Jovan Ristic 5460 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je novi GSX-8S. Od kako sam ga video na sajmu, malo sam okretao glavu od njega, ali je činjenica da je agregat lepo spreman, kao i elektronika i kočnice. Zamerio bih mu ogibljenje i nešto veću masu. Izgled neću komentarisati jer je lepota u oku posmatrača. Suzuki GSX-8S - Ozbiljan igrač u klasi - BJBikers.com BJBIKERS.COM Suzuki za sledeću godinu konačno donosi nove modele motocikla. Posle V-Strom 800DE modela, osvanuo je i novi Suzuki naked sa oznakom GSX-8S. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Na Revzili su se sporili oko toga koliko dugo Suzuki nije imao novi agregat. Mislim da su uglavnom tvrdili da je to nekih 15-20 godina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, X8 Vračar je napisao: Na Revzili su se sporili oko toga koliko dugo Suzuki nije imao novi agregat. Mislim da su uglavnom tvrdili da je to nekih 15-20 godina. Zanimljiv podatak. Poslednji upgrade je dobio V-Strom 1050, ali je i to bila evolucija agregata, a ne nov agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Tako su oni polemisali u podcastu - šta je novo, a šta evolucija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6791 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Što da menjaju kad su prešli igricu. Napravili motore izuzetnih performansi, uz to i prilično dugovečne....zašto menjati? Moralo je. Otprilike ih je računica nagnala na ovaj potez, jer je..kako se priča, bilo jeftinije razviti nov motor (naći mu namenu, razviti nove modele...itd) nego postojeće prepraviti tako da budu u stanju da zadovolje aktuelene standarde o emisiji gasova....i one koji će doći. Dosadašnji agregati su već pretrpeli modifikaciju u tom smislu...koja i nije bila pretrano skupa (tih 50 ccm, recimo na agregatu za SV-VStrom 1000), ali očigledno nije bilo prostora za još jedan manevar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 62 Napisano Decembar 9, 2022 (promenjeno) U prolazu, 75 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo Promenio Decembar 9, 2022 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7361 Napisano Decembar 9, 2022 Drug član, 3059 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, DAR'C NS said: Navodno cena MT 07 sa starim ekranom ide na 7800 a sa novim 8500e. Za motor sa "faličnim" vešanjem ovo po meni je bezobrazna cena. Kakve sad to veze ima sa razuđenom obalom Finske? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 62 Napisano Decembar 9, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da sam obrisao....u pogrešnu sam stavio kategoriju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 62 Napisano Decembar 9, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Komentar je u mt07 2023 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3584 Napisano Decembar 10, 2022 Malinar u pokusaju, 1709 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/5/2022 at 8:47 PM, Jovan Ristic said: Zanimljiv podatak. Poslednji upgrade je dobio V-Strom 1050, ali je i to bila evolucija agregata, a ne nov agregat. Velika je tazlika izmedju prve generacije stroma 1000 i poslednje. U tih 15 godina, agregat je isti, ali vešanje i kočnice su mnogo poboljšali, ispeglali trzanje agregata na niskim obrtajima i još milion sitnica. U principu sve su rešili osim korpe koja je i dalje ostala kao slaba tačka, mada i za nju ima leka. To su u suštini dva potpuno različita motocikla iako su evolucija, a ne revolucija. Ja mislim da je jedini razlog odustajanja od v agregata ušteda. Tu priču da su paralelni dvoklipaši bolji od v ja ne mogu da prihvatim. Mali strom je dugo bio best buy motocikl, gde se za oko 7 i po hiljada evra dobijao pristupačan adv za put oko sveta. Nisam siguran da će strom 800 biti taj slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12877 Napisano Decembar 10, 2022 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije samo ušteda, već i kompaktnost, težina, itd. Kawasaki je prvi razvlačio isti 500cc agregat kroz različite klase. Praksa je bila je i da se koriste drugačije podešeni motori iz top modela pa je tako XJR gurao motor iz FJR, Fejzera iz R6, Varadero je imao VTR mašinu itd. U to vreme je npr. TDM bio izuzetak sa tom konfiguracijom ali se radilo o agregatu zaista visokih specifikacija za to vreme. Što znači da su skoro svi ti motori bili overengineered i tako kvalitetne motore više nećemo voziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7361 Napisano Decembar 10, 2022 Drug član, 3059 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad... Zaista sam mišljenja da Suzuki pravi dobre agregate, smišljeno i proračunato. Ne prave ih mnogo ali kad ih naprave uvek su među najboljima u klasi. Takođe, mišljenja sam da nikad ne treba kupiti novu generaciju agregata koji je tek izašao. Posle 4-5 godina kad se otklone dečije bolesti onda... I Honda i Suzuki su se trgli iz sna posle dugo godina. To mi je drago. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Jun 1, 2023 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Do kraja nedelje bi u Euro Sumar trebalo da stignu V-Strom 800DE i GSX-8S. U temi za V-Strom 800DE i na magazinu sam objavio cene za isti, pa puštam ovde i tekst u kom se nalazi i cena za GSX-8S: Objavljena cena za Suzuki GSX-8S za Srbiju - BJBikers.com BJBIKERS.COM Osim dobrih performansi, cena za Suzuki GSX-8S je više nego konkurentna, a pomenuti motocikl ove nedelje stiže u salon firme Euro Sumar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...