Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ja sam sve sem migavaca zamenio LED. Zbog estetike i manje potrosnje.

Zao mi je sto nismo danas mogli da posedimo i da pogledas Kawu :(

Ne rece kako ti svetli stop svetlo.. jel vidljiva razlika buduci da koristis LED alternativu za 5w/21w sijalicu. 1Mina.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nisam mogao da nadjem one elementi a sasvim sam siguran da cu ih naci slucajno kada budem sredjivao garazu.

Uglavnom, kontaktiraj Sebu sa foruma (crashbarovi), resice to vrlo bezbolno.

Ima razlike, vizuelno lepse svetli, kao jarko crvena i imam utisak da se bolje vidi.

Narucene i sijalice iz Kine,taman stizu dok otopli pa ce biti instalirane sa blicerom.. pazario sam i V metar za ugradnju u sat ima 3 cifre i svetli zelenkasto da ne odskace od pozadinskog osvetljenja table.. ali i on je na putu ka Srb iz Kine jelte..

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Kawasaki er 5

Kolege molim za savet.Moj motor je zadnji put bio registrovan 2009 pa tek sad,sto pokazuje da zanjih 5 godina nije vozen ili malo vozen.Danas sam po prvi put od kako ga imam izasao malo na magistralni put i opleo ga do 140.Kada sam pustio gas i skoro stao skazaljka mi je ostala na 140 nekih desetak sekundi i postepeno pala na nuli.Pa razmisljam dali je to zapekla pa moram da skidam sat i naprskam WD om ili ne.Dok sam vozio po gradu do 60 km/s to mi se nije desilo.Molim za savet

Sajla naj verovatnije.. Poslusaj savet kolege Biker Boy-a.. imas par tema u kojima su ljudi pisali kako se ciste/podmazuju sajle.. 1Mina.gif

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50

ima li neko od vas iskustva sa stelovanjem smese na karbovima? naime koliko bi krugova trebalo da se odvije ler dizna?

da li se i to steluje pomocu vakummetra ili se pomocu njih samo vrsi sinhronizacija leptira?

nivo goriva je ok, proveravao sam ga i stelovao po fabrickom manualu..

da li se i kod vas kada isturirate motor do kraja i naglo pustite gas desava da ponekad puca u auspuhu?

da li se i kod vas kada isturirate motor do kraja i naglo pustite gas desava da ponekad puca u auspuhu?

Mislim da to ne bi trebalo da te brine ako imas otvoren auspuh.. ako ne onda idi kod nekog da ti nasteluje smesu goriva.. nisam mehanicar ali sam uveren da se smesa ne steluje odvrtanjem ler dizne vec na drugom srafu.. ja se za takve stvari uvek obratim majstoru posto sam shvatio da mi je tako jeftinije nego kad ja za..bem nesto..

• Podržavam 1

@Miljko.83

Lep ti je motor,kazu da su crveni naj brzi :-) moracemo to da testiramo da vidimo kakvi su naspram ljubicastih i plavih .. :-)

• U prolazu, 32 postova

najpre skini sajlu, podmazi je, i proveri pinjon u tocku, nemoj odma sat da diras, nemora da znaci da je on u pitanju

Proverio sam sajlu i podmazao je a i kad mi skinuta sa sata na satu u tom renutku je stajalo na 30km/h i naprskao WD u satu i nista .sutra rasturam sat pa cu videti.

• U prolazu, 32 postova

@Miljko.83

Lep ti je motor,kazu da su crveni naj brzi :-) moracemo to da testiramo da vidimo kakvi su naspram ljubicastih i plavih .. :-)

ma vazno je da ide a koliko nebitno,samo neka sluzi

• U prolazu, 58 postova

Mislim da to ne bi trebalo da te brine ako imas otvoren auspuh.. ako ne onda idi kod nekog da ti nasteluje smesu goriva.. nisam mehanicar ali sam uveren da se smesa ne steluje odvrtanjem ler dizne vec na drugom srafu.. ja se za takve stvari uvek obratim majstoru posto sam shvatio da mi je tako jeftinije nego kad ja za..bem nesto..

ma nema tu sta da se zajebe :) ler dizna ona radi samo do 4000 obrtaja sve preko toga gorivo ide pored igli...

nije meni problem da ga nastelujem , on ide odlicno 0namigivanje.gif al sumnjam da ima visak goriva i zato puca a i na izduvu nije braon boja vec crna , a izduv je fabricki...

ne znam u kakvom su stanju karike, ventile sam stelovao... mada ne trosi ulje, jedino sto curi na polugi menjaca i na dihtungu glave se vidi da pusta po malo1hmm.gif

retko koji majstor hoce da se zeza sa karbovima.. to je neisplativ posao...

• Hronični Motociklopata, 7336 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

retko koji majstor hoce da se zeza sa karbovima.. to je neisplativ posao...

Naprotiv, isplativ je to posao, nego problem je sto kod nas ima mnogo nabedjenih "majstora" a manje onih pravih majstora koji to stvarno i znaju da nasteluju.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Kawasaki 450LTD

Najbolji majstor za karburatore je Bokilic iz Nove Pazove. Ima puno tema i zapisa ovde na forumu o njegovim zlatnim rukama i velikom znanju za motore a pogotovu za karburatore.

Imam i licno iskustvo sa njim.Od kad mi je prestelovao karburatore,motor se preporodio.Izvanredan majstor i covek.

• U prolazu, 58 postova

i tako dok se ja zezam sa karbovima drugi problem mi se danas otvorio 0plac.gif

od jednom alnaser preskace...

vec sam ga razvalio... moram cetkice da promenim, ima lufta u biksnama a mozda zamenim i lezaj i semering 0tuzan.gif

rezervoar mi je na farbanju :D i kad sve budem sredio mislim da cu da ga prodam posto zasto...

vec sam ga razvalio... moram cetkice da promenim, ima lufta u biksnama a mozda zamenim i lezaj i semering 0tuzan.gif

rezervoar mi je na farbanju :D i kad sve budem sredio mislim da cu da ga prodam posto zasto...

de bre prodavanje, pa to su sitnice, nista strasno ni skupo za popravku,

i meni kad sam uzo CB geknuo regler, takodje cetkice na anlaseru bile pri kraju, remontovao kocnice, sve skupa nije neka prevelika lova, i posle se slatko navozao, bio na moru, a icu i ove godine, samo opusteno i vozi :moto3:

A gde je putopis? :D

Mrzelo me, a isao sam vec poznatom rutom, da se ne ponavljamo, a i nisam mnogo slikao :neznam:

A ka'ce bre taj tvoj GPZ-ejac da se zaputi negde van granica? sredi tu cizmu i opleti ga malo do mora :takoje:

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

A gde je putopis? :D

Mrzelo me, a isao sam vec poznatom rutom, da se ne ponavljamo, a i nisam mnogo slikao :neznam:

A ka'ce bre taj tvoj GPZ-ejac da se zaputi negde van granica? sredi tu cizmu i opleti ga malo do mora :takoje:

Evo ove godine sam resio da ga sredim pa dokle stignem sa sredjivanjem. Planiram standardan servis-ulje, filteri itd. da sredim tu cizmu, zamenim ulje i semeringe, da uzmem novi prednji disk, plocice odmah zamenim, pancirno crevo. Pa sta uspem. Nadam se sad nekoj sljaci kad otopli a i nadam se da cu uskoro ocistiti ovaj 1 ispit i da sam kvit i sa tim. Vec mi dojadilo :D

Inace meni je puknuta plastika koja drzi far-jedna strana pa tandrce kad predjem preko neravnine sto iritira. To je bilo zavareno ali je puklo. Kada sam skidao te plastike jednom prilikom, znaci tako je nezgodno mislim da nema sanse da se sredi. A taj deo cisto sumnjam da dolazi posebno. Ne kvari snop svetla i slicno ali tandrce i to iritira iako sam malo podbacio amortizujuceg materijala ispod fara :lol:

Sto se tice putovanja preko grane, verovatno sledece godine. E sada kako cu ici i sta ce biti nemam pojma ali osim mora planirao sam Rumuniju. Da odvezem poznatu rutu ali ne ono u dva dana pa kuci. Raspitao bih se za neki veci motoskup tamo pa da provedem vikend pa polako nazad.

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Remont anlasera, nista strasno niti skupo. Motoric ti zahteva samo malo vise paznje koja mu je nedostajala prethodnih godina. Sredi to da imas cime na skup da dodjes :P

Treba mi pomoc, pravim nalepnice one bocne sto pise ER-5 na A modelu,pa mi trebaju dimenzije duzina/visina. Ukoliko zamislimo da su slova upisana u pravougaonik koliko iznosi i dijagonala (sa leva na desno,prve donje leve tacke slova E i poslednje gornje desne tacke broja 5).. Nadam se da me je bar neko razumeo,nije tesko izmeriti ako ste me razumeli sta mi treba. Pa ako vam nije tesko posaljite.. moze i pp sve jedno.. hvala drugari unapred..

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

ne znam dal si ti pomogao i dal je to ono sto ti trazis, ali sam naisao na ovo u vector slici za kavasakija, spremno za secenje :)

http://www.brandsoft...o/kawasaki-er-5

http://seeklogo.com/...ogo-195426.html

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja