Arakis 5999 Napisano Januar 31, 2010 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A šta mi drugo preostaje nego da si gledam sličke? ;D Ajd', ajd', snađi se pa uslikaj, može i slička sa mobilni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Januar 31, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan zika56 kad budes finisirao dodatak ti slobodno reci pa moze neko do clanova doci da ga uslika i da postavis slike na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Januar 31, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi dupe dalo mira pa sam opet izašao da probam. Uspeo sam nekako da "navatam" 135 km/h ali sam onda jedva uspeo da usporim pred krivinu. Rezultat testa ponovo veoma povoljan i obećavajući". Hteo sam da se malo ogrejem pa da izmenim neke stvari i da probam ponovo, kad me supruga opomenu da se smirim i da "ne tražim đavola" jer sam baš na današnji dan (pre šesnaest godina), pao na skijanju i "zaradio" šest preloma ramena (i okoline). Jedva me doktori nekako okrpili (dve teže operacije). Više od godinu i po sam bio potpuno "neupotrebljiv". A levu ruku i sada ne mogu da podignem iznad glave, a pri promeni vremena oće da se ponaša prilično samostalno (da me ne sluša). Iz tog razloga sam parkirao motor, popio par čašica rakije medovače i sedim u toploj sobi. Što da stavljam "dupe na žar" kad mi nije nužno? I sreća da imam ženu da misli na mene i da me povrmeno "spusti na zemlju" kad se mnogo "zaletim". Nastavak rada sledi uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Februar 1, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi dupe dalo mira pa sam opet izašao da probam. Uspeo sam nekako da "navatam" 135 km/h ali sam onda jedva uspeo da usporim pred krivinu. Rezultat testa ponovo veoma povoljan i obećavajući". Hteo sam da se malo ogrejem pa da izmenim neke stvari i da probam ponovo, kad me supruga opomenu da se smirim i da "ne tražim đavola" jer sam baš na današnji dan (pre šesnaest godina), pao na skijanju i "zaradio" šest preloma ramena (i okoline). Jedva me doktori nekako okrpili (dve teže operacije). Više od godinu i po sam bio potpuno "neupotrebljiv". A levu ruku i sada ne mogu da podignem iznad glave, a pri promeni vremena oće da se ponaša prilično samostalno (da me ne sluša). Iz tog razloga sam parkirao motor, popio par čašica rakije medovače i sedim u toploj sobi. Što da stavljam "dupe na žar" kad mi nije nužno? I sreća da imam ženu da misli na mene i da me povrmeno "spusti na zemlju" kad se mnogo "zaletim". Nastavak rada sledi uskoro. I ja kazem: Sta ce meni fakultet kad moja zena sve zna! ;D ...samo napred napeto iscekujemo nastavak! (smajli koji gricka kokice) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 2, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan zika56, kako napreduje izrada? jel mozemo u skorije vreme ocekivati slikice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Februar 2, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Osim onih proba koje sam već opisao nisam više radio na tome, jer zbog leda i snega ne mogu da probam. S obzirom da koristim put (seoski) koji se ne čisti i pun je rupa, a zbog potrebe da se krećem što većom brzinom prilikom proba, postoji prilična verovatnoća da padnem i razbijem se. S obzirom da sam već mator i da iz tog razloga teško "zarastam" moraću da sačekam da vremenske prilike malo "popuste". Takođe nemam ni bilo kakvu opremu za motocikl pa se brzo "smznem". U svakom slučaju ono što sam već postigao dosadašnjom "doradom" vizira pokazuje da je moguće napraviti velika poboljšanja. Samo molim za malo strpljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 2, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vise imao u vidu nesto poput neke slike ili nesto slicno cisto da vidimo kako dorada izgleda posto sam i ja odlucio da poradim nesto povodom mog vizira pa reko da vidim kakvo si ti resenje napravio otprilike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ste bre navalili, mozda covek planira da zastiti patent! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Februar 3, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih "sličica". A onaj lepi dečko sa sedom bradom i naočarima je gospodin ZIKA56, odnosno moja malekost. (Powered by frubar.net) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan sad sam skroz skapirao kako si dobio smanjenje turbolencija ovaj dodatak vazduh koji se odbija sakuplja i sabija ga sto znaci da se ubrzava protok i samim tim prelazi preko ivice mnogo brze sto pomera turbolenciju mnoooogo dalje a posto je vozac vec tu on onda razbija taj protok sto u potpunosti neutralise mogucnost nastajanja turbulencije svaka ti cast, jedino sto nije bas vizuelno najbolje ali i to se moze resiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta, bravo majstore!! Samo reci jesi li sam oblikovao onaj pleksi ili si nasao neko odgovarajuce parce? Jel to moze obicnim fenom, ako uopste moze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Februar 3, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ravan komad plexija savio sam uz pommoć zagrevanja ispred kvarcne peći. Fen za kosu ne može ništa da pomogne. Svakako da bi "industrijski" fen bio odlično rešenje. Ponovo napominjem da na ovoj ideji tek treba poraditi. Pomeranjem ovog dodatka po vertikali i/ili izmenom ugla postavljanja (u odnosu na osnovni vizir) moguće je prilagoditi rezultate prema individualnim potrebama, kao i smanjenje otpora vazduha za ceo skup (motor, vozač, suvozač ...). Promenom širine dodatka i njegovim spajanjem sa osnovnim vizirom (na bokovima) možda bi se još više umanjile turbulencije preko bokova vizira. Osnova je data i isprobana pa izvolite. A jedino što bih voleo je da se ovaj sistem (ukoliko zaživi) ubuduće naziva "Žikin mlaznik". Nastavak sledi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ravan komad plexija savio sam uz pommoć zagrevanja ispred kvarcne peći. Fen za kosu ne može ništa da pomogne. Svakako da bi "industrijski" fen bio odlično rešenje. Ponovo napominjem da na ovoj ideji tek treba poraditi. Pomeranjem ovog dodatka po vertikali i/ili izmenom ugla postavljanja (u odnosu na osnovni vizir) moguće je prilagoditi rezultate prema individualnim potrebama, kao i smanjenje otpora vazduha za ceo skup (motor, vozač, suvozač ...). Promenom širine dodatka i njegovim spajanjem sa osnovnim vizirom (na bokovima) možda bi se još više umanjile turbulencije preko bokova vizira. Osnova je data i isprobana pa izvolite. A jedino što bih voleo je da se ovaj sistem (ukoliko zaživi) ubuduće naziva "Žikin mlaznik". Nastavak sledi. Idaja mi je cudna, ne bi nikada pokusao ovako nesto vec bi isao sa suprotnim zakrivljenjem kao na MRA vario viziru (dakle manji zazor dole, a veci gore). Super je da stvar radi, jedini nedostatak koji bi mogao biti da se povecava otpor zraka s obzirom da nabija zrak u taj djep. Svaka cast majstore na inovaciji! ...sto se tice estetike, ma ostavite se toga, ipak je TA enduro! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Februar 3, 2010 Enduraš, 6388 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ziko, ukoliko se pokaze uspesnim, sigurno ce da zazivi, jer skoro svaki touring vizir pravi turbulencije pa vise odmaze nego sto pomaze. Jedino je MRA sa vario vizirom malo odmakao u tome, pa pruza dobru zastitu bez turbulencija (iskustva drugih, ja ga nisam probao). Tvoja ideja je svakako neobicna i jednistvena na trzistu vizira, verujem da radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Februar 3, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Zaista se izvinjavam što sam predstavio ovu ideju u ovako nedovršenom (čitaj ružnom) stanju. Ali bilo je: Daj sličke, daj sličke ... . Ovo zaista ninašta ne liči ali dobro funkcioniše. Ostaje da se doradi (i u funkcionalnom i u vizuelnom delu). Smatram da uz malo eksperimentsanja (oko visine i ugla montaže) dodatni vizir može da bude i bitno manji i neuporedivo ugledniji (lepši). Ma samo da se malo prolepša vramenska situacija ... . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano Februar 3, 2010 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i ondaK opet sličke ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan ziko nema potrebe da se izvinjavas, svaka rukotvorina na pocetku nije najlepsa moguca ali sluzi svrsi, ima ljudi ovde koji su nastavljali zatamljeni vizir sa providnim a to tek malo smesno izgleda ali njima zavrsava posao i ne interesuje ih misljenje drugih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Februar 4, 2010 Enduraš, 6388 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, ima ljudi kojima je funkcionalnost bitnija od estetike, a ja sam medju njima Ziko, nemoj da te demoralisu, samo udri ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Februar 4, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, izvinite sto malo skrecem sa aktuelne teme oko vizira, treba mi savet kako da promenim ulje u prednjoj viljuski? Jel se mora rasklopiti viljuska ili postoji drugi nacin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora. Ako se dobro secam, skines korman (ne moras da skines skroz , samo da dodjes do tih velikih srafova koji sluze kao cepovi na gornjoj strani viljuske). Popustis srafove gornjeg trougla, odvrnes cepove, i odvrnes srafove koje su za ispustanje ulja. Blizu su osovine prednjeg tocka, ne mozes promasiti. Pustis da ulje iscuri ,vratis sraf, sipas ulje vratis cepove, stegnes srafove gornjeg trougla, i gotova prica. Imas ovde odlicno opisano: http://www.ta-deti.de/ta/forkoil.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 4, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan postavio sam vec temu u garazi ali ajd i ovde da pitam da li neko zna kako da se napravi onaj mehanizam za MRA vario vizir, posto sam napravio neki dodatak ali ne bih samo safovima da ga pricvrstim za fabricki nego bi da ima neko bar malo podesavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Februar 5, 2010 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora. Ako se dobro secam, skines korman (ne moras da skines skroz , samo da dodjes do tih velikih srafova koji sluze kao cepovi na gornjoj strani viljuske). Popustis srafove gornjeg trougla, odvrnes cepove, i odvrnes srafove koje su za ispustanje ulja. Blizu su osovine prednjeg tocka, ne mozes promasiti. Pustis da ulje iscuri ,vratis sraf, sipas ulje vratis cepove, stegnes srafove gornjeg trougla, i gotova prica. Imas ovde odlicno opisano: http://www.ta-deti.de/ta/forkoil.html Model iz 1996 nema srafove za ispustanje ulja, moze da se ispuste na imbusima koji drze klip ali ako nesto zeznes nece moci vise da ih zavijes. Druga varijanta je da se skine vila i da se izvrne da bi iscurelo ulje! Kod Transalpa nivo ulja treba da bude 125mm od vrha stapova ako imas fabricke opruge!!!! Pusti one price da je dovoljno sipati odredjenu kolilicnu ulja i to je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 5, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Moguce. Ja sam ovako radio na dva TA, jedan 1987 a drugi 1989. Sorry. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Februar 5, 2010 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moguce. Ja sam ovako radio na dva TA, jedan 1987 a drugi 1989. Sorry. Na avataru stoji da je TA 1996 a ona nema srafova za ispustanje ulja na vili kao prethodni modeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 5, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma u redu je. Moja greska, priznajem. Nisam obracao paznju na godiste. Ajd sad napisi jos jednom da nema srafova za ispustanje ulja pa da se i ja jos jednom izvinim Zeljku. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...