Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Probao sam 350D u Autoprometu,razvukao po autoputu i malo po B. kosi ..ide bolesno,startan je,dobro koci...narucio ga odmah,i jedva cekam da stigne,bice zanimljivo leto💪🏻

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Danas preuzet 350E. Sve super osim 1 stvari....dugo svetlo ne radi na prekidac vec samo na blicanje. Prekidac za svetlo nema funkciju. Da li je neko imao takav problem?

Promenio član Zigi011

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: E350
Pre sat vremena, Zigi011 je napisao:

Danas preuzet 350E. Sve super osim 1 stvari....dugo svetlo ne radi na prekidac vec samo na blicanje. Prekidac za svetlo nema funkciju. Da li je neko imao takav problem?

Radi,samo upali svetlo

Ne radi kada je motor na poziciju

Kada upalis svetla,svetlece ti crvene boje na volanu dugmici (tako znas da ti svetla rade) i onda probaj na prekidacu da uplalis duga svetla

• Sviđa mi se 1

Ne razumem. Sta da upalim, uvek su upaljena?! Prekidac ima samo 2 polozaja, kratko i dugo. Nema pozicije, nigde nista ne svetli oko tog dugmeta niti ima indikacije na displeju. Meni zapravo ni glavna svetla ne rade. Kad dam kontakt jave se na sekund i ugase. Svetli led traka i prvi i drugi par svetala. Jel najnizi par za kratko i dugo svetlo?

Promenio član Zigi011

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Kako god da stoji pozicija prekidaca.. kod mene rade linije i 4 led sijalice...ako je na nuli ili polozaj desno.. to je pozicija.. levo je oboreno svetlo.. i onaj prekidas sa leve strane za dugo jos pali dodatne dve led sijalice najnize postavljene.. i ako je dugo ugaseno.. onda radi i blinkanje prekidac iznad. Upali skuter kad zadje sunce.. i ne mozes da ne vidis razliku... ako ne radi ... fotkaj.. ili pravac Autopromet

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 101 postova
14 hours ago, Zigi011 said:

Ne razumem. Sta da upalim, uvek su upaljena?! Prekidac ima samo 2 polozaja, kratko i dugo. Nema pozicije, nigde nista ne svetli oko tog dugmeta niti ima indikacije na displeju. Meni zapravo ni glavna svetla ne rade. Kad dam kontakt jave se na sekund i ugase. Svetli led traka i prvi i drugi par svetala. Jel najnizi par za kratko i dugo svetlo?

Na desnoj strani kormana moras ukljuciti prvo kratka svetla, prekidac klizni na desno...zatim dugo svetlo na levoj strani kormana prekidac ka napred...radi li?

• Sviđa mi se 2

@Zigi011

da se ispravim, prekidac na desnoj strani kormana ide levo, tek kad sam seo shvatio sam da sam pogresio :)

prekidac se klizne na levo da upali svetla a na levoj strani kormana podesavas duga ili ostavljas kratka....

• Sviđa mi se 2

Hahahah, jao jesam glup 😂 od sume dugmica nisam ni uocio. Da, desnim palcem se pale svetla, a levim podesava kratko/dugo. Sad vozim i dokon zevam okolo jer sam u razradi i videh dugme "viska". Radi naravno. Hvala 😆

• Sviđa mi se 1

20 hours ago, Zigi011 said:

Hahahah, jao jesam glup 😂 od sume dugmica nisam ni uocio. Da, desnim palcem se pale svetla, a levim podesava kratko/dugo. Sad vozim i dokon zevam okolo jer sam u razradi i videh dugme "viska". Radi naravno. Hvala 😆

Ne ne, nisi glup, uzbudjen si zato sto si sebi kupio nesto sto si zeleo i srecan si kao malo dete 😇

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Sretoh danas kod firme coveka, radi wolt. Presao sa Zontes 350D 24000 za 6 meseci, bez greske, po njegovim recima. Iz moje perspektive, motor vizuelno odlicno izgleda :D . Deluje malko manji od mog.

• Sviđa mi se 2

Odlicna postavka...licno mislim da su naslednika 350E malo poruznili sa ovim napred, podseca me na  Lignjoslava....

image.jpeg

• Podržavam 1

11 minutes ago, boza_kg said:

Baš, baš je antipatičan 😒

apsolutno...ajde ok nove plastike, nove crte , noviji i bolji...al brate, gde "nos" da mu stave :D 

• Drug član, 3649 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@CuleBG, odgledao sam video, hvala ti na njemu. Ako može dodatno pitanje, tj. ono što mene zanima, a i za ostale kolege koji voze ovaj Zontes naravno:

Ja idem na posao skuterom, i u odlasku i u povratku mi je ogromna gužva uskim ulicama, pešaci iskaču sa svih strana, uvek neko parkiran i nacrtan gde ne treba, raskopani krateri po asfaltu... vožnja se praktično svodi na miljenje stani-kreni u koloni, nema tu mnogo ni provlačenja ni obilaženja. Zanima me kako se skuter ponaša u takvim uslovima? Mnogo me nervira kada prenos treska, da nešto nedajbože tandrče ili lupka u takvim (ne)prilikama :)  A pogotovo ako nešto rezonira na nekom određenom rmp-u, pa da me tera da vozim brže nego što je to pametno u datim okolnostima, edabi "preskočio" tu frekvenciju... Na maxi skuterima, a pogotovo većim i težim, ovo jeste izazov.

Ne znam da li sam bio dovoljno jasan, ali unapred hvala na odgovoru.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i, Zontes e350

Добар дан свима, питање за све. Пар пита ми се десило, а нисам простудирао још комплетно упутство, на низбрдици двоје на мотору, мала брзина колона крени стани, притиском на обе кочнице појави се слово P (латинично), упале се сва 4 мигавца и пиштање једно десетак пута и онда то све престане. У том тренутку све остало функционише нормално. Шта је то? Мотор нов у разради пређено 400 км... поздрав. 

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: X max 250, SW 400...?

Trebalo bi da bude panično kočenje. Upozorava vozače iza tebe da je naglo kočenje u pitanju.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

17 minutes ago, Бобан said:

Добар дан свима, питање за све. Пар пита ми се десило, а нисам простудирао још комплетно упутство, на низбрдици двоје на мотору, мала брзина колона крени стани, притиском на обе кочнице појави се слово P (латинично), упале се сва 4 мигавца и пиштање једно десетак пута и онда то све престане. У том тренутку све остало функционише нормално. Шта је то? Мотор нов у разради пређено 400 км... поздрав. 

to ti je Parking signal koji se pali jer klizis i kreces se a kocnica ti je aktivna...na zalost, skuter ne prepoznaje da li ti rukom drzis kocnicu ili ona polugica "rucne"...pa upozorava na kretanje pod rucnom :)

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 3649 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

U srpskom uputstvu nije lepo opisano, a ovo piše na engleskom:

image.png.c102756c17e573ffddef593d1744b3c3.png

Sve u svemu, pustiš malo kočnicu, pa će da ugasi upozorenje.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i, Zontes e350

Хвала пуно свима, нов мотор па се тек упознајем са тим новотаријама. Поздрав

• Sviđa mi se 4

3 hours ago, boza_kg said:

@CuleBG, odgledao sam video, hvala ti na njemu. Ako može dodatno pitanje, tj. ono što mene zanima, a i za ostale kolege koji voze ovaj Zontes naravno:

Ja idem na posao skuterom, i u odlasku i u povratku mi je ogromna gužva uskim ulicama, pešaci iskaču sa svih strana, uvek neko parkiran i nacrtan gde ne treba, raskopani krateri po asfaltu... vožnja se praktično svodi na miljenje stani-kreni u koloni, nema tu mnogo ni provlačenja ni obilaženja. Zanima me kako se skuter ponaša u takvim uslovima? Mnogo me nervira kada prenos treska, da nešto nedajbože tandrče ili lupka u takvim (ne)prilikama :)  A pogotovo ako nešto rezonira na nekom određenom rmp-u, pa da me tera da vozim brže nego što je to pametno u datim okolnostima, edabi "preskočio" tu frekvenciju... Na maxi skuterima, a pogotovo većim i težim, ovo jeste izazov.

Ne znam da li sam bio dovoljno jasan, ali unapred hvala na odgovoru.

Nije tezak za stani kreni voznje, agilan je i udoban. I ja ga 95% vremena koristim za kuca-posao-kuca...nema treskanja i lupanja...dok te pocnes da hvatas rupe i kratere koje ce ti "ublaziti" prednji tocak :) sto se tice RPM-a, nemas brige, vuce koliko mu das gasa i nema gusenja. Sto se tice samog agregata, nemam zamerki, radi sjajno. Uskoro cu na auto put pa cu preneti jos neke utiske

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 96 postova

Ja mislim da se meni pojavilo to kada sam "povukao rucnu" tj. zadnju kocnicu ali na prvi zub i zaboravio na to i krenuo pa me upozorilo.. i vidim

ona mala kocnica kod leve rucice povucena.. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja