Jump to content

Moto Zajednica

Chrome paint

Recommended Posts

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Kolko ste upoznati sa ovim izvanrednim materijalima.Kolko sam mogao da vidim,u Srbiji,veoma malo ljudi zna nesto onjima,a i oni koji znaju,prave neke nenormalne cena za njihov rad.

Malo vise o chrom bojama moze te naci ovde www.darkodav.webs.com

Sajt je jos uvek u pripremi,a mi se mozemo dogovoriti i o nekom popustu,za clanove foruma

Iznesite i vasa misljenja,bilo bi mi drago da ih cujem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 327 postova

Extra stvar, mislim da sam ovo video na jednoj hondi na skupu u Indjiji pre dve godine, mozda imamnegde sliku, nisam siguran da je to to, al ako nadjem postavicu da vidite.

Inace ovo je resenje za mnoge starije custom motore kojima je hrom u losem stanju...pitanje je samo kolika je cena i koliko je isplativo ???

• Drug član, 3054 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Izgleda sjajno. Nego, kako se to odrzava, hvata li se preko gita, tj, da li postoji razlika u sjaju ako je ispod git, je li boja samo hrom ili ima i hrom u boji, cena u odnosu na obicno farbanje. Takodje, imas li koga ko bi uradio brush ako donesem delove?

• Drug član, 3054 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da, zaboravih, otoprnost na temperaturu, u slucaju farbanja cilindara ili auspuha, jednostavnije je nego da se ponovo hromiraju. Daj malo tehnickih detalja o samoj boji.

Extra stvar, mislim da sam ovo video na jednoj hondi na skupu u Indjiji pre dve godine, mozda imamnegde sliku, nisam siguran da je to to, al ako nadjem postavicu da vidite.

Inace ovo je resenje za mnoge starije custom motore kojima je hrom u losem stanju...pitanje je samo kolika je cena i koliko je isplativo ???

Verovatno mislis na hondu cbx 1000,crveni chrome

Izgleda sjajno. Nego, kako se to odrzava, hvata li se preko gita, tj, da li postoji razlika u sjaju ako je ispod git, je li boja samo hrom ili ima i hrom u boji, cena u odnosu na obicno farbanje. Takodje, imas li koga ko bi uradio brush ako donesem delove?

Moze se nanositi na svim povrsinama,i ako je lepo odradjen ceo postupak,ne moze se primetiti razlika dal je farban metal,plastika,staklo,keramika....

sto se tive aurbrusha,trenutno pregovaram sa najboljim u srbiji,mnogi ga odavde vec i znaju ;)i 99% ce raditi

Sto se tice temperature,izdrzava prilicno visoke,ali ne bas za cilindre i auspuhe,jer se preko nje nanosi lak,koji pri vecim temperaturama,moze da pozuti.Mada,to nisam detaljno ispitao,provericu licno

Web sajt proizvodjaca: http://www.alsacorp.com/

nije taj proizvodjac,ali su materijali jako slicni

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

pa desi ti dosad sa ovim bio,ti mi trebas vise nego leba ;D :D

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5467 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam mislio svoj motor da radim u tim bojama prvi put ali su nesto skupe bile pravo i dodatni problem je bio sto su imale mali rok od pravljenja do upotrebe(par dana) a trebale su da stignu iz njemacke ovde i tako da sam odustao.Otpirlike sa sam mislio ovom.

post-2592-12879013505073_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 327 postova

Verovatno mislis na hondu cbx 1000,crveni chrome

Jeste, ta je sigurno, redni sestak na njoj....izgleda extra! Znas li mozda ko je nju farbao?

• Svrati ponekad, 271 postova

Ukoliko se ne waram, boja je radjena kod tipowa koji su na izlazu iz St.Pazowe sa desne strane kad se ide ka Indjiji. Koga zanima neka cima nekog odande da skokne po broj telefona or something... Lako cete im objasniti o kojoj boji je rech, samo recite Maxa iz St.Pazowe, CBX. To su mu neki prijatelji walda?!

Ajd pa ako saznate neshto jawite cenu i ostale informacije!

Meni nije jasno da li ti prodajes chrom farbe ili i farbaš ?

Ako farbaš postavi slike tvojih radova i cenovnik.

I jedno i drugo :D ;D

Sto se tice cena,mozete mi poslati sliku na dav8386@hotmail.com,i reci cu vam kolko sta izlazi,ali vas uveravam,da u Srbiji ne postoji niko ko ce vam jeftinije i kvalitetnije odraditi od mene ;)

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Kako se postize ovaj efekat i kakav proces je u pitanju?

Veoma zanimljivo izgleda, pa bi bilo lepo kada bi napisao nesto vise i o ovome.

31.jpg

Mislim da su pomocu ovoga u American chopper-ima farbali motor za vojsku, maskirni....

Fora je da se na nekoj ostampanoj foliji prska neka smesa koja je pravi tecnom i onda se delovi ubacuju u nju i dobije se takav efekat...

Tako sam ja razumeo

Evo video klipa pa vidite

(nece da pusti na flash)

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

nece da mi pusti daj link

klikni na ekran playera (bilo gde na crno :D ) posle onog "Embedding disabled by request"

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

zeleni shlemic je krejzer ima na netu ... neko je okachio Alsacorp sajt pa pogledajte ....

ja bih voleo da vidim kako to neko radi kod nas ... a ne slike sa neta ...

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Suzuki V STROM 1000

maxa je farbao motoru kamenici.sremskoj kamenici!to su polimernehrom efekat  boje .covek koji farba i koristi ove boje je Mile Janjic sremska kamenica.tel 0638021399

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

zeleni shlemic je krejzer ima na netu ... neko je okachio Alsacorp sajt pa pogledajte ....

ja bih voleo da vidim kako to neko radi kod nas ... a ne slike sa neta ...

Darko rece da nije Alsacorp nego neka druga firma. Koja je druga firma u pitanju, za sada, je izgleda tajna...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja