Raša 54 Napisano Avgust 24, 2006 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan tek skoro sam cuo da kawasakija neki zovu `zeleno djubre-smece` pa me interesuje zasto... pricao sam sa jednim likom na ovu temu i cuo sam nesto zanimljivo. on kaze da je kod kawasakija problm u membranama na karburatoru, da one cesto procure i da tada benzin ulazi u cilindre, spira ulje, sliva se u karter i naravno razredjuje ulje. kao posledica ovoga javlja se losije podmazivanje te motor ubrzo i vrisne tj. prolupa. :shock: sta vi mislite o ovoj teoriji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 24, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Djubre, a? E pa ja sam sa mojim ove godine prosao 5500km bez ikakvih problema, i ne bih ga menjao nizasta! (osim mozda za 636). Sa svojih 24000km radi kao nov! Svaki motor je pouzdan u zavisnosti od toga kako se cuva i odrzava, a tog jebivetra od koga si cuo da je Kawa "zeleno djubre", bih molio da mi da bilo koju drugu masinu na par sati pa cu mu pokazati kako se svaki motor moze nazvati "djubretom"... :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 24, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošli mesec prešao skoro 5000 km sa mojom baba hondom. Samo sam sunuo novo ulje na 3000 km Imao sam Kawasaki, i sve najgore o njemu što se tièe servisa i održavanja. A Mikuni karburatore koje ugradjuje kawa, ugradjuje i suzuki, i za njih smatram da su odlièni. Vakuum membrana hoæe da probije na svakom karburatoru i to nema veze sa markom veæ sa krštenicom motora, a posebno je sluèaj na vazdušno hladjenim agregatima usled velikog isijavanja toplote u pravcu karburatora, kao i ostavljanje goriva u istom tokom zime, pa benzin dok isparava nagriza membranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 24, 2006 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan 91 kupio novog tengai-a vozio ga do 2003 samo promenio membranu na slavini goriva a presao 58.000 i sad se covek vozi sa njim mislim negde u okolini Vrsca p.s. nema loseg konja samo loseg gazde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 24, 2006 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ja sam licno stekao utisak da lik bas i nije neki poznavalac mehanike, ova prica sa membranama i razredenim uljem bas i ne pije vodu, ne znam koja to kolicina benzina treba da se pomesa sa uljem pa da se toliko pogorsa podmazivanje da motor crkne. takodje mi je rekao da na kawasakiju ljudi rade generalne na 60 000km, sto mi opet zvuci pomalo smesno. inace... on vozi hondu vfr i to je za njega JEDINI motor pa je verovatno malo subjektivan. Cope aj malo detaljnije objasni to `sve najgore sto se tice servisa i odrzavanja`. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 24, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Pa konkretno na Tengaiju sam se smorio što je potpuna vraèbina uzupèiti motor koji ima onolike lance dve bregaste, kontra tegove, a uz to bregaste leže na bigsnama, za razliku od honde gde je sve na ležajevima, pa praktièno može da se vrti i bez ulja (šala). Ima katastrofalan far, loš ram, pri padu mi je popucalo sve živo na njemu što je od plastike, poèev od plastiène zaštitne šolje ispod motora. Ram udara direktno u nogu iznad zgloba, dok kod honde pri istom padu nema šanse da ti ostane ni najmanja masnica, a ni krhotina na oklopu. Da bi došao do akumulatora treba da demontiraš sediète. Loše su mu elektriène instalacije, pri napadu šmrka za pranje kola desilo mi se da nisam imao varnicu 45 minuta od momenta pranja...itd... Stankara koji ih održava je potpuni ludak i ne treba ga poseæivati ni u kojoj varijanti.... Udoban i lep za vožnju i put, relativno mala potrošnja goriva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 24, 2006 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan Ima katastrofalan far al odgovara od peglice Da bi došao do akumulatora treba da demontiraš sediète e vala to si u pravu mogli su jos da nameste i da skines ceo oklop da bi dosao do akumulatora Stankara koji ih održava je potpuni ludak i ne treba ga poseæivati ni u kojoj varijanti.... SAD BUT TRUE pri padu mi je popucalo sve živo na njemu što je od plastike nisam pao ali sam vozio po nekim planincinama i posle svake voznje krpljenje plastika i dotezanje srafova koji drze iste Udoban i lep za vožnju i put, relativno mala potrošnja goriva... :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssaallee 8 Napisano Avgust 25, 2006 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bulldog 1100 Prijavi odgovor kao problematičan O ovakvim likovima i pricama ne treba diskutovati. Predlazem zakljucavanje teme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 25, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan O ovakvim likovima i pricama ne treba diskutovati.Predlazem zakljucavanje teme! Ne baš! Samo nije tema za ovde u Motori nego garaža ili po ozbiljnosti èak u OFF-Topic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 25, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan O ovakvim likovima i pricama ne treba diskutovati.Predlazem zakljucavanje teme! Možemo da èujemo i tvoje mišljenje, zašto da se zakljuèavamo. Ako je nešto neozbiljno, ne mora da znaèi da nije istinito. A ne vidim ni da je deèko promašio adresu za post. Èovek je èuo za kawasaki motore od nekoga da su "zeleno djubre" i lepo postavio temu. Ja ga imao, i izneo impresije.... Žene i pare treba zakljuèavati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 25, 2006 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan ssaallee :: O ovakvim likovima i pricama ne treba diskutovati. Predlazem zakljucavanje teme! koliko vidim i ti vozis kawasaki-ja pa ne skodilo tvoje iskustvo ovde MOMCINO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 25, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan I još da se dodam, jedna lasta ne èini proleæe.... Ima með lepezom kawasakija tu i poštenih modela. Da ne grešimo dušu... (Prièam o asortimanu za upotrebu kod širokih masa) Honda je takoðe izbacivala razne promašaje na tržište pa bi smo mogli i na tu temu da pljujemo do mile volje, ali u drugom nekom postu... Da ne idemo u off mnogo, jer Dexter æe stvarno da nas zakljuèa, ali sreæa te je od jutros dobre volje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Avgust 25, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan ....p.s. nema loseg konja samo loseg gazde Savrshena Definicija!!! Mada,ja lichno ne volem Kawu....razlog mozzda glup,ali....Od 100% sranja koja su se dogodila u BGD 85-90% bile su Kawe..... :? Shto se odrzzavanja ne znam nishta jer je nisam ni posedovao...ali ni necu! Mada je to shiroko pitanje,jer to ide od modela do modela! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 25, 2006 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan e pa izvinjavam se vlasnicima kawasakija ako sam ih uvredio i ja sam od skora jedan od njih i tek mi predstoji da se bolje upoznam sa ovom markom motocikala. inace, ova prica sa karburatorima se odnosila na sportske modele iz `90-ih godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 25, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan MISIRAC zna coveka koji je od tebe uzeo Tengai,on je bas iz Vrsca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 25, 2006 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan nije direktno uzeo od mene ali smo se upoznali kada je prevodio motor pa sta kaze jel zadovoljan sa tengai-em ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 26, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam lik je prezadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Avgust 26, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan U narodu se kaze: Kawa je najbolji motor, ali dok je nov. No ne mora ni to biti slucaj, vratimo se na onaj deo sa vlasnikom i konjem. Pogledajte u nemackim oglasima i zatecicete s vremena na vreme kojeg Zephira sa 100000+km, nedirnutog, originalnog. Ja se sa svojom kawom jesam napatio, ali nije ona jadna kriva sto ima 22 godine i poslednjih sest vlasnika koji kao i ja misle da se razumeju u mehaniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Avgust 28, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Ima l` iko `vaki Kawasaki! Zeleno djubre ti je nešto kao ime protiv uroka. Naš narod daje djeci ime Vuk da ih se nebi ureklo a kod mene jedino vlasnici Kawa svih boja kažu da voze "Zeleno ðubre". Naglašavam... kod mene, je sa pojavom agresivne zelene boje, na nabrijanim šesticama,devetkama, desetkama, dvanaeskama i da ne govorim o veæ prepoznatljivoj boji današnjeg ZX-10 RR sa moto GP-a, zeleno ðubre znaèilo sleng ime za opake mašinice . Za onaj drugi dio ðubre-smeæe, mislim na smeæe, ako to ti nisi dodao , ondao je to dodao neko ko je sve ovo bukvalno shvatio i sugurno nije nikada prièao sa nekim na ovu temu u krugovima Kawinih vozaèa. Opet æu reæi .... kod mene, kritièari Kawe imaju uhodane pakete dobro provjerenih buva, kao što su: izbacuje iz druge brzine, puca španer lanca, zadnji amortizer, troši ulje, `oæe produvati a ja æu im rado prenijeti i ovaj novitet sa karburatorom. Kawasaki je prisutan u velikom broju i to odavno pa nije èudno da ima i pokvarenih motora, ali da ne ulazimo u probleme statistike, reæi æu samo ono šta sam ja èuo na ovu postavljenu temu. :evil: Zeleno ðubre :twisted: ti je nadimak od milja bez sufiksa ðubre a Mikuni je roba koja ide na mnogo mašina,ne radi Kawa za sebe karburatore, niti amortizere niti koènice. Stariji kawini sportaci su pogotovo imali mikuni karburatore, mislim još iz doba kada je svaka pasta za zube bila Kalodont i svaka ruèna radio stanica Motorola. Ne nasjedaj na budaleštine nego razmisli da je svaki motor samo loš ili dobar pojedinaèno a naèelno su to sve dobre igraèkice! :wink: !!! Uostalom, vozi poderi i mijenjaj, neæeš se vjenèati sa motorom da ga baš ono do kraja izuèavaš. I na kraju, naravno (kod mene) je trenutno najprisutniji motor Ymaha YZF R1, ima ih poprilièno a nema ni jedna koja se nije prevrtala i tumbala, najveæi broj sudara je sa njom, sigurno motor ne valja. Missim ooo misssim ejee missim stvaaaaaa!!! Kaawasaki Kaawasaki kad vozi po puuutu!...! :twisted: Aj` sad zakljuèajte temu! Sve pozakljuèavajte pa na godišnji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 28, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, cinjenica je da Kawasaki ima najgoru zavrsnu obradu od svih japanskih proizvodjaca. Sve se trese, klima, skripi, otpada,... Govorim ovo i iz licnog iskustva. Po meni je zbog toga Kawa zeleno djubre. I kada sam gledao koji cu motor da kupim, naravno izbor je bio izmedju velike japanske cetvorke, ali ne, moj izbor je bio izmedju velike japanske trojke! Dakle bez rasklimanog Kawasaki-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Avgust 28, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan E crni, crni, nikada neces nauciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 28, 2006 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan . Za onaj drugi dio ðubre-smeæe' date=' mislim na smeæe, ako to ti nisi dodao ,[/quote'] ja sam cuo da ga zovu `green garbage` pa sam samo preveo, ovo garbage je nesto kao djubre-smece pa otud i u nazivu teme. inace... hvala na savetu `vozi, poderi i mejaj...` Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Avgust 28, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Eto ti de! Znaèi da æemo pisati peticiju u Kawasaki da pozavræu dreš. Imam neke poznanike u Japanu pa se nadam da æe zatvoriti odjelenje za motocikle a prebaciti mehanizaciju na kosilice i kombajne. U meðuvremenu æu pribaviti novi slušni aparat da èujem ovo kupusanje na motoru pošto mi se izgleda ovaj stari oèigledno pokvario. :cry: Uzgred. èuo sam da Kawa pravi odliène slušne aparate i skenere za provjeru uvrnutih vijaka, da nema ko kakav polovan. :? Jao Kawo al te volem, bre! Rašo burazore, samo ga pali, ije ti ga mati rodila, neka je nas a motora æe biti. :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Avgust 28, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi' date=' cinjenica je da Kawasaki ima najgoru zavrsnu obradu od svih japanskih proizvodjaca. Sve se trese, klima, skripi, otpada,... Govorim ovo i iz licnog iskustva. Po meni je zbog toga Kawa zeleno djubre. I kada sam gledao koji cu motor da kupim, naravno izbor je bio izmedju velike japanske cetvorke, ali ne, moj izbor je bio izmedju velike japanske trojke! Dakle bez rasklimanog Kawasaki-a...[/quote'] Ma slobodno reci KawasakiJa, ide j ne sikiraj se. Dakle baš ti je legao na srce naš slavljenik! Svim vlasnicima Kawe poklanjam set gedora Unior! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 28, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan E crni' date=' crni, nikada neces nauciti. [/quote']Ma vidjeces ti sta je masina kada ti dodjem u Mitrovicu :mrgreen: Ali nema pipanja, zakljucacu ti sav alat odmah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...