Guest Velimlje Napisano Januar 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Panasonic Lumix DMC FZ28 ili Canon SX 10IS Zahvalan na svim odgovorima , pogotovu onih koji se malo bolje razumeju u fotografiju Simo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 11, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Po onome sto videh na net-u jako su slicni, ja navijam za Canon SX 10IS ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Januar 11, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na papiru oba deluju fino, ali ovi sto se razumeju predlazu Canon. Navodno ima bolje senzore, Canon je....Nesto panaskenik, soni, samsung i drugi televizori nisu u ovom svetu popularni kao Canon ili Nikon. Aj da im verujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 11, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po onome sto videh na net-u jako su slicni, ja navijam za Canon SX 10IS ! ;D Delim Mikkino misljenje, mada ne volim nishta da delim, ali kao CANON addict - ipak CANON, jer je to ipak firma sa jako dugom tradiciom proizvodnje foto aparata, kako digitalnih tako i onih na film. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 11, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Na papiru oba deluju fino, ali ovi sto se razumeju predlazu Canon. Navodno ima bolje senzore, Canon je....Nesto panaskenik, soni, samsung i drugi televizori nisu u ovom svetu popularni kao Canon ili Nikon. Aj da im verujemo 100 godina sam bio na Nikon-u dok ne shvatih da je muljavi Canon davno preuzeo primat ! Ne tako davne 1995 Canon izbacuje svoj prvi Pro digitalni aparat od 6.1MP sa cipom koji su sami razvili, a Nikon tek 1999 sa Sony-evim cipom od 2.1MP Jadno ! I tako okoreli Nikondzija predje na ZILJAVOG Canona ! Ne navijam za Canon, ali ako godisnje "opalim" 100.000 snimaka, zelim da taj aparat bude do JAJA u svakom smislu i da mogu da se oslonim na nega. Ipak zivim od njega ! ;D Realno NE ZNAM koji je bolji od ta dva "idiota" jer ih nemam ! Predlozio sam Canon jer je svetlosnu godinu ispred svih ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 11, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Panasonic Lumix DMC FZ28 ili Canon SX 10IS Zahvalan na svim odgovorima , pogotovu onih koji se malo bolje razumeju u fotografiju Simo Ja iskreno ne bih uzeo ni jedan od ova dva Oba imaju najmanje senzore koji se ugradjuju u danasnje kompact-e (1/2.3"), sto je jako malo. Zavisi za sta ces koristiti aparat najvise, ali ja bih uzeo neki koji ima bar 1/1.7" senzor... naravno, to je obicno i skuplje Dakle, ako ces ga koristiti za svaki dan, ovo ono, malo video snimanje itd. onda ok, za naprednije stvari i malo manje svijetla nisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 11, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Na papiru oba deluju fino, ali ovi sto se razumeju predlazu Canon. Navodno ima bolje senzore, Canon je....Nesto panaskenik, soni, samsung i drugi televizori nisu u ovom svetu popularni kao Canon ili Nikon. Aj da im verujemo 100 godina sam bio na Nikon-u dok ne shvatih da je muljavi Canon davno preuzeo primat ! Ne tako davne 1995 Canon izbacuje svoj prvi Pro digitalni aparat od 6.1MP sa cipom koji su sami razvili, a Nikon tek 1999 sa Sony-evim cipom od 2.1MP Jadno ! I tako okoreli Nikondzija predje na ZILJAVOG Canona ! Ne navijam za Canon, ali ako godisnje "opalim" 100.000 snimaka, zelim da taj aparat bude do JAJA u svakom smislu i da mogu da se oslonim na nega. Ipak zivim od njega ! ;D Realno NE ZNAM koji je bolji od ta dva "idiota" jer ih nemam ! Predlozio sam Canon jer je svetlosnu godinu ispred svih ! Iako sam i ja duboko zaglibio u Canon, u zadnje vrijeme se izgleda stvari opet polako obrcu Nedje sam procitao da je nekada vazilo: "Ako hoces najbolji aparat za ulozen novac kupis Canon, a ako ces da uzmes najbolji aparat onda uzmes Nikon". Novi Nikon-ovi senzori su fenomenalni (nazalost), a tijela i objektivi su citam itekako dobri (ali i skuplji u vecini slucajeva)... Ne znam, sad mi malo krivo sto sam ulozio toliko u Canon, eto nadam se da ce u skorije vrijeme stvar opet da se promijeni u nasu korist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Januar 11, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan moj drugar i zemljak, profi fotograf, Ivan Petrovic Ipe, meni kaze "samo Nikon i nemoj da sam te cuo da si uzeo nesto drugo" Ja opet nemam iskustva kao pojedini ovde, ali mislim da kad se radi o ova dva proizvodjaca pitanje je isto kao "da li su bolje crnke ili plavuse, sta je starije, kokoska iili jaje?" Moj prezimenjak, Miroslav Zaric, fotograf, koristi godinama olympus i nikad nisam cuo da je rekao nesto lose za njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 11, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Jedan moj drugar i zemljak, profi fotograf, Ivan Petrovic Ipe, meni kaze "samo Nikon i nemoj da sam te cuo da si uzeo nesto drugo" Ja opet nemam iskustva kao pojedini ovde, ali mislim da kad se radi o ova dva proizvodjaca pitanje je isto kao "da li su bolje crnke ili plavuse, sta je starije, kokoska iili jaje?" Moj prezimenjak, Miroslav Zaric, fotograf, koristi godinama olympus i nikad nisam cuo da je rekao nesto lose za njega Vecina ljudi krene sa jednim i vise ni ne gleda nista drugo, tako da me ne cudi kada ljudi tako cvrsto drze samo jedno i nista drugo. Rijetki su oni koji mijenjaju sistem olako, tu se uvijek mnogo izgubi. U Sustini, izmedju Canon-a i Nikon-a su jako male razlike, ostali su vec malo dalje od vrha (mada evo u zadnje vrijeme Sony opasno napada, vidjecemo...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 11, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedan moj drugar i zemljak, profi fotograf, Ivan Petrovic Ipe, meni kaze "samo Nikon i nemoj da sam te cuo da si uzeo nesto drugo" Ja opet nemam iskustva kao pojedini ovde, ali mislim da kad se radi o ova dva proizvodjaca pitanje je isto kao "da li su bolje crnke ili plavuse, sta je starije, kokoska iili jaje?" Moj prezimenjak, Miroslav Zaric, fotograf, koristi godinama olympus i nikad nisam cuo da je rekao nesto lose za njega Jel to Ivan Petrovic iz Podgorice ? Tvoj zemljak gastarbajter u CG ? Ivan se kune u NIKON, ali ima tu i josh jedna stvar, kad radish za neku redakciju ako ta redakcija radi sa NIKON-om, onda dobijesh NIKOn, iako bi zelo CANON i obrnuto. Ja sam konkretno sto godina radio sa NIKONOM, (F2 AS, F3, F4) a onda sam presao na CANON 1994 godine, i jako sam zadovoljan. Shto se tiche kvarova - mogu da kazem jedno CANON se neuporedivo manje kvari od NIKONA, i ima mnogo bolji servis od NIKONA u Srbiji. U ovom trenutku, NIKON ima najbolju profesionalnu kameru a to je NIKON D3. Ocekuje se odogovor CANON-a, posle debakla na profesionalnom trzistu sa EOS-1D Mk III i problemima sa AF sistemom koji i pored vishe firmware i hardware upgrade-a nisu uspeli da reshe do danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Januar 11, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bas taj Ivan. On nosi D3 i D200 i primetio sam da se kune u Nikon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 11, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas taj Ivan. On nosi D3 i D200 i primetio sam da se kune u Nikon Zemljak ti je super lik, mnooooogooooo je looood. Kad su nas ono sjebali za slikanje Madonne na Jazu - mislio sam da ce da prebije sve redom na koga naidje, i na kraju i samu Madonnu. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Januar 12, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od dSLR apratata kupi šta god, a od malih igračaka u srbiji najbolja kupovina je Canon, nevezano od broja-slova: dobar servis, dobri aparati sa dobrom cenom, i jako veliki kvalitet fotografije. Svi ostali, moje mišljenje zaobilaženje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 17, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Panasonic Lumix DMC FZ28 ili Canon SX 10IS Zahvalan na svim odgovorima , pogotovu onih koji se malo bolje razumeju u fotografiju Simo Evo i rezultata nekih testova: http://www.dpreview.com/reviews/q109superzoomgroup/page16.asp Ja bih tu uzeo Panasonic FZ28 i to zbog RAW-a i AF tracking-a (mada je borba jako tijesna, oba su odlicni bas!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...