Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Dva pitanja:

- Da li je potrebno skinuti ovu precku (ne znam kako se pravilno zove) da bi se prislo ovim srafovima i

- kako se manjaju ovi srafovi tj. kako su oni pricvrsceni za onaj nosac guvernala (kormana)?

PS. malo sam tresnuo pa sam levi iskrivio, nista strasno ali dovoljno da mi prekidaci za svetlo udaraju u rezervoar!

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Dva pitanja:

- Da li je potrebno skinuti ovu precku (ne znam kako se pravilno zove) da bi se prislo ovim srafovima i

- kako se manjaju ovi srafovi tj. kako su oni pricvrsceni za onaj nosac guvernala (kormana)?

PS. malo sam tresnuo pa sam levi iskrivio, nista strasno ali dovoljno da mi prekidaci za svetlo udaraju u rezervoar!

Hvala

Kojim srafovima?

S donje strane gornjeg trokuta se nalaze dvije matice koje treba skinuti da bi izvadio nosace volana. Sam volan se skida tako da otpustis cetiri vijka (sarafa) koja vidis s gornje strane nosaca.

Tesko da si iskrivio nosace, prije ce biti da se sve pomaklo u lezistu, pa ti cijeli volan stoji u koso. Ako je tako otpusti sve kako sam opisao, stavi u centar i zategni ponovo. Losija varijanta je da si iskrivio volan, mozes pokusati skinuti pa ispravljati, ali rijetko kad ispadne kako treba.

Prije svega provjeri da li su gornji i donji trokut poravnati, cesto se kod pada usucu.

Mislim da sam iskrivio srafove koji drze nosace volana, ako je to moguce. Jer je tu u (kako bih rekao) korenu nosaca malo krivo. E sad da li srafovi koji drze nosace prolaze skroz kroz (donji) nosac ili je sam nosac sa nekako ugradjenim srafom? Hocu da kazem moze li se ispraviti samo sraf ili da kupujem ceo nosac. Mada nema toga sta Srpski kljuc ne moze da ispravi!  ;D ;D ;D

Lako ces ustanoviti da li su krivi ako razmontiras nosac. Nema sta drugo da se iskrivi. Nosac sigurno nije.

A, drugi deo pitanja?

E sad da li srafovi koji drze nosace prolaze skroz kroz (donji) nosac ili je sam nosac sa nekako ugradjenim srafom? Hocu da kazem moze li se ispraviti samo sraf ili da kupujem ceo nosac.

unquote

U stvari pitanje je moze li im se prici bez skidanja one "gornje ploce"?

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Lako ces ustanoviti da li su krivi ako razmontiras nosac. Nema sta drugo da se iskrivi. Nosac sigurno nije.

A, drugi deo pitanja?

E sad da li srafovi koji drze nosace prolaze skroz kroz (donji) nosac ili je sam nosac sa nekako ugradjenim srafom? Hocu da kazem moze li se ispraviti samo sraf ili da kupujem ceo nosac.

unquote

U stvari pitanje je moze li im se prici bez skidanja one "gornje ploce"?

Ta gornja ploca se zove gornji trokut.

Dakle s donje strane gornjeg trokuta se nalaze te 2 carobne matice koje treba gedorom sa zglobnim produzetkom odviti u smjeru suprotnom od kazaljke na zidu.  ;)

Saraf je dio nosaca, ne mozes ga zamjeniti.

Ajd priznaj da zajebavas!  ???

NE, casna rec!

Nikad nisam imao "posla" sa tim, a kapiram, imam nekog iskustva sa alatom i nemam dve leve ruke,

pa rekoh da se raspitam malo, da ne zeznem nesto.

Hvala svakako!

• Drug član, 1826 postova

NE, casna rec!

Nikad nisam imao "posla" sa tim, a kapiram, imam nekog iskustva sa alatom i nemam dve leve ruke,

pa rekoh da se raspitam malo, da ne zeznem nesto.

Hvala svakako!

Samo pazljivo.  ;D

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

kakva je razlika motora rd 04 600ccm i rd 06 600ccm  ???

Kao sto neko rece ti modeli ne postoje, ako si mislio na starije modele od 600cc i novije razlika je u zadnjem disku, mislim i smanjen broj CDI-a, sitne stvari... a ako si malo permutovao brojke pa mislio na 400cc i 600cc taj od 400cc neces naci ovde jer je za Azijsko/Japansko trziste i razlika je samo u snazi jer on ima 34ks!

Dobro jel nece NIKO da se dobrovoljno javi da bude glavni za te pisljive gumice, treba ja iz Nisa da dodjem da ih kupim i saljem unaokolo, sta je 500km puta busom, ili mozda neko...?

Pozdrav 8)

• U prolazu, 73 postova

Dobro jel nece NIKO da se dobrovoljno javi da bude glavni za te pisljive gumice, treba ja iz Nisa da dodjem da ih kupim i saljem unaokolo, sta je 500km puta busom, ili mozda neko...?

Pozdrav 8)

koje gumice su u pitanju, evo posto imam viska vremena mogu da pojurim sada

Nekolicini su falile one za rezervoar, u koji ulazi zabica bocne plastike, ja sam jedan od tih, a nekima trebaju one za vizir, ja moj nisam nikad skidao pa ne znam u kakvom su stanju ali verujem da nisu zlatne...

Znaci trebaju nam te gumice koje idu u rezervoar i te za srafove vizira (ako sam dobro razumeo), ja bih za rezervoar uzeo 2 a neko rece da dolaze 6 u pakovanju pa ostalo podeli ko se prvi javi ili kako vec hoces, pare ti mogu upatiti na racun ili kao otkupninu za paketic gumica ali o tome na PP ako nadjes gumice, unapred hvala! ;)

Pozdrav 8)

• U prolazu, 73 postova

ajd svraticu do centra S prekosutra pa cu da pitam za te gumice a sto se tice gumica za vizir postoje dve solucije, da se naruce u louis-u 8e 6komada ili da se ode do markosa i placa 300din po gumici

evo linka u louis-u

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003128

pa ko zeli pozove sekulu, cisto da znate ide M5 na nasim motorima, vec sam narucivao

Kad pitas za gumice za rezervoaor naglasi da je za PD06, 600cc, ne znam da li iste postoje na 650-700cc modelima i da li su iste kao za starije modele!Salji PP ako nadjes da dogovorimo slanje!

Pozdrav 8)

• U prolazu, 73 postova

Kad pitas za gumice za rezervoaor naglasi da je za PD06, 600cc, ne znam da li iste postoje na 650-700cc modelima i da li su iste kao za starije modele!Salji PP ako nadjes da dogovorimo slanje!

Pozdrav 8)

znam da je za PD06, a moze i za PD10 posto su isti osim onih prvih PD06 modela sa kockastim farom

javljam cim vidim

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Arakis je menjao lezajeve, e sad, nisam siguran dal` bese tocak ili volan.

Tocak, dao je i dimenzije lezaja, samo se treba vratiti koju stranu unazad  ;)

• U prolazu, 73 postova

zaboravih

bio sam danas u centru S i pitao za gumice, imaju one gumice za rezervoar ali samo 2 komada, kostaju 240din po komadu

ko je zainteresovan neka mi posalje sms na 066/5035337 da mu kupim sutra posto idem u tom pravcu

da sad se i ja setih da je on menjao ali to je bas dosta ranije, mislim da je jos proletos to odradio

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

TA96, gumice su kod mene pa kad budes imao vremena javi se da ti dam a ako budem u skorije vreme dolazio do PA javicu ti

Ok, puno hvala.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja