bil_51 1 Napisano Novembar 15, 2022 (promenjeno) U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, boza_kg je napisao: Na primer, slika sa tvog drugog linka je najverovatnije potekla sa Husqvarna Motorcycles Ecuador FB strane, ista je fotka, tj nije iz kineske radnje. https://www.facebook.com/601630546539073/posts/husqvarna-fc450-rockstar-edition-2021-solo-en-proracinginc/3870232189678876/ PS. Google ima servis https://lens.google.com pa možeš čak da nađeš poreklo fotografije. ne znam da li si primjetio ali stender nije isti ako mislis da je to ta ista slika Promenio Novembar 15, 2022 član bil_51 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Novembar 15, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Троловање све у 16. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5481 Napisano Novembar 16, 2022 Ne silazi, 4889 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Prosečan Balkanac veruje u Eldorado i priču da sa neke druge strane ima nešto što košta jeftinije i to duplo nego što sama fabrika pravi. Da svi na nama zarađuju bar 6 puta više nego što jeste. Onda neko poruči ovako nešto, pa skonta da je skuplja dara nego mera. Motocikl tipa 800 dolara čak i da se kupi ceo kontejner (beše 8 komada) znači 6.400 dolara. Poštarina na taj kontejenr je sigurno par hiljada dolara. Taj kontejner 2-3 puta treba da stoji negde pri transportu i prebacivanju. Znači menja papire 2-3 puta. Tu dolazimo do cena za ležarine koje poskupljuju ceo proces. Ni to ne bi bilo strašno da ne živimo u Srbiji. Sad dolazimo do dele zbog kojeg su cene svega skuplje kod nas negu u EU. Dođemo na carinu i kreće igranje. Hmmm, kataloška vrednost motocikla. Džabe si ga platio 800 dolara, ako piše npr. Husqvarna ta i ta, čika carinik otvara katalog vrednosti, ne jebe tvoju fakturu gde piše 800 dolara. Pronalazi da taj i taj motor košta toliko i toliko i udara porez na osnovu cene iz kataloga. Onda, taj motocikl nije iz EU, ide još neka taksa. Ugrubo, cenim da bi na adresu došli motocikli koji sa pomenutih 800 dolara dolaze na minimum oko 3.000 dolara. Zatim treba da se taj neko moli bogu da unutra bude iole čestito parče koje mehanički besprekorno funckioniše. Prilično cimanja za nešto što može biti prevara. Da smo u EU, to bi bilo kudi - kamo jeftinije za igranje i sa manje cimanja. Ovako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 16, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nista onda kupiti neku staru "ragu" i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 16, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko slucajno bude citao ovu temu i imao je iskustva sa ovakvom kupovinom neka napise svoja iskustva, nikad nije kasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Novembar 17, 2022 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, bil_51 je napisao: Ako neko slucajno bude citao ovu temu i imao je iskustva sa ovakvom kupovinom neka napise svoja iskustva, nikad nije kasno Čekam da mi stigne neki novac iz Nigerije, pa naručujem jedan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14038 Napisano Novembar 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Jovan Ristic je napisao: Prosečan Balkanac veruje u Eldorado i priču da sa neke druge strane ima nešto što košta jeftinije i to duplo nego što sama fabrika pravi. Da svi na nama zarađuju bar 6 puta više nego što jeste. Onda neko poruči ovako nešto, pa skonta da je skuplja dara nego mera. Motocikl tipa 800 dolara čak i da se kupi ceo kontejner (beše 8 komada) znači 6.400 dolara. Poštarina na taj kontejenr je sigurno par hiljada dolara. Taj kontejner 2-3 puta treba da stoji negde pri transportu i prebacivanju. Znači menja papire 2-3 puta. Tu dolazimo do cena za ležarine koje poskupljuju ceo proces. Ni to ne bi bilo strašno da ne živimo u Srbiji. Sad dolazimo do dele zbog kojeg su cene svega skuplje kod nas negu u EU. Dođemo na carinu i kreće igranje. Hmmm, kataloška vrednost motocikla. Džabe si ga platio 800 dolara, ako piše npr. Husqvarna ta i ta, čika carinik otvara katalog vrednosti, ne jebe tvoju fakturu gde piše 800 dolara. Pronalazi da taj i taj motor košta toliko i toliko i udara porez na osnovu cene iz kataloga. Onda, taj motocikl nije iz EU, ide još neka taksa. Ugrubo, cenim da bi na adresu došli motocikli koji sa pomenutih 800 dolara dolaze na minimum oko 3.000 dolara. Zatim treba da se taj neko moli bogu da unutra bude iole čestito parče koje mehanički besprekorno funckioniše. Prilično cimanja za nešto što može biti prevara. Da smo u EU, to bi bilo kudi - kamo jeftinije za igranje i sa manje cimanja. Ovako... Prva greska u koracima ti je sto fizicko lice ne moze da uveze nov motor moze samo motor preko 6 meseci starosti koji je morao da bude registrovan minimum 6 meseci a ne da je stajao u salonu (vozilo uopste ne samo motor). Druga greska u koracima proizilazi iz prve, kada pravno lice uvozi onda je faktura relevantna za odredjivanje carine i ne gleda se katalog, kasnije moze biti carinske kontrole i tako dalje. Da bi bilo uvezeno potrebno je dostaviti niz papira a jedan od kljucnih je DoC koji moze da izda samo proizvodjac. Sto dalje implicira da ili nije "originalan proizvod" pa ces dobiti hAsquarnu ili nema DoC. Ukoliko nije originalan proizvod vec kopija tu se javlja problem oko autorizacije pa mozes da potpadnes pod sankcije za to delo. Sve u svemu postoji jasna regulativa kako se moze uvesti nesto a drugo Alibaba je B2B sajt nije B2C kao Aliexpess. Obrni okreni apsolutno si u pravu da je potpuno nemoguce da evropski proizvod ode u Kinu i vrati se u Evropu i bude jeftiniji osim da je Kinez dobrotvor i namerno trosi svoje pare da bi omogucio ljudima u Srbiji da kupe jeftinije motor I da citirao sam te jer smatram da sa tobom ima smisla razmeniti neka saznanja a oko pokretaca teme i kupovine necu da trosim reci dok Mradomiru ne legne lova iz Nigerije ( a cekam i ja neku iz Londona ) Promenio Novembar 17, 2022 član dvlns 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10129 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 2336 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Znači, ništa od mog Kawasakija sa Alibabe... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 17, 2022 (promenjeno) U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Original 2022 Cf Moto 800cc Atv 4x4 Cforce 800 Xc - Buy Cf Moto Product on Alibaba.com WWW.ALIBABA.COM Original 2022 Cf Moto 800cc Atv 4x4 Cforce 800 Xc - Buy Cf Moto Product on Alibaba.com evo kako Amerikanci prodaju jeftino, izgleda da neko kopira od nekoge ili Amerikanci ili Kinezi. Kod Amerikanaca ima kupis 2 motora dobijes 2, doduse ovo za 2 dobijes to je vise neki marketinski trik Promenio Novembar 17, 2022 član bil_51 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2059 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi ovo za Amerikance preko Alibabe deluje legitimno. Da poručiš ti taj motor pa da nas vodiš kroz proces? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14038 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da se Dzek Ma pojavio na bjb a svi misle nestao je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 19, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 17.11.2022. at 21:33, Mr_Wolf je napisao: Boga mi ovo za Amerikance preko Alibabe deluje legitimno. Da poručiš ti taj motor pa da nas vodiš kroz proces? I ja bi volio da meni neko objasni proces... tj. kada bi neko drugi probao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Novembar 19, 2022 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Javi će se neko........ko veruje u bajke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6141 Napisano Novembar 19, 2022 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da dopunim kolegu. Cak i kad pravno lice odn. firma uveze vozilo direktno iz Kine nece biti omogucena registracija vozila od strane policije. Bez obzira sto ce kineski proizvodjac poslati i pratecu dokumentaciju o homologaciji, odn. CoC. Vozila koja se iz Kine uvezu prvo u neku od evropskih drzava, a zatim u Srbiju se mogu registrovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 19, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, slave74 je napisao: Da dopunim kolegu. Cak i kad pravno lice odn. firma uveze vozilo direktno iz Kine nece biti omogucena registracija vozila od strane policije. Bez obzira sto ce kineski proizvodjac poslati i pratecu dokumentaciju o homologaciji, odn. CoC. Vozila koja se iz Kine uvezu prvo u neku od evropskih drzava, a zatim u Srbiju se mogu registrovati. Ja sam i BiH i mtori su iz Amerike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 19, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovi iz Amerike su legit, poslali su mi slike motora i sve je ok i prava je prodavnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2059 Napisano Novembar 19, 2022 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo fabulu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 19, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Mr_Wolf je napisao: Čekamo fabulu! Prepustam tebi fabulu Buy 2 Get 2 Free Hondas Crf450r Dirt Bike - Buy Bike Product on Alibaba.com WWW.ALIBABA.COM Buy 2 Get 2 Free Hondas Crf450r Dirt Bike - Buy Bike Product on Alibaba.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2059 Napisano Novembar 19, 2022 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Znači ništa od porudžbine? A taman sam se ponadao kombinaciji za jeftine kinesko-američke motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 19, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Mr_Wolf je napisao: Znači ništa od porudžbine? A taman sam se ponadao kombinaciji za jeftine kinesko-američke motore Za sad nista od strane mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10129 Napisano Novembar 19, 2022 Ne silazi, 2336 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, slave74 je napisao: Vozila koja se iz Kine uvezu prvo u neku od evropskih drzava, a zatim u Srbiju se mogu registrovati. Isto važi i za vozila iz Amerike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 20, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Blaza je napisao: Isto važi i za vozila iz Amerike. Vidis ja nisam znao da se crosseri mogu registrovati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10129 Napisano Novembar 20, 2022 Ne silazi, 2336 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na automobile... Džip wv za američko tržište (nema takav u evropi), 2021 god iz usa carinjen u Poljskoj, pa u Srb, i registrovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Novembar 20, 2022 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jebeš kvad, ja ovo naručujem: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bil_51 1 Napisano Novembar 22, 2022 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 20.11.2022. at 20:54, mradomir je napisao: Ma jebeš kvad, ja ovo naručujem: ako mozes stati u to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...