Pablo 1860 Napisano Decembar 9, 2008 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari! Pre par meseci sam isao sa Neshom da po prvi put uzivo gledamo motogp trku. Planirali smo to i ranijih godina, ali je uvek nesto iskrslo u poslednjem trenutku i nismo otisli... Ove godine smo se na vreme setili da nadjemo smestaj, pojurimo vize i uzmemo par dana odmora. Plan je bio da gledamo motogp trku u Brnu. Trka je Nedeljom, kao i uvek, 17. Avgusta. E sad, posto je Prag jelte blizu Brna , nama je prirodno palo na pamet da opeglamo do Praga, tamo budemo dan-dva i onda dodjemo na trku u Brno u Nedelju. To da je Prag blizu Brnu nam se ucinilo na karti, gde je rastojanje centimetar ipo... U stvarnosti je to oko 200km. ;D U svakom slucaju, dogovorili smo se da krenemo u Cetvrtak 14. Avgusta rano ujutro i tog dana da stignemo u Prag, sto je nekih 900km od Beograda. Nesha vozi XX-a i nije mu to neki podvig, a ja na mom ultra udobnom tureru VTR SP1, jos sa devojkom iza sebe, sam to putovanje zeljno iscekivao ;D Verujem da dajem tom VTR-u totalno nov smisao, na koji njegovi tvorci nisu ni pomisljali kad su ga pravili... Only in Serbia... ;D Na put smo krenuli nas cetvoro - Nesha i Katarina na XX-u, Sanja i ja na VTR-u. Cetvrtak, 14. Avgust 2008 Tog Cetvrtka smo krenuli oko 9am, autoputem do Praga. Slabo smo se slikali jer smo jedva cekali da stignemo... Evo nekih slika iz Subotice gde smo overili cuveni suboticki burek. Rekose nam tamo da je to najbolji burek na svetu. U Madjarskoj smo uzeli vinjetu, dok nam u Ceskoj nije trebala. Za motocikle tamo ne treba vinjeta... Pametni ljudi. Stigli u Brno! Tu smo vecerali, odmorili se i nastavili dalje. Autoput kroz Cesku je dosta losiji nego u Madjarskoj, sto se mozda ne primecuje kad se ide kolima, ali se motorom itekako oseti. Brno je ostavio super utisak na nas, ali smo morali dalje, jos 200km do Praga. Da, da... blizu je Prag. Petak, 15. Avgust 2008 Petak smo proveli u Pragu. Pre nego sto smo krenuli na put, mastao sam o Pragu pogotovo jer sam bio jednom ranije, ali u Martu. Tada je bilo 12 stepeni napolju sa kisom. Sad sam bio siguran da ce vreme biti do jaja i ja lepo spakovao skracene pantalonice i sandale. Kad ja tamo, a ono medjutim. 15. Avgust, napolju 12 stepeni sa kisom. Posle 20tak minuta setnje, noge su mi bile mokre i nije bilo druge - pravac radnja sa cipelama gde sam se oprostio od 150 jura. Al dobro, ne zalim. Subota, 16. Avgust 2008 U Subotu smo Nesha i ja ostavili devojke da sljapkaju po kisnom Pragu, a mi zapalili XX-om do Brna, da gledamo trening. Bilo je katastrofa hladno i sve vreme usput je padala kisa. Secam se table pored autoputa, gde je pisao 'temp asfalta 12 stepeni, vazduha 10 stepeni'... Ne smeta, ipak smo se priblizavali Rossiju, Stoneru i ostalim kraljevima asfalta...Motor smo ostavili na predvidjenom cuvanom parkingu i busom krenuli gore ka stazi. Posle 10tak minuta voznje busom, pesice nastavljamo prema ulasku na tribine... U daljini su se vec cule gp masine, trening je vec bio u toku. Kupili smo karte za vikend, za nekoliko sekcija sa spoljne strane staze. Zvuk motora je vec bio bas jak i osecalo se da smo blizu... Par trenutaka zatim... vidimo ih! To je jedan od onih trenutaka u zivotu, kada vam se sve cini nestvarnim... Gledam u Stonera, Rossija i ekipu, na 20tak metara su od mene, ali sam u soku... Do sad sam ih na TV-u samo gledao, a sad su tu ispred mene, peglaju po krivinama... Neverovatno. Zovem Dirtyja i okrecem telefon ka stazi gde upravo prolazi Rossi... Od zvuka masine ne cujem sta me pita, vicem mu 'Znas gde sam, brate moj? U Brnu, gledam Rosija!!' ;D Dirty galami iz slusalice - 'Ne seeeeriii!! Ako, brate moj!' ;D Ubrzo se trening zavrsava, pa mi nastavljamo dalje, da obidjemo sve sekcije kojima imamo pristup. Treba da se vidi gde sutra da dodjemo, da najbolji pogled uhvatimo. Kisa je stala, ali ne zadugo. Taman kad su osamstotke izasle na kvalifikacije, opet je bio pljusak. Nakon kvalifikacija smo krenuli nazad. Na parkingu gde smo ostavili XX-a smo videli par motora iz Srbije - FJR1300 iz Uzica i zutog Ducatija iz Panceva... Taman kad smo otkljucali motor, eto i ljudi. Mali je svet. Nazad smo se opet smrzli, ali to je sto je. Uvece smo bezuspesno trazili neki restoran za klopu jer svi zatvaraju do 23h, bez izuzetaka... Nedelja, 17. Avgust 2008 Vreme se prolepsalo! Nema kise i dosta je toplije nego juce. Pakujemo se, pozdravljamo sa gazdaricom i krecemo ka autodromu. Parking je vec bio poprilicno pun, ali pronalazimo mesto, ostavljamo stvari u garderober na ulazu i ukrcavamo se u bus. Stigli smo oko 12h, sto je dosta kasno jer su svi vec stigli! Tribine su maltene sve vec pune, ali dobro. 250 kuba trka vec traje, miris dima se oseca u vazduhu. Pauzu do motogp klase je organizator popunio paradom policajaca na motorima i vratolomijama helikoptera iznad nas... Smaramo se, koga to jos zanima - dosli smo da gledamo Rossija. Bar ja. ;D Dosao je trenutak kad pocinje trka! Gledamo ekran ispred sebe i vidimo da krecu... Cuju se u daljini. Dolaze i prolaze... Stoner prvi, Rossi iza njega i tako nekoliko krugova... U prvih par krugova je Stoner malo pobegao Rossiju, ali ga je Rossi ipak na kraju stizao. I taman kad je postajalo interesantnije, Stoner pada. I ne samo sto je pao, vec ne moze da izgura motor iz peska nazad na stazu... Rossi pegla ko lud, odlazi vec daleko. Stoner pokusava, ali bezuspesno... Kasnije su rekli da se neko kamence zaglavilo negde kod diskova i tako zablokiralo tocak. Jbg bad luck za Stonera, good luck za Rossija i njegove fanove... ;D Ostatak trke je prosao nezanimljivo. Rossi je opeglao muski do kraja i ubedljivo trijumfovao. Melandri je nesto bolje vozio nego do sad i zavrsio kao osmi, deveti, ne secam se. Ostali nista posebno. Mali Pedrosa zavrsava na zasluzenom 13 ili 14 mestu. Nakon trijumfa, Rossi pravi mali sou za publiku. Dubok naklon sa moje strane, majstore! Game over. Krecemo lagano nazad... Slikamo cene karata, da se ne zaboravi. Vidimo onog lika koji je na GS-u presao 6 kontinenata... Lepo. Dolazimo do motora, pakujemo se i pricamo sa nekim Austrijancima koji su vec pijani... Prilazi mi jedan od njih i prica mi nesto o Ducatiju... Pitam ga jel zna kako SP1/SP2 od miloste nazivaju. Kaze 'Znam, Ducati killer...' Kaze, to je jedina Honda koju bih vozio... Eh, kad je Ducati bio motor, jel da Djusi? ;D Za povratak smo isplanirali drugaciju rutu. Prespavacemo u Becu kod Neshine rodbine, tako da hvatamo put juzno ka Austriji, a ne ka Budimpesti. Vozikamo se u koloni sa 10tak Austrijanaca i bas nam prija voznja... Svi se u koloni medjusobno paze, ne vozi se brzo, ali se obilazi kolona vozila i preko pune, kad god se to moze. Mi pratimo i uzivamo. ;D Na ulasku u Austriju stajemo za vinjete... U Becu smo se malo pogubili dok smo pronasli gde treba da skrenemo jer Shone bas nije nesto specijalno pratio gps. Dogovaramo se da verujemo mom gps-u i uskoro stizemo na zadatu adresu. Boga mi, za snalazenje u vecim gradovima poput Beca, gps vredi svakog centa... Ponedeljak, 18. Avgust 2008 Budimo se i spremamo za setnju. Zenski svet ide da gleda grad, a muski svet... zna se - pravac Louis. ;D U Louisu nam treba samo kinta, pa dajemo fotoaparat zenama... Otac Neshinog zeta ima super restoran u Becu, pa odlazimo na klopu... Oni nam narucuju, mi smo gledamo... Kad su doneli klopu, nije mi bilo dobro... Ne znam zasto, ali pomislio sam na Dextera. ;D Oko 14h krecemo za Beograd. Kad god smo stali na pauzu, gledao sam jadnu zadnju gumu kako se trosi po sredini samo... Hebem ti autoput. Ali dobro, kad se nema dovoljno vremena, jedino je resenje... U Beograd stizemo kasno uvece, umorni i puni utisaka... Na ulasku u Beograd kolona 2 kilometra jer su majstori sve skrenuli na stari Batajnicki drum, jer rade put... Eh Srbijo zemljo nedodjijo. Ucinilo nam se da je neki mega sudar bio razlog tolikoj koloni, ali ne, samo su nasa posla u pitanju... Super je bilo. Presli smo puno kilometara, na zalost 3/4 autoputem. VTR je super slusao, pogotovo kad je radio na EU gorivo. Tad je trosio vise od 1l manje nego u Srbiji, iako su iste brzine bile u pitanju... Definitivno mi treba drugi motor za putovanja. 20tak dana posle Brna sam isao VTR-om na makedonski reli, pa preko Albanije i Crne Gore se vratio nazad... Opet sa dve bocne torbe i devojkom. Racunao sam, za manje od mesec dana sam presao oko 5000km, sa suvozacicom i bocnim torbama. Da, definitivno mi treba udobniji motor za putovanja... ;D Cim stignem, napisacu putopis iz Makedonije i Albanije... Ziveli!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Decembar 9, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Lepo kupis Varadera i neosecas da je potrebno pisati o svom podvigu i odlasku na turu od 2-3000 km na njemu jer je to sve tako obicno i normalno da kada dodjes do Brna neosetis razliku dali si vozio jedan ili 5-6 sati ! Zezam se sve u svemu Odlicno si opisao sve steta sto se nismo sreli ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Decembar 9, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Nice one ! Nego, cim Ducati uspe da napravi bolji motor od VTRa ja ga kupujem keve mi ;D Zuti Ducati iz Panceva je Acin (mislim da je acar na forumu ili tako nesto) ako se niste upoznali , a kolko mi je poznato trebao je tamo da bude i Marko iz Obrenovca sa 996. Inace svaka cast za turu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 9, 2008 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lepo, pravi zazubice............bar meni, ovde u dalekoj Africi. Super lepo postavljene slicice, tekst isto tako. Nema sta, lep (odlican) putopis, meni izuzetno zanimljiv...........poznat mi je Prag, staza u Brnu i Brno kao grad. Osvezio si mi secanja na devedesete godine kada sam cesti isao u Prag (usput i na trke u Brno). Za motor nemoj ni da razmisljas............kupuj ODMAH "Varadero" (posto sam shvatio da taj model volis) i pripremaj se ...........uskoro ce pocetak maja 2009. i mogucnost da krenes na put za Maroko. Veliki pozdrav ...........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Decembar 9, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Pablo, odlliiiicnoooo. Putovanje je bilo u avgustu a ti sada postavljas putopis. Predpostavljam da je razlog to sto nisi imao vremena. Ali meni se vise svidja ovako. Avgust, lepo vreme, voznje,.. Ko je jos kuci i cita putopise. A i tada dosta njih pise. Decembar, kisa, hladno,.. Ali posle ovakvog putopisa mi je toplije oko srca :-). Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan mmm...mljac kakva dobra tura ...odlican putopis pablo...samo da su vece slizde,ovako me linkuje na picasu...ali svejedno extra provod,nadam se da cu sebi priustiti nesto uskoro... ps.mogao si postaviti troskovnik puta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Decembar 10, 2008 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznja! I sam planiram Brno iz godine u godinu, ali nikako da se organizujem. Valjda cu sledece godine na Balaton sigurno, a i termin mi kudikamo vise odgovara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na vožnji,bravo,veoma lep putopis.I mi smo u nekim planovim da idemo na sledeće moto trke u Brno-videćemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HD R1 0 Napisano Decembar 10, 2008 U prolazu, 53 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, dobra vožnja! -ja sam sa svojom ekipom imao ove godine sličnu turu - Varaždin-Bratislava-Beč-Brno, Meni je želja bila da još odemo u Prag, ali ostatak ekipe nije bio za to -Nadam se da ću ga posjetiti iduće godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Super tura, pogotovo sto ste iskombinovali i Prag. Nego, dobra vam ta tehnika procene blizine tj. udaljenosti ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrdjan1 49 Napisano Decembar 11, 2008 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Bajkeru izgleda da smo se mimoisli! Jeste vi bili na poslednjoj pumpi pred granicu sa Madjarskom u cetvrtak 14. Avgusta? Evo nesto slika i iz mog ugla. Nocenje u Trsicu, 55km od Brna. Kasno sam se odlucio za put i u Brnu se nije moglo naci slobodnog mesta. By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Parking sa "milion" motora. U subotu je povremeno padala kisa i 10 stepeni. Po zavrsetku treninga policija je svaki motor na izlasku sa parkinga proveravala saobracajnu i kartu. Ludilo od guzve + smrzavanje... By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Boxovi... By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Malo devojke By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Jedino Stroneru njegova zena drzi suncobran! U nedelju je bilo suncano i 22 stepena! By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Idemo... By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Forca Vale! By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Ne, ne nije Rosi pobedio! By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Opasna ceska policija! By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 By tmrki, shot with Canon PowerShot SD630 at 2008-12-10 Ja sam isto svratio u Bec, naravno zbog Louisa. Sve u svemu 1804 km za pet dana malo dosadnih jer je bilo 90% autoput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 22, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan U Madjarskoj smo uzeli vinjetu, dok nam u Ceskoj nije trebala. Za motocikle tamo ne treba vinjeta... Verovatno ste u odlasku prešli preko Slovačke, a ni tamo se ne plaća putarina, ako se ne varam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 330 Napisano April 3, 2011 jedan od DDMZ, 811 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan U Madjarskoj smo uzeli vinjetu, dok nam u Ceskoj nije trebala. Za motocikle tamo ne treba vinjeta... Verovatno ste u odlasku prešli preko Slovačke, a ni tamo se ne plaća putarina, ako se ne varam? Tako je, i u Slovackoj motori ne placaju autoput. Naivno, iz najbolje namere, smo stali u red za vinjete da pitamo trebaju li nam vinjete Sluzbenik je video kacige i pre mog pitanja mahnuo rukom... "motori... no vinjeta... go, go..." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...