Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130

Moze jedan savijet, di da nabavim zadnje amortizere za ER 5cu? Jedan mi ne mrda ni milimetar drugi se jedva pomjera. Servis mi je malo komplikacija jer je motor u Bosni, a ja u NS. Zvah Cule Kawasaki iz Kamenice kazu 130e min, to je rekao okvirno kaze mora znati tacan broj sasije (mada ne znam jel to samo za jedan ili oba). Slabo je odrzavan zadnjih dvije godine jer mi stoji kod buraza, a on bas i nije nesto puno organizovan oko odrzavanja ali ga je vozio. Jel ipak ima smisla servisirati? Ako je cijena 130e za oba to bi nekako i prebolio, googlah malo pa vidjeh na ebay-u cijene od 60 funti do 200 funti. Iz nekog razloga naletih samo na cijene u funtama :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Moze jedan savijet, di da nabavim zadnje amortizere za ER 5cu? Jedan mi ne mrda ni milimetar drugi se jedva pomjera. Servis mi je malo komplikacija jer je motor u Bosni, a ja u NS. Zvah Cule Kawasaki iz Kamenice kazu 130e min, to je rekao okvirno kaze mora znati tacan broj sasije (mada ne znam jel to samo za jedan ili oba). Slabo je odrzavan zadnjih dvije godine jer mi stoji kod buraza, a on bas i nije nesto puno organizovan oko odrzavanja ali ga je vozio. Jel ipak ima smisla servisirati? Ako je cijena 130e za oba to bi nekako i prebolio, googlah malo pa vidjeh na ebay-u cijene od 60 funti do 200 funti. Iz nekog razloga naletih samo na cijene u funtama :)

Hoces da napravimo kombinu, prodacu ti moje amorte orig. a ja da uzmem nesto drugo da budzim sto imam u planu.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Na koliko bar-a duvate gume? Gledam u manualu, 32 i 36psi sto dodje 2.2 prednja i skoro 2.5 zadnja. To mi je mnogo ja duvam na 2.0 prednju i 2.2 zadnju. A i nekako lepse mi se ponasa kada je malo nizi pritisak.

Aj jos jednom da probam...

• Drug član, 2996 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Ne želim da kudim ikoga, jedini problem kod Heidenau meni lično je što je drugar koji ju je imao rekao da je dobra po suvom ali da je na kiši jako klizala.

E sad, šta nekom znači jako klizala, i koliko taj neko ima iskustva na drugim gumama je relativno... Ja mogu da pričam za Metzeler i ContiGO koje sam vozio obe na istom motoru, mezteler je pretvrda guma, dugo se greje i uvek klizi, po mokrom je gotovo nevozivo, ali zaista. ContiGO koji sam uzeo na preporuku kolege hard_rock još onomad mi se sjajno pokazao, stvarno je super guma, vozio po mokrom i suvom, nikad nisam osetio da prednja beži, zadnja hoće ali to radim namerno,  mada su sad ContiGO i nešto poskupele..

Koja metzeler, jel lasertec?

Da. Ja bih lasertec svima rekao da zaobiđu, ContiGo je daleko bolja guma za naše motore.

A npr. kum na fejzeru 600 ima Metzeler M5 interact, neverovatno dobra guma! Oduševljen sam. Vozao sam motor koju stotinu km sa njima, jesu ganc nove, ali sjajne.

Usuđujem se kazati bolje i od mišelinki 3ct, al sad, kolko će izdržati da pređu - videćemo. 

Al ne može kod guma i grip i da traju... ne ne... ;)

Koliko vidim pasce sl godine ovako nesto:

http://www.ebay.com/itm/1pc-Front-Solid-Brake-Disc-Rotor-For-Kawasaki-GPZ-500-S-87-88-89-90-91-92-93-/400911349541?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item5d582db725&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/For-Kawasaki-GPZ-500-S-1987-1993-1x-Front-Solid-Brake-Disc-Rotor-/360984725876?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item540c5dc974&vxp=mtr

samo ako ovi sa foruma porucuju odatle. Inace procitao sam gomilu review-a, vecina ljudi sa R-ovima niko nije imao nikakvih problema iako su China. Cena je stvarno pristupacna

• Drug član, 829 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

evo sta pise u manualu za er5, prednja 2.25 zadnja 2.50 kad si sam, kad vozis nekog zadnja 2.80

Tires Air pressure: (when cold) Front Up to 181 kg (400 lb) load 225kPa(2.25kgf/cm²,32psi) 

Rear Upto97.5kg(215lb)load 250kPa(2.50kgf/cm²,36psi)

97.5 kg (215 lb) ∼ 181 kg (400 lb) load 280kPa(2.80kgf/cm²,41psi)

• nekrunisani kralj moto cigana, 3190 postova
  • Motocikl: 4x4

juče preuzeta kawa od Bokilića.

drugi motor, ništa ne zveči, ne trese, miran rad, linearno ubrzavanje, drugačiji zvuk...

iskrena preporuka da za nešto novca preporodite svoje mašine.

I tako prozborismo još neku, trebalo bi da menjam gume, da se poradi na estetici i plastici... našlo bi se tu toga još, a kawa posle valjda 8 godina bi trebala da se poveća bar na kawu 600ccm. Ja sam se za tih osam godina povećao sa 90 na 120kg, našao visoku dugonogu ženu, tako da gpz nije prioritet za ulaganje.

razmišljam se možda o napuštanju gpz-ovaca.

tako da ako je neko zainteresovan da ga pogleda, kupi... za stare forumaše može da se kawa dobije na dan - dva da taj neko ode negde sa njom, provoza se duže... ne bih da bude mrle mi uvalio kawu.

Motor ide opasno dobro, jedna od možda najstartnijih kawa, ko god da je vozio ima samo reči hvale. mislim, sa motora je padano, sve mu landara, ali je prav, ne vuče, ne zanosi... bem li ga, nisam mislio da ovo liči na oglas. I nije samo eto "naglas" razmišljam šta bih.

• Podržavam 1

Au preporodio sam se ljudi. Ne trese vise nista napred, upija rupe samo tako. Miselinka odlicna, naduvane na fabricke specifikacije, milina, mnogo upravljiviji. Na kraju, dobio sam i bolju prednju kocnicu sto me je najvise odusevilo :D Nadam se samo da ce semerinzi iz Louisa da izdrze da ne propisaju brzo i sl.

juče preuzeta kawa od Bokilića.

drugi motor, ništa ne zveči, ne trese, miran rad, linearno ubrzavanje, drugačiji zvuk...

iskrena preporuka da za nešto novca preporodite svoje mašine.

I tako prozborismo još neku, trebalo bi da menjam gume, da se poradi na estetici i plastici... našlo bi se tu toga još, a kawa posle valjda 8 godina bi trebala da se poveća bar na kawu 600ccm. Ja sam se za tih osam godina povećao sa 90 na 120kg, našao visoku dugonogu ženu, tako da gpz nije prioritet za ulaganje.

razmišljam se možda o napuštanju gpz-ovaca.

tako da ako je neko zainteresovan da ga pogleda, kupi... za stare forumaše može da se kawa dobije na dan - dva da taj neko ode negde sa njom, provoza se duže... ne bih da bude mrle mi uvalio kawu.

Motor ide opasno dobro, jedna od možda najstartnijih kawa, ko god da je vozio ima samo reči hvale. mislim, sa motora je padano, sve mu landara, ali je prav, ne vuče, ne zanosi... bem li ga, nisam mislio da ovo liči na oglas. I nije samo eto "naglas" razmišljam šta bih.

ajd , neka bude 690 eura.

Kad ga operem, sredim, slikam, stavljam i oglas.

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Au preporodio sam se ljudi. Ne trese vise nista napred, upija rupe samo tako. Miselinka odlicna, naduvane na fabricke specifikacije, milina, mnogo upravljiviji. Na kraju, dobio sam i bolju prednju kocnicu sto me je najvise odusevilo :D Nadam se samo da ce semerinzi iz Louisa da izdrze da ne propisaju brzo i sl.

Nemas frke, ja sam uvek uzimao Saito iz Louisa i rade poso, 2 godine drze garant, za posle neznam prodao sam motor :D

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Otprilike tako, sve posle 2 godine ti je gratis :D

Ne samo Saito, vecina...

Kupi stitnike semeringa, ja ih imam od prvog dana. Najbolje su harmonike ako ti nisu ruzne.

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: SV650

Ovih dana nešto malo teže palio. Nisam verglao sekund nego sekund i po, dva :D:P

Počeo potom da se oseti benzin i omah sam pomislio na creva, iako sam ih menjao pre mesec dana. No nisu ona. Pipam, sve čitavo i suvo. I danas na poslu primetim na poklopcu prednjeg zupčanika mrlju neku. I vidim tad odakle kaplje...

20150629_161550.jpg 20150629_161606.jpg 20150629_161610.jpg

Sad pali baš teško, moram gas da dam da bi upalio. Na malim obrtajima baš slabo radi. Kad dam gas ide normalno. No pred kućom su počeli čudni zvuci. Malo je ružnije radio, tresao više i lupao i iz auspuha čudan zvuk.

Šta bi to moglo biti?

Otprilike tako, sve posle 2 godine ti je gratis :D

Ne samo Saito, vecina...

Kupi stitnike semeringa, ja ih imam od prvog dana. Najbolje su harmonike ako ti nisu ruzne.

Pa ne znam ali semerinzi koji su bili u vilama su radile posao od 2007. ni sada ni propisale vec sam ih eto zamenio kada sam menjao ulje.

I da koja je fora sa tim crevom goriva/vakuuma? Zasto je to kod nas misaona imenica naci kvalitetno crevo :/ . Ovo moje od vakuuma npr je tvrdo da nema sanse ikada da pukne a ovo od goriva je mekano i radi vec 8 godina.

Gde u BG kupiti iglice za karbove?

vidi sa Bokilićem.

P.S. Ja zaboravio na tebe i Hempel...

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: GPZ 500s

Pozdrav GPZovci, ja sam od nedavno izasao iz GPZ kluba. Ode GPZ kod novog vlasnika. Mogu da mu pozelim da ga dobro sluzi kao i mene, tj nista osim redovnog odrzavanja i zamene potrosnih delova.

Elem, decko je iz Jagodine i ovo mu je prvi "veci" motor. Mozete li mi, u blizini Jagodine, preporuciti par majstora ili clanova koji bi mu mogli kvalitetno odrzavati motor. Posto je on nov u ovom, dao bih mu brojeve koje mi preporucite, a onda neka sam odluci gde ce i kako odrzavati ... Pozdrav!!!

PS. Postavicu uskoro i svu ostalu opremu, pa ako nekog bude interesivalo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja