Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 280 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

I ja sam imao tu dilemu, cak sam CF testirao 2 dana i na asfaltu i terenu. A 525 sam samo pola sata vozio na asfaltu. CF 450 MT je vise enduro motor ( po meni u klasi teskih enduro motora ) sa vecim hodom ogibljenja ( 30 - 50 mm ) i vecim klirensom kartera ( 30 mm ) ali po nasim merilima sto posedujemo i Hard enduro motor, CF je isto neupotrebljiv za nas stil voznje po off roadu - moze, ide, prodje skoro svuda, ALI sa mukom i mnogo losijim performansama od Hard endura . 525 je vise Adventure motor koji se lepse vozi na asfaltu, a isto prodje i svuda po terenu. Mnogo vise se dobija za slicne novce ( ja sam voge dobio za iste kao i CF , potrefila me akcijska cena ) a za te pare sam u osnovnoj opremi dobio rol bar, halogenke, odlicnu prednju kameru, Nissin kocnice, 2 diska napred, merac pritiska u gumama, " krstene " gume Metseler, najlepsi dizajn i 30 kg vise od CF , gde se tih 30 kg ne osete cim u prvoj predjes 5 km/h. I servis na 525 je 9000 rsd ( ista kolicina ulja i filter ulja kao i kod CF ) ! i isti servisni intervali.  CF ima dugogodisnju saradnju sa KTM sto mi se nikako NE svidja, a Voge sa BMW, sto mi se isto NE svidja, ali manje  ! 😂 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2098 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Sve lepo objašnjeno, samo mislim da nema nikakvog smisla porediti ove motore sa hard enduro motorima, prevelika je to razlika.

edit: Mada zanimljivo je da mnogi aktivini hard enduro vozači iz Niša i okoline sa kojima se družim, koji su do sada imali samo hard enduro motor - sada kao drugi, civilni, i motor za TET - uzimaju 450mt. Neki su ga već uzeli, nekima je u planu.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

1 minute ago, živke said:

Sve lepo objašnjeno, samo mislim da nema nikakvog smisla porediti ove motore sa hard enduro motorima, prevelika je to razlika.

Naravno i TO pokusavam uvek da naglasim iz razloga sto mnogi hoce vrhunsku voznju na terenu sa motorom koji nije prvenstveno za to ( a kad upazare nesto univerzalno, i shvate gde su se preracunali, pravdaju sebe i ubedjuju druge da su to univerzalni motori ) Kao sto ne postoji ni univerzalna guma sa odlicnim performansama i na asfaltu i na blatu, tako ni motor ne postoji univerzalan za obe vrste voznje . I meni je trebalo dugo da to shvatim ( od 1988 god. ) 🤔😁🤗

• Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova

Nisam naglasio da 80% i vise od toga voznja bi bila asfalt. Off road soft varijanta malo po Tari i Zlatiboru posto sam iz Uzica pa mi je to blizu. Nista hard varijanta jer niti sam nesto umesan za to a i imam poprilicno kg (citaj blizu 120 )

Poslato sa RMO-NX1 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

10 minutes ago, živke said:

edit: Mada zanimljivo je da mnogi aktivni hard enduro vozači iz Niša i okoline sa kojima se družim, koji su do sada imali samo hard enduro motor - sada kao drugi, civilni, i motor za TET - uzimaju 450mt. Neki su ga već uzeli, nekima je u planu.

Sve je u glavi i rukama vozaca, i svako ima svoje zahteve i zelje, a i sam si napisao " kao drugi, civilni " i zato mislim da ce biti prezadovoljni sa tom civilnom varjantom, a i laganim obilaskom terena za Hard enduro

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1350 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Nisam naglasio da 80% i vise od toga voznja bi bila asfalt. Off road soft varijanta malo po Tari i Zlatiboru posto sam iz Uzica pa mi je to blizu. Nista hard varijanta jer niti sam nesto umesan za to a i imam poprilicno kg (citaj blizu 120 )

Ako ti je tako, Voge

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Zemo 525 ce ti zavrsiti posao bolje nego CF po mom misljenju. Ako ces da se probijes do vidikovca na Tari ili da zabacis malo po Zlatiboru Voge ce zavrsiti posao slicno kao CF. Ako si vise za off onda je CF logicniji. Ja sam spicio sa zenom prosle god preko 2000km za 4 dana, i za takve stvari je Voge u velikoj prednosti. Pogotovo ako si gabaritniji moj savet ti je Voge. Razmisli i o trku 502 slicna je katrgorija, ako si malo visi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova

Isao sam na probnu voznju u burnout i vozio TRK ali mi nesto nije legao. Dobar je motor, proveren nema sta ali je bas veliki kao autobus. On je vise nekako za duze ture a ja se svrckam po lokalu

• Sviđa mi se 1

7 minutes ago, tihi_ue said:

Isao sam na probnu voznju u burnout i vozio TRK ali mi nije legao. Dobar je motor, proveren nema sta ali je bas veliki kao autobus. On je vise nekako za duze ture a ja se svrckam po lokalu Poslato sa RMO-NX1 pomocu Tapatokaemoji3.png

Mnogi su istog utiska, a i ja sam pre godinu i po probao TRK i nesto mi nije odgovaralo, koliko se secam nije uopste povozan cak i nekako nestabilan i u krivinama ( opustena voznja ) i pri malim brzinama u manevrisanju. Nesto su tu zajebali oko ciklistike , ogibljenja, rasporeda mase, ... tako da sam bio blago razocaran !

• Drug član, 929 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 14 minuta, VELJA YZ 250 je napisao:

Nesto su tu zajebali oko ciklistike , ogibljenja, rasporeda mase, ... tako da sam bio blago razocaran !

250kg na 48ks, nema se sta vise reci. Tezak kao 1250 GS ...

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Meni je trk super, probao sam ga pre 3-4god, samo visok za mene. Na vrhovima prstiju sam, jedva vladam u mestu motorom.

Što se tiče Voga, ko ga je probao imao je utisak da motor nema 100kg. Stvarno se lako vozi, i u mestu se jako lako menerviše sa njim.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1350 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Biće 625 i u drugim bojama. Vreme za novu temu :-)

WWW.INSTAGRAM.COM

6 likes, 0 comments - atv_nautica on February 20, 2025: "Pogledajte sklapanje novog Voge DS 625X! 🏍️🔥Najnoviji avanturistički motocikl konačno je stigao!Pogledajte kako se korak po korak priprema za vožnju – od kutije do savršenog izgleda. 🚀Šta ga odlikuje?⚙️ Moćan agregat;🔧 Precizna izrada;🔥 Agresivan dizajn;👌 Garancija od 4 godine.Spremni za novu eru vožnje? Kontaktaktirajte nas ili nas posetite:📞 +38163 35 9999📍 Svetolika Nikačevića 1, Novi Beograd, isključenje za Zagreb kod Ikarbusa#Voge #VogeDS625X #AdventureBike #Motorcycle #Motocikl #Sklapanje #Unboxing#motor #vožnjamotora".

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

2 hours ago, Gordak985 said:

Biće 625 iu drugim bojama. Vrijeme za novu temu 🙂

WWW.INSTAGRAM.COM

6 lajkova, 0 komentara - atv_nautica 20. februara 2025: "Pogledajte sklapanje novog Voge DS 625X! 🏍️🔥Najnoviji avanturistički motocikl konačno je stigao!Pogledajte kako se...

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

Video i ja, i izvinjavam se svima sto sam preneo pogresnu informaciju ( koju sam sredinom januara dobio bas od prodajnog sektora ATV Nautike u vezi boja novog 625 i datuma  dopremanja prvih primeraka ) Moguce da se u medjuvremenu promenilo nesto i kod njih i kod uvoznika za Evropu, Balkan.

• BJB Maxi Scooter Club, 6054 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
Pre 8 sati, Don_Kihot je napisao:

*** Pogotovo ako si gabaritniji moj savet ti je Voge. ***

Ja upravo imam dijametralno suprotan utisak: Na 525 sam imao nekako utisak skučenosti a na 450 sam se razbaškario za sve pare sa mojim gabaritima (191cm i 90-tak kg, već sam dosadan sa tim navodjenjem)

Inače smatram da je koleZi 525 pametniji izbor ako mu je "legao" gabaritno. Motor je uradjen odlično, agregat je sjajan, opreme ima kao ni jedan drugi u klasi pa i klasu iznad...

Srećno u odabiru :takoje: Slatke  su to muke...

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja