Borkosan 611 Napisano Maj 16 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas po papire za registraciju do salona pa da porvrdim da jeste tabla malo drugacija, ima pokazivac nivoa goriva i vreme sto je bas fino. Posle pravac u sup u NS da registrujem i tamo nakon 3 sata cekanja hladan tus. Nedostaje vam jedan papir, bez sale. Zanimljivo da u NS stvarno treba jedan papir sa carine vise nego sto to traze u BG. Idem ujutru kod inspektora za motorna vozila da probam, ako ne moracu nekako i taj papir nabaviti. a bas je danas sve islo glatko i dogovorio prevoz da odem ujutru odmah po motor ali cvrc. Nadam se da resavam sutra prepodne. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Maj 17 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Snimljena u divljinama Labudovih brda...Sent from my SM-S911B using Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano Maj 17 Zainteresovan, 545 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi poznat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 18 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Koji je ovo kofer i koliko litara?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 33 Napisano Maj 18 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kofer je M-Case. Ima ih u par zapremina.Nešto mi poznat.Nije taj Koliko nisko ste išli sa pritiskom na fabričkim gumama?@Alp i ekipa, veliko hvala za trekove!Sent from my POCO F1 using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7125 Napisano Maj 18 Drug član, 2987 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 5/16/2024 at 8:18 PM, Borkosan said: Bio danas po papire za registraciju do salona pa da porvrdim da jeste tabla malo drugacija, ima pokazivac nivoa goriva i vreme sto je bas fino. Posle pravac u sup u NS da registrujem i tamo nakon 3 sata cekanja hladan tus. Nedostaje vam jedan papir, bez sale. Zanimljivo da u NS stvarno treba jedan papir sa carine vise nego sto to traze u BG. Idem ujutru kod inspektora za motorna vozila da probam, ako ne moracu nekako i taj papir nabaviti. a bas je danas sve islo glatko i dogovorio prevoz da odem ujutru odmah po motor ali cvrc. Nadam se da resavam sutra prepodne. Kardinalna greška koju sam bio i sam napravio... Odeš u Agenciji za registraciju, daš im 1000din i oni se time drndaju. Em sve bude BRŽE em te ne interesuje kako. Ne pitaj kako znam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 18 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Sve znam, bio sam u agenciji i oni mi spremili papire, ja samo da predam na salter. Razlog da mogu odmah ujutru po motor i da ga imam kuci za vikend. Bio sam dva puta kod inspektora za motorna vozila sa dokumentacijom o toga jednom preko ozbiljne veze ali ipak ne moze. Nedostaje jedan paprik potpuno nebulozan sa carine. U BG to ne traze, prodavac to nema jer ima carina nikad taj dokument ne izdaje jer nema osnov. I tako ping pong. Problem je u tumacenju carinske dokumentacije. U svakom slucaju predao sam dokumentaciju u SUP da se izvrsi provera carinske dokumentacije, to je inace standardna procedura u slicnim situacijama pa ce me zvati za par dana kada izvrse proveru.Inace gorak ukus ostavlja to sto ne mogu da registrujem nov motor kupljen od ovlastenog uvoznika. Sve sta bih rekao dalje bi bilo u suprotnosti sa pravilima ponasanja na forumu.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Maj 18 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sličnu sam imao situaciju kad sam kupio, naravno legalno od legalnog prodavca, novi motorin, pre 3 godine. Išao sam registraciju preko agencije, ali opet nije prošlo. Tražili su mi na šalteru original carinsku deklaraciju, ne priznaju kopiju, kažu. A uvoznik je u toj turi uvezao 30 motora. Na pitanje kako je mogu da postoje 30 originala, da bi dali svakom kupcu po jedan, samo odmahuju glavom. Isto sam pokušao preko veze, preko prijatelja prijatelja, ni ne saslušaju te, misle odmah da nešto mutiš, ne bi da se time bakću i samo ponove - mora original. A rešenje je bilo da odem u drugu smenu, odnosno pre podne umesto posle podne, gde radi pismenija službenica. Tresao sam se kao prut, kao da nosim bombu na šalter... i tad prođe bez problema... Oj Srbijo među šljivama! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 18 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene tumacenje carinske deklaracije. Na jednom JCI ima 19 motora medju njima i moj naravno. Posebno faktura od uvoznika sa 19 motora i moj medju njima. Pored toga obracun carinskog duga posebno za moj motor sve lepo navedeno na osnovu kod racuna broja JCI i koje stavke po broju u istom. E sad u NS traze porvrdu od carine, naravno original da je to vozilo ocarinjeno po tom JCI. Sve se naravno vidi iz aviona. Prosavac to nikom ne daje i svi registruju normalno doduse u drugim opstinama. Bice svakako reseno, osim sto moze potrajati ta provera. Rekli su mi dva-tri dana ali nikad se ne zna. I sam se bavim spoljnom trgovinom pa znam koliko moze potrajati komunikacija sa carinom.Ali gledam optimisticno, da ga sledece nedelje vozim kuci iz salona.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Maj 18 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma rešiće se sigurno, nego eto, gunđamo. Kod nas može pošten čovek da se oseti ko gospodin, ama baš teško. I za sopstvene, teško zarađene, pare, uvek se nađe neko\nešto da te drnda... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7125 Napisano Maj 18 Drug član, 2987 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, uopšte pričati da se u BGu to ne traži a u NSu traži je ludilo mozga... O čemu pričamo, dve države šta? A drugo, da kupiš nov motor i nemaš papire... Kome da čestitaš novu godinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 18 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, isto tako znam da cu taj dan kada dobijem tablicu i upalim motor sve da im oprostim i zaboravim momentalno. Ostace prica uz neko pivo, “e brate ne znas ti kako su mene zezali za registraciju”Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 137 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 124 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam išao malo u "divljinu" : Kosmaj , taman da usporedim 48 vs 42 zuba , i dalje se oduševljavam razlikom , inače nagurah do 5k km još malo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 33 Napisano Maj 19 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i Midžor. Od Dojkinaca, preko Toplog dola i Babinog zuba. Dosta kamena i pomalo blata. Vozio sam na 1,4 bar obe gume. Verovatno može i niže.Sent from my POCO F1 using Tapatalk 8 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Maj 19 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, maxa said: Vozio sam na 1,4 bar obe gume. Verovatno može i niže. To ti je mnogo. Spusti na 1 ili 0.8 biće drugi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 24 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja jos uvek cekam na resavanje mog predmeta za registraciju. U medjuvremenu saznam da je jos jedan kupac imao isti problem kao ja ali da je proslo uz preciznje uporedjivanje dokumentacije. Tako da sam sada na milost i nemilost pravne sluzbe MUP-a i carine. Oticicu da proverim sta se desava iako su mi rekli da ce me zvati kada bude reseno. Bas bedak iskreno. Sva sreca pa sam ovih dana prezauzet poslovno pa nemam puno vremena ni da se nerviram zbog toga 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3202 Napisano Maj 25 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan A da ti to registrujes u Beogradu pa ga onda prebaci na NS table? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 25 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan I to mi je padalo na pamet. Doduse bio bi dupli trosak za tablice i saobracajnu, pa prenos vlasnistva itd. Svakako dokumentacija je u SUP-u pa sam trenutno nemocan dok ne dobijem odgovor od njih. Videcemo, nadam se pozitivnom ishodu sledece nedelje. Nisam jos cuo da neko nije uspeo da registruje nov motor koji je vec par godina na trzistu.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 137 Napisano Maj 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 124 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan mala Tenere VOGE GY300 300rally Navigation Tower (Model B) UNCLEWANG.NET include:This price includes postagecarbon fiber bracketwindshieldTwo LED lightsturn signal extension cable Promenio Maj 28 član eurokrem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Maj 31 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Moja saga sa registracijom je napokon zavrsena. Odprilike da li je starija koka ili jaje. U NS kazu ovo je zbirno carinjenje daj izjavu carine. Carina u BG kaze nije i nemamo pravni osnov po kome da damo izjavu. I tako 15 dana moji papiri u SUP-u cekaju resenje bez svetla na kraju tunela. Na kraju izgubim strpljenje i veru u normalan proces i prijatelj prijatelja koji ima vezu mi “završi” registraciju. U jednom momentu sam mislio da je skrivena kamera u pitanju, proveo sam par dana po par sati cekajuci na salterima i ispred kancelarija, golgota. u svakom slucaju tablice su mi u rukama, kupljena karta za voz sutra za BG i idemo po motorin 13 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Jun 1 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Preuzet motor danas.Da napmenem vezano za registraciju, dokumentacija koji sam dobio od prodavca je bila tacna i kompletna. Problem je nastao u tumacenju carinskih dokumenata od strane SUP-a u NS, tacnije JCI, tvrdili su da je grupno carinjenje a u stvari nije bilo. Nacekao sam se zbog birokratije i morao da poguram moj predmet koji je bio na proveri. Danas na tockovima i to je jedino bitno.Par utisaka nakon 100 km gradske i magistralne voznje:Sta mi se svidja:Odziv na gas, trenutan i bez zadrske. Ubrzava dobro za kubikazu i preko 4000 obrtaja ke najveseliji. Nisam prelazio 5000 zbog perioda razrade i tada je na oko 80km/h. Bez vibracija itd.Menjac, jako lepo ide u brzine, nema onog jakog udarca prilikom ubacivanja u prvu, neutral se nalazi lako, gotovo da ne treba privikavanje. Kvacilo lagano, lepo odvaja.Sediste, prilicno udobno iako je usko i tvrdo, za sat i po voznje nisam osetio potrebu da stanem niti je bilo bolova itd.Ergonomija, za moje gabarite savrsena(183 cm i oko 85kg), sirok korman, ruke opustene noge pod dobrim uglom, sve super.Zvuk, lepo i duboko se cuje, nije preglasan ni na jacem gasu.Tabla, dosta informacija i super sto ima pokazivac kolicine goriva i sat. Pri direktnom suncu se malo slabije vidi ali je ok skroz.Vesanje, divota kako prelazi preko rupa i neravnina a ne tone previse, ovo mi je posle Beverlija preporod. Izgled, subjektivno ali mi se svidja jer je veliki motor a mala kubikaza.Stitnici za ruke lepo rade posao, dobro stite od vetra.Sirena je super, glasna.Snaga, nema je previse to je jasno ali sam probao par ubrzanja i preticanja u skladu sa preporukama za period razrade naravno i to se obavlja bez problema, sa 60-70 na sat preticanje je brzo i ne daje osecaj nesigurnosti. Imao sam i duplo jace motore od ovoga, da ne bude da sam odusevljen sa 300 cm3 ali stvarno nije uopste lose. Poneka zamerka:Prednja kocnica je slaba, treba kociti sa obe jer zadnja super koci. Kada se to primenjuje koci ok.Vizir lepo stiti telo od vetra ali meni pravi malo buke oko kacige, time cu mozda da se pozabavim, neki manj li deflektor mozda, do tada cepici i nema brige.Cev auspuha prolazi blizu leve noge pa kada se upali ventilator u gradu oseti se vrelina.Brzine su kratke, ovo nije zamerka vec konstatacija i za sada mi se svidja jer je zabavno da se cesto menjaju brzine, stice se utisak da ides brzo dok ne pogledas u brzinomer.Ukratko, za ovaj jedan dan rekao bih da sam dobio vise od ocekivanog, pogotovo me iznenadio menjac i sama udobnost motora.Nadalje ostaje da se vozi i uziva, ugrade neke sitnice koje su u medjuvremenu stigle i da se osete cari makadama i voznje kroz prirodu za sta je motor i prevashodno namenjen i kupljen.Sent from my iPhone using TapatalkDodajem i sliku kako izgleda i strument tabla za model 2024 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Jun 1 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! U zdravlju se vozio! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 528 Napisano Jun 1 Pažljivo prati, 616 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom kolega 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 137 Napisano Jun 1 Svrati ponekad, 124 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7125 Napisano Jun 2 Drug član, 2987 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam komšija, da se vozaš s osmehom Voleo bi baš da probam to čudo jednom, da vidim kakav je u poređenju sa CRF300L koji sam imao, deluje mi da ima rešene sve zamerke koje sam imao sa Hondom.. Honda je imala sramotno vešanje (to sam donekle rešio), rezervoara veličine kapi za oči... Za ove novce ovo deluje kao fenomenalna kupovina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...