Jump to content

Moto Zajednica

Dusek - Podloga za spavanje

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1870 postova
  • Motocikl: -
On 2. 3. 2024. at 20:15, lalajko je napisao:

Deluje zanimljivo. Kupio si ga??

Ja jesam :D 

Toliko me naplašila ova priča da sam morao da probam :D 

Čini mi se skroz ok - evo slika kako je stigao upakovan, da vidite veličinu:

image.png.ea9b3be46289118266392fa73309dec8.png

Izvađen iz "vreće":

image.png.59090bf3b98d5c3213198ba89a84c1bc.png

Ne setih se da ga slikam naduvanog, a mrzi me da ga samo za to opet razvlačim. :/

Ali svakako, naduvao sam ga, legao na njega, i meni je skroz OK - 183cm, i trenutno 92kg (bilo je i preko 100, a i manje od 80, ne znam baš gde ćemo u budućnosti).

Deo koji je kao jastuk mi baš odgovara - nije za one koji vole mekan jastuk, ali ja svakako koristim tvrd i jastuk i dušek, i poručiću još par komada :) 

I, ono što je meni bilo baš bitno - bez ikakvih problema sam ga sam spakovao u njegovu vreću:

image.png.07952fd7267d556fedb61d7695a17293.png

@severian nije mi palo na pamet da merim debljinu, ali rekao bih 6-8cm veći deo, i 15-20 "jastuk", ali me nemoj uzeti za reč - više po sećanju, nego što sam ocenio dok je bio naduvan.

Ja sam kupio na linku ispod.

Boju sam potpuno slučajno izabrao, nisu hteli naknadno da menjaju, a sad vidim i da ima malih razlika u ceni.

Stigao mi je za neverovatnih 13 dana (free shipping), i još je bio par dolara jeftiniji - $19.27: 

https://www.aliexpress.com/item/1005005234704490.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.6c9e1802A859Xr

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sta stavljate ispod duseka u sator kao izolaciju kad su temperature nize od 10 stepeni i kad je zemlja hladna? 

Racunam da ce dusek lako u toj situaciji da se ohladi i prenese hladnocu na telo, bez obzira na adekvatnu vrecu za spavanje. 

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Još jedan dušek 😂

Ali da, bitna je R vrednost dušeka kad je hladnije.

Postoje i oni kao poddušeci, prostirke.

70551.jpg

Koji se sklope relativno sitno, ali dosta krupnije od dušeka.

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

2 hours ago, Pingvin37 said:

Sta stavljate ispod duseka u sator kao izolaciju kad su temperature nize od 10 stepeni i kad je zemlja hladna? 

Racunam da ce dusek lako u toj situaciji da se ohladi i prenese hladnocu na telo, bez obzira na adekvatnu vrecu za spavanje. 

Mozes taj poddusek sto je Skittles poslao. Mozes onu alufoliju za sofersajbne...ali bolje da stavis na dusek, nego ispod. Ali ni to ne e biti najbolje resenje. U svakom slucaju, najbolje je da uzmes samonaduvavajuci dusek sa termoizolacionom penom. Pisao sam o njima u prvom postu u temi.

• Integrisan, 8299 postova
Pre 3 sati, Pingvin37 je napisao:

Alu folija (npr iz kompleta prve pomoci) je najbolji odnos učinak/zapremina. Vrlo je efikasna, zauzima u opremi ništa. Bolje podloge za vreću (na naduvavanje, sve drugo ne vredi ničemu po hladnom) imaju na donjoj stranu integrisanu alu foliju, ali ništa efikasniju od ove rečene.

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Kad smo na temi, meni su te ugrađene pumpe bezveze.

Zauzimaju prostor, sigurno je veći dušek sa pumpom nego bez, a može da se koristi samo za taj dušek.

Pumpa koju ja imam na svakom grupnom kampovanju naduva po par dušeka, a može da se koristi i da izvlači vazduh posle iz njih, da naduva loptu, za vatru... A zauzima mesta kao dve tri kutije šibica, svakako mesto koje bi zauzela i ova integrisana pumpa.

Te ugrađene su dobre samo ako ste inače skloni ka gubljenju stvari, ili nosite u rukama pa je lakše nositi jednu stvar nego dve.

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Podrzavam. Na zajednickom kampovanju me je Skittlesova pumpa odusevila. On je to uzeo dok je jos bila pretpremijera. Sada ih ima na Aliju za 10-20e i vredi svaki evro. Pored primarne funkcije za naduvavanje, jako je cesto koristim za raspaljivanje vatre i rostilja. Samo je ne priblizavajte previse zatvorenoj vatri, lako se istope propeleri. A mogu da kazem da ima odlicno svetlo. Skoro mi je posluzila da skuvam ljutenicu, a da ne razvlacim kablove. Veca je oko 30% jaca i izadje 20e na akciji, dok je mala 10e na istoj. Uzeo nekoliko...za drugare.

PSX_20240916_224257.jpg

PSX_20240916_223425.jpg

• Integrisan, 8299 postova

Noviji modeli nemaju vise ugrađene pumpe. Pumpa se kompresionom vrecom u kojoj inace stoji podloga. Jako kul fora. Ujedno tako i mnogo suvlji vazduh ulazi unutra, pa podloga duže traje. 

Od ove god imam takvu, jako, jako dobra fora. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Misbehave Responsibly, 1637 postova
  • Motocikl: FZ6S
14 hours ago, severian said:

Alu folija (npr iz kompleta prve pomoci) je najbolji odnos učinak/zapremina. Vrlo je efikasna, zauzima u opremi ništa. Bolje podloge za vreću (na naduvavanje, sve drugo ne vredi ničemu po hladnom) imaju na donjoj stranu integrisanu alu foliju, ali ništa efikasniju od ove rečene.

Na ovo misliš ?

WWW.MMOC.RS

Ekstremno lagano i kompaktno Astro ćebe proizvođača MFH. Zaštita od hladnoće, vlage, vetra i sunca. Zaštita od hladnoće: nositi srebrnu stranu unutra Zaštita od sunca: nositi srebrnu stranu spolja. Takođe...

To je nezamenljivo kada ideš motorom ili tabanićima, jer radi posao a super lagano/lompaktno.

Kada se ide kolima, staro vojničko ćebe od vune je neprejebiv artikl.

WWW.MMOC.RS

Vojno Ćebe JNA šiveno od 100% vune. Zemlja porekla Srbija RASHOD

Uvek mi stoji u kolima, posluži za slučaj da moram da menjam točak, ili krpim plastike ispod kola zakačene negde u zabiti da ne moraš da ležeš po zemlji. Može i za pik-nik (to je ono što se plakneš pred odlazak, za svaki slučaj :D). Lepo posluži da se stavi ispod vreće kada je pakuješ da ne kupi travke i bube a da se ne grčiš u šatoru, ili ako baš zahladni za dodatni sloj ispod/preko vreće. I tako ... za svašta nešto. Vuna je to, nezajebiv materijal.

Kod ovih je 1800 RSD, a može da se ubode skroz dobar komad na vojnom otpadu u Rakovici (skoro dokupio) po ceni od 240 RSD.

• 4_tocka_i_karoserija, 1870 postova
  • Motocikl: -

Izvinjavam se za off, ali moram da pitam...

Pre 3 sati, drs je napisao:

....na vojnom otpadu u Rakovici

Ideš li redovno tamo? Ima li nekog pravila kad ima neke robe?

Ja svratio pre par dana posle 10-tak godina, i ono je baš bila tuga. Bukvalno ništa ni najmanje zanimljivo, a da je recimo bilo ove ćebadi, sigurno bih uzeo - i ja ih volim za svašta, a nemam već par godina nijedno.

15 hours ago, zaludan said:

Izvinjavam se za off, ali moram da pitam...

Odem jednom u dve godine, otprilike. Stanje je uglavnom tugaljivo. Nekad bude raznih stvari a nekada baš prazno. Svodi se na sreću da naletiš na nešto interesantno. A verovatno da postoji likovi koji znaju pa se onda nacrtaju tamo da pokupe sve što je nekorišćeno/očuvano. Mislim da ni oni "pešadinci" tamo ne znaju tačno kada i šta bi mogli da imaju. Probaj oko 20-og, tada mi reče nazočni da bi mogli imati novi prijem.

edit: 20.10 , čini mi se da tako reče  :stabre:

Promenio član drs
  • Hvala 1

• Andragog, 4956 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ja sam ga dobio pre dva meseca. Zadovoljan sam. Spavao sam pre neki dan na Tet-u pet dana. Okolina Sjenice je bilo -2c nocu i nije mi bilo hladno. Ispod duseka sam stavio onu foliju protiv sunca  za šoferšajbnu.

Napumpa se tom pumpom lako ali  se moze naduvati ustima za manje od minut.

Bolje je kupiti onaj bez jastuka i jastuk posebno.

Ovaj dušek što ima jastuk ujedno, zbog težine tela pritisak ode u jastuk i on postane tvrd ko kamen. Ako bih sada kupovao uzeo bi bez jastuka. 👍

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: R1200gs

Super, hvala! Baš mi treba za višednevna porodična planinarenja, pa mi je svaki gram bitan, a ovakvi po specifikaciji deluju lagano. 

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR

Ja sam uzeo jedan sa jastukom i jedan bez. Bolji je ovaj bez jastuka. Takođe integrisana pumpa  je potpuno nepotrebna stvar. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja