Jump to content

Moto Zajednica

Voge SR 4 MAX/QJ 350 Fortress

Recommended Posts

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 10 sati, boza_kg je napisao:

Biram boje :) Kako vam se sviđa ovaj zelembać ko zunzara?

Meni je ova boja i za njivu i za igranku

Screenshot_20231028_092719_Google.jpg

Ma da na ovom videu deluje dosta bolje sve u smislu materijala a i boje se vide realno na suncu.Tako da ipak siva boja:)

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4039 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ma siva naravno. Uvek in, uvek elegantna :)

@alexanto jel možeš da preimenuješ ovu temu, da se zove na pr. Voge SR 4 MAX\QJM FORT ? Okupirali smo je, a ni nema razloga da otvaramo novu za sličnu stvar.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT
Dragi ljudi. 
Polako gubim strpljenje . Zvao sam ih u ponedeljak , taj čovek je ljubazan i moli za strpljenje , ali ne zna u čemu je problem i rečeno mi je da će me pozvati do kraja tog dana ,tada će znati. Cela nedelja prolazi niko me ne zove . Naravno opet ja pozovem , i dalje ne znaju u čemu je problem. Ja mu kažem da mi napiše neki mail sa nekim izveštajem , on me čovek pita šta će mi . Ja mu objasnim da bi imao neki validan dokaz jer je motor u garanciji. Čovek mi kaže da ne daju na to produženje garancije, a ja ga pitam na koje to, jer i ne znaju šta je problem , i na šta daju garanciju. On se čovek zbunio.
Pa mu kažem da ja radim sa nekim mašinama ,jedna od tih mašina je kineska i imam support 24h i da mi je normalno da svaki diler ima podršku proizvodjač.
Na kraju me opet moli za strpljenje. Ja kažem da mi daju zamensko vozilo jer svakodnevno koristim motor. Čovek mi odgovara nemamo registrovano vozilo kao zamensko.
Iskreno razočaran sam, ne motorom, nego njihovim poslovanjem i lošoj brizi prema kupcima. Planirao sam da kod njih kupim plovilo, ali posle ovoga nikako, treba negde tamo na vodi da me ostave i da traže od mene strpljenje.
Da li postoji mogućnost povratka novca. Možda neko zna detaljnije prava kupaca.
Jer ako mi kaže u ponedeljak "kada ga pozovem" da budem strpljiv. Onda direktno idem kod njih.
Malo sam nervozniji nego inače hahahaha
Pozdrav 

Čini mi se da je povrat novca moguć zahtevati ukoliko je manje od 6 meseci kupovine, ali ako neko bolje zna neka me ispravi. Da li poseduješ bilo kakav dokaz da je reklamacija uvažena ili se sve svodi na usmenu komunikaciju? Od momenta uvažene reklamacije imaju do 30 dana da reše problem, u suprotnom moraju isti zameniti za novi, bar je tako za tehniku, ne znam ima li razlike kod vozila, ne bi trebalo. Takođe imaju neki rok do odluke da li se reklamacija uvažava, čini mi se 15 dana ili tako nešto.
Možeš da odeš, da probaš fino sa njima, a sa druge strane, ukoliko ništa od njih ne dobiješ da pošalješ mail sa detaljima kad je motor ostavljen, koliko je prošlo vremena i da tražiš odgovor. Ako ne odgovore imaš pisani dokaz, pa pravac advokat.

Pisah u nekoj temi da me kod Voge brine jedino distributer i serviser, mada nadam se da će na kraju da sve ispadne ok po kolegu i da će problem da se reši

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

@sole92 sve si tačno rekao, osim što je 40 dana za vozila. Tako su bar meni rekli u Udruženju za zaštitu potrošača. Ako je crkao agregat, a na žalost na to liči, mislim da je teška šansa da ovi i to reše zamenom ili popravkom. Ko zna koja su ruka... daj bože da grešim. Dakle, papire u ruku, čekaj da istekne rok, preti inspekcijom i traži povraćaj novca.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2425 postova
  • Motocikl: Benelli

Nesto lici da ce morati da se resava preko advokata.Trgovci su premazani i uvek u pravu.

Nego nije mi jasno kako u temu Voge SR 4 MAX da uleti QJ 350 Fortress?

• Podržavam 1

Uleteo jer je slična priča - novi kinez, jako sličan model, da ne pravimo 100 sličnih tema. A ne mora advokat, sve zavisi kako se stvari razvijaju. 

Rekao sam to i ovima iz Kymca u mom slučaju. Nije im bilo pravo što sam ih mazao javno. Sve zavisi kako se oni postave. Ako me tretiraju kao 13. prase, muljaju i lažu, neće da bude dobro.

A nisam ni ja kreten, ako deo čeka na carini, daj mi pravi info, razumem sve... Samo da budu korektni.

• Sviđa mi se 4

Voge proširuje SR seriju skutera. Izašao je SR1, sportska 125-ica:

A najavljuju i SR2, od 250cc uskoro.

A evo ovde SR4Max i FORT, jedan pored drugog:

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Pre 9 sati, Zinda je napisao:

Ja glasam da se otvori tema Božine mudrolije!

More, ima da otvorim kanal, ko infuenser(ka)! ;)

Micro-influencer-marketing.jpg

• Haha 2

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 184 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

@NenadMat  Brate iskreno mi te je zao... Ako imas malo viska para i pritom zelis da izvuces one koje si dao za skuter nazad, kreci odma na konsultacije kod advokata kome je ovo u domenu.

U suprotnom ako imas osecaj da stvari ne idu u dobrom smeru, odmah prekidaj svu usmenu komunikaciju, budi karakter -  strpi se, kreci da kucas mail sa tekstom tipa: Obzirom da se komunikacija ne odvija na dogovoreni nacim, molim da ubuduce sva komunikacija ide pisanim putem u ovoj mail prepisci u kojoj sumiram desavanja prethodnih nedelju dana i na kraju zahtevam da mi date trenutni status moje reklamacije.

Pa pocnes kog si dana predao skuter i sa kojim simptomima i sta ti je receno kad ce ti javiti i sve po redu, na kraju zavrsi sa zahtevom da ti odgovore pisanim putem koji je trenutni status reklamacije. 

Ako ne odgovore ponavljaj mail svaki dan sa istim pitanjem, pa ako i to ne upali onda instaliraj aplikaciju za snimanje razgovora na telefonu ako mislis nesto usmeno ili uzivo ako ides neku kameru ili diktafon obavezno...

Niko od ovih prodavaca nije budala(znaju oni dobro zakonske okvire za resavanje ovoga i sankcije za iste) i generalno ce te nadmudriti u ovoj agoniji pa budi spreman za najgore i ako bude malo bolje bices srecan.

I da obavezno trazi da pricas sa glavnim i odgovornim, sa malima od palube nemas sta da pricas jer veliki je problem po sredi, dakle sa prodavcem nemas sta da pricas osim ako nije direktor.

Promenio član Vujke1

Polako sa to teško oružje :) Prvo, snimanje razgovora nije nikakav dokument, ni po zakonu bez saglasnosti druge strane, i ako dođe do advokata, mogao bi i sam da dobije po pi*ci. Nije bre ovo krimi film. Sve je još u domenu normale, rešiće se.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Tako su rekli. Može biti da i ne znaju. Ja opet podsećam na moj slučaj - crko je neki q u elektronici, i nisu znali tačno šta mu je. Nisu serviseri hakeri, nego su mehaničari. Elektronika je za njih black box. Nisu čak ni imali najnoviji dijagnostički uređaj za moj model skutera, jer je bio nov, pa da očitaju kod greške, nego su prvo to morali da nabave. A prva su ruka, uvoznici i ekskluzivni distributeri. *

Ni fabrika nije znala tačno šta je problem, nego su poslali sve od delova šta može da ima neke veze... pa su mi ovde sve to i zamenili. Sve je to potrajalo preko 2 meseca nerviranja.

E sad, za ovaj Nenadov slučaj, može biti slično, može biti da su im problematični troškovi slanja tamo amo, svašta nešto što sad ne možemo mi da predpostavimo. Ali zaista ne mora da bude ni prevara ili zla namera. Ali Nenada to ne treba ni da dotiče. Ima svoja prava, a ovi će morati da reše svakako.

* ovo na pr. za dijagnostiku, stari uređaj, koji su imali, je radio za Agility Euro4 model, al nije imao podršku za Euro5. Jeste, lako je pljuvati - koji ste vi q kao servis, ali ebiga, ni oni nisu znali da ne radi, dok ga nisu bocnuli... Shit happens!

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 3240 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Jeste, ali se makar nazove čovek i javi mu se. Bolje i loša vest nego nikakva. Nisu oni krivi, čeka se, ne znamo, poslali smo i mi upit, bilo šta, ali javiš čoveku i mirna Bačka. 

• Podržavam 3

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 184 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

@boza_kg po meni si upravu samo u jednom a to je da je sve JOS u domenu normale... Jos nedelju dana(ukupno dve da uvaze reklamaciju) a posle oni mogu jos 2 meseca koliko sam cuo da popravljaju.

Ako sam kupio novo jedino sto je posteno jeste da se izadje u susret(sto nisu obavezni naravno) sa zamenskim vozilom pa nek posle oni gledaju sta ce i kako... 

Ako ne postoji opcija da mu daju vozilo kao sto je ovde slucaj onda mora i on malo sa buljom uza zid da odreaguje jer sve ide u smeru da ce biti muka. 

Ja mu iskreno zelim u ponedeljak da dobije svoj motor nazad ispravan! 

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Sr4max

Pozdrav,

Ja sam privatnik i znam koliko cenim moje klijente , i kolika sam im podrška u poslu , da mogu uvek da me pozovu i da im pomognem . Zbog toga me ljudi iz moje branše cene i poštuju. Meni je to zadovoljstvo i zbog toga volim svoj posao i mirno spavam. To sam pokušao da objasnim i tom čoveku koji komunicira samnom iz te firme, ali čovek zvuči kao snimljena sekretarica koja me moli za strpljenje. 

U ponedeljak ću im poslati mail ,da bi imao neki zvanični dokument i imam fotke kada su ga pokupili, sada će biti treća nedelja a oni nemaju nikakav odgovor.

Takodje ću pozvati i tražiti da mi se zakaže sastanak sa direktorom,nije teško doći do tog broja.

Očigledno nisu pokriveni podrškom,nisu ni imali obuke ,za taj motor . U to sam siguran jer sam došao da kupim taj motor sa većim znanjem nego sami prodavci na sajmu. (Možda bi im i prodao par komada na sajmu da su me angažovali :).

Iskrenuo se sada  plašim u kakvom će ga stanju vratiti. 

Nisam stigao da se bavim time , ali siguran sam da postoji njihov support za Evropu. 

Mislim da su i njihovi radnici na ovom forumu ( jesu ako ih interesuje posao i konkurencija) . Ali ovo do sada im ne ide u prilog.

Uskoro pišem nove detalje .

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Biće to sve ok,nije vredno nerviranja nek smo mi živi i zdravi.Ni njima ne ide u prilog,nisu prevaranti samo očigledno nemaju kapacitete,zato toliko dugo traje.Dobićeš dobar popust i zamenu staro za novo po dobrim uslovima kad već nemaju zamensko vozilo..Tako bih ja voleo da bude:)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2425 postova
  • Motocikl: Benelli

izgleda kao prosecna slika garancije u Srbiji.Prodavci I serviseri nemocni da rese problem,a kupac ostavljen na cekanju.Boza je imao srece,I njegovi serviseri da su zamenom delova redom nasli problem.Tu se vracamo na pocetak,servisna podrska je slaba.

Servisno-logistička podrška je jedino i bitna. Pogotovo za nas kojima je motorin i prevozno sredstvo i ljubimac.

Meni su u Kymcu.rs, kad je najzad sve stiglo, brzo sve uradili. Pokazali su mi šta je sve od delova menjano, upisali u elektronsku servisnu knjižicu, produžili garanciju. Oprali skuter da se cakli, nijednu ni žabicu nisu polomili, ni ogrebotinu napravili, iako su ga vozali preko pola zemlje...

Nismo dobro počeli, malo smo i zaratili, ali na kraju se sve dobro završilo. Pola vremena smo čekali na carinu, što je realno viša sila. Teško da se u Srbiji može lako sve obaviti u zakonskom roku, na žalost. Ali bitno je da mušterija ima tačne i pravovremene informacije, da vidi da se neko brine i bavi rešavanjem. Vlasnik mi je i rekao - radimo ovaj posao 20 godina, svašta je bilo, kvarova mogućih i nemogućih... ali nikada još nismo nekoga ostavili sa nerešenim problemom. To mi se svidelo. I opet bih pazario kod njih. Zato mi je krivo što neće da rade QJ Motor skutere nego samo motore.

A od ovih, dognam-prodam firmi, koji rade i plovila, automobile, avione i kamione..., iskreno podozrevam. Al dobro, ako ne umeju da poprave, moraće da zamene vozilo, ili da vrate pare. Nadajmo se najboljem.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9435 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Približim Vam sliku kako je funkcionisao sistem dok sam za ovlašćene radio.

Odnosi se za nove modele, dijagnostiku, raznih alata kao i onih specijalnih.

Po ovome što Nenad piše..... biće da nemaju majstora, bajk stoji parkiran u ćošku....nadam se da grešim!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Šta me još brine kod ovih kineza - veliki brendovi brinu o svom imidžu. Ne može svako ni da ih zastupa, mora da ispuni neke ozbiljne uslove, od prostora, do alata, sertifikovanih majstora... Kod kineza je sad to pitanje, njima je samo bitno da prodaju robu, nije stroga kontrola.

To je ona mantra koja se ovde ponavlja - delovi iz Grčke stižu za dve nedelje, nema brige. Oće, al u q!

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Daj bože da grešim...ali ovde se zastupanje zasniva samo i isljučivo na novcu. Kakvi sertifikvani majstori! To se gradi godinama i SKUPO PLAĆA!U najboljem slučaju vlasnik (male) firme ode na kurs, proforme....ako je to negde preko, iskoristi se prilika za neku drugu kombinaciju, šoping, kupleraj i sl.

Ajde neko ko možda jače vlada tematikom, da kaže, bar što se motocikala tiče....ko je u Srbiji DIREKTNI zastupnik?

Ja mislim niko!

Svi su nečiji pod-dileri, to je jednostavno realnost. To je igranka koju ne može svako da isprati. Naše tržište i kupovna moć, ne dozvoljavaju drugačiji status. Ako i grešim, još je tragičnije što se problematike ne rešavaju. 

Moji su jako dobri prijatelji i kolege, odavno, otišli u Kinu da uzmu dilerski status za Baotian. Otprilike, boli njih đokica kako ćeš ti sebe da nazivaš. Plati bato ovo što si uzeo, pa se jebi kako znaš. Uzeli su dosta toga, a sa već kupljenih, svojih skutera, skidali delove za reklamaciju. Pukli u drugoj godini, radeći fer i po zakonu (2 godine garancije). Ostalo brdo plastika i ramova.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja