Jump to content

Moto Zajednica

Royal Enfield Meteor 350

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Meteor 350
3 hours ago, Zarkela said:

@NightWalker koja ti je prosečna putna brzina bila? Na uatoputu i posle na brdima?

Pa pazi, ja na autoputu ne prelazim preko 110km/h, a ovako na magistralnom kako mi uslovi na putu dozvoljavaju, ali kada ima prostora razvucem ga od 70 do 90km/h. Ne bi znao da ti kazem koja mi je generalno prosecna brzina bila.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

A ubrzanja kakva su mu, da li je linearno ili ima da povuce pa rupu pa opet da povuce? 

• Svrati ponekad, 452 postova
  • Motocikl: Royal Enfild meteor 350

Malo da ozivim temu.Presao sam 20 000 km i oterao motor na servis.Za sada nemam nikakvih problema ali redovno servisiranje i odrzavanje je normalna stvar.Na 20 000 sam osim redovne zamene ulja i filtera trazio i opsti pregled  ispravnosti motora jer hocu da idem u Rumuniju pa da ne razmisljam.Motor pregledan zamenjeno ulje i filteri,ulje u kocnicama, zadnje plocice,svecica  i servisirano sve sto je majstor smatrao da treba.

Cena za servisne usluge i delovi 24 800 dinara.Stelovanje ventila nisam radio jer sam to radio na kraju prosle sezone.

Motor ide odlicno nemam nikakvih zamerki  sve funkcionise besprekorno  to je to za motor od 20 ks i 350 cc.Kad se vratim iz Rumunije napisacu kako se motor ponasao.

Pozdrav za sve Meteoriste  i druge bajkere.

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 452 postova
  • Motocikl: Royal Enfild meteor 350

Kao sto sam obecao  evo malo podataka sa puta po Rumuniji ,Transalpina i Transfargarasan.Na put idem sa suprugom imamo zadnji kofer od 56 l i 2 platnene  bisage pristojno optereceni.1 dan Beograd Targu jiu.350 km lepog puta preko Oravite , Banje herkulane i Targu Jiu.Motor se odlicno pokazao na ovoj deonici koja je odlicna za voznju,prelepa priroda  put dobar na par mesta po par km radovi na putu ali sa zadovoljstvom odvezena ova deonica.2 dan Targu Jiu  Sibiu deonica 250 km  .Interesantan podatak  na deonici od 150 km potrosnja je bila  2,3 litra na 100 km mereno od cepa do cepa.Motor je i inace mali potrosac ali ovo je bas bilo iznenadjenje.Napomena taj deo puta je ravan i ogranicenje brzine  je 70 do 80 km .Ja vozim 80 prav put isprekidana linija iza mene tip u nekom dzipu  vozi iza mene 30 km i ne pada mu napamet da me obidje.Neki jure cepaju ali su uglavnom nase i strane tablice rumuni sve po propisu.Predpostavljam da su im kazne evropske pa su svi disciplinovani.Penjanje uz Transfargarasan motor je lepo vukao krivine su bile ok uzbrdo je vukao 2 i 3 brzinom bez nekog primetnog opterecenja.3 dan Sibiu do Targu Jiu Transalpinom deonica 270 km.Prvi deo puta blagi uspon , lepa priroda solidan put.Drugi deo puta uspon i penjanje na vrh.Tu se pokazala meni jedina mana  ovog motora.Lakat krivine sa usponom, ne moze da izvuce drugom brzinom usporis ispred krivine i ne moze da  povuce drugom vec moras da ga presaltas u 1.Onda krene do sledece krivine  i opet isto.Napominjem da je ovo slucaj na  vecem usponu i bas krivinama sa malim radijusom sve ostalo je motor imao snage da izvuce.Dobra stvar jednog cilindra kocenje motorom nizbrdo pustis gas bas lepo usporava i stedi kocnice.5 dan povratak Dunavskom magistralom Targu Jiu  do Turn Severina voznja po propisima  .Rumunski carinik na granici nas je pozvao da obidjemo kolonu i pustio preko reda a bila je bas velika guzva na granici.Dunavska magistrala jedna od lepsih ruta za voznju po Srbiji uzivanje za voznju   put savrsen tu sam vozio izmedju 90 i 110 km .Targu Jiu  do Beograda  350 km.

Motor se odlicno pokazao potrosnja mala po nekim mojim racunicama ceo ovaj put od 1300 km me je kostao manje od 60 evra za gorivo.Motor je udoban za voznju mada sam ja dodatno tapacirao sedista kod Srdjana u Surcinu tako da je zamor bio minimalan.

Prezadovoljan sam motorom na putu od 1300km  se odlicno pokazao.Osim te slabosti  na lakat krivinama  nemam nikakvih primedbi.Ono sto svi imaju primedbu na ovaj motor je max brzina  sto nije brzi.Ja sam ga vozio kad sam bio sam 120 km  ali to nije brzina za ovaj motor .Ko hoce brzinu nek uzme 650 cc i dobice sta zeli.Idelana putna brzina za ovaj motor je od 80 do 100 max 110 da se obidje neki kamion sve ostalo  mu ne prija pri tom potrosnja po gradu je oko 3lit  a sad se pokazalo na otvorenom  i manje.

Sve u svemu  prezadovoljan sam kako se motor ponasao na ovom putu.

1 (2).jpg

97.jpg

144.jpg

161.jpg

237.jpg

324.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja