Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ja sipam 15-50w silkolene, mada dosipam 15-50 ipone i to nema nikakve veze ako je drugi proizvodjac samo da se ne mesa mineralno i sintetika.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

I za karbove?

To sam vidio na nekim modelima GPZa, karburatore grije voda iz rashladnog sistema, jer po hladnom vremenu oće da slede ako ima imalo vode u gorivu.

Valjda je za sjeverna tržišta tako napravljeno, pošto viđam dosta i novih i starih sa i bez tog sistema

Ljudi imam pitanje, uzeo bih zadnji kofer za gpz neki do 30l, e sad me zanima nosac kofera. Da li svi koferi pasu na nosac ili ima razlike? Npr ako uzmem kappa nosac da li na njega moze givi kofer samo odredjeni modeli ili svi? Mozda bih uzeo ovaj

http://www.motooprema.eu/sr/proizvodi/moto-oprema/koferi_i_torbe/givi/e30n

A postolje sam gledao u motoland-u na sajtu ali ne znam jel imaju u prodavnici. Znate li vi gde se prodaju postolja i koje su cene? Hvala

edit- vidim za taj kofer dolazi univerzalna ploca za montazu tako da bih mi samo nosac trebao. Vidim sad da ima u pegaz moto ali ne na stanju izgleda.

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Kawasaki er5 2004

Momci,

Ima li ko iskustva sa Dragon ili Ada Race izduvima na ER5, kakav je zvuk, koliko se greju, hoce li da potamne vremenom ( niklovani ), i naravno koliko para ste platili to zadovoljstvo.

Unapred hvala na odgovorima.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Sta je ovo kolege? Vezano je za vodu.

To je filter za rashladnu tečnost i treba ga oprati s´ vremena na vreme da se ne bi zapušili kanali kroz koje prolazi rashladna tečnost koja ih greje. Skinu se dve šelne i opere se vodom. Pri tome paziđ da ti ne iscuri tečnost kroz gumena creva, začepiš ih privremeno dok pereš filter.

• Ne silazi, 7398 postova
  • Motocikl: TDM 900

@HardRock

Direktno ne pasu svi koferi ali, indirektno da :zvizduk: Radi se o tome da Givi i Kappa imaju dva sistema montiranja kofera, monokey i monolock. Monokey je bolje resenje (jace) kacenje na plocu i generalno su nesto kvalitetniji i po zapremini veci, dok su monolock koferi uglavnom za svakodnevnu upotrebu, tipa na skuterima, manjim motociklima, sa naravno manjim koferima. Na svom motoru imam Kappin monolock kofer od 35 litara na Kappinom nosacu i skroz sam zadovoljan. Nikada nisam imao problema.

Sto se samih nosaca tice, u Givi i Kappi radi se o samo dve sipke na kojima ne mozes da nakacis nista drugo no neku metalnih ploca (Monolock/Monokey) dok je ona ploca koju si ti pomenuo, samo adapter za neke univerzalne vec fabricke nosace ili pravljene rucno. Prava ploca koji ide na nosac je metalna i naravno, ako hoces kofer drugog proizvodnja, na tu metalnu usrafis njihovu adapter plocu.

Sve u svemu Givi i Kappa su ista firma i proizvodi su im kompatiblni i po meni od svih, estetski najlepsi. Nosac sa plocom je oko 100 eura. Mislim da je Givijev nesto skuplji, a razlika je minorna. Ja ti ne bih savetovao nista ispod 35 litra, cak je i on diskutabilan, da kazem, neka najmanja zapremina ispod koje ne bi trebalo da ides. Zovi MotoLand, trebalo bi da imaju ;)

@Acim011

Ja imam auspuh iz Ade, izuzetan kvalitet, izdrada, estetski, zvuk odlican... Cena zavisno od toga sta zelis, kupuj slobodno.

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Sta je ovo kolege? Vezano je za vodu.

To je filter za rashladnu tečnost i treba ga oprati s´ vremena na vreme da se ne bi zapušili kanali kroz koje prolazi rashladna tečnost koja ih greje. Skinu se dve šelne i opere se vodom. Pri tome paziđ da ti ne iscuri tečnost kroz gumena creva, začepiš ih privremeno dok pereš filter.

Ja mislim da ti pricas o ovome. To je skidano i cisceno. Jedino ako ono nije jos jedan vid filtera ali mi nesto nelogicno da ima 2 :)

photo161pu.jpg

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Ja mislim da ti pricas o ovome. To je skidano i cisceno. Jedino ako ono nije jos jedan vid filtera ali mi nesto nelogicno da ima 2 :)

Da na to mislim ;)

Da na to mislim ;)

Pa te dve stvari se razlikuju :D

@HardRock

Direktno ne pasu svi koferi ali, indirektno da :zvizduk: Radi se o tome da Givi i Kappa imaju dva sistema montiranja kofera, monokey i monolock. Monokey je bolje resenje (jace) kacenje na plocu i generalno su nesto kvalitetniji i po zapremini veci, dok su monolock koferi uglavnom za svakodnevnu upotrebu, tipa na skuterima, manjim motociklima, sa naravno manjim koferima. Na svom motoru imam Kappin monolock kofer od 35 litara na Kappinom nosacu i skroz sam zadovoljan. Nikada nisam imao problema.

Sto se samih nosaca tice, u Givi i Kappi radi se o samo dve sipke na kojima ne mozes da nakacis nista drugo no neku metalnih ploca (Monolock/Monokey) dok je ona ploca koju si ti pomenuo, samo adapter za neke univerzalne vec fabricke nosace ili pravljene rucno. Prava ploca koji ide na nosac je metalna i naravno, ako hoces kofer drugog proizvodnja, na tu metalnu usrafis njihovu adapter plocu.

Sve u svemu Givi i Kappa su ista firma i proizvodi su im kompatiblni i po meni od svih, estetski najlepsi. Nosac sa plocom je oko 100 eura. Mislim da je Givijev nesto skuplji, a razlika je minorna. Ja ti ne bih savetovao nista ispod 35 litra, cak je i on diskutabilan, da kazem, neka najmanja zapremina ispod koje ne bi trebalo da ides. Zovi MotoLand, trebalo bi da imaju ;)

@Acim011

Ja imam auspuh iz Ade, izuzetan kvalitet, izdrada, estetski, zvuk odlican... Cena zavisno od toga sta zelis, kupuj slobodno.

Ok hvala na odgovoru. Video sam da u motolandu imaju nosac koji je 4000din kao i kappa kofere sa plocom. Provericu kod njih

Skinuo sam karburatore, skinuo oba lonceta, plovke i iglice. Na busilicu stavljen stapic za usi i malo umocen u pastu za poliranje. Dimenzija vrha stapica tacno ulazi u kanal gde stoji iglica za zatvaranje goriva. Blaga brzina i po malo pritiskanje a na vrhu stapica se vidi crno, slojevi prljavstine i bakra. Proces ponovljen 2x a zatim kanalici isprani benzinom u slucaju da je malo paste upalo. Polirane povrsine na koje ce nalegnuti nove iglice izgledaju kao nove. Ovo je za one koji imaju problem sa prelivanjem karbova. Dok nisu stigle nove iglice sa sitnom vodenom smirglom su smirglani vrhovi iglica koji su gumeni, da bi se sicevi smanjili. Sad su stigle nove iglice pa su zamenjene.

• ...tu sam često..., 254 postova
  • Motocikl: nema...pojela maca...

Opet jurim po temi i ne mogu da nađem... :stabre: juče sam sa Sinclair-om pričao o slavini za gorivo, reče mi da ima jedno 10-ak strana unazad pisano o slavini za gorivo. Naime, hoće da mi piška kada je na ćopi (nezavisno od položaja polugice na slavini "ON" - "OFF"- "RES")...na centralnom štenderu i u vožnji ponekad ovlaži po rubovima ali minimalno. Promenjen je dihtung (tako reče majstor, ja se ne razumem u detalje tek sam uzeo motor)...neki predlog...Ako neko zna tačno samo neka me uputi na stranicu i sve ću sam da pročitam...mislim...znam da čitam :lol:

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Opet jurim po temi i ne mogu da nađem... :stabre: juče sam sa Sinclair-om pričao o slavini za gorivo, reče mi da ima jedno 10-ak strana unazad pisano o slavini za gorivo. Naime, hoće da mi piška kada je na ćopi (nezavisno od položaja polugice na slavini "ON" - "OFF"- "RES")...na centralnom štenderu i u vožnji ponekad ovlaži po rubovima ali minimalno. Promenjen je dihtung (tako reče majstor, ja se ne razumem u detalje tek sam uzeo motor)...neki predlog...Ako neko zna tačno samo neka me uputi na stranicu i sve ću sam da pročitam...mislim...znam da čitam :lol:

Pa u slavini pored membrane imaš i 4 gumice-dihtunga, svaki od njih može da popusti pa da slavina ovlaži po rubovima, tako da će majstor morat da bude precizniji

Ko kod nas sve prodaje pneumatike za gpz 500s? Gde ima da se kupi Continental npr? Zamolio bih nekog ako zna da postavi imena prodavnica. Takodje, mogu neke adrese gde se prodaju polovne gume.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

juče sredio slavinicu.

Hvala Arni.

Skinutu membranicu ću da odnesem na Vidikovac kod Đure da proba da uradi po uzorku.

Ako uspe, imamo rešen problem za male pare.

Onda bih mogao i da remontujem slavinice za neko ladno pivo i neko meze.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja