Jump to content

Moto Zajednica

AliExpress

Recommended Posts

• Integrisan, 5639 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
2 minutes ago, mick said:

Ide komplet preko...ok zaštita. Samo nađi nešto bez logoa najvećeg britanskog uvoznika kineskih motocikala :) 

Ma to mi nije bas mnogo bitno :) Bitno mi je da ne skidam original, i da ne moram ispustati ulje, i nadam se da su ok srafovi itd.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Narucio bih komunikaciju preko alija ,Kosta 6200 dinara da li se placa carina na tu sumu I kako to ide?nikada nisam narucivao nesto koje Kosta Malo vecu sumu novca,svaki savet je dobrosao.

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: BMW F750GS
1 hour ago, Bobni said:

Narucio bih komunikaciju preko alija ,Kosta 6200 dinara da li se placa carina na tu sumu I kako to ide?nikada nisam narucivao nesto koje Kosta Malo vecu sumu novca,svaki savet je dobrosao.

Carina i porez su u Srbiji lutrija. Ako ste iz NS placate sigurno neke naknade, niko ne zna sta se placa jer za nesto dobijete papir sa carine, a za nesto ne (posta naplacuje bez papira). Voljeni nam preCednik je potpisao sa Kinom bezcarinsku trgovinu za nekih 10.000 artikala, da li je komunikator medju njima ne znam, ali nije to vise toliko puno para. Carina obicno lupeta osnovicu i nema pravila. Na vecinu artikala ne bi vise trebala ici carina (kao sto rekoh ne zna se jos), a porez ne mozete izbeci 20% na neku njihovu osnovicu. Osnovica nekad bude realna, nekad manja, a nekad lupe. Sve u svemu skoro uvek se nesto placa, retko kada mi stigne ista skuplje od 10 eur, a da se ne placa nista.

Ne bi trebalo da Vam dodatni troskovi predju 2000 dinara.

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 1

@vsasakupljena ejeas q8,dogovorio Sam se sa prodavcem da stavi cenu od 25 dolara,javljam kada stigne I kako sam prosao.

Promenio član Bobni
  • Sviđa mi se 1

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 356 postova
Pre 16 sati, vsasa je napisao:

Carina i porez su u Srbiji lutrija. Ako ste iz NS placate sigurno neke naknade, niko ne zna sta se placa jer za nesto dobijete papir sa carine, a za nesto ne (posta naplacuje bez papira). Voljeni nam preCednik je potpisao sa Kinom bezcarinsku trgovinu za nekih 10.000 artikala, da li je komunikator medju njima ne znam, ali nije to vise toliko puno para. Carina obicno lupeta osnovicu i nema pravila. Na vecinu artikala ne bi vise trebala ici carina (kao sto rekoh ne zna se jos), a porez ne mozete izbeci 20% na neku njihovu osnovicu. Osnovica nekad bude realna, nekad manja, a nekad lupe. Sve u svemu skoro uvek se nesto placa, retko kada mi stigne ista skuplje od 10 eur, a da se ne placa nista.

Ne bi trebalo da Vam dodatni troskovi predju 2000 dinara.

Kolega je iz Nis - a,koliko znam i Niska carina je dosta zajebana kao i Novosadska.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 78 postova
3 hours ago, Alex74 said:

Kolega je iz Nis - a,koliko znam i Niska carina je dosta zajebana kao i Novosadska.

Ne znam za Nis, ali ovde ne prastaju. Meni se jedan lik iz Bg hvalio da za zadnjih 10-tak godina nikada nije nista platio, ali nismo kucni prijatelji pa da sam bas siguran u to sto prica, s druge strane sto bi lagao. Ovde su revnosni da ne mogu biti revnosniji iako da ne lazem u zadnjih par meseci (mislim od oktobra-novembra) doslo mi je vise  posiljki sa Alija bez ikakve naknade. 

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 1

23 hours ago, mick said:

Ide komplet preko...ok zaštita. Samo nađi nešto bez logoa najvećeg britanskog uvoznika kineskih motocikala :) 

Ima i ovaj fazon. Ok mi je.

https://a.aliexpress.com/_Eue5GE0

E sad ako moze pomoc oko slajdera. Koliko sam istrazio navoj odgovara. Sraf za Z900 je M10 i navoj nešto 1,25 ali ne razumem se cega. Isto je i na GSR tako da kontam da bi pasalo.

https://a.aliexpress.com/_EwfVhus

Promenio član Motorcyclist

• Drug član, 2659 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...

To oko debljine šrafova možda neko drugi da se uključi ja nisam sa tim podacima dobar. Imam neke slajdere od ranijih motora ali nikad ih nisam montirao. Kapiram da ide na deo rama gde ima ostavljena rupa ali da li baš mora da se gađa debljina ili može tanji šraf pa da se maticom dotegne na šelnu to ne znam...

• Integrisan, 7715 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Motorcyclist said:

Ima i ovaj fazon. Ok mi je.

https://a.aliexpress.com/_Eue5GE0

E sad ako moze pomoc oko slajdera. Koliko sam istrazio navoj odgovara. Sraf za Z900 je M10 i navoj nešto 1,25 ali ne razumem se cega. Isto je i na GSR tako da kontam da bi pasalo.

https://a.aliexpress.com/_EwfVhus

M10 ti je veličina šrafa, 1.25 je korak navoja i sad ti fali samo dužina. Meri se bez glave, osim ako nije konusni šraf tad se meri ceo. Verovatno nije konusni nego ajd napisao da znaju ljudi.

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, Alekre said:

M10 ti je veličina šrafa, 1.25 je korak navoja i sad ti fali samo dužina. Meri se bez glave, osim ako nije konusni šraf tad se meri ceo. Verovatno nije konusni nego ajd napisao da znaju ljudi.

Hvala. Duzine ne mogu pohvatati svakako zavisi od duzine i gume na slajderu itd... 

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: KTM Duke 390 2025

Pre 3 godine sam naručio after market izduv sa aliexpressa i nisam imao problema, brzo je stigao, nesto manje od 30 dana. S tim da su me zvali iz carine da pitaju šta je to, kao da sam naručio UFO, a ne auspuh. Stavili su mi 1000 din troškove za naplatu.

Naručivao sam i sa Temua i mogu reći da je sa Temua stiglo za solidno vreme, za nekih nedelju ipo. Uglavnom su bile sitnice, ali malo veći paket. Takodje pošiljku sa Temua mi je preuzeo DExpress, a ne pošta.

Pre 2 nedelje sam sa aliexpressa opet naručio ali ovog puta slajdere bočne, prednje i zadnje, takodje privezak i još par sitnica. Još uvek čekam iako je pisalo da je sve stiglo u lokalnoj pošti u Nišu pre nedelju dana.

Drug moj je takodje naručio sa Aliexpressa pre mesec dana i još uvek čeka, dok sa Temua sve je išlo brzo i lako.

Na kraju ispada da je lakše sa Temua da se naručuje ali neke stvari prosto nema na Temu.

Kada naručujem u Leskovcu tada nema

problema, koliko znam jedan poštar radi sa tim kineskim pošiljkama, dok kad naručujem na adresi u Nišu u većini slučajeva se čeka duže.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova

Temu je brzi i nema naknadnih troskova jer je firma Transfera sve vec uracunala u cenu. Imaju svoju logistiku i zato paketi od njih stizu za 2-3 nedelje najduze i nema dodatnih nameta. Magacin Transfere je malo pre Beograda kad idete iz NS-a. AliExpress je web aplikacija koja radi nezavisno. Oni porudzbine prosledjuju dobavljacima koji ih salju. Cene su nesto nize, ali nije uracunata carina ni dostava od carine do kupca (najcesce). Zato imamo to cekanje jer kinez moze da posalje avionom ili brodom. Posebna prica su nasi. Cesto vidim da je posiljka za nedelju dana stigla u Budimpestu pa onda za mesec i po do mene. Mislim da je veca guzva u vecim gradovima jer posta i carina jednostavno nisu dorasli tom obimu posla, a mozda se i stedi na radnoj snazi. U manjim mestima je verovatno i frekvencija paketa manja.

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 1

Ja sam naravno narucivao sa alija razne gluposti uvek jeftine,nikada nista dodatno nisam platio.sto se tice vremena isporuke nesto sam cekao bukvalno dve nedelje a nesto dva meseca.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja