Jump to content

Moto Zajednica

Solo putovanje za dušu, Maroko (zemlja obećana) 2023

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XD, 2020.

Bravo druže super tura! Jel može detalji oko papira? Pasoš, saobraćajna, vozačka, i zeleni karoton, jel to to? Ne treba dodatno njihovo osiguranje ili još nešto, poput vize- ako teba koji je proces? Šta si radio za zdravstveno osiguranje i pomoć na putu, ako išta? Gdi si i pod kojim uslovima pazario data SIM karticu maroc telecoma, a gde menjao lovu i pod kojim uslovima.... daj neki listing cena na šta si pare trošio..i tako :) Hvala! Bravo još jednom!

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: u potrazi

Odlicna ruta

Svaka cast!

Meni je i onaj krajnji jug Spanije (Tarifa) sa koga se nazire Maroko delovao nebezbedno.

Promenio član kick88
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8
Bravo druže super tura! Jel može detalji oko papira? Pasoš, saobraćajna, vozačka, i zeleni karoton, jel to to? Ne treba dodatno njihovo osiguranje ili još nešto, poput vize- ako teba koji je proces? Šta si radio za zdravstveno osiguranje i pomoć na putu, ako išta? Gdi si i pod kojim uslovima pazario data SIM karticu maroc telecoma, a gde menjao lovu i pod kojim uslovima.... daj neki listing cena na šta si pare trošio..i tako :) Hvala! Bravo još jednom!
Ja sam neposredno pre kolege išao, dve nedelje ranije, i za vađenje vize je trebalo više papira nego za vađenje Američke vize, baš sam se neprijatno iznenadio. Uplata se vršila na ruke službeniku, u kancelariji konzulata, ispod stola, priznanicu nikad dobili nismo, ali smo mečku rodili dok smo kao privatnici @M a R k o i ja obezbedili sve papire. Karticu za mobilni ne kupuješ u Tanžiru, jer su tu cene više od realnih, već sačekaš prvo sledeće mesto gde se u radnji prodaje. Pomoć na putu nismo imali nikakvu jer po zabitima koje smo obilazili, uzduž i popreko Atlasa malog i velikog, kao i pustinje slabo saobraćaja ima, mada divni drugari iz Pule koje smo na trajektu upoznali i sa kojima smo se vozikali unaokolo su imali peh u pustinji i za sitne novce su im našli deo za BMW GS 650, ugradili su im u pustinji i bezbrizno su se još dugo vozili. Dodatno osiguranje ne treba, ali je potrebno na trajektu odraditi i proći još jednu pasošku kontrolu i prijavljivanje motora, za šta dobijas karton koji je bitniji od pasoša, jer ako njega izgubiš onda si u problemu. Moj savet je da ga odmah slikaš i pošalješ sliku drugaru sa kojim putuješ za slučaj da ga izgubiš.
  • Sviđa mi se 2

28 minutes ago, saxi said:
16 hours ago, maxmladen said:

Ja sam neposredno pre kolege išao, dve nedelje ranije, i za vađenje vize je trebalo više papira nego za vađenje Američke vize, baš sam se neprijatno iznenadio. Uplata se vršila na ruke službeniku, u kancelariji konzulata, ispod stola, priznanicu nikad dobili nismo, ali smo mečku rodili dok smo kao privatnici @M a R k o i ja obezbedili sve papire. Karticu za mobilni ne kupuješ u Tanžiru, jer su tu cene više od realnih, već sačekaš prvo sledeće mesto gde se u radnji prodaje. Pomoć na putu nismo imali nikakvu jer po zabitima koje smo obilazili, uzduž i popreko Atlasa malog i velikog, kao i pustinje slabo saobraćaja ima, mada divni drugari iz Pule koje smo na trajektu upoznali i sa kojima smo se vozikali unaokolo su imali peh u pustinji i za sitne novce su im našli deo za BMW GS 650, ugradili su im u pustinji i bezbrizno su se još dugo vozili. Dodatno osiguranje ne treba, ali je potrebno na trajektu odraditi i proći još jednu pasošku kontrolu i prijavljivanje motora, za šta dobijas karton koji je bitniji od pasoša, jer ako njega izgubiš onda si u problemu. Moj savet je da ga odmah slikaš i pošalješ sliku drugaru sa kojim putuješ za slučaj da ga izgubiš.

🙏

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z
On 9/29/2024 at 11:37 PM, maxmladen said:

Posotvanje @maxmladen pokusacu sad da objasnim sve procedure oko papira. 

Prvo Viza:
 Kad se odlucis za vizu posaljes email na "Viza.maroko@yahoo.com" jedno 3 ili 4 nedelje prije nego sto planiras put i oni ti dostave formular za informacije o tvom putovanju tj. zahtjev a drugi je spisak dokumenata (slika) i formular (ostavljen .pdf ovde) sto je meni uobicajeno i nije predstavljalo problem. (obzirom da sam vise puta putovao za UK i USA, marokanska viza je maciji kasalj). 
Cini mi se da kosta 4000 ili 4500 i placa se u ambasadi. 
Potrebno je da ima bar rezervisana karta ako nije kupljena, npr ja sam samo imao rezervisanu za trajekt u tom trenutku i obavezan smjestaj za prvu noc boravka sa adresom. 

Ostala dokumenta: 
Standardno kao i za svako putovanje saobracajna, vozacka, zeleni karton i to je to. NIJE POTREBAN CARNET.

Osiguranje: 
Ja sam uzeo Grawe za trajanje putovanja (prilazes polisu uz vizu). 

Sta je jedinstveno: 
Obzirom da putujes skoro 2 cijela dana brodom iz Djenove oni su implementirali sistem da ti vec na brodu prolazis pasosku kontrolu i racunaj da ces cekati red sa milion marokanaca da zavrsis proceduru. Isto tako racunaj da ulazak u Maroko planiras na vizi dan ranije, od stvarnog ulaska da ne cekas red za vizu na brodu 2 puta. 
Npr meni je ulazak bio planiran za 17tog uvece u 10 pristize brod, a za vizu se otvori dan ranije na brodu. Sacekam red 2 sata dodjem na red i ubaci on moju vizu/pasos i ne moze, pa onda zove nekog, pa se njih 3 smjenjuju pa se mrsti pa se pa se dere okolo dozivajuci nekog, pa pocinju marokanci u redu da se bune i tako jedno 30 minuta da mi kaze da nece da mu prihvati moju vizu iz nekog razloga dok nije skapirao da je meni sedeceg dana ulaz u zemlju a ne tog dana, i bio u fazonu dodji sjutra irijesicemo brzo. 

Ulazak u Maroko: 
Sam ulazak u Maroko na iskrcavanju je jednostavan obirom da si dobio pecat na pasosu/vizi vec na brodu dolazis do kucice stajes u red provjerava vizuelno pasos a uzima saobracajnu dozvolu i odlazi sa njom gdje dobijas jedan mali bijeli papiric (kao vizit karta) sa svim detaljima tipa broj sasije, tablice, ime i prezime, broj pasosa i to moras da cuvas da pokazes na izlazu iz zemlje i vjerujte da stvara jako veliki pritisak samo cuvati taj papir (da ne bi placao carinu + kaznu na motor pri izlasku iz zemlje). 

Pomoc na putu i neki vid osiguranja: 
Dok sam na evropskom tlu tada je bio aktuelan Vozi koji sam imao uplacen za slucaj da moram za spaniju da slepam motor iz bilo kog razloga.
U Maroku a obzirom da sam ja solo isao, u dalekoj si zemlji gdje ne poznajes oupste jezik (ja ne govorim francuski ni arapski a oni ne govore engleski), ja sam se obratio ambasadi Srbije sa svojim nekakvim planom, dan taj i taj cu biti na putu od tog do tog grada, naravno sa +-1 danom jer ni sam nijesam znao gdje cu kuda i u kom momentu da budem. 
Gdje su oni ispali fer i dali mi broj za hitne situacije + 4 privatna broja da mogu bilo koga u bilo kom trenutku da pozovem ako imam nekakvih problema. Veliki pozdrav za Ambasadu!

Internet kartica: 
Kartica se kupi na pumpi (5 minuta voznja od luke prema Tandzir gradu) velika i ne moze da se promasi u mraku koliko sija, tu se toci benzin i kupuje kartica tj. podaci. Cijena je 5e kartica i 1e je 1 GB podataka tako da sam odmah rijesio kartica i 10GB podataka, a ako ti zafali, na prvu pumpu/trafiku odes i das telefon pokazes 5 ili 10 i oni ti dopune. 
Sad je vec malo lakse jer gomila telefona ima eSim, instaliras aplikaciju AirAlo i instaliras/platis eSim karticu po zelji bez da se juris na destinaciji imas li ili nemas interneta. 
Sa dometom neces imati problema, moze da se koristi skoro svukuda osim bas preko Atlasa kad se prelazi, a ostalo skoro svukuda sam koristio.

Ja sam placao karticom gdje je god moguce bilo (gorivo, buking, ako sam u gradu restoran i tako dalje), promijenio sam 2 puta po 100e (na dvije lokacije) po nekom kursu (sad se i ne sjecam) ali sam imao oko 400e sve po 5 10 i 20 EUR, ipak euri otvaraju vrata vise nego njihove pare. 

Trosenje para (da je olimpisja disciplina ja bih bio sampion): 
Prvo dje se trose pare su smjestaji i cijene su od 10e (jedno vece i 8e je bio) pa do nekih 20-25 eur 90% smjestaja je sa doruckom. A kad dodjes oni te pitaju oces li veceru obixno se jede Tažin (Tajin) i kad zelis da jedes, tako da ti recimo cijedjena naradza (koja bi trebala da se uvrsti u nacionalno blago koliko je dobra) i tajin budu izmedju 5 i 7 pa mozda i 10e, sve zavisi dje si. Sto se tice rucka rijetko ali bas rijetko sam jeo rucak mozda par puta za 14-15 dana u Maroku zbog nesnosne vrucine koja prži cak i u Aprilu posebno kad si blizi pustinji. 
Drugo trosis na gorivo koje je oko 1.30e po litru. 
Trece cigare (recimo nasa cijena), voda (pijes u hektolitrima) i kafa, caj kad sjedes usput, voce, pojedes popijes, pijaca, sladoled, kao i svukuda na putovanju. Na primer meni je fascinantno bilo da kupujem maline i borovnice (one sto u maksiju 100 grama kosta 300 dinara) tamo budu po 20 centi na pijaci. 

image.thumb.png.38d38ffa1a4efd00a1202970319e67a0.png

Formulaire Visa (2).pdf

Promenio član kokot
  • Sviđa mi se 4

On 9/30/2024 at 12:31 AM, kick88 said:

Odlicna ruta

Svaka cast!

Meni je i onaj krajnji jug Spanije (Tarifa) sa koga se nazire Maroko delovao nebezbedno.

@kick88 
Maroko je sigurna zemlja, msm dje god da odes mozes imati problem. Ali moj utosak je da su tamo mnogo pitomiji nego na evropskom kontinentu. NPR u povratku u prilazima Monaku izgleda dodži i nebezbjedno. 

Za Tarifu dijelim isto misljenje, evo prije 2 nedelje sam bio u Tarifi i usput smo ja i zena svratili da popijemo kafu i pojedemo placinku u nekom "kaficu" u kom je bilo marokanaca. Ljudi koliko sam se samo ja osjecao nebezbjedno iz nekog razloga. 

Dok taj osjecaj nemas u Maroku, mozda prvi dan jer ne znas sta da ocekujes, posle toga bude laganica. 

• Sviđa mi se 1

2 hours ago, kokot said:

Posotvanje @maxmladen pokusacu sad da objasnim sve procedure oko papira. 

Prvo Viza:
 Kad se odlucis za vizu posaljes email na "Viza.maroko@yahoo.com" jedno 3 ili 4 nedelje prije nego sto planiras put i oni ti dostave formular za informacije o tvom putovanju tj. zahtjev a drugi je spisak dokumenata (slika) i formular (ostavljen .pdf ovde) sto je meni uobicajeno i nije predstavljalo problem. (obzirom da sam vise puta putovao za UK i USA, marokanska viza je maciji kasalj). 
Cini mi se da kosta 4000 ili 4500 i placa se u ambasadi. 
Potrebno je da ima bar rezervisana karta ako nije kupljena, npr ja sam samo imao rezervisanu za trajekt u tom trenutku i obavezan smjestaj za prvu noc boravka sa adresom. 

Ostala dokumenta: 
Standardno kao i za svako putovanje saobracajna, vozacka, zeleni karton i to je to. NIJE POTREBAN CARNET.

Osiguranje: 
Ja sam uzeo Grawe za trajanje putovanja (prilazes polisu uz vizu). 

Sta je jedinstveno: 
Obzirom da putujes skoro 2 cijela dana brodom iz Djenove oni su implementirali sistem da ti vec na brodu prolazis pasosku kontrolu i racunaj da ces cekati red sa milion marokanaca da zavrsis proceduru. Isto tako racunaj da ulazak u Maroko planiras na vizi dan ranije, od stvarnog ulaska da ne cekas red za vizu na brodu 2 puta. 
Npr meni je ulazak bio planiran za 17tog uvece u 10 pristize brod, a za vizu se otvori dan ranije na brodu. Sacekam red 2 sata dodjem na red i ubaci on moju vizu/pasos i ne moze, pa onda zove nekog, pa se njih 3 smjenjuju pa se mrsti pa se pa se dere okolo dozivajuci nekog, pa pocinju marokanci u redu da se bune i tako jedno 30 minuta da mi kaze da nece da mu prihvati moju vizu iz nekog razloga dok nije skapirao da je meni sedeceg dana ulaz u zemlju a ne tog dana, i bio u fazonu dodji sjutra irijesicemo brzo. 

Ulazak u Maroko: 
Sam ulazak u Maroko na iskrcavanju je jednostavan obirom da si dobio pecat na pasosu/vizi vec na brodu dolazis do kucice stajes u red provjerava vizuelno pasos a uzima saobracajnu dozvolu i odlazi sa njom gdje dobijas jedan mali bijeli papiric (kao vizit karta) sa svim detaljima tipa broj sasije, tablice, ime i prezime, broj pasosa i to moras da cuvas da pokazes na izlazu iz zemlje i vjerujte da stvara jako veliki pritisak samo cuvati taj papir (da ne bi placao carinu + kaznu na motor pri izlasku iz zemlje). 

Pomoc na putu i neki vid osiguranja: 
Dok sam na evropskom tlu tada je bio aktuelan Vozi koji sam imao uplacen za slucaj da moram za spaniju da slepam motor iz bilo kog razloga.
U Maroku a obzirom da sam ja solo isao, u dalekoj si zemlji gdje ne poznajes oupste jezik (ja ne govorim francuski ni arapski a oni ne govore engleski), ja sam se obratio ambasadi Srbije sa svojim nekakvim planom, dan taj i taj cu biti na putu od tog do tog grada, naravno sa +-1 danom jer ni sam nijesam znao gdje cu kuda i u kom momentu da budem. 
Gdje su oni ispali fer i dali mi broj za hitne situacije + 4 privatna broja da mogu bilo koga u bilo kom trenutku da pozovem ako imam nekakvih problema. Veliki pozdrav za Ambasadu!

Internet kartica: 
Kartica se kupi na pumpi (5 minuta voznja od luke prema Tandzir gradu) velika i ne moze da se promasi u mraku koliko sija, tu se toci benzin i kupuje kartica tj. podaci. Cijena je 5e kartica i 1e je 1 GB podataka tako da sam odmah rijesio kartica i 10GB podataka, a ako ti zafali, na prvu pumpu/trafiku odes i das telefon pokazes 5 ili 10 i oni ti dopune. 
Sad je vec malo lakse jer gomila telefona ima eSim, instaliras aplikaciju AirAlo i instaliras/platis eSim karticu po zelji bez da se juris na destinaciji imas li ili nemas interneta. 
Sa dometom neces imati problema, moze da se koristi skoro svukuda osim bas preko Atlasa kad se prelazi, a ostalo skoro svukuda sam koristio.

Ja sam placao karticom gdje je god moguce bilo (gorivo, buking, ako sam u gradu restoran i tako dalje), promijenio sam 2 puta po 100e (na dvije lokacije) po nekom kursu (sad se i ne sjecam) ali sam imao oko 400e sve po 5 10 i 20 EUR, ipak euri otvaraju vrata vise nego njihove pare. 

Trosenje para (da je olimpisja disciplina ja bih bio sampion): 
Prvo dje se trose pare su smjestaji i cijene su od 10e (jedno vece i 8e je bio) pa do nekih 20-25 eur 90% smjestaja je sa doruckom. A kad dodjes oni te pitaju oces li veceru obixno se jede Tažin (Tajin) i kad zelis da jedes, tako da ti recimo cijedjena naradza (koja bi trebala da se uvrsti u nacionalno blago koliko je dobra) i tajin budu izmedju 5 i 7 pa mozda i 10e, sve zavisi dje si. Sto se tice rucka rijetko ali bas rijetko sam jeo rucak mozda par puta za 14-15 dana u Maroku zbog nesnosne vrucine koja prži cak i u Aprilu posebno kad si blizi pustinji. 
Drugo trosis na gorivo koje je oko 1.30e po litru. 
Trece cigare (recimo nasa cijena), voda (pijes u hektolitrima) i kafa, caj kad sjedes usput, voce, pojedes popijes, pijaca, sladoled, kao i svukuda na putovanju. Na primer meni je fascinantno bilo da kupujem maline i borovnice (one sto u maksiju 100 grama kosta 300 dinara) tamo budu po 20 centi na pijaci. 

image.thumb.png.38d38ffa1a4efd00a1202970319e67a0.png

Formulaire Visa (2).pdf 51.83 kB · 0 downloads

@kokot Sjajne informacije. Hvala veliko na vremenu i trudu. Sve najbolje!

@maxmladen ako razmisljas o voznji u Maroko nekad, javi mi mozda bih i ja bio voljan opet otici, lijepa je to zemlja, onako nesvakidasnja. 

A i tura nije skupa msm da se 15 dana moze provozati za 700-1000eur u Maroku, najskuplje stavke su trajekt Djenova - Tangier koji je meni bio 500eur soba i put do Djenove i spavanje u istoj noc pred trajekt. 
+ 700eur me kostalo povratak (jer su otkazali trajekt) Tangier - Beograd kopnenim putem Ma (Trajekt) Es, Fr, It, Slo, Hr, Srb. 

• Sviđa mi se 1

1 minute ago, kokot said:

@maxmladen ako razmisljas o voznji u Maroko nekad, javi mi mozda bih i ja bio voljan opet otici, lijepa je to zemlja, onako nesvakidasnja. 

A i tura nije skupa msm da se 15 dana moze provozati za 700-1000eur u Maroku, najskuplje stavke su trajekt Djenova - Tangier koji je meni bio 500eur soba i put do Djenove i spavanje u istoj noc pred trajekt. 
+ 700eur me kostalo povratak (jer su otkazali trajekt) Tangier - Beograd kopnenim putem Ma (Trajekt) Es, Fr, It, Slo, Hr, Srb. 

@kokot Važi. Možda naredni maj ili oktobar.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 690 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu
6 hours ago, kokot said:

Pročitah putopis čim je izašao, a sada da zahvalim na trudu i korisnim informacijama. Mnogima, a i meni je želja da odvezem ovako nešto, ali na kraju retko ko je ispuni, jer nije lako zbog više faktora. To vi koji ste išli najbolje znate.

Ako možeš malo da opišeš situaciju sa otkazanim trajektom. Verujem da nije prijatno, naročito što je vreme uvek ograničavajući faktor. Kada si saznao da je otkazan? Da li su ti ponuđene neke alternative? Da li si uspeo da refundiraš novac i da li samo za iznos karte ili i za troškove koji su proistekli iz toga? 

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: u potrazi

Moguce da su ovi trajekti na kracim lokacijama vise "lokalni" i cesce idu pa je manji problem naci mesto ili kada se otkaze. Do Djenove vidim 50h  se plovi ali ako je tacno ovo na italijanskom GNV 140e + 260e kabina bez prozora nije bas najjeftinije jer za 50h moram uzeti kabinu. Licno ne volim brodove...

Edit: mozda kompromisno iz Barcelone da se plovi 166e

Promenio član kick88

On 10/4/2024 at 7:35 PM, max80 said:

Pročitah putopis čim je izašao, a sada da zahvalim na trudu i korisnim informacijama. Mnogima, a i meni je želja da odvezem ovako nešto, ali na kraju retko ko je ispuni, jer nije lako zbog više faktora. To vi koji ste išli najbolje znate.

Ako možeš malo da opišeš situaciju sa otkazanim trajektom. Verujem da nije prijatno, naročito što je vreme uvek ograničavajući faktor. Kada si saznao da je otkazan? Da li su ti ponuđene neke alternative? Da li si uspeo da refundiraš novac i da li samo za iznos karte ili i za troškove koji su proistekli iz toga? 

@max80 
Slozio bih se sa tobom da je u ovom slucaju vrijeme najveci faktor ogranicenja, nije ni novac ni sigurnost ni nesto trece, vec je kod putovanja u Maroko najvise vrijeme u pitanju i to najvise zbog trajekta jer se provede 5-6 dana ne radeci nista, ama bas nista. 

E sad samo putovanje traje vjecnost, trajekt krene (iz Djenove) u subotu u 5 popodne a pristigne u ponedeljak u 22 ili 23 uvece (pa ti vidi @kick88 :)). 

Plan:

Trenutno je Srijeda posle podne, trajekt 23:59, subota Djenova i imam ostatak subote i nedelju da dodjem do Beograda, Ponedeljak posao. 

Plan (ultimatum) je da budem u ponedeljak na poslu, jer vec sam 25 dana (sveukupno) na putu, a red je i raditi nesto.

Sve je do tok trenutka bilo po plan-u, znaci putovanje, voznja, priprema, u utorak jos stigao u Tangir prespavao u hotelu, sreo se sa kolegom iz Novog Sad-a @GastroBiker-a u Tangiru pili kavu, jeli, prosetali itd.. 

Trajekt krece uvece u 23:59 i uslov je da se bude par sati ranije u luci.

Gdje je plan zakazao: 
Dolazim ja u luku u odgovarajuce vrijeme i na parkingu je ogroooman bilbord/ekran na kome pisu svi polasci iz luke u narednih 10-12ak sati ali (veliko ALI) mog trajekta nema a i kasnije otkrijem da je GNV salter zatvoren.

Ja zgrabim nekog od agenata (random kompanije) on pozove nekog pa dodju pa razgovaramo pa odlaze pa se vracaju (a ja cupkam, vec mi dobro nije) i saznajem da je otkazan, valjda se pokvario u Barseloni i nije dalje putovao. 

2 opcije:
1. Da pokusam da re-rezervisem kartu za subotu (ostajem u Maroku jos Cetvrtak, Petak i Subotu vece) isto vrijeme medjutim ciljam da ce biti katastrofa guzva jer jedan otkazan i svi ce re-rezervisati ovaj. 
2. Opcija je da prespavam pa da idem ujutru spanija i tako dalje. 
3. Bilo je jos nesto kao da vozim do barselone pa da idem do djenove traketom pa nastavim da vozim, ali je bila vise mentalna vjezba nego stvarna opcija zbog frekvencije saobracaja trajekta na tim relacijama. 

Rezervni plan: 
Onog trnutka kada sam saznao da je otkazan trajekt najrealnija opcija je da se vozi Maroko - Beograd i tu nije bilo mnogo razmisljanja. 

Vracam se u Tangir idemo na pivo jer kolega @GastroBiker isto prelazi ujutru u Spaniju. 

Putovanje: 
Polazak rano ujutru, trajekt u 8:00 i cijena oko 85EUR kupuje se direktno, prelazak u spaniju za nekih 45ish minuta + granica koja ide brzo. 

Posle 2-3 sata kafenisanja dolazi vrijeme pokreta i to je jedan od najtezih momenata na tom putovanju sama informacija da imas 3500km isred sebe samo pravo i limit sa vremenom, razlog je vec si umoran/prljav danima si na motoru, ishrana djene djene kad se to sve skupi vrlo za*ebana situacija. 

Povratak je izgledao 3 dana po 750-800 km i poslednji dan 1250km San Remo - Beograd sa malim detour-om do Giblartara, Andore i Monaka. 

E sad glavno pitanje, troskovi: 
- Karta je bila 85eur (Tangir - Tarifa), 
- 3 nocenja (Spanija, Andora, San Remo), 
- Gorivo za skoro 3500km,
- Hrana za ta 4 dana, 
- Putarine, 
- + cigare, voda, cokoladica, voce, itd..

Rezervisao sam bio sobu (okruglo 500eur ili ti 250 eur po smejru) za povratno putovanje u kojoj sam sam, i refundirali su mi 250eur. 

E sad moj komentar: Obzirom da je trajekt otkazan vjerovatno vise od dan a mozda i ranije nzm, mozda su i znali da nce ici vise od nedelju dana, vjerovatno su slali SMS da je otkazan dok meni nije bila aktivna kartica, pa sam mozda mogao i na trajkt ranije da sjedem, to je samo moje misljenje. Ali broj koji ostavljas tokom rezervacije treba drzati aktivnim i to je moja greska. 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

On 10/4/2024 at 8:38 PM, kick88 said:

Moguce da su ovi trajekti na kracim lokacijama vise "lokalni" i cesce idu pa je manji problem naci mesto ili kada se otkaze. Do Djenove vidim 50h  se plovi ali ako je tacno ovo na italijanskom GNV 140e + 260e kabina bez prozora nije bas najjeftinije jer za 50h moram uzeti kabinu. Licno ne volim brodove...

Edit: mozda kompromisno iz Barcelone da se plovi 166e

Tacno tako @kick88 na kracim lokacijama kao sto su:
- Ceuta - Algeciras, 
- Tangir MED - Algeciars, 
- Tangir - Tarifa, 
Posebno Tangir - Tarifa je 45 min prelaz i na svakih par sati imas trajekte koji prelaze, tako da tu propustis nije frka, imas stalno nove. 

Djenova - Tangir se plovi izmedju 50 i 60 sati po smjeru sa stajanjem od nekoliko sati u Barseloni.

Sad tokom zime (do Maj-a) je oko 500Eur povratna karta za kabinu sa prozorom za 4 oro (mozes sam da je uzmes kao ja) i motor.  

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja