Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

A moj je 97-o godiste,i malko ipak trosi ulje.Na 6000 oko pola litara.Motul 15w-50

...ako ne moram dosipavati izmedju izmjena, smatram da ne trosi. Na izmjeni do maximuma i sve 5!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

"Crne" masine imaju fabricki problem sa potrosnjom ulja, i zato je posle "bela" masina dobila nove cilindre, klipove itd. Crne masine mogu da trose i do 1l ulja na 1.000Km ali dosta zavisi od stanja masine kao i od stila voznje.

Bas isto ovo sam ja cuo, zato sam i pitao  ;)

• U prolazu, 34 postova

jelte ljudi, jel neko imao problem i uspesno ga resio, sa proklizavanjem lamela pri naglom dodavanju gasa na primer kod preticanja. naravno  ne mislim proklizavanje prilikom pustanja kvacila, nego motor vec u brzini i prilikom naglog dodavanja gasa na vecem broju obrataja valjda proklizaju lamele. onda mora da se oduzme gas dok ne prihvate pa da se dalje dodaje.

ako je neko imao takvu situaciju, pa nakon toga rasklopio kvacilo, sta je ustanovio kao problem?

pitam posto nisam trenutno u mogucnosti da rasklopim kvacilo a voleo bih da planiram narucivanje nekih delova pa da cujem iskustva. posto sam citajuci tekstove shvatio da u opste ne mora da bude problem do potrosenih lamela. naravno lanac i lancanici nisu u pitanju. pozz.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Ipone 10-40 sintetika - ne trosi ni gram od promene do promene (5000)

U normalnoj voznji 4.5 - 5 litara,

A ume da ode i do 7 kad ga bas przim :)

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Lani...zameni lamele i opruge i reshio si problem, to sam ja uradila na svom TA i sad sve radi kako treba. I da JESU mi bile potroshene lamele....

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova

Letos sam sipao motul 5100 mislim 10-40 mada sto se pomenute stvari tice nije se pojavila razlika. dakle nije ulje u pitanju.

najverovatnije jesu lamele, nego meni tesko korpa odvaja pa sam mislio da nije mozda samo u njoj problem. generalno meni ovaj motor ne vuce kako bih ja zeleo, mada dostize maksimalnu brzinu, ali mozda je samo stvar percepcije i navike, posto sam presao sa druge masine na ovu.

Lani...zameni lamele i opruge i reshio si problem, to sam ja uradila na svom TA i sad sve radi kako treba. I da JESU mi bile potroshene lamele....

jesi li uzela preko Luisa set lamela i opruga?

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Sinoc smo stavili nove sajle na quasaar-ov TA, i sto se kvacila tice razlika je ogromna. Kod njega je bilo proklizavanja lamela vidi se kako su zagorele ali je svaka jos u toleranciji. Izgleda da kad je on pustio rucicu kvacila , rucica se vratila u nulti polozaj, a sajla jos nije. Proveri i to. I moras imati prazan hod rucice oko 3mm.

• U prolazu, 34 postova

hm zanimljiva ideja. kod mene nema praznog hoda ni malo i sajla je vrlo tvrda, ali ja sam je tako nastelovao jer je pre toga korpa bas lose odvajala, pa je brijao zupcanike kad ulazi u prvu. provericu i to obavezno.

a gde ste nabavili nove sajle?

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

molim za 3 prakticna saveta

« poslato: danas u 17:06 » Citat Izmeni 

--------------------------------------------------------------------------------

kako da covek laik,koji se ne razume mnogo u mehaniku moze da zna da li i kada da:

1.izvrsi sinhronizaciju karburatora manometrom,

2.nasteluje ventile i

3.promeni ili dolije ulje u prednju viljusku?

koji su to spoljsnji znaci,zvukovi i sl.po kojima bi obican bajker,a da nije majstor to uoci.

radi se o hondi transalp,99 god.kupljena je u februaru ove godine,presao sam 12000km za sezonu,lepo pali,vuce,radi,spiluje ali fakat je da se to  mora kad-tad uraditi.

moje je pitanje kada je stvarno potrebno oterati zbog toga motor kod majsora,znajuci da je svaki korak od ova tri zahtevan i dugotrajan posao u smislu rasklapanja plastika i sl.

zasto to raditi i onda ustanoviti da nije bilo potrebno,da su karburatori sinhronizovani,ventili dobri kao i prednja viljuska.

hvala unapred.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Po servisnom uputstvu, vreme je.

Na 12000 km se podesavaju ventili, menja ulje, filter ulja, proveravaju karburatori. Ako se dobro secam, ulje u prednjim viljuskama se menja  kad i tecnost za kocnice i antifriz, a to je svake druge godine.

post-144-12879059736284_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 354 postova

Cao drustvo!Srecna nova godina,sve najbolje i dobru sezonu vam zelim.Nov sam ovde i nadam se da ce te primiti novog sektasa :).Ja sam Milos iz Kraljeva i prosle godine sam kupio transalpa.Motor je 92',kupio sam ga licno u italiji od vlasnika i znam ceo istorijat on njemu.Motor je u extra stanju i osim servisa  nema nikakva ulaganja.Evo i slicice

Pre ovoga sam vozio apriliu rx125 ;D i uvek sam imao ljubav prema endurkama,ali dota je bilo brda i dolova pa rekoh uzmem nesto za putovanja.Nadam se da nisam pogresio u odabiru motora

post-9378-12879061627783_thumb.jpg

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

da te duzhe sluzhii nego mene moj (imao sam identichan :))

odmah proveri CDI, nemoj da vozish sa trulim gumama, proveri lagere u tochkovima, i ako planirash da vozish motor van njegovih mogucnosti proveravaj ulje!!!  ;D ;D ;D eto to su stvari koje su meni "dizale pritisak"... van toga, nauzhivao sam se putujuci na zelenku :)

edit:

i da, centralni shtender, rollbarovi i veci vizir.... plus bochni koferi... i spreman si za shta god.... mnogo muzike za malo para... zhivela trandzha :D

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Lepo motorče!

Ipak, šteta što nije plavi, za dečake ;D

Dodao bih Rusićevom spisku i automatski podmazivač lanca.

• Svrati ponekad, 354 postova

hvala na dobrodoslici.U planu mi je crash bar,veci vizir i centralni stender.Normalno i bocni nosaci kofera,ali polako.Procitao sam da ima neki lik sto pravi cras barove,pa ako neko ima kontakt,bio bih zahvalan.Ulje sam narucio u Italiji,Motul 5100 15w-50.15e Litar.To ulje je sipao prethodni vlasnik.Nisam siguran u ovdasnje prodavce,svasta nude,pa rekoh,sto je sigurno,sigurno.Inace morao sam da kupim nov akumulator,lik mi pogleda u katalog kaze to je to,on mi napuni,sipa kiselinu,sutradan odem bajsom po kisi da uzmem,dojem kuci kad ono umesto 12A-12Ah  bude12A-14Ah!Nekako ga uglavim,doduse morao sam da secem gumu,ali pretpostavljam da mu ne skodi.Da li da ga sklanjam ili ostavim.Nikakvih problema nemam,ipak je odgovarajuca amperaza.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja