Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering
:D Izbegavam ih maksimalno :D Na nekim brzinama ne trese na nekim da, da li je to uobicajena pojava, tockovi treba da se izbalansiraju ponovo...???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

:D Izbegavam ih maksimalno :D Na nekim brzinama ne trese na nekim da, da li je to uobicajena pojava, tockovi treba da se izbalansiraju ponovo...???

A jesi li balansirao tocak kad si stavio novu prednju gumu?

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

To znam da moram svakako i to odavno jer imam cimanje napred nazad pri kocenju ali problem treskanja levo-desno je postojao i na pocetku. Moram ja svasta raditi izgleda, pa cu poci od balansiranja cim budem u prilici. Hvala svima.

• Hronični Motociklopata, 7339 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

a jesi resio viljusku, sto te zezao jedan stap? ako nisi, prvo to resi, da viljuska bude perfekt, pa onda idi dalje, guma, mozda i lezajevi u volanu...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Pa posto ti je to ionako za servis odavno resi prvo vesanje pa onda trazi krivca dalje. Ako bas nemas para za to probaj opet da izbalansiras prednju gumu mada montiranjem zadnje ne bi trebalo da remetis prednju ama bas ni malo...

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

ER-ovci, kad skinem gumeni cep na vrhu vila, gde se doliva ulje, ima neka sajbna, ili sta vec, koja na sebi ima malo udubljenje i samo malo sa strane urezano kao za srafciger ali niti ja to mogu da iscackam niti ima za kljuc. Sta ste vi radili sa tim? I da li ja mogu da odsrafim sraf za ispustanje ulje koji je odozdo kad u manualu pise da mora spec alatom da se drzi matica sa unutrasnje strane.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

ER-ovci, kad skinem gumeni cep na vrhu vila, gde se doliva ulje, ima neka sajbna, ili sta vec, koja na sebi ima malo udubljenje i samo malo sa strane urezano kao za srafciger ali niti ja to mogu da iscackam niti ima za kljuc. Sta ste vi radili sa tim? I da li ja mogu da odsrafim sraf za ispustanje ulje koji je odozdo kad u manualu pise da mora spec alatom da se drzi matica sa unutrasnje strane.

Tu sajbnu (cep) treba da gurnes ka unutrasnjosti viljuske (na dole) i onda ces moci sa nekim tanjim srafcigerom, da isceprkas osigurac (oprugu) koja drzi taj cep. Mozes koristiti T kljuc za malo jaci potisak. Iz tog razloga sam ja i skidao viljusku i rastavljao sve, jer treba solidna sila da bi se gurnulo to govno od cepa i isceprkao osigurac.

Nenade sto si diro, sad si pokvario :P

MIslis 'opravio. :P

@Inspektor. Toliko je zalepila sajbna da sam je jedva gurnuo na dole, provalio sam na kraju, i nije, bar kod mene, trebao neki potisak da bi to gurnuo, dok je nisam prvo odlepi, zapeklo bilo. Zamenio sam ulje, nisam metodom kojom svi rade, jes da nije majstoriski ali sam odradio. :D Sipao sam 400gr po preporuci Alekre-a posto je iovako viljuska mekana, ne znam sta je idealno ali ja sam ovim zadovoljan. :)

Bitno je da si zadovoljan i da je u oba stapa ista kolicina ulja. Prvi put ne najteze, posle ide mnogo lakse.:takoje:

To je to. :) Kolicina je prvobitno bila ista ali se nivo razlikovao, koliko sam citao vise je bitan isti nivo nego kolicina... Posle cemo zmureci. :D

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

Drugari gpz mi u gadnom problemu steuja mi haos pravi procurela vodena pumpa i procurela slavina za gorivo da popizdim. Teram kod majstora pa vam pisem sta radim na njemu sve

• Drug član, 831 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

Drugari gpz mi u gadnom problemu steuja mi haos pravi procurela vodena pumpa i procurela slavina za gorivo da popizdim. Teram kod majstora pa vam pisem sta radim na njemu sve

za slavinu imas na prethodnim stranama. a sta je sa strujom opisi kvar.

• Podržavam 1

pa baca obrataje sa nule na 10,000 nemenja zvuk motora samo kazaljka brljavi ugasi dotok struje do jednog cilindra pa ugasi oba pa puca iz auspuha al kad ga opletom po gasu ako uspem uopste da dodjem do seste i 6000 obrtaja onda je sve ok sve dok ga ne ugasim a i to nije uvek nekad i na tih 6000 pocne da brljavi to je ukratko. inace ima magnet od novog modela, zatvoreni

• Drug član, 831 postova

pa baca obrataje sa nule na 10,000 nemenja zvuk motora samo kazaljka brljavi ugasi dotok struje do jednog cilindra pa ugasi oba pa puca iz auspuha al kad ga opletom po gasu ako uspem uopste da dodjem do seste i 6000 obrtaja onda je sve ok sve dok ga ne ugasim a i to nije uvek nekad i na tih 6000 pocne da brljavi to je ukratko. inace ima magnet od novog modela, zatvoreni

sa desne strane pored aku-a ispod plastike gde se nalazi i onaj glavni osigurac ima buksna (preko koje je zastitna guma) nju proveri da ne gubi kontakt, da nije zapekla pa cas pusta struju cas ne. Odatle ide struja na sve. ako je tu dobro, onda redom dalje prekontrolisi spojeve.

Jao brate ne znam dosao sam danas u iskusenje da uzmem macolu i da ga izlupam. Ne znam sta mu je... Ima magnet od novog modela tako da tu nema frke a cdi ne mogu da prverim bar ne znam kako. Inace trokira, divlja kazaljka, cak je poceo kad dam konktakt da zavergla kao kao bih lupio cvrgu po onom start dugmetu gde se pali camo pecne ako me razumete...:stabre: Agregat perfektan struja me razbi. toliko se sekiram da nije normalno, pa zar je moguce....:neznam: UGASI RAD JEDNOG KLIPA.

TERAM KOD BOKILICA I NADAM SE DA CE MI RESITI PROBLEME...0plac.gif

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ako sam vergla onda ti struja na relej od startera nesto brljavi, to je vjerovatno i razlog zasto ti igra kazaljka od obrtaja

• Drug član, 831 postova

meni se er5 ugasio u voznji, pa nema struje na bravi, pa nema struju na jednoj svecici...za sve je uzrok bio taj glavni kontakt ociscen namazan i sad fercera kawa ko nova. aku je nov.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja