Alera 96 Napisano Decembar 11, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A moj je 97-o godiste,i malko ipak trosi ulje.Na 6000 oko pola litara.Motul 15w-50 ...ako ne moram dosipavati izmedju izmjena, smatram da ne trosi. Na izmjeni do maximuma i sve 5! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Decembar 12, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan "Crne" masine imaju fabricki problem sa potrosnjom ulja, i zato je posle "bela" masina dobila nove cilindre, klipove itd. Crne masine mogu da trose i do 1l ulja na 1.000Km ali dosta zavisi od stanja masine kao i od stila voznje. Bas isto ovo sam ja cuo, zato sam i pitao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan jelte ljudi, jel neko imao problem i uspesno ga resio, sa proklizavanjem lamela pri naglom dodavanju gasa na primer kod preticanja. naravno ne mislim proklizavanje prilikom pustanja kvacila, nego motor vec u brzini i prilikom naglog dodavanja gasa na vecem broju obrataja valjda proklizaju lamele. onda mora da se oduzme gas dok ne prihvate pa da se dalje dodaje. ako je neko imao takvu situaciju, pa nakon toga rasklopio kvacilo, sta je ustanovio kao problem? pitam posto nisam trenutno u mogucnosti da rasklopim kvacilo a voleo bih da planiram narucivanje nekih delova pa da cujem iskustva. posto sam citajuci tekstove shvatio da u opste ne mora da bude problem do potrosenih lamela. naravno lanac i lancanici nisu u pitanju. pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Decembar 13, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje imas u masini i kog viskoziteta? Kad si ga poslednji put menjao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Decembar 13, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ipone 10-40 sintetika - ne trosi ni gram od promene do promene (5000) U normalnoj voznji 4.5 - 5 litara, A ume da ode i do 7 kad ga bas przim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Decembar 13, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lani...zameni lamele i opruge i reshio si problem, to sam ja uradila na svom TA i sad sve radi kako treba. I da JESU mi bile potroshene lamele.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Letos sam sipao motul 5100 mislim 10-40 mada sto se pomenute stvari tice nije se pojavila razlika. dakle nije ulje u pitanju. najverovatnije jesu lamele, nego meni tesko korpa odvaja pa sam mislio da nije mozda samo u njoj problem. generalno meni ovaj motor ne vuce kako bih ja zeleo, mada dostize maksimalnu brzinu, ali mozda je samo stvar percepcije i navike, posto sam presao sa druge masine na ovu. Lani...zameni lamele i opruge i reshio si problem, to sam ja uradila na svom TA i sad sve radi kako treba. I da JESU mi bile potroshene lamele.... jesi li uzela preko Luisa set lamela i opruga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Decembar 13, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Od Lazarevica. Al ne mogu da se setim koliko me para izashlo... Od kad su zamenjene sve radi perfektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc smo stavili nove sajle na quasaar-ov TA, i sto se kvacila tice razlika je ogromna. Kod njega je bilo proklizavanja lamela vidi se kako su zagorele ali je svaka jos u toleranciji. Izgleda da kad je on pustio rucicu kvacila , rucica se vratila u nulti polozaj, a sajla jos nije. Proveri i to. I moras imati prazan hod rucice oko 3mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan hm zanimljiva ideja. kod mene nema praznog hoda ni malo i sajla je vrlo tvrda, ali ja sam je tako nastelovao jer je pre toga korpa bas lose odvajala, pa je brijao zupcanike kad ulazi u prvu. provericu i to obavezno. a gde ste nabavili nove sajle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 14, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan To su rezervne sajle iz starog steka od pre dve godine ;D. Iz Louis-a su kupljene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Decembar 17, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan molim za 3 prakticna saveta « poslato: danas u 17:06 » Citat Izmeni -------------------------------------------------------------------------------- kako da covek laik,koji se ne razume mnogo u mehaniku moze da zna da li i kada da: 1.izvrsi sinhronizaciju karburatora manometrom, 2.nasteluje ventile i 3.promeni ili dolije ulje u prednju viljusku? koji su to spoljsnji znaci,zvukovi i sl.po kojima bi obican bajker,a da nije majstor to uoci. radi se o hondi transalp,99 god.kupljena je u februaru ove godine,presao sam 12000km za sezonu,lepo pali,vuce,radi,spiluje ali fakat je da se to mora kad-tad uraditi. moje je pitanje kada je stvarno potrebno oterati zbog toga motor kod majsora,znajuci da je svaki korak od ova tri zahtevan i dugotrajan posao u smislu rasklapanja plastika i sl. zasto to raditi i onda ustanoviti da nije bilo potrebno,da su karburatori sinhronizovani,ventili dobri kao i prednja viljuska. hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 17, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Po servisnom uputstvu, vreme je. Na 12000 km se podesavaju ventili, menja ulje, filter ulja, proveravaju karburatori. Ako se dobro secam, ulje u prednjim viljuskama se menja kad i tecnost za kocnice i antifriz, a to je svake druge godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Decembar 17, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan slazem se sa tobom sto se tice proteklog vremena,ali zasto dirati karburatore i ventile ako to sve dobro radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Decembar 18, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Boba Vet, nema potrebe da postavljas isto pitanje u vise tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Decembar 18, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan DOGOVORENO ACO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Januar 11, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Cao drustvo!Srecna nova godina,sve najbolje i dobru sezonu vam zelim.Nov sam ovde i nadam se da ce te primiti novog sektasa .Ja sam Milos iz Kraljeva i prosle godine sam kupio transalpa.Motor je 92',kupio sam ga licno u italiji od vlasnika i znam ceo istorijat on njemu.Motor je u extra stanju i osim servisa nema nikakva ulaganja.Evo i slicice Pre ovoga sam vozio apriliu rx125 ;D i uvek sam imao ljubav prema endurkama,ali dota je bilo brda i dolova pa rekoh uzmem nesto za putovanja.Nadam se da nisam pogresio u odabiru motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao, lepo da te sluzi Trandzara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 11, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nisi pogresio u odabiru motora. A i motorce ti je u ocuvanom stanju. Dobrodosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Januar 11, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao, sve čsetitke i šta god treba tu smo da pomognemo, Srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Januar 12, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan da te duzhe sluzhii nego mene moj (imao sam identichan ) odmah proveri CDI, nemoj da vozish sa trulim gumama, proveri lagere u tochkovima, i ako planirash da vozish motor van njegovih mogucnosti proveravaj ulje!!! ;D ;D ;D eto to su stvari koje su meni "dizale pritisak"... van toga, nauzhivao sam se putujuci na zelenku edit: i da, centralni shtender, rollbarovi i veci vizir.... plus bochni koferi... i spreman si za shta god.... mnogo muzike za malo para... zhivela trandzha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Januar 12, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Brki, moj Transalp je identičan tvom. U zdravlju da se vozimo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6068 Napisano Januar 12, 2010 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo motorče! Ipak, šteta što nije plavi, za dečake ;D Dodao bih Rusićevom spisku i automatski podmazivač lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Januar 12, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Arakise, zeleni ekološki. Spremamo se za Jevropu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Januar 12, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan hvala na dobrodoslici.U planu mi je crash bar,veci vizir i centralni stender.Normalno i bocni nosaci kofera,ali polako.Procitao sam da ima neki lik sto pravi cras barove,pa ako neko ima kontakt,bio bih zahvalan.Ulje sam narucio u Italiji,Motul 5100 15w-50.15e Litar.To ulje je sipao prethodni vlasnik.Nisam siguran u ovdasnje prodavce,svasta nude,pa rekoh,sto je sigurno,sigurno.Inace morao sam da kupim nov akumulator,lik mi pogleda u katalog kaze to je to,on mi napuni,sipa kiselinu,sutradan odem bajsom po kisi da uzmem,dojem kuci kad ono umesto 12A-12Ah bude12A-14Ah!Nekako ga uglavim,doduse morao sam da secem gumu,ali pretpostavljam da mu ne skodi.Da li da ga sklanjam ili ostavim.Nikakvih problema nemam,ipak je odgovarajuca amperaza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...