mickeyZ 1342 Napisano Sreda u 19:17 Zainteresovan, 343 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan Slavko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6451 Napisano Sreda u 20:28 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Slavko je dileja, nekad sam bio preplacen na njegov kanal, od početka rata u Ukrajni se bacio i na politiku na svom kanalu, a dobro je pokačìo i nas Srbe, tog trenutka sam prestao da ga gledam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6246 Napisano Sreda u 20:58 Drug član, 2124 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Iskakao mi ovaj video svuda i nisam bio nešto zainteresovan da ga pogledam. I sada vidim Alp podelio, rekoh ajde možda je stvarno dobar . Ali nije Baš mi je postala dosadna i izlizana ova priča kako je nekada sve bilo bolje i kako kad sam ja to radio bila je prava stvar, a ne ovo sad A za motore - šta mene briga ko šta vozi, kako i zbog čega. Ako mi ne odgovara neka ekipa, priča - udaljim se i toliko. Evo iskreno nikog od drugara sa kojima se vozim ne mogu da pronađem u ovoj priči. Ja vozim i radim šta god vezano za motore zato što mi to prija, i nije mi nešto preterano mnogo važno šta će ko da misli o tome. Pa sad dal vozim kineza od 450 kubika ili GS od 1300 - manje bitna stvar. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7226 Napisano Sreda u 22:01 Drug član, 3076 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ja to vidim drugačije... Prvo, neke stvari, tehnička rešenja itd su bili bolji, neki lošiji nego danas. Čista mehanika i umeće vožnje. Danas veliki broj grešaka pegla elektronika, do te mere da mnogi vozači to ni ne primećuju. Samim tim, oni su lošiji vozači u nekom apsolutnom merilu znanja i umeća. Prevelika složenost motora je onemogućila, zapravo smanjila mogućnost da se u motoru uživa čačkajući nešto oko njega. Ne smatram da je za pranje i lickanje potrebno ikakvo znanje i poznavanje mehanike i to nije rad oko motora. A što više znamo o tome kako radi naš motor, što bolje poznajemo njegovu mehaniku, šta kkoji deo radi i kako se ponaša, možemo bolje da ga iskoristimo i da samim tim više uživamo u njemu. Kladim se da ni 20% "onih" vozača može da iz svojih motora izvuče 50% onoga što taj motor može. Sva ta pomagala čine vozače manje sposobnim, uspavljuju ih i vozači i ne mogu da nauče pravu vožnju. Drugo, elektronika. Krajnje nepotrebno se utrpava svuda, što samo povećava mogućnost da se ostane na putu. Sjajna, blistava šarena kad radi, ali kad se malo zezne, eto problema. Skupog za rešavanje. Suštinski, nepotrebnog. CPU kontroliše rad motora, senzori javljaju, dojavljuju, cinkare, pa ti nađi koji je u maleru negde na drumu. Cena popravke- deo+dijagnostika+ruke. A i to ume da navede na pogrešan put, te je potrebno ili da se angažuju dva majstora (elektroničar i mehaničar) ili da se mehaničar obuči do te mere da ima dva zanata u rukama. Treće je hajp. O motorima se priča i agituje za te "najnovije" kao što se agituje za pedere i ostale da je to sve najnormalnije. Reklama i likovi podložni tim reklamama i ubeđivanjima od kojih ne možeš tako lako da se izoluješ, odbraniš. Marketing, zarada, nula ljubavi prema motoru. Zaista se promenio pogled na svet motora u poslednjih dvadesetak godina. Pogledaj "ekipe" koje su na najnovijim motorima, sa koliko bagatelisanja gledaju na ostale koji voze šta imaju. Dobro, to je odraz opšteg stanja u društvu, ali i u ovoj našoj moto-zajednici. A pritom, to su internet znanja, niko nije ruke isprljao da uradi servis, ali sve znaju, drže lekcije počevši od mehanike/elektronike do tehnika vožnje, a svoj motor kroz krivine siđu i preguraju (malte ne). Pozeri su se nakotili, to je istina. Uvek ih je bilo, trajali su godinu, dve, otišli dalje, ali ih nikad nije bilo ovoliko kao danas. A razlog za to je sledeći: polovni jaki motori su postali relativno jeftini. Dostupni svakom. Krševi se uvek prodaju nekom ko je željan da se vozi, a nema para. Nema ni znanja, ni o mehanici ni o vožnji, ali ima jak motor. Jbg, recept za sranje na putu. Takvi su često više nego samouvereni da sole pamet svima, a ne znaš gde su više šuplji. Malo odužih, a imao bih da pišem još, mada je i ovoliko je dovoljno, neko će reći i previše. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2477 Napisano Četvrtak u 01:34 Andragog, 5060 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti je ka Njegoševa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3354 Napisano Četvrtak u 08:55 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5493 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za lika ali vidim da mu je znanje osrednje.. taman za široku publiku..prvo zapremina ne raste radi mode nego radi lakšeg ispunjenja ekoloških normi, drugo motori iz tog segmenta su za putovanje gdje sa godinama skontaš da obrtaji i nisu saveznici...prvo zbog galame, drugo zbog bržeg habanja materijala a i treće malo je neozbilno za ljude u godinama Znači, zaključak je, lakše je drzati 1300ccm gladnog i imati manju potrošnju i manju "garež" a obrtni momenat je nezaobilazan kod velikih zapremina...itd. Istina je da ih najviše kupuju oni kojima motori nisu neka pasija nego statusni simbol al i to me zabolje, sretao sam na cesti deda i baba koji lete na tim krmačama.. Onda ta pomagala, i to je logično, progres, evolucija...mog druga ne zanima kako je voziti auto bez abs i esp jer je naučio na njima i mogu reći mnogo dobro to koristi dok mi koji smo naučili na klasiku ispadamo improvizatori kao sto je onaj na prvim automobilima davao gas posebno gorivo posebno vazduh...i tad je bio papak onaj sto je naučio i vozio na karburatoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Nekada u kolima nismo imali klimu, a ja sam kupio sediste za adv motocikl sa grejacima sedista... stvar je komfora i licnih preferenci (lepo je voziti SORE na Tari, a isto tako i lepo voziti udoban i tih motor do Tare). Da su motori bili kvalitetniji - jesu, da ima za svakoga po neki - ima, da smo svi razlicitih veština - jesmo. Samo je bitno da su ljudi normalni u glavi inace ne ostaju dugo vozaci motocikala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...