Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Od 2. februara me šamaraju raznorazne gripčine a da vidite šta me čeka da namontiram na svog TA :moto3:

post-3678-0-52215900-1361702192_thumb.jpg post-3678-0-96509700-1361702560_thumb.jpg

Šta sve može da radi (i koliko bi koštala) ova "skalamerija"?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12425 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Uh, može svašta da radi, ima 4 vrste prikazivanja na grafičkom displeju ali detalje zna konstruktor - naravno Joška :)

Pored ugrađenog GPS modula i svega što on može da prikazuje - brzinu, nadmorsku visinu, pređeni put, ima nekoliko "trip" kilometraža...

Uz sve ovo zna da upali svetla na vozilu, na odredjenoj voltazi akumulatora,koji se moze podesiti (a moze ta funkcija i da se iskljuci u podesavanjima,kao i sve ostale funkcije). Upozorava na prenizak napon punjenja,kao i na previsok napon. Zna da upali grejace rucki na temperaturi koja se isto namesta u podesavanjima. Zna da upravlja elektro ventilom podmazivaca lanca i to u dva rezima: u odredjenim vremenskim intervalima ili u zavisnosti od predjenog puta. Upozorava na rezervu goriva, na kilometrazi koja mu se podesi,na priblizavanje vremena za veliki servis a broji i ukupan broj predjenih km, kao i dnevno predjeno km, predjeno km na putovanju i predjeno km od zadnjeg servisa. I da ne zaboravim, zna da upravlja i ventilatorom hladnjaka :)

• U prolazu, 88 postova

Uh, može svašta da radi, ima 4 vrste prikazivanja na grafičkom displeju ali detalje zna konstruktor - naravno Joška :)

Pored ugrađenog GPS modula i svega što on može da prikazuje - brzinu, nadmorsku visinu, pređeni put, ima nekoliko "trip" kilometraža...

Uz sve ovo zna da upali svetla na vozilu, na odredjenoj voltazi akumulatora,koji se moze podesiti (a moze ta funkcija i da se iskljuci u podesavanjima,kao i sve ostale funkcije). Upozorava na prenizak napon punjenja,kao i na previsok napon. Zna da upali grejace rucki na temperaturi koja se isto namesta u podesavanjima. Zna da upravlja elektro ventilom podmazivaca lanca i to u dva rezima: u odredjenim vremenskim intervalima ili u zavisnosti od predjenog puta. Upozorava na rezervu goriva, na kilometrazi koja mu se podesi,na priblizavanje vremena za veliki servis a broji i ukupan broj predjenih km, kao i dnevno predjeno km, predjeno km na putovanju i predjeno km od zadnjeg servisa. I da ne zaboravim, zna da upravlja i ventilatorom hladnjaka :)

Autopilot??!! :neznam: NISTA??

pa najbolje da cu jos sam i da kormanim... :nanana:

Može i kafu a i prostire veš :moto3:

Najbolji mi je displej za nas malo matorije i ćoravije :D

561086_4302980407112_680029141_n.jpg

• ,, 1032 postova

Izgleda da ovaj termoprekidac od Marutija ipak nije identican Hondinom originalu. Transalpov fabricki termoprekidac pali ventilator na 98-102 stepeni i iskljucuje ga na 93-97, a ovaj na oko deset stepeni ranije. Meni je bio crkao prekidac pa sam imao reducir za standardne termoprekidace za kola tipa Jugo i Golf. Meni kazaljka za temperaturu u voznji obicno bude izmedju pola i 2/3-e skale. To je slucaj sa starijim Transalpovima, koliko sam ja upucen. E sad Jugin prekidac mi je palio ventilator na 87 stepeni, odnosno kada je kazaljaka bila na pola polja, tojest i u nekoj normalnoj voznji pa mi je ventilator skoro neprestano radio. Onda sam probao sa prekidacem za Golf 2 dizel, koji pali ventilator na 92 stepeni. To je vec bilo bolje, ali opet je ventilator radio vise, nego sto je predvidjeno. Onda sam uzeo polovan prekidac sa ebay-a za Transalpa koji radi ispravno i pali ventilator na oko 2mm pre crvenog. E sad, mozda kod novijih 600-kih i 650-kih posao radi i ovaj prekidac sa Marutija, ali na mom motoru bi on palio ventilator prerano.

P.S. Stavite relej na prekidac. Trajace duze.

post-2144-0-81522300-1361707112_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Izgleda da ovaj termoprekidac od Marutija ipak nije identican Hondinom originalu. Transalpov fabricki termoprekidac pali ventilator na 98-102 stepeni i iskljucuje ga na 93-97, a ovaj na oko deset stepeni ranije. Meni je bio crkao prekidac pa sam imao reducir za standardne termoprekidace za kola tipa Jugo i Golf. Meni kazaljka za temperaturu u voznji obicno bude izmedju pola i 2/3-e skale. To je slucaj sa starijim Transalpovima, koliko sam ja upucen. E sad Jugin prekidac mi je palio ventilator na 87 stepeni, odnosno kada je kazaljaka bila na pola polja, tojest i u nekoj normalnoj voznji pa mi je ventilator skoro neprestano radio. Onda sam probao sa prekidacem za Golf 2 dizel, koji pali ventilator na 92 stepeni. To je vec bilo bolje, ali opet je ventilator radio vise, nego sto je predvidjeno. Onda sam uzeo polovan prekidac sa ebay-a za Transalpa koji radi ispravno i pali ventilator na oko 2mm pre crvenog. E sad, mozda kod novijih 600-kih i 650-kih posao radi i ovaj prekidac sa Marutija, ali na mom motoru bi on palio ventilator prerano.

Sa originalnim termoprekidacem meni je na TA600 palio ventilator na oko 2 mm pre crvenog polja, a na TA 650 pali na 1mm posle srednjeg polozaja kazaljke.

Mislim da je razlog lezi u rebrima na cilindrima kojih je vise na TA600 nego na TA650 pa zato i termoprekidac na TA600 pali ventilator na visoj temperaturi jer ima bolje prinudno hladjenje u voznji - vise rebara.

Koliko sam razumeo ovaj iz marutija pali ventilator kao i originalni termoprekidac.

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L

U pravu si, pogresna temperatura, nije dovoljno da moze da se gurne...

A jel' smemo mi koji nismo vlasnici TA da se upisemo na listu čekanja za gadget?

:Mina:

Piši pismo Joški :zdravo:

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Auuu, pa Joška je fenomen, treba mu 'navući na vrat' one iz Kvadrature kruga! Ovako nešto nisam očekivao, ali... ako je bolji od Honde (sa reglerima) što ne bi bio bolji i od još nekih brendova? Svaka čast! :care:

• Podržavam 1

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Ugradio sam senzor temperature (DS18B20 digitalni) na postojeći davač. Sada radi i kazaljka kao i ranije, a temperaturu pokazuje i gadget. Upalio sam motor da se greje i pratio ih. Digitalni je pokazao da je temperatura motora 85°C kada je kazaljka tačno na sredini. Pošto mi se u vožnji nikada ne penje do pola nego samo do 1/3-e, podesio sam gadget da mi ventilator pali na tih 85°C. I stari termoprekidač je ostao u funkciji, pa sada ako jedan i zakaže, uvek je tu onaj drugi :-)

Gadget će biti u drugoj temi kada dođe vreme za to(treba ga testirati na putu), ova neka ostane o TA :-)

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Sa originalnim termoprekidacem meni je na TA600 palio ventilator na oko 2 mm pre crvenog polja, a na TA 650 pali na 1mm posle srednjeg polozaja kazaljke.

Mislim da je razlog lezi u rebrima na cilindrima kojih je vise na TA600 nego na TA650 pa zato i termoprekidac na TA600 pali ventilator na visoj temperaturi jer ima bolje prinudno hladjenje u voznji - vise rebara.

Koliko sam razumeo ovaj iz marutija pali ventilator kao i originalni termoprekidac.

Pazite, ja nisam mehaničar - samo volim malo da čačkam . Što se tiče temperature, nemam pojma koliko mnogo/malo znači par stepeni gore-dole, mada upalio je ventilator na istom mestu gde je palio i ranije (dakle kada pređe polovinu, 1 - 2 mm posle središnje crte).

Iskreno, meni je na 2 mm ispred crvenog polja letos (ono kad je bilo 40 stepeni u gradskoj kreni-stani vožnji) praktično proključao :neznam:

U svakom slučaju, stavio sam ovo da probam. Ako primetim neke razlike, odnosno da je motor podhlađen i da radi ventilator kao da sam u Sahari - čupam ovo sr..e napolje i stavljam original. Ako ne vidim problem - ostaje tu gde je.

U svakom slučaju - javiću ovde kako je sve prošlo, pa će te svi znati :zdravo:

Inače ... ovaj gadget o kome pričate je :ooo: . To je neki prototip u fazi testiranja ili ste krenuli u proizvodnju ?

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Inače ... ovaj gadget o kome pričate je :ooo: . To je neki prototip u fazi testiranja ili ste krenuli u proizvodnju ?

Jos je u fazi testiranja.

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Jos je u fazi testiranja.

Svaka cast!

Jako profesionalno izgleda. Sa zanimanjem pratim dalje. :takoje:

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Slikao sam danas gde pali, a gde gasi ventilator. Prva slika - gde pali. Druga slika - gde gasi :zdravo:

Meni deluje OK.

post-22304-0-69633700-1361910063_thumb.jpg

post-22304-0-30235400-1361910071_thumb.jpg

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

535646_10151297405671517_125359538_n.jpg

Hahahhahah.. enduro papuče :lol: Sve jedno, veliki + za vesnike proleća :moto3: ... nisi stigao ni topcase da zatvoriš.. slika je 10+++

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja