo ka Sebešu ali skrećemo kod mesta Salište,skraćujemo 40ak km.,izlazimo na put ka TA,kod mesta Dobra. Dalje...počinje... 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan ...pauza mala kod akumulacije Lacul Oasa: Ništa zanimljivo do uspona na vrh,osim naravno dobrog puta izuzev blizu kraja šumovitog dela čuvenih zmijica...to kao led,čini mi se da naše nisu onako klizave?!Kolega Voja pomislio izdale ga gume.I ja što sam proklizao malo u jednoj,ne tako oštroj krivini,na krpljenom delu...morala noga,desna,da pomaže. Ali uspon pa vrh... Na vrhu... Moj drug Voja. A Suzana...to je najbolji motokotač na svitu!?! Koje je to maltretiranje menjača,uspon kao uspon,druga,može i treća...ali nemere.Onaj sa autom se vuče,pa skoro stane na oštroj krivini,šta ćeš,prva...druga,obiđeš,dođe drugi!Preostaje ti da budeš što nežniji i bez cimanja. Suzy konza! Spust pa do Targu Jiu u hotel Story @Nole Bg Ubacismo motore u garažu,kao da smo znali,to veče pljusak jak. Super ispalo,vreme ekstra,ostaje nam oko 350km. do kuće. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja,time to go home! Neću do zamka,najavljuju loše vreme.Palimo mašine,krećemo oko pola devet,posle doručka,platismo 5200din. noćenje sa doručkom. 100tinak km. do granice. Hoćemo pauzu,par kapi kiše,beži...pobegosmo! Pauza kod Kazančeta. Voja. Pauza u Golupcu,pa kući.Voja preko SDa,ja na Dubonu.Od Smedereva malo kišica,stade ali do Mladenovca mokar put...padala,dobro je. Guma zadnja izdržala...još tu ima života,mnogo dobra,ne troši se...D222 Dunlop.Svaka čast! Hvala kolegi @bajker71 na druženju,nismo mnogo jurili Rumunke,ima dana.Plan sužen zbog kiše.Nema veze,čekaju nas Slovenačke mladice,a i Austrijanke... Ubismo oko 1300km. TF i TA u komadu. Za kraj da se pohvalim,ogrebah nove kofere tj. levi u Targu Jui...u odlasku...'oće selja da se provlači,zaboravio da tera kofere,širi si konju...ne vredi ,selja je selja. Finito! 15 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Par vidoja... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Još par 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10113 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1499 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bila je fenomenalna vožnja i druženje. Neka se spremi Stelvio da ugosti Bandite! 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nisma 2 Napisano Jul 25, 2023 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 7. 2023. at 18:36, shoyyka je napisao: Još par drift boss Zaista se divim tome. Prekrasne fotografije i snimci za odlično putovanje. Držite toplo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8075 Napisano Jul 25, 2023 Drug član, 1701 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Ovo gore se neki bot navrzo?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4585 Napisano Jul 25, 2023 Drug član, 991 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, DraganNS said: Ovo gore se neki bot navrzo?! I meni se čini, baš se vidi da nije osoba pisala. @shoyyka jel sređivan asfalt na TF? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10310 Napisano Jul 25, 2023 (promenjeno) Drug član, 3387 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Forsberg je napisao: I meni se čini, baš se vidi da nije osoba pisala. @shoyyka jel sređivan asfalt na TF? Nije novo presvučen ali zadovoljava. Promenio Jul 25, 2023 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...