Rade koenig 1053 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan 850 eur za motor 88 god nije malo bar po meni zajeb... sam se kao niko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 22, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Nije malo ali to je 88 godiste, treba tu puno srece da se ubode pristojan motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8591 Napisano Maj 22, 2013 nekrunisani kralj moto cigana, 3199 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne, mada ovako deluje fluidnije nekako . Do sada retko kada sam i ubacivao u 6. brzinu jer volima da ga imam na obrtajima, znaci vozim 5,5-6k mada u poslednje vreme vozim brze pa sam poceo i 6. koristiti. Sve u svemu za sada retko prelazim 7k pa optimum krive mu je od 4 do 6 hiljada, maksimum snage mu je na 9 i po hiljada. Ako voziš do 6000 u petoj, mislim... maziš ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8591 Napisano Maj 22, 2013 nekrunisani kralj moto cigana, 3199 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne, mada ovako deluje fluidnije nekako . Do sada retko kada sam i ubacivao u 6. brzinu jer volima da ga imam na obrtajima, znaci vozim 5,5-6k mada u poslednje vreme vozim brze pa sam poceo i 6. koristiti. Sve u svemu za sada retko prelazim 7k pa optimum krive mu je od 4 do 6 hiljada, maksimum snage mu je na 9 i po hiljada. Ako voziš do 6000 u petoj, mislim... maziš ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li i vi vozite u ovako visokim obrtajima? Ako ne vozite ovoliko onda koliko ? Preko 6k pocinje zabava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Da li i vi vozite u ovako visokim obrtajima? Ako ne vozite ovoliko onda koliko ? Preko 6k pocinje zabava. I potrosnja. Koliko li trosi kad krene zabava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa cuo sam za podatke od 7 do 9 litara na stazi, u zavisnosti od vozaca i da li je u pitanju trka ili vjezbanje. A staza je vrlo zedno mjesto... Ja ga inace drzim na 4,5-5iljada u trecoj i cetvrtoj kroz HN, ponekad u drugoj se kotrljam na 3, a cesto ga i zavrnem drugom i trecom do 10. Potrosnja 5,5litara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 22, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se sad opustio na njemu znam motor vec dugo pa vozim malo brze i ubacujem u 6.tu mada nema potrebe al ajd zbog potrosnje kao... ipak kocnice mi ne ulivaju poverenje zato i ne jurcam. Jeste od 6 pocinje zabava, mada tacnije od 7 , narocito ako iz 1. pocnete da navlacite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne, mada ovako deluje fluidnije nekako . Do sada retko kada sam i ubacivao u 6. brzinu jer volima da ga imam na obrtajima, znaci vozim 5,5-6k mada u poslednje vreme vozim brze pa sam poceo i 6. koristiti. Sve u svemu za sada retko prelazim 7k pa optimum krive mu je od 4 do 6 hiljada, maksimum snage mu je na 9 i po hiljada. Ako voziš do 6000 u petoj, mislim... maziš ga... Mrle kad ga objasni ma objasni ga i jos ponovi tri puta da se jos bolje razume :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan gpz nije preterano zedan.Ono sto je veci problem su tanke kocnice za brzu voznju-barem za mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja obicno vozim oko 5 000 +- pa do 7,8 ,posle toga mi se javljaju vibracije koje mi se ne svidjaju. E sad to sam se uvek pitao, jer nisam vozio drugog er-a, da li su te vibracije normalne kod njega ili nisu... Znam i da zavrnem kad su hitne situacije ali bas do 10-ke ne vozim...retko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 23, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Twin, vibracije su normalne, pogotovo na visokim obrtajima. Pretpostavljam da nikad nisi vozio jednocilindrasa ili paralel twin, na visokim obrtajima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Twin, vibracije su normalne, pogotovo na visokim obrtajima. Pretpostavljam da nikad nisi vozio jednocilindrasa ili paralel twin, na visokim obrtajima? Predpostavljam da su normalne. NIsam vozio...Tj jesam KLR-a ali davno bese bilo i sobzirom da je to prvi veliki motor na koji sam seo, bio sam ocaran uzivanjem da ostalo nista nisam primecivao, bilo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 23, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan gpz nije preterano zedan.Ono sto je veci problem su tanke kocnice za brzu voznju-barem za mene. Jedan ili dva diska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 23, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da znaci, i verzija s dva diska kad je u losem stanju koci ko brod, nego treba skoro duplo vise para da se to sanira. Kod mene je dva diska i kad sam ga tek uzeo problem je bio nedefinisan osjecaj na ruckici i neophodan je bio jak stisak za jako kocenje. Promjenio kociona crjeva, veeeeeliko poboljsanje, ali i dalje malo slabije trenje izmedju plocica i diska, znaci jos uvjek trazi malo jaci stisak. Promjenio plocice, sinter, bolje, ali brzo pojele prastare diskove pa se pri zadnjem cukanju jedan disk lako iskrivio. Sad cu da narucim neke Kyoto diskove, nisu ko fabricki al su bolji od ovih koje imam, pa da probam sa organic plocicama. Jedan disk slabije trpi velika opterecenja, ali je i skoro duplo jeftiniji za odrzavanje po tom pitanju. Dva diska omogucavaju odlicne rezultate u kocenju uz male modifikacije postojeceg sistema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Maj 25, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako znas kako modifikovati sistem kazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 25, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako znas kako modifikovati sistem kazi. Ako govorimo o klot fabrickom sistemu, prvo su ti pancirna kociona crjeva, fabricka nisu nesto ni kad su nova, a kamoli kad su 20godina stara. Ako je sistem dobar ali zapusten, jedno temeljno ciscenje kljesta i kocionog cilindra, a ako trazi reparaciju onda se isplati naci kljesta od mladjeg motocikla koji ima bar dva klipa, isto i vazi i za kocioni cilindar, ako pusta baci u kantu i trazi maaaaaalo veci. Normalno neke solidne plocice se podrazumjevaju... Bonus je modifikacija viljuske da manje tone, posto to olaksava kontrolisanje pri ostrom kocenju, uliva vise sigurnosti i pruza vam mogucnost da sto bolje iskoristite ogranicene mogucnosti kocnica. E ovo nemogu opisat bez slika, a ima milion tema kako suzbiti "bottoming out" na GPZu ili Ex500(tako ga ameri krste) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 25, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam jos jedan detalj al ne znam koliko je tacan. Za model sa dva diska je bolje resenje jedno crjevo koje ide do desnih kljesta, pa sa njih ide drugo na ljeva kljesta, nego fabricki sistem sa razdjelnikom. Kao fora je u tome da ima sto manje tecnosti u sistemu, mada to je po meni vec cjepidlacenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12932 Napisano Maj 26, 2013 Ne silazi, 7417 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Samo druga kljesta pomazu uz adapater. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Maj 26, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako znas kako modifikovati sistem kazi. Ako govorimo o klot fabrickom sistemu, prvo su ti pancirna kociona crjeva, fabricka nisu nesto ni kad su nova, a kamoli kad su 20godina stara. Ako je sistem dobar ali zapusten, jedno temeljno ciscenje kljesta i kocionog cilindra, a ako trazi reparaciju onda se isplati naci kljesta od mladjeg motocikla koji ima bar dva klipa, isto i vazi i za kocioni cilindar, ako pusta baci u kantu i trazi maaaaaalo veci. Normalno neke solidne plocice se podrazumjevaju... Bonus je modifikacija viljuske da manje tone, posto to olaksava kontrolisanje pri ostrom kocenju, uliva vise sigurnosti i pruza vam mogucnost da sto bolje iskoristite ogranicene mogucnosti kocnica. E ovo nemogu opisat bez slika, a ima milion tema kako suzbiti "bottoming out" na GPZu ili Ex500(tako ga ameri krste) Uz modifikaciju kocnica sredjivanje prednje viljuske obavezno ova kad potone da te strava uhvati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 26, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Sa ovim mojim "work in progres while riding", principom sredjivanja to je glavni problem. Naviknem na jedno, pa nesto promjenim i prije nego se naviknem na promjenu neko mi nedje izleti ja na kocnicu i FLJAS zakucam je do kraja. Nego sada sabiram i oduzimam finansije da uzmem cjelu prednju viljusku posto je moja u toliko jadnom stanju da mi se ne isplati da je sredjujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 27, 2013 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odivila mi se dva od tri srafa sto drze kvacilo anlasera za magnet. I ja konjina uhvatim da verglam ko nezdrav i napravim sranje....puno mi ulje spona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 31, 2013 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko koliko kosta novi frajlauf,ili gde bi mogao naci polovan? Uspeo sam da sastavim ovaj stari ali neverujem da ce jos dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...