saxi 736 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Evo 2 filma koji objasnjavaju tehniku podizanja motora, izgleda jako jednostavno. www.youtube.com/watch?v=1sP3cqKbOEs&eurl=http://v-strom.com.hr/index.php?topic=5258.0 www.youtube.com/watch?v=pPjYweKeiLk&eurl=http://v-strom.com.hr/index.php?topic=5258.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Decembar 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bogami si druže studiozan, već razmišljaš kako podići 200+ kila kada se ne daj bože prevrne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan a meni pao ove sezone 2x. Uvek sam trazio nekog oko pomoci,a sad idem da treniram za sledecu godinu. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan jao, to je za mene korisno... ne mogu svoj motor da podignem sama uopste... vezbacu... sta da se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nov u svetu ozbilnjih jahaca, masa vas vozi i zimi, pa pomislih da je korisno da svi znamo kako da sami izadjemo na kraj sa izvrnutom mazgom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Decembar 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva mazga...kad ga tako dižeš imaš utisak da je slon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan super je ovo,al sta kad padne preko tebe? pa te jos i polomi,eto znate sta se desilo Johannu,pa i meni nesto slicno.Mozes samo da se koprcas ispod ko kornjaca na ledjima Naravno,daleko bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Al ga objasnise, da sam znao da je toliko tesko podic izvrnut motor ne bih to radio ;D Proces ko da dizu auto, nemogu da vjerujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. I hopla - ode kičma...meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan i u poslednjem broju motomagazina takodje ima detaljan opis o podizanju motocikla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. I hopla - ode kičma...meni. Moras lepo da se namestis, a i trebalo bi odravati kondiciju, ipak je voznja motora sport. A moze i svakome da se desi... A kada dizes ovako okrenut ledjima, onda iz punog cucnja sa dna, dizes ceo motor. I to moze da osteti nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 127 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan U,ala ste nasli primer. Ona sa prvog snimka dize i suvozaca zajedno sa motorom. Sta ce njoj tehnika ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Decembar 11, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Daću i jednom i drugom stručnjaku da tako podignu ZZR-a, baš me svrbi da vidim. Mojih par slučajeva se svodi na bezuspešne pokušaje dok ne uhvatim levom rukom donji hebl(ručica upravljača), desnom rukom gornji i na o-o-ruk uz pomoć momenta sprega i bogom dane kilaže, eto ga gore! Sva 3 puta dizanja ZZR-a mi je izlazila duša na nos, al ga digo'; a jedan slučaj R-1200GS, na adi, pa taj BMW može i žensko da digne istom metodom sa 2 hebla. Sve zavisi od motora do motora, i od podloge, nema univerzalne metode! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 11, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. I hopla - ode kičma...meni. Moras lepo da se namestis, a i trebalo bi odravati kondiciju, ipak je voznja motora sport. A moze i svakome da se desi... A kada dizes ovako okrenut ledjima, onda iz punog cucnja sa dna, dizes ceo motor. I to moze da osteti nesto... U pravu si. Evo šta mi je rekao prof.prim.dr....na fizikalnoj u Sokobanjskoj: -Pripremi se (budi svestan) da podižeš veliki teret, -Podiži motor uz telo, ne sa potpuno ispruženim rukama ili savijen u leđima, -Hvataj ga za delove koji su najudaljeniji od tačke na kojoj se oslanja na zemlju (točkovi), -Diži ga mišićima nogu, a ne leđa - jer su oni jači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. Takodje. Takodje primjetio sam sto sam ljuci-lakse ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. I hopla - ode kičma...meni. Moras lepo da se namestis, a i trebalo bi odravati kondiciju, ipak je voznja motora sport. A moze i svakome da se desi... A kada dizes ovako okrenut ledjima, onda iz punog cucnja sa dna, dizes ceo motor. I to moze da osteti nesto... U pravu si. Evo šta mi je rekao prof.prim.dr....na fizikalnoj u Sokobanjskoj: -Pripremi se (budi svestan) da podižeš veliki teret, -Podiži motor uz telo, ne sa potpuno ispruženim rukama ili savijen u leđima, -Hvataj ga za delove koji su najudaljeniji od tačke na kojoj se oslanja na zemlju (točkovi), -Diži ga mišićima nogu, a ne leđa - jer su oni jači. To je to , vi's, nije dzabe doktor doktor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 11, 2008 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni moj frizider kad ispadne .. Ja imam razwijenu tehniku .. " Izwinte, mozete li mi pomoci ... " ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 12, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Meni moj frizider kad ispadne .. Ja imam razwijenu tehniku .. " Izwinte, mozete li mi pomoci ... " ;D A zamisli da ti frizider ispadne na offroadu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Decembar 12, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan E onda sledi ona metoda sa snimka, mislim na onu kad legne i ceka pomoc... xD Usput se jos malo odmoris od off road-a... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6458 Napisano Decembar 12, 2008 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo da sam pao Afrikom na rastresitoj zemlji, rucica gasa se skoro cela nabila u zemlju. Negde u sumi bogu iza nogu, a bio sam sam. Prvo sam pokusao tehnikom licem ka motoru da ga podignem i nije bilo sanse. Pa me uhvatila frka, sta cu sad, a gorivo iz rezervoara curi li curi kroz cep. Onda sam se setio tehnike iz cucnja i podigao je bez problema (dobro, uz malo muke) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 852 Napisano Decembar 14, 2008 Cuore Sportivo, 1339 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja dizem motor suprotno, tj okrenem se ka njemu, jednom rukom za rucku volana, drugom za drzac suvozaca i hopla. Ista prica ispravljena ledja, i nogama dizem moje motorce od 210 Kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Decembar 23, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Davno sam gledao emisiju o obuci americkih policajaca motorista. Prva lekcija, ako se ne varam, je bila kako da podignu one njihove mrcine od 400kg. Iz cucnja, kao na ova dva videa. Na tu foru sam, poprilicno iscrpljen, podizao pretovareni motor (preko 300kg) ...a daleko od toga da sam neki snagator. Fora je u tome da se iz cucnja motor podize samo u pocetku, onda se, da izvinete, dupe podmetne pod motor i nogama odguruje dok se ne ispravi potpuno, naravno, ako to omogucava podloga. Ukoliko nisam sam, zamolicu za pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Decembar 24, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Daću i jednom i drugom stručnjaku da tako podignu ZZR-a, baš me svrbi da vidim. Mojih par slučajeva se svodi na bezuspešne pokušaje dok ne uhvatim levom rukom donji hebl(ručica upravljača), desnom rukom gornji i na o-o-ruk uz pomoć momenta sprega i bogom dane kilaže, eto ga gore! Sva 3 puta dizanja ZZR-a mi je izlazila duša na nos, al ga digo'; a jedan slučaj R-1200GS, na adi, pa taj BMW može i žensko da digne istom metodom sa 2 hebla. Sve zavisi od motora do motora, i od podloge, nema univerzalne metode! U potpunosti se slazem sa tobom , zavisi dosta od tipa motora . Mislim da je sve vise stvar tehnike nego li sirove snage . Meni bi pukla kolena kada bi dizao motor kao ovi sa klipa . Najduza poluga su krajevi volana . Sistem poluge drzeci sa obe ruke rucicu volana na gs 1200 adventuru je pravilo koje se uci u BMW kampu i stvarno idealno funkcionise . Gledao sam da ljudi od 60 kg dizu taj motor bez problema . Olaksavajuca okolnost je boxer motor i bocni koferi tako da malte ne motor ni ne lezi na zemlji . Doduse na ovom snimku ucestvuju dva mladunceta od slona pa im nista i nije problem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...