mrle 8485 Napisano Jul 13, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3190 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan sinoć da odem po pivo, zaverglam, a on šmercuje na sve strane, gasi tablu, obrtaljka cima na svoj u stranu... gurnem ga, upali sa pola metra zaleta, radi kao sat. Ispred Rode isto, jutros isto. Izgleda da je zakovao anlaser, zalepile četkice.Pitanje: Da li anlaser mogu da skinem odozgo i samo ga izvučem napolje? A da pri tom ne otvaram deklu, skidam zupčanik frajlaufa...Da li može jednostavno da se oslobodi anlaser, izvadi, odradi i vrati nazad? kaže mi rev da je možda kontakt releja, a da se anlaser samo "iskuca" lagano, naravno posle odvrtanja šrafova. Da li je neko od vas to radio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 13, 2015 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nemoze....mislimmoze al ti mozda pobegne mali lancanik unutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toske 19 Napisano Jul 13, 2015 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pinosava(Avala) Motocikl: Honda cbr1000f Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se izvadi ali nemoze da se vrati lancanik spada na dole sigurno... Inace meni su zalepile cetkice vec dva meseca ga palim na gurku ili na cukanje to zavisi dali nesto imam pri ruci :-) Mada meni nista ne smercije i neblinkaju lampuce. Послато са LG-E400 користећи Тапаток 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Jul 13, 2015 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako mozete tako da vozite? To je sat vremena posla. Imam jedan starter bas od GPZ500S, ako vam treba po nekoj drugarskoj ceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8485 Napisano Jul 14, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3190 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetima, otklonjen problem.Potrebno je bilo: Šrafciger, kombinirke, WD40 i selotep.Otvorio, raskačio sve, isprskao, vratio, i evo ga pali na pipanje. Relej, regler, kleme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7184 Napisano Jul 14, 2015 Drug član, 2996 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na CBu imao sličan problem, kad stisnem taster za paljenje samo cakne, ne zavrti, pa ubacim u prvu i cimnem napred nazad i upali. Pa pošto se dešavalo sve češće, 5-6 puta bilo tako, skinuo anlaser ocisio suvom krpom deo rotora gde četkice naležu, bilo puno prašine i namasti se taj mesingani deo ili od čega je već. Vratio sve i posle zaboravio. Ako neko budeo imao slične simptome, možda pomogne. Sent from my GT-I9060 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stanko00 0 Napisano Jul 24, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: Svrljig Motocikl: Kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Pozz imam jednu dilemu, po novom zakonu sa A2 kategorijom mogu da se voze motori do 35kw, e sad meni se mnogo svidja Kawasaki ER5 i hteo bih da uzmem jedan Er5 37kw 499cc neki mi kazu da mogu da ga vozim sa A2... Jel moze da se vozi ovaj motor sa A2 ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 24, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pozz imam jednu dilemu, po novom zakonu sa A2 kategorijom mogu da se voze motori do 35kw, e sad meni se mnogo svidja Kawasaki ER5 i hteo bih da uzmem jedan Er5 37kw 499cc neki mi kazu da mogu da ga vozim sa A2... Jel moze da se vozi ovaj motor sa A2 ili ne ? Ne moze ako je preko 35kw u saobracajnoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s&a 1 Napisano Jul 24, 2015 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz imam jednu dilemu, po novom zakonu sa A2 kategorijom mogu da se voze motori do 35kw, e sad meni se mnogo svidja Kawasaki ER5 i hteo bih da uzmem jedan Er5 37kw 499cc neki mi kazu da mogu da ga vozim sa A2... Jel moze da se vozi ovaj motor sa A2 ili ne ?Dosta ovih motora je registrovano pri uvozu na 25kw tako da potrazi neki od tih primeraka, mislim da su u vecini.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Jul 24, 2015 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i nije bas, taj motocikl je kupljen sa 25kW i tako se vodi, osim ako neko pre uvoza nije uradio restrikciju i za to dobio atest. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Jul 26, 2015 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan posto ne mogu da pokrenem temu u "pomoc prijatelja" pokusacu ovde da saznam nesto o motoru koji mi je zapao za oko. ako neko zna nesto o http://www.polovniautomobili.com/motori/6649751/kawasaki-er-5 ili je iz ade pa zna motor, moze da napise ovde. ako bude transakcije placam pice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Avgust 4, 2015 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan mozda i nije nesto cim se prodaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 5, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni deluje bas ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 5, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma nista dok se ne vidi uzivo i proba.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stanko00 0 Napisano Avgust 14, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: Svrljig Motocikl: Kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Pozz kupio sam kavasaki er-5 ali bez km sata i trazim na internetu satove, naiso sam na jedan sat koji mi se zasvidjao ali ne znam dali on moze da radi na er-5 pa bih zamolio nekog ko se razume da mi kaze evo link sata http://www.dhgate.com/product/new-backlight-lcd-digital-motorcycle-speedometer/214501606.html#s1-2-7a|3026301268 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 14, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Bolje nadji polovan original na ebayu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Avgust 23, 2015 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Iscurilo mi 10 litra benzina, poludeo sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Avgust 23, 2015 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Iscurilo mi 10 litra benzina, poludeo sam. nadam se ne u karter, sta se desilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 23, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan I mene interesuje, KAKO 10 L? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 23, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan I mene posto znam da Alekre ima neku tvikovanu slavinicu koliko znam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Avgust 23, 2015 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Slavinica je fabricka i ne koristim je. Sipam svaki put do kraja i ne koristim rezervu. Imao sam problem sa filterom antifriza, probio je i izbacio mi skoro sav antifriz. To sam resio i posle par dana mi procuri antifriz, negde ispod rezervoara. Uvek sam se gadio i istinski mrzim kada bilo sta curi ili kada je agregat usran od necega. Demontiram tank, rascupam creva, cepiram ih ostavim posao za ujutro da ga radim u leggere modu i nekako u toku noci popusti i sve ode u *****. Sta se zapravo desilo? Podigao je temperaturu kada sam imao problem sa antifrizom i popustila je O ring gumica na kucistu cepa. Da zlo bude vece zateknem aljkavosti od proslog servisa koje sam resio i predostrozno rasturim ceo taj sistem za grejanje karburatora, zamenim sve novim gumicama, otkacim sve dzekove, skinem kablove sa svecica i bobina, napucam kontaktem sprejem, zamenim takodje neke selne koje mi se nisu svidele i sve popakujem. Sada je opet bombonica. Popisao sam sve sto mi fali od originalnih srafova, selni i to cu da narucim novo iz ''Kawasakija''. Deda mi je mnogo pomogao, penzionisani bajker, vozio je iskljucivo BMW boxere i vec 40 godina se bavi mehanikom. Neverovatno pedantan covek sa osecajam za motocikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wojislaw 0 Napisano Septembar 19, 2015 U prolazu, 9 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim clanovima foruma . Naime kupio sam Kawasaki GPZ 500 S iz 1992 godine, nije los motor samo sto ga predhodni vlasnik nije uopste odrzavao.Od kada sam ga kupio zamenio sam magnet (stavio neki novi tip magneta kazu da ne moze da se razleti) ,reparirao karburatore (stavio sve novo), uradio mali servis ,zamenio plocice na oba prednja diska, ali sad je stigla na red slavina goriva ali sam naisao na problem.Naime ova slavina sto je sada na motoru je prepravljana ,nacisto unakazena ima svega 40% original delova .Vakum creva koja idu od slavine do karburatora ne postoje nego je covek stavio samo neke kapice i zasilikonisao da ne vuce falc vazduh, i dok vozim motor cim predjem 5000 obrataja krene da trokira samo se dernjai povecava obrtaje a ne ubrazava i tako sve do 6000 obrataja gde nastavlja da vuce i tako do 8000 obrataja gde vise nema snage i pocinje da cima .E sad nasao sam set za reparaciju slavine ali se bojim da ga kupim posto je slavina prepravljana i bojim se da nemam sve delove, a probao sam i da nadjem polovnu pa da nju repariram ali jednostavno ne mogu da ih nadjem .Gledao sam po internetu postoje neke druge slavine ali ne znam koja bi mi odgovarala pa bih vas zamolio ako neko zna da mi kaze sta mi je ciniti .Moje sledece pitanje glasi koji antifriz da sipam i da li bih ja to sam smeo da se usudim posto znam neke osnovne stvari da uradim oko motora ili ako neko ima neki link da mi da da pogledam ili slicno .I gume su vec dotrajale pa ce mi devojkin cale doneti gume iz Nemacke ali nisam siguran koje dimenzije da mu trazim . Posto se blizi kraj sezone hocu da farbam motor i sve da odradim kako treba da bude full spreman za sledecu sezonu ,hteo bih da stavim i neke druge diskove posto ovi imaju risove i vece kandze a posto pozadi imam dobos moram ostaviti tako samo zameni pakne naravno .I da ne duzim vise hteo bih da podignem zadnji deo motora pa me zanima sa kojeg motora mi pase amortizer .Hvala unapred svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Septembar 19, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 1. Antifriz za aluminijumske hladnjake- znaci kao sto sipas u auto. 2. Dimenzije guma za 1. generaciju gpz-a : , 100/90-16 front, 120/90-16 rear 3. Sto se tice zadnjeg amortizera, mislim da odgovara sa modela Suzuki SV 650. 4. Imas polovnih slavina na EBAY-u. Kupis nju i set za reparaciju. Posto vec imas nekoga u Nemackoj, to ti nije problem. Ima u Louis-u taj set za reparaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wojislaw 0 Napisano Septembar 19, 2015 U prolazu, 9 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan E hvala ti puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Septembar 19, 2015 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, treba ti popularni G12 antifriz ili ti, na bazi etilen glikola. Gume obavezno po fabrickom standardu. Obavezno izmenjaj sva creva za benzin i vakuum, uputicu te na PP sta i gde da kupis, usput treba da predihtujes rashladni sistem i nakon toga mislim da si bar 5 godina miran. Kljesta nabavi bilo koja cetvoroklipna, Adapter i rokaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...