kockica55 272 Napisano Februar 9, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani , Treba mi mala pomoc ili savet oko odabira guma . Zbunjen sam a ne bi zeleo da bacim pare ili prouzrokujem sebi neku povredu zbog moje gluposti . Naime zelim da kupim gume za Yamaha Dragstar XVS 250 . Gume su dimenzija 80/100-18 ( prednja) 130/90-15 (zadnja) sa unutrasnjim gumama . E sad sta mene buni . Prvo cesljajuci kroz forum sam video da postoje gume za unutrasnje i tubeles gume ( TT i TL , i dalje ne znam koja je koja ) a drugo sto vidim je da svi stavljaju gume istog proizvodjaca i tipa guma ( primer Metzeler Roadtec 01 napred i pozadi ....) sto mi ima i smisla jer je sara ista . Ono sto sam uspeo da nadjem a da je relativno pristojna cena su CST C-910 TL ( 80/100-18) CST C-915 TT ( 130/90-15) o kojima pojma nemam kakve su i da li valjaju a za neznatno vise para moze da se kupi (50 % vise) recimo ovo i to je jedino sto sam uspeo da nadjem a da je isti proizvodjac Continental ContiStreet TL ( 80/100-18) Continental ContiCity TL ( 80/100-18) Continental ContiTour TL ( 130-90-15) Da li valja upariti te Continental gume ? Kako izabrati ( gde ih naci ) dobre unutrasnje ? Da li valja CST kao proizvodjac ili su to bacene pare ? Da li mogu u tubeles gume da se stave unutrasnje ( vrv mogu ali aj da pitam ) i da li to valja ili ne ? Na jednom mestu mi nude Mitas gume ali ne tih dimenzija nego kao neke koje odgovaraju , s tim sto se plasim da bi na texnickom pregledu imao problem a ujedno mozda zeznuo i upravljivost vozila . Da li Vi imate neku preporuku ili savet , jer sam ja do sad imao samo tubeles gume i i za njih mi je bilo lako da nadjem i da zamenim sve ( msm vulkanizer ) Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Februar 10, 2023 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam CST na mislim 2 motora, na CFMOTO 300SR i ne mogu da se setim na kojem drugom. Uglavnom, guma držala solidno i po kiši i po suvom. Doduše ne znam kakva je kad je malo starija, ali kao nove dobro drže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 11, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene su sad CST , nego sam ja razmisljao kad se vec ponavljam da se ponovim sa necim "krstenim" . Nisam neki zahtevan vozac a ni tip ni jacina motora mi i ne dozvoljavaju neke akrobacije .. Ako nista ne resim do marta bice sajam automobila pa da smorim prodavce guma tamo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Februar 11, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan CST= Cheng Shin TireSent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 11, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vidakn said: CST= Cheng Shin Tire Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Nekako bi vise voleo da posle tog C ide ontinental nego ST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4854 Napisano Februar 11, 2023 (promenjeno) Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam te CST gume na skuteru. Sroz su mi OK, nemam zamerke. Sigurno nisu najbolje koje postoje, ali su sasvim korektne i nisu za izbegavanje. Ono što je interesntno za CST, je da im šare i za prednju i za zadnju gumu idu u istom smeru: Odnosno, nisu kontra šara, kao kod mnogih drugih brendiranih, recimo Michelin CG2, pa i pomenutih Continental. Mada, nisam primetio ništa čudno u ponašanju sa CST, gume ko gume Promenio Februar 11, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Februar 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan 130 90 / 15 Mitas imas u baki d.o.o. oko 8 -9000 din nova. Skroz ok guma. Za prednju ne znam, al vidi na sajtu. Promenio Februar 12, 2023 član drazenye Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 13, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno , pozvao sam ih . Jako fini i predsretljivi ljudi , Ilija mi je objasnio sve sto me je zanimalo , posvetio mi je vreme i maksimalno izasao u susret tako da ce 99% biti Mitas samo umesto 80/100-18 ce ici 90/90-18 jer je mala razlika a dobicu gume iste sare MC7 Inace mozda nekome pomogne , nabasao sam na sajt za uporedjivanje dimenzija guma https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=80-100r18-90-90r18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4854 Napisano Februar 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imaj u vidu da mogu zbog toga da prave problem na pojedinim tehničkim pregledima... Promenio Februar 13, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 13, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Znam , to me najvise i buni , mada sam zvao i drugara koji radi na tehnickom kao ne bi trebalo da bude problema . Jos vecam u glavi sta da radim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4854 Napisano Februar 13, 2023 Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A negde sve može, a negde ne prolazi ništa van fabričke specifikacije... Ja bih se pre odlučio za gumu originalnih dimenzija, čisto da sebi ne komplikujem život, ako ne moram. Naravno, ako je dobavljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 13, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Isto razmisljamo , najgore od svega je sto je motor kod mene dosao sa 80/100-18 po jednom sajtu to su fabricke , po drugom idu 3.0-18 po trecem 90/90-18 a po uputstvu su fabricki dosle ove Size: 80/100-18M/C 47P Manufacturer/model: CHENG SHIN/C-916 IRC/MARBELLA NF27 Rear tire: Size: 130/90-15M/C 66P Manufacturer/model: CHENG SHIN/C-915 IRC/MARBELLA NR31 Mada sam i ja sad potvrdio da Srbin gleda uputstvo tek kad nesto sjebe . pise mi tu model gume uz proizvodjaca . pokusacu te da nadjem pa da vidim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Februar 21, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli opanci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...