Jump to content

Moto Zajednica

Rumenka

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 5 minuta, štampar je napisao:
3137283_nastradali-policajac-privatna-arhiva_sq-s.jpg3137253_3137249-fbimg1660835141124-edit_sq-s.jpg

Da podsetimo nesreća se dogodila oko 16 sati u Partizanskoj ulici u Rumenci.

- Policajac Božidar Koprivica je na motoru pod rotacijom jurio glavnom ulicom za vozačem koji nije želeo da se zaustavi na znak "stop".

Kako nezvanično saznajemo, nastradali policajac je imao dojavu da automobilom upravlja vozač pod dejstvom alkohola.

On je za njim jurio, kada mu je žena koja je upravljala "pežoom" isekla put i nije stala na znak stop.

Božidar Koprivica FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ekipa hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt.

Božidar Koprivica saobraćajni policajac rodom je iz Bačke Palanke, a radio je u PU Novi Sad.

Gre'ota!

Neka mu Gospod podari večni mir.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1702 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Počivaj u miru, iskreno saučešće porodici i prijateljima. Negde pročitah da je ostavio ženu i dvoje dece, tuga... :'(

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova

kažu da je žena izlazila u rikverc sa ulaza u parking univerexporta.Parking je tako napravljen da bi trebalo ući na tom mestu a izaći na drugom.To i ne menja ništa bitno osim da ako je izlazila kako je trebalo ne bi bilo u rikverc i policajac verovatno ne bi nastradao.Ali oet i taj izlazak u rikvec ne bi trebo da je neki veliki problem ako se izlazi po malo ,ali rizik uvek postoji.

• Malinar u pokusaju, 1707 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Porodici iskreno saučešće, tuga, mlad čovek.

Mislim da te jurnjave ništa dobro ne mogu da donesu, ok kada se juri neko opasan po okolinu (kao npr. onaj ludak u Cetinju što je ubio desetoro ljudi), ali ovako ne znam koliko je pametno rizikovati. Ne znam ni kakve su instrukcije policajcima šta da rade u takvim slučajevima.

Polako postajemo divlji zapad.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2241 postova
  • Motocikl: Benelli

Od zena ne ocekujem da previse gledaju kad manevrisu.Obicno su ukocene,skoro da ne okrenu glavu dok voze u nazad.Svaka druga drzi mobilni u ruci dok vrti volan.Cesto kao pesak primetim da zena vozac nema nameru da stane i propusti me.

• Podržavam 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Јој, знадох човека из виђења, био је неколико пута на обезбеђењу Новосадске бициклистичке критичне масе ... искрено саучешће породици

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022)

Uh, ja sam 15 minuta pre toga prošao istim putem kao i svaki dan kada se vraćam s posla.

Razmišljam kako bih ja reagovao da mi izleti tako, istina ne vozim brže od 60 al opet...

Već sam imao situaciju da iz ulice koja nema prevenstvo preleti žena ne gledajući ni levo ni desno - (Novosađani će znati) raskrsnica kod Novkabela kada ideš od mlekare prema Metrou - imaš prvenstvo ali ja tu uvek obazrivo.

Strašno.

• Podržavam 1

• Drug član, 1403 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Баш сам пре пар дана коментарисао колико је беспотребна та јурњава пијаних дебила за воланом од стране полицијских службеника.
Ништа добро не може да донесе.
Туга, млад момак.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Saučešće porodici i prijateljima.

Sto se tice jurnjave, misljenja sam, i da treba da jure... da je pijani vizac pokosio zenu sa detetom bilo bi pitanje sto ga je pustio.

Svako radi svoj posao i svestan je odgovornosti i rizika koji taj posao nosi.

U srbiji vlada kur#obolja za sve pa se ovakve stvari desavaju da neko izleti a da ne gleda. Nije mi jasno kako nije cula sirenu ili motori nisu opremljno sa istom.

Kazne i sprovodjenje kaznene politike su jedino resenje kao na zapadu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 5032 postova

Kod nas je popularno ne stati na STOP vec ono u drugoj lagano pa ako nema nista gaaaas. 

Neko vece ostao prekovremeno na poslu i vraca me TAXI kuci. Decko cepa 90+ kroz BP, svi semafori trepcu zuto... Mi jesmo na glavnom putu ali ludacki se uzdati da neka budala nece izleteti iz sporedne ulice... 120 u jedan uvece van naselja... Ma zajebi me covece...

• Podržavam 2

• Drug član, 1403 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
pre 2 minuta, z ivan je napisao:

Saučešće porodici i prijateljima.

Sto se tice jurnjave, misljenja sam, i da treba da jure... da je pijani vizac pokosio zenu sa detetom bilo bi pitanje sto ga je pustio.

Svako radi svoj posao i svestan je odgovornosti i rizika koji taj posao nosi.

U srbiji vlada kur#obolja za sve pa se ovakve stvari desavaju da neko izleti a da ne gleda. Nije mi jasno kako nije cula sirenu ili motori nisu opremljno sa istom.

Kazne i sprovodjenje kaznene politike su jedino resenje kao na zapadu.

Тотално супротно, постоје многа друга решења која се могу применити да се дрогирани/пијани ментоли зауставе.
Сам звук сирене и паљење ротације код истих тих ментола могу само изазвати контра реакцију, која ће их додатно окуражити да додају гас и направе још веће глупости.
Свесно је у прекршају, ако стане казна му не гине, ако побегне можда се и "спасе". Тако размишља већина пијани индијанац за воланом.
Разумем да им је то посао, али сматрам да све то није вредно оваквих последица, и да постоје много ефикаснија и једноставнија решења да се пијани/дрогирани индијанац заустави.
Толико од мене, није ни теме за филозофирање, али ето, можда некоме послужи, бар да размисли о свему томе.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 710 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 5 sati, cezarpa je napisao:

Od zena ne ocekujem da previse gledaju kad manevrisu.Obicno su ukocene,skoro da ne okrenu glavu dok voze u nazad.Svaka druga drzi mobilni u ruci dok vrti volan.Cesto kao pesak primetim da zena vozac nema nameru da stane i propusti me.

Ruzno zvuci ali na zalost istina.

Pre 2 sati, Marko05 je napisao:

Тотално супротно, постоје многа друга решења која се могу применити да се дрогирани/пијани ментоли зауставе.
Сам звук сирене и паљење ротације код истих тих ментола могу само изазвати контра реакцију, која ће их додатно окуражити да додају гас и направе још веће глупости.
Свесно је у прекршају, ако стане казна му не гине, ако побегне можда се и "спасе". Тако размишља већина пијани индијанац за воланом.
Разумем да им је то посао, али сматрам да све то није вредно оваквих последица, и да постоје много ефикаснија и једноставнија решења да се пијани/дрогирани индијанац заустави.
Толико од мене, није ни теме за филозофирање, али ето, можда некоме послужи, бар да размисли о свему томе.

Navedi neki od načina da se takav bezbedno zaustavi (pre nego što ubije nekog ili što pobegne).

• Podržavam 1

• Drug član, 826 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

On je bio u poteri, imao je ukljucenu i svetlosnu i zvucnu signalizaciju. Znaci kretao se veoma brzo.Desi se jbg. Moglo je bilo kome da se desi. Pokoj mu dusi. Saucesce porodici.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2496 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
23 minutes ago, zika56 said:

Navedi neki od načina da se takav bezbedno zaustavi (pre nego što ubije nekog ili što pobegne).

Bolje da pobegne nego da neko izgubi glavu. Nijedna kazna nije vredna zivota. Pogotovo sto su imali "dojavu" znaci ne mora nuzno da bude istinito. Mozda je dojava bila i lazna a decko izgubio zivot...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7
pre 16 minuta, Bole37 je napisao:

On je bio u poteri, imao je ukljucenu i svetlosnu i zvucnu signalizaciju. Znaci kretao se veoma brzo.Desi se jbg. Moglo je bilo kome da se desi. Pokoj mu dusi. Saucesce porodici.

Samo sada bi trebalo njegovu pogibiju staviti na teret pijanom vozacu, neka brate odgovara, sve je to posledica njegove krivice. Nesto tipa ometanje/opiranje policijskog sluzbenika u vrsenju duznosti, sa smrtnim ishodom i molim lepo, 10ak ili 15 godina pa neka opet jurca pijan.

• Sviđa mi se 3

4 minutes ago, Zeksius said:

Samo sada bi trebalo njegovu pogibiju staviti na teret pijanom vozacu, neka brate odgovara, sve je to posledica njegove krivice. Nesto tipa ometanje/opiranje policijskog sluzbenika u vrsenju duznosti, sa smrtnim ishodom i molim lepo, 10ak ili 15 godina pa neka opet jurca pijan.

Otkud znamo da je bio pijan? Po dojavi, kao sto napisah gore, sto ne mora nuzno da znaci, zamisli nije stao na znak stop? Koliko nas stane? Ili samo usporimo provirimo i odemo? Realno samo auto skola staje na stop kako treba, niko drugi

• Podržavam 1

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7
Upravo sada, drmilan_ je napisao:

Otkud znamo da je bio pijan? Po dojavi, kao sto napisah gore, sto ne mora nuzno da znaci, zamisli nije stao na znak stop? Koliko nas stane? Ili samo usporimo provirimo i odemo? Realno samo auto skola staje na stop kako treba, niko drugi

Druze, nije uopste bitno i da se samo radilo o pregledu vozacke dozvole, on je bezao od policije i to je rezultiralo smrtnim ishodom.

pre 3 minuta, drmilan_ je napisao:

Bolje da pobegne nego da neko izgubi glavu. Nijedna kazna nije vredna zivota. Pogotovo sto su imali "dojavu" znaci ne mora nuzno da bude istinito. Mozda je dojava bila i lazna a decko izgubio zivot...

Bolje da pobegne i da možda nakon petsto metara ubije celu porodicu?

Možda je dojava bila lažna, ali kako da se to proveri ukoliko ovaj neće da stane?

Uostalom nejasno mi i koji će nam đavo policija ako ne sme da zaustavlja, kontroliše i sankcioniše ovakve? Čisto bacanje para!

• Podržavam 5

4 minutes ago, Zeksius said:

Druze, nije uopste bitno i da se samo radilo o pregledu vozacke dozvole, on je bezao od policije i to je rezultiralo smrtnim ishodom.

"rotacijom jurio glavnom ulicom za vozačem koji nije želeo da se zaustavi na znak "stop"."

@zika56procitati opet pazljivo. Nije vozac odbio da se njemu zaustavi, nego nije stao na znak stop plus je imao dojavu, znaci da vozac mozda nije ni imao pojma da ovaj ide za njim, a i ko zna gde je vozac bio od njega. Ovaj upalio rotaciju i gas i eto sranja.

Mozda taj vozac i dalje nije svestan da je on bio taj za kojim je pojurio. 

Promenio član drmilan_
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1652 postova
Pre 3 sati, Marko05 je napisao:

Тако је, постоје. За сваки пролазак кроз стопка ћемо да уводимо полицијски час и ванредно стање у држави, блокирамо излазе из града и затворимо граничне прелазе, а онда ће војска да чешља зграду по зграду док га не нађе! 

То је право решење! 

Не зезај, у потери за њим има и више од простог заустављања, ако су у потери, осматрају га и виде ако баци нешто кроз прозор.

На пример, оружје или наркотике. 

А за то су доста веће казне од проласка кроз стоп или вожње у алкохолисаном стању.

Полиција мора о свему томе да размишља и иде са претпоставком да тај који бежи потенцијално много веће дело покушава да прикрије. 

Promenio član Zuba87
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 3 sati, Motorcyclist je napisao:

Kod nas je popularno ne stati na STOP vec ono u drugoj lagano pa ako nema nista gaaaas. 

Neko vece ostao prekovremeno na poslu i vraca me TAXI kuci. Decko cepa 90+ kroz BP, svi semafori trepcu zuto... Mi jesmo na glavnom putu ali ludacki se uzdati da neka budala nece izleteti iz sporedne ulice... 120 u jedan uvece van naselja... Ma zajebi me covece...

glavna ulica  u palanci je malo bezveze osmišljena.Ide 30-40 zbog škole pa se panduri u 4 ujutru montiraju iza drveta i hvataju ko vozi iznad 30.A dok prođeš kroz palanku ti si jedino vozilo osim pandurskog a jedimi pešaci su policajci i to sve na glanoj džadi kroz grad koja je jako široka i veliki drvoredi i zemlja pored puta.Nemoguće je da neko iskočipo noći.

Promenio član sasa ns 1
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja