Satelis 17820 Napisano Ponedeljak u 19:55 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Podloška na čepu/srafu za ispustanje ulja može bit ili o-ring gumica na poklopcu fil. menjača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Ponedeljak u 19:56 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Dejanac said: Ne slazem se da je bas normalno da potrosi 250ml antifriza za sezonu, svakako se rashladna tecnost gubi i kod potpuno ispravnog sistema hladjenja, jer neka kolicina isparava, neka mikrokolicina (nevidljiva golim okom) prodje kroz razne spojeve, ali je za sisteme od 1,5-2l bez obzira na nacin voznje i vremenske uslove maksimum mozda da za sezonu spadne od max do min, tako je negde i kod automobila normalno da na 6-7l potrose 200-300ml za sezonu. Ovde ili nije bilo dovoljno ni kad su ti predali motor kao nov, ili cep poklopca nije lepo bio zatvoren, ako ne vlazi na pumpi, a da je vidljivo...onda vrvtn svakako nije nista strasno. Meni je zanimljivo da ga nema na racunu... Ispraticu ga sad da vidim da li vlazi i da li ce opet da potrosi. Kad su mi govorili da je doliveno jos antifriza napomenuli su da se to ne naplacuje jer je u garanciji pa ga zato i nema na racunu. Sad da li je normalno ili ne da potrosi tolko i ja mislim da nije. Secam se kad sam slao bio sliku njima jos prosle godine kako mi nije na max kolicina antifriza a oni mi rekli i da ne treba da bude na max. Evo je slika a upit je bio 25 septembra 2025, 5 meseci od kupovine i mozda predjenih 2000 km. Moguce da je od pocetka sa tom kolicinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7350 Napisano Ponedeljak u 19:57 Ne silazi, 3296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Podloska od cepa ulja ili gumica za poklopac filtera Dct. Mislim da kod mene nista nije dolivano, izgurao sam sa servisom 1000, 6000 i na 9000, taman proslo dve godine. Sad radim sve sam i mnogo je jeftinije. Jedva sam cekao da sam radim da ih vise ne gledam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Ponedeljak u 20:01 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, markommarko said: Lažu kao psi. Meni su promenili filter i na prvom i na drugom servisu. Ako govorimo o Delti na Novom Beogradu indijanci mi nisu ni promenili ručicu prednje kočnice kako smo se i dogovorili, lik na prijemu nije znao da mi proveri nivo ulja. I sada vidim na instagramu njihov oglas da traže mehaničara. Da sam Japanac iz Honde, oduzeo bih im licencu i stavio na crnu listu Traze i u carbox u Nisu mehanicara, skoro se pojavilo bilo na infostud. Napustaju ih ljudi i otvaraju svoje servise. U uputstvu pise da se prilikom svake druge zamene ulja menja DCT filter a meni su zamenili na onom na 1000 km, osim ako ga nisu zamenili a naplatili mi. Ispada da najbolje da sam radis servis i znas sta si stavio i promenio. Ovako em te oderu em ne znas da li su ti uopste izmenjali delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Ponedeljak u 20:06 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, RankoBg87 said: Podloska od cepa ulja ili gumica za poklopac filtera Dct. Mislim da kod mene nista nije dolivano, izgurao sam sa servisom 1000, 6000 i na 9000, taman proslo dve godine. Sad radim sve sam i mnogo je jeftinije. Jedva sam cekao da sam radim da ih vise ne gledam. Posle ovog od 6000 sledeci ide za 12000 odnosno na predjenih 18000 ali ja cu verovatno posle 9000 koliko i Satelis predlaze, da ga sam odradim jer vise nemam namere da im ostavljam ovolike pare. Previse je 20000 i to bez dct filtera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17820 Napisano Ponedeljak u 20:52 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Svaki NC treba da stigne do vlasnika sa tačno pola boce antifriza tj nivo bude izmedju min i max što vam i u uputsvu piše. Kad se gleda nivo rash. tečnosti bajk mora biti u uspravnom položaju, ne na copi. U ovo što pročitah da je falilo 250m na skoro pa novom motoru..... mislim da su slagali. l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7350 Napisano Ponedeljak u 21:13 Ne silazi, 3296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, R3MAX1989 je napisao: Posle ovog od 6000 sledeci ide za 12000 odnosno na predjenih 18000 ali ja cu verovatno posle 9000 koliko i Satelis predlaze, da ga sam odradim jer vise nemam namere da im ostavljam ovolike pare. Previse je 20000 i to bez dct filtera. Jes ti siguran, menjao si na 1000km, onda na 6 imas inspekciski ili ako si presao nesto malo u godinu dana, onda 12000,. Ja sam na 1000, na 6 isao na proveru pa na 9 posto nisam dogurao do 12 za god dana. Sad idem na 7-8 i sve super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Ponedeljak u 21:41 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Da prvi bio na 1000 pa trebalo na 6000 inspekcijski ali se meni na 6000 pogodilo tacno godinu dana i onda se poklopio inspekcijski sa redovnim (12000 ili godinu dana) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Ponedeljak u 21:45 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Satelis said: Svaki NC treba da stigne do vlasnika sa tačno pola boce antifriza tj nivo bude izmedju min i max što vam i u uputsvu piše. Kad se gleda nivo rash. tečnosti bajk mora biti u uspravnom položaju, ne na copi. U ovo što pročitah da je falilo 250m na skoro pa novom motoru..... mislim da su slagali. l Pa mislim da je meni tacno tako i stigao kao gore na slici, nisam proveravao na pocetku bas. Ali kad sam primetio posle par hiljada da mi ventilator se cesto pali cim malo udjem u grad sa cescim stajanjima i polascima a u zadnje vreme dovoljno da dva-tri puta imam ta stajanja i kretanja koja ne traju dugo onda sam i proverio bocu i slikao, ispada da mu dodje tu negde na pola. Cinjenica da su mi danas tako rekli, da je falilo 250 ml i da su dopunili i sad mi kazu da ga propratim. E sad jedino ako su me lagali. Sutra cu bas da slikam posudu sa kolicinom antifriza… Promenio Ponedeljak u 21:46 član R3MAX1989 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 100 Napisano Utorak u 10:24 U prolazu, 64 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, R3MAX1989 je napisao: Ispraticu ga sad da vidim da li vlazi i da li ce opet da potrosi. Kad su mi govorili da je doliveno jos antifriza napomenuli su da se to ne naplacuje jer je u garanciji pa ga zato i nema na racunu. Sad da li je normalno ili ne da potrosi tolko i ja mislim da nije. Secam se kad sam slao bio sliku njima jos prosle godine kako mi nije na max kolicina antifriza a oni mi rekli i da ne treba da bude na max. Evo je slika a upit je bio 25 septembra 2025, 5 meseci od kupovine i mozda predjenih 2000 km. Moguce da je od pocetka sa tom kolicinom. Ovo je normalan nivo rashladne tecnosti, sve izmedju nivoa je normalno, a najbolje je ovako negde na sredini, tj. kada motor ima maksimalnu temperatu i tecnost expadnira da ne predje max, a na hladno to je negde izmedju mini i max... Lepo od njih da nesto ne naplate...svakako isprati ako imas neku sumnju, jer 250ml je ozbiljna kolicina za sisteme male zapremine jer kod ovakvih posuda od minimum do max je oko 100-140ml, a 250 bi vec znacilo da je posuda bila prakticno prazna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Utorak u 11:31 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Slikacu sad da vidim koja je kolicina i praticu nadalje da vidim sta se desava. Sve to ne bi ni gledao ni obracao paznju da mi se ventilator ne pali cesto. Ne znam koliko je to normalno da cim me uhvati grad malo vise odma osetim kako se pali ventilator. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 100 Napisano Utorak u 11:42 U prolazu, 64 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, R3MAX1989 je napisao: Slikacu sad da vidim koja je kolicina i praticu nadalje da vidim sta se desava. Sve to ne bi ni gledao ni obracao paznju da mi se ventilator ne pali cesto. Ne znam koliko je to normalno da cim me uhvati grad malo vise odma osetim kako se pali ventilator. Neznam iskreno kako je kod NC-a, CB500X ne pali tako cesto, da ne kazem retko, bas kad su visoke temperature i kad je ono bas stani kreni...dok neki drugi motori pale bas dosta cesto cak i na nizim spoljasnjim temperaturama. Generalno mislim da honda ne bi trebalo da pali svaki cas, ali za tvoj model vrvtn ce prokomentarisati neko od kolega koji ima isti model... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Utorak u 12:17 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Vecina kaze da ne pali tako cesto. Propraticu ga nadalje svakako… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мркс 17 Napisano Utorak u 14:22 U prolazu, 30 postova Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, R3MAX1989 said: Posle ovog od 6000 sledeci ide za 12000 odnosno na predjenih 18000 Inspekcija na 12.000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 216 Napisano Utorak u 20:54 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: NBG Motocikl: NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, R3MAX1989 said: Vecina kaze da ne pali tako cesto. Propraticu ga nadalje svakako… Bas cu i ja da ispratim situaciju, iskreno nisam obratio uopste paznju na ventilator. Kada sam menjao sad ulje na nesto manje od 10.000km nivo antifriza u boci je bio malo iznad minimuma i dolio sam malo destilovane vode. Na kraj sezone ide zamena svih tecnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Sreda u 05:37 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan U principu od buke dok vozis neces ga ni cuti ali se oseti vrucina na desnoj nozi jer on kad se upali izbacuje toplotu na tu stranu. Kad mi radi u mestu posle malo duze voznje tad se pali cesto, sidjem sa motora i pratim ga. Zadnji put posle voznje od nekih 50 km stigao sam kuci i stajao mi u mestu i upalio 1-2 minuta posle stajanja i radio 30-ak sekundi pa 10-15 ugasio pa opet upalio i tako u krug. Juce sam se cuo za serviserom iz karboksa, kaze da u boci treba da bude izmedju min i max a da se pravo stanje kolicine vidi iz samog hladnjaka kad se skine poklopac. Ovo je nakon dopune tih 250 ml koliko su mi dolili. Promenio Sreda u 05:44 član R3MAX1989 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17820 Napisano Sreda u 06:09 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Na magistrali kad s evozi ili autoput nećete nikad čuti ventilator. Ne zbog buke već zbog toga što se neće uključiti jer nije temperatura dosegnuta za uključenje. Čim se zadje u gradske ulice uključiće se već posle 2-3min. Leti u gradu normalno je da se pali svako malo. Nivo u hladnjaku treba biti blizu čepa, nivo u ekspanzionoj posudi izmedju min-max ili na max. Do sada nisam video NC da ima problema sa temp. motora, rash. sistemom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Sreda u 06:34 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na detaljnom objasnjenju, malo si mi otklonio sumnju i strah zbog misli da to sto se cesto pali po gradu nije normalno. Jedino me brine sto je falilo 250 ml jer to uopste nije malo za ovu kolicinu tecnosti koja staje u njega. Za motor koji je presao 6000 mislim da to nije nirmalno iako me u servisu ubedjuju kako to nije mnogo i da ga samo propratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7350 Napisano Sreda u 06:45 Ne silazi, 3296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi vozili i gledali pravo ne bi ga culi, evo ja 25k, nemam pojma kad se upalio, ne zanima me, takav je sklop da ventilator mora da radi i tacka, da li bio 15 ili 45c on radi, Nc jeste rasterecen al se i dalje greje kao i svaki drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17820 Napisano Sreda u 07:01 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, R3MAX1989 je napisao: Hvala na detaljnom objasnjenju, malo si mi otklonio sumnju i strah zbog misli da to sto se cesto pali po gradu nije normalno. Jedino me brine sto je falilo 250 ml jer to uopste nije malo za ovu kolicinu tecnosti koja staje u njega. Za motor koji je presao 6000 mislim da to nije nirmalno iako me u servisu ubedjuju kako to nije mnogo i da ga samo propratim. Za tih pomenutih 250ml da su dosuli....verujem da su slagali. Kad bajk bupne na stranu hoće antifriz da izadje iz eksp. posude. Sama posuda prima 50-70ml količinu. NC da toliko troši sigirno neće. ____________ Sad znaš da je nivo u posudi dobar, proveri stanje u hladnjaku (na ladno). Ako je sve Ok, vozi i proveri situaciju za 1.000km. Verujem da će sve biti dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Sreda u 09:22 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Kad otvorim cep na hladnjaku znaci treba biti blizu cepa? Danas cu to da pogledam i vozim ga pa cu ubuduce da ga propratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2806 Napisano Sreda u 09:57 Skuteras, 3848 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A sta se ovo plavi iza ove plastike? Lici na suv antifriz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Sreda u 10:44 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Od blica sa telefona je odsjaj jer je sinoc slikano po mraku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 80 Napisano Sreda u 17:28 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Update: Evo slike kako izgleda na cepu kad je pun. Pratim nadalje i nadam se da nece da se smanjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...