gboxfloyd 1 Napisano Jun 18, 2022 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF600n Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumasi, Imam problem sa dozvolom jer sam polagao u prelaznom periodu. Video sam na forumu da su i drugi imali tad problema ali je sad proslo puno vremena. Polagao sam za motor u julu 2012-te godine. U dozvoli mi je upisana kategorija 16.07.2012. Polagao sam po starom zakonu. Ali su tad uvodili novi zakon i upisana mi je A2 kategorija jer nisam imao navrsene 24 godine. I da ja jednog dana kad mi bude trebalo i napunim 24 mogu samo da upisem punu kategoriju. Ja to do sad nisam dirao nista jer mi nije trebalo vozio sam svakako skuter koji spada u A2 kategoriju. Sad sam planirao da upisem to lepo u dozvolu jer mi treba ali su mi u SUP-u rekli da mi je potvrda iz auto skole izdata na A2 kategoriju. Mene zanima da li je to greska auto skole i da li postoji mogucnost da se to ispravi? Ne bih da placam sad nesto sto sam vec platio. Auto skolu sam zvao i vlasnik (poprilicno bezobrazno) mi tvrdi da su oni morali tako izdaju potvrdu jer nisam imao godine i da je u tom trenutku bila takva uredba. Da ja jesam polagao normalno za A kategoriju ali po zakonu su oni mogli samo da mi izdaju na A2. Ja sam siguran da sam polagao po starom zakonu i da nije ni bilo mogucnosti tad da se polaze za manje kategorije jer smo i ja i moja Majka u isto vreme polagali i isto platili a ona je dobila normalnu kategoriju. Da je postojala mogucnost za manju kategoriju moja majka bi polagala jer joj je trebalo samo za skuter od 100cc. Molim vas ako sam pogresio mesto za temu vi prebacite gde je trebala da bude otvorena. Mene samo zanima da li ima poente da se zalim negde, da zovem advokata ili tako nesto. Ili jednostavno moram opet da polazem jer su mi pogresnu potvrdu izdali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Jun 18, 2022 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam uopste kakve to veze ima sa auto-skolom i prvi put cujem da nekome daju "na lastiš" pa da upiše kategoriju, mene je zakačilo to, polagao sam 2012 po starom zakonu i dobio iz auto škole potvrdu o položenoj punoj kategoriji, medjutim odložilo mi se predavanje papira u supu za par meseci zbog diplomskog, u medjuvremenu je stupio na snagu taj zakon a da to nisam ni znao, kada sam dobio dozvolu na njoj je pisalo A2, kada sam pitao do koga je greška rekli su mi da su videli da nemam 24 godine i automatski mi dali A2 što i nisam shvatao kao neki problem jer sam vozio XT600, tako da sam par godina kasnije polagao sve iz početka. Tako da pouzdano ćeš morati i ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gboxfloyd 1 Napisano Jun 18, 2022 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF600n Prijavi odgovor kao problematičan Jasno jasno tako sam i mislio. Ne daju mi se opet pare za istu stvar i trosenje vremena ali.... Te godine izgleda se nije znalo ko pije ko placa nista.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 96 Napisano Jun 18, 2022 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Isti slučaj i kod mene. Položio leta 2012 ali otišao da upišem kategoriju u dozvolu tek u novembru. Dobio A2 uz napomenu da kada prođe 2 godine dobijam punu A kategoriju. Ali je krajem 2012 ili početkom 2013 bila izmena ili dopuna gde te primoravaju na ponovno polaganje. Tako da ponovno polaganje i probna dozvola nas čeka Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1180 Napisano Jun 19, 2022 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, gboxfloyd said: Jasno jasno tako sam i mislio. Ne daju mi se opet pare za istu stvar i trosenje vremena ali.... Ne plaćaš sada sve kao i pre. Sada imaš A2, voziš 7 časova, polažeš teoriju i vožnju. Plaćas 20.500 din (ceo kurs je 80.000). Te 2012, nisi imao pravo da polažeš za A, škola nije ni mogla da pošalje drugačiju dokumentaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 629 Napisano Jun 19, 2022 Zainteresovan, 510 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Koplikovanog li zakona u ovoj nasoj srbiji,ja sam tad polagao za A i nisu mi upisalin M F iako sam ih vec imao na salteru kada sam ih pitao rekli su to je tako sad sve pod A ali kad me saobrcajac zaustavio nije biko tako,otisao u sup imao dva uslova da namestim novu ili da me otera na lekrski za f i ako je njihov agreska bila sagnem glavu platim opet saobracajnu i kraj.Sta god da je tad bilo vise nevazi sad kako ti kazu u mometu to je to . A burazu isto nisu upisali sve kao meni i jos pored toga nosu ni A kategoriju ali mu je falilo 3 dana da napuni 24 pa smo sacekali ta tri dana pa ulozli zalbu i dobili sve kategorije koje nam pripadaju jer je buraz uplatio a kategoriju pre izmene zakona u zadnji minut pa je imao papire o polozenoj a kategoriji oako nije imo 24. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Jun 19, 2022 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Nekada je bilo da ako imas manje od 24 polozis i imas ogranicenje koje ti se brise posle. Mwdjutim uvideli su da i tu mogu da uzmu lovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gboxfloyd 1 Napisano Jun 19, 2022 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF600n Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, onyxia je napisao: Nekada je bilo da ako imas manje od 24 polozis i imas ogranicenje koje ti se brise posle. Mwdjutim uvideli su da i tu mogu da uzmu lovu. E pa tako sam ja razumeo tad. Sve godine sam mislio da imam kategoriju samo treba da je upišem. Hvala svima na odgovorima krećem sa učenjem za testove hahahah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 629 Napisano Jun 20, 2022 Zainteresovan, 510 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Staces nemati drugeimam sruga koji ima problem ali isti ali je resio tako sto je otiao da radi u nemacku pa sad kada je menjao dozvolu tamo je auromatski dobio A i sad ima ali tera strane table. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan I spremi se, ako nisi imao probnu do sada, da ti uvale probnu. Sad po novom zakonu, bez obzira na vozacki staz, godine i koliko kategorija imas, ako nisi nikada imao probnu, za prvu sledecu kategoriju dobijas probnu dozvolu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...