Jump to content

Moto Zajednica

Dokoni zimski dani...i malo elektronike

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

TA mi stoji u garaži, nisam ga palio od poslednje BJB akcije - Dedamrazijade, a vreme...ovakvo:

Pogled sa prozora.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Prvo sam krenuo sa kacigom, kupljenom u KDM-u, kad je bio onaj veliki popust od 30% i šire... ;D

Kupio sam slušalice za MP3 plejere, koje u sebi nemaju one male slušalice, nego prave zvučnike sa plastičnom membranom. Postava kacige se skida i postoji mesto baš gde uvo naleže koje je "kao rođeno" za ugradnju takvog zvučnika-slušalice. Na slici je ugradnja sa skinutim delom postave, a druga slika kako to izgleda u kacigi.

Sad tražim neki lep mikrofon, koji ću da montiram negde ispred usta i moram da nađem lepe konektore sa brzim rastavljanjem, pa da napravim set kablova za priključenje mobilnog tlf, PMR radio-stanice, MP3 i slično. Znači, akcija traje i dalje... ;)

Kaciga LS2.jpg

Desna strana.jpg

Nije tu kraj mojim današnjim akcijama ;D...kupio sam u prodavnici auto-delova dodatno stop-svetlo sa LE Diodama koje mi se baš svidelo, odmah sam zamislio da ga ugradim na Givi-koferčinu od 50+ litara koji imam na TA.

Prvo sam otvorio kućište i dobro prelemio sve LE Diode i sproveo kabl za napajanje da ide po sredini a ne sa strane. Zatim sam lepo odmerio gde treba da stoji na koferu i probušio dve rupe za montažu šrafovima i jednu rupicu za prolaz kabla za napajanje. Unutra sam lepo sproveo kabl i sa donje strane kofera probušio rupicu na već predviđenom mestu za to za izlaz kabla. Tu sam zalemio muški činč konektor i napravio sam kabl sa ženskim činčem koji ću da spojim na kabl od stop svetla na TA, samo kad malčice otopli.

Znači, akcija još traje... ;D

Upaljen STOP-LED.jpg

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Fino, fino... Poceo si konacno da akcijasis na TA. Mada nigde ne vidim u lim upakovanu tekucinu koja je osnova svakog grunfovanja.

• Drug član, 2143 postova

Fino, fino... Poceo si konacno da akcijasis na TA. Mada nigde ne vidim u lim upakovanu tekucinu koja je osnova svakog grunfovanja.

Mudro zboris TheLord-e, a mozda g-dja Gordana ne dozvoljava taj sport u kuci...

;)

Mudro zboris TheLord-e, a mozda g-dja Gordana ne dozvoljava taj sport u kuci...

;)

A sta ti mislis da gospon Arakis ne moze da lupi o kuhinjski sto rukom, kad je g-dja u drugoj sobi  :D, i u hodniku ispred stana malo ovlazi usta???

:D :D

;D ;D Nemojte više da me branite, k'o boga vas molim ;D (a ne mogu da pijem pivo usamljen, za to treba društvo...)

Imam još ideja sa nosačem GPS-a, koji bi se zakačio iznad instrumenata, na jednoj cevi savijenoj u obliku ćiriličnog П...ali prvo da dovršim ovo što sam počeo, da ne bude svašta pa ništa ;)

;D ;D Nemojte više da me branite, k'o boga vas molim ;D (a ne mogu da pijem pivo usamljen, za to treba društvo...)

Imam još ideja sa nosačem GPS-a, koji bi se zakačio iznad instrumenata, na jednoj cevi savijenoj u obliku ćiriličnog П...ali prvo da dovršim ovo što sam počeo, da ne bude svašta pa ništa ;)

Taj nosac i mene interesuje. Ajde docrtaj u paintu na slici motora kako si to zamislio. Ja sam vec nabavio onakvu torbicu kao sa Pablovog nosaca. Doduse nemam GPS ali bice i to valjda uskoro.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Taj nosac i mene interesuje. Ajde docrtaj u paintu na slici motora kako si to zamislio. Ja sam vec nabavio onakvu torbicu kao sa Pablovog nosaca. Doduse nemam GPS ali bice i to valjda uskoro.

Ne mogu sada da pronadjem Youtube film o pravljenju nosaca za GPS. Ukratko, koristi se T racva od pasticnih cevi za parno grejanje. Racva se uzduz rasece i selnama pricvrscuje za sipku kormana. Lepo izgleda.

Ako se neko seca gde se ovaj film nalazi neka da link!

Ma ja sam smislio (čini mi se da sam video na nekim sajtovima, ne znam...) nešto ovakvo, kao na slici. Uglavnom, neka tanja cev, možda fi 10 mm, koja bi se savila kao na slici, a učvrstila pod one zavrtnje levo i desno od glavnih instrumenata, s' tim što bi se možda ležišta tih šrafova morala ojačati. Na tu cev bi se zašrafio neki "obuhvatni" nosač i GPS bi bio iznad instrumenata i ne bi smetao pogledu na njih.

Taman posla druže kroz vizir ;D

U stvari, možda si ti u pravu, treba probati, možda bi se GPS previše drmao na ovakvom nosaču kao što sam nacrtao?

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Mislim da ovo ne pije vodu. Ovi srafovi me deluju slabasno za drzanje 200e na njima. Sem toga, na GPS treba jace pritiskati u toku voznje sto dodatno otezava situaciju. I trece, deluje mi da bi ovde zaklanjao instrumente.

Znaci, ne izmisljaj toplu vodu. Idealno mesto za GPS je korman, blize levoj ruci jer sa njom izvodis GPS operacije. Pozeljno je da ruku sto manje pomeras od volana za vreme voznje.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

... na koferu i probušio dve rupe za montažu šrafovima i jednu rupicu za prolaz kabla za napajanje. Unutra sam lepo sproveo kabl i sa donje strane kofera probušio rupicu na već predviđenom mestu za to za izlaz kabla. Tu sam zalemio muški činč konektor i napravio sam kabl sa ženskim činčem koji ću da spojim na kabl od stop svetla na TA, samo kad malčice otopli.

ajd otvori kofer i uslikaj ga da vidimo kako to izgleda iznutra - ako budem zadovoljan i sa tim delom eto mene sa punim koferom jecmene tekucine  :D za tekucinu cu da ti pomognem a opisani upgrade za moj kofer ces morati sam da izvedes jer kakav sam majstor ja bi ga sigurno montirao sa unutarnje strane  ;D

Ma sa unutrašnje strane nema šta da se vidi, dve matice i dole kablić u bužiru i sve to ide kroz rupicu napolje.

A za akciju, ma kad hoćeš...samo ako budemo tamanili pivo, još ćemo i zapevati a ništa od posla neće biti ;D

Givi unutra.jpg

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ma sa unutrašnje strane nema šta da se vidi, dve matice i dole kablić u bužiru i sve to ide kroz rupicu napolje.

A za akciju, ma kad hoćeš...samo ako budemo tamanili pivo, još ćemo i zapevati a ništa od posla neće biti ;D

pa to me zanimalo kako si sproveo kablic, koliko je prakticno kada se otvara/zatvara, kad se stave stvari da se ne petlja, ne otkine? obicno kad krenes na put kofer je pun ko oko pa rekoh da vidim kuda on ide do stop-svetla tj. napajanja.

a za pivo nemoje da brines. ti ce radis a ja cu da ti pevam. :D doduse, ponesi one nausnice sto si spakovo za kacigu, za svaki slucaj ;D

Kočo, kablić u bužirče pa zalepio onim vrućim lepkom iz pištolja ;) i tako polepio okolo, neće da mrdne, nema šansone i uopšte ne smeta. Naravno da sam morao da razmišljam o otvaranju-zatvaranju, i ja najviše mrzim kad mi se kablovi motaju.

Nego sam razmišljao da ugradim i malu sijaličicu sa unutrašnje strane, povezanu na poziciju, kad noćom otvorim koferče da ne moram da nosim lampu? Jedino je malo glupo da gori stalno, ali ako stavim LED može da gori beskonačno...

Samo mi vrcaju ideje po glavi ;D

Samo da opravim i kreš-barove, o'ma na njih kačim dodatna dva fara, ona mala crna sa H3 sijalicama, ima da svetlim ko novogodišnja jelka. ;)

A pre toga moram da nabavim desni retrovizor..nema nigde...na kraju Luis mi ne gine.

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Sto ne ugradis u topcase neki mikroprekidac,da se svetlo pali samo kada otvoris koferce?

A te dve dodatne H3 ce da trose jos 110W.Ne znam kako ce se to svideti regleru...

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Mogao bi taj "GIVI" da ima i pregradu za hladjenje piva, sampanjca...

Kada usija sednes pod prvo drvo i cool-iranje...  ;D

Sto ne ugradis u topcase neki mikroprekidac,da se svetlo pali samo kada otvoris koferce?

A te dve dodatne H3 ce da trose jos 110W.Ne znam kako ce se to svideti regleru...

Da, znam za to...lepo izgleda, ali to je još 10-tak Ampera, što je mnogo-mnogo je ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja