Jump to content

Moto Zajednica

Trebinje 2022 i CG kupanje i udes…

Recommended Posts

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Pozdrav društvo…

Supruga i ja rešismo i odosmo u Trebinje na skup ove godine. Vodic nam je bio kolega Ivan i hvala sto nas je upoznao sa nekim divnim ljudima.

Trebinje prelepo, prvi put smo bili tamo i ići ćemo opet.

f6fb54594026a39644057891979d9c83.jpg

Ivan i nas dvoje na jagnjetini u Moskom…

544fd8f01dff63845066578cd492b5b5.jpg

I nismo jedini stali tamo na klopu…

da5f74fef4e102129844f96f298ab4c9.jpg

Panorama iz našeg smeštaja…

55b4282f48ccd8a65ad334822286f414.jpg

Robi - novi drug na drumu…

482cb404abc71efc1dafc026b2210a7f.jpg

Gračanica…

171fd8bb13ce6e1a8e837e4800298bbc.jpg

Opet nismo jedini…

cb8c40722233aa9ad72f4db5738cdf24.jpg

Onda malo atmosfere sa skupa…

ea1683c467d29c9d0e6b01522ff37483.jpg

I još malo…

A onda u nedelju rešimo da posetimo CG i odemo na kupanjac u HN pa kuci… okupasmo se, klopa na brzinu u pekari, spakujemo se, krećemo, prelazimo 300m i BAM: na magistrali neki zastoj, ja preticem vozila koja usporavaju zbog radova na putu i iz bočne ulice ide deka da pun gas sto pre uskoci izmedju dva auta na magistralu. Nekako bas tada ja prelazim jedan auto i vraćam se u sredinu trake. Deda izbenadjen kao i ja, cimnem volan u levo, osetim udarac u stopalo i ženu koja pocinje da jauce pozadi… bacio me u stranu, kreće borba za ostanak na točkovima… desno, kontra, opet kontra, koči, opet levo-desno i nekako stajem… odmah pomeram motor u stranu kako bi zena sišla ako može. Stajem, staju neki ljudi da pomognu, dok je spuštaju osećam da mi je cizma odjednom mala… silazim sa motora, skidam ženi cizmu i ne vidim ništa…. Ali je boli na dodir sve…. Jauce…. Skinem svoju cizmu jedva - noga 3 broja veća i ogroman podliv na peti. Mrdam prste - može, mrdam zglob - može… možda stopalo polomljeno ili peta koja boli… stiže hitna, odvodi nas. Pre toga prilaze DIVNI ljudi, daju mi broj telefona i uzimaju moj i kažu da ako treba da prenocimo ima kod njih mesta…

Do dolaska hitne pričamo sa okupljenima… primećujem jednu jako ružnu stvar. Proslo je skoro 100 motora od udesa do hitne, NIKO nije stao zbog nas. Jesu zbog radova, jedan je stao da sačeka grupu pa je pogledao u našem pravcu šta se dešava i čim su naišli otišao je i on. Niko da pridje od motorista…

I to me podseti na FB ponasanje. Dok Lajkujem sve je ok, a ako treba još nešto da uradim onda jbg. Tako i ovde: dok se mimoilazimo većina digne prst, ruku, blicne… a da stane i dodje do tebe - niko…. Sramota. Ja prvi stajem i kad treba i kad ne treba da proverim barem jel sve ok a kamoli kad vidim neku nesreću…. Prepoznace se oni koji su prošli pa pročitaju ovo… e pa druže, ti sto prodje, stidi se…

Odvede nas hitna, ženi prelom 3 kosti u stopalu, dobi gips, meni za čudo nema preloma, samo udarac i naboj…

Dodjose uveče kad smo završili u bolnici po nas Ivana i Elvis, divni ljudi koji su nam ustupili sopstvenu sobu i krevet. Ja sam mislio da izdaju apartmane ali ne: nemaju osim svoje kuce ništa, imaju troje divne dece, on ne radi ali su našli da pomognu totalnim strancima, da nas nahrane i napoje, odvezu do mupa i tužioca za izjavu i isprate kuci….

Nismo se slikali, ali hoćemo sledeći put pa dopunjavam post…

Deda optuzio mene da sam preticao kolonu koja stoji i vozio suprotnom trakom. Videćemo šta kaže veštačenje.

Pazite na sledeće: koliko su u Trebinju pažljivi prema motorima i pesacima i koliko je kultura vozača na visokom nivou, toliko u CG to NIJE slučaj. Čuvajte se…

360c63e025995a596cf47188e8e52501.jpg

cff922a7b8680b8b0c3009ff361cc930.jpg

Noga prvi dan…

ea4c9433eb7a8ee0fa858c993b4b0422.jpg

Suprugina noga…

Pazite se i čuvajte se…

A htedosmo ili u Dubrovnik ili u HN i zeznusmo se… btw, upoznasmo neke dobre ljude iz Trebinja, iz Dubrovnika, …, ali o tome drugi put. Ovaj post je rezervisan za pažnju i pozor i za čast Ivane i Elvisa koji pokazaše nama a i svima da još ima dobrih ljudi i da nije sve izgubljeno. Ko bi od vas pustio potpuno nepoznate ljude u svoju kuću sa troje dece? A?

Pozdrav i pažljivo.

Ivana, Elvise, Stefane, Kristina, Damire: HVALA!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 27
  • Tužan 8
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7343 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Auu bedak, tako lepo počeo putopis, a kraj je iznenadan i bolan pogotovo za ženu koja je izvukla deblji kraj :(

brz oporavak vam želim, pa da se nastavi sa vožnjom i uživanjem.

A motoru ništa a?

• BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Čini mi se da smo se sreli na Rudniku u petak ujutru kad smo krenuli, prozborili koju i malo smo pozurili jer su nas cekali drugari u Čačku. Bas mi je zao a tako je bila dobra atmosvera pred početak vikenda. Brz oporavak kolega i glavu gore, brzo ce proći.

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

• Svrati ponekad, 376 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

Najbrzi moguci oporavak vam zelim! 

Nego kolega, nemoj se preterano uzrujavati zato sto niko nije stao i pitao da pomogne... Jednostavno, verujem da gomila motorista koji su prosli, su videli da nema neke preterane potrebe za zaustavljanjem, a i sta bi tebi znacilo 30 njih da stane da te pita 'jesi li dobro' (ili mozda bi, necu da budem iskljuciv)?

Bitno je da su sluzbe odreagovale kako treba i da se prijatelji uvek nadju kad je to potrebno...

Podseticu na skoriji slucaj kolege Mite koji je nastradao u zelji da nekome pomogne na drumu. Ovo pominjem kao herojski cin, ali opet sa fatalnim posledicama po dobronamernog kolegu. 

Ne bih da relativizujem i umanjujem tvoju nezgodu, ali tog dana je kolega Milos u CG 'ostavio kosti', ima ovde temu na forumu sa komentarima kolege koje su se zaustavile da ga isprate i njihovi utisci o tom dogadjaju...

Nedo Bog nikome da mora zbog nas da se zaustavlja... Prodji brate, dva prsta, ili palac gore, nekad je i pogled dovoljan...

Ovo sve govorim kao neko ko nije 'bajker', ove ljude koje sam gore naveo, nisam poznavao, to su moji utisci formirani citajuci ovaj forum i iz mog skromnog iskustva na drumu, nemam kilometre pod dupetom da nekom solim pamet (prihvatam da nisam u pravu). Opet, samo ti znas koji si bio tamo i kako je to izgledalo... 

A kakve sam jos price cuo od ljudi koje voze motore - o solidarnosti, necu pominjati... i sad se najezim.

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Hvala svima na lepim željama, ide na bolje.

Da malo prokomentarisem to sto niko nije stao a svi se javljaju, sta je neni sve proslo kroz glavu:
Jel treba neko da sačeka policiju i eventualno pricuva trenutno motor?
Jel treba javiti nekome nešto, da li smo u stanju da javimo, imamo minute, net, …?
Da li treba pomoc oko smeštaja ako treba da ostanemo?
Da li je motor u voznom stanju ili treba neki servis ili slep da se juri?
Jel treba neko još da podje sa nama ako nas možda zbog prirode povreda razdvoje?
I tako… sve ono nešto sto zahteva veći napor od dizanja prsta ili klimoglava…. A to niko nije od prolaznika motorista bio spreman da ponudi.

E, jbg, ja jesam svaki put kad sam bio u bilo kakvoj situaciji da ikome treba pomoc…. Zato sam razočaran.

I opet mi još nešto nije jasno: svi koji su lajkovali post to su uradili zbog:?
- podrske nama za oporavak
- dobre priče i iskustva
- nestajanja moto braće drugima u nevolji
- podrske dobrim ljudima koji su nam pomogli
- svega navedenog
- a kakve veze ima lajk sa bilo čim, ne želim lajk nego da se promeni svest u bar nekom biću na dva točka da stane i pogleda bolje, možda stvarno nekom treba pomoc? Nisam stajao zato sto sam ikad pomislio da ce mi trebati nego sto sam istinski zeleo da pomognem.

Ajd sad lajkujte do besvesti i ovu poruku….

Pozdrav braćo i sestre bajkeri i živi bili…. Čuvajte se….

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Supruga i ja smo prošle godine (isto na povratku iz Trebinja), kilometar ispred mesta Ustikolina imali udes. 

Motor proklizao na izlasku iz krivine i .... 

Za par minuta se tu zaustavilo dvadesetak motorista, a i nekoliko automobila je stalo i ljudi su pružali i nudili pomoć. 

Niko nije prošao a da se nije zaustavio. 

Supruga povredila rame i skočni zglob (naprsnuća), ja prošao bez ogrebotine, motor završio u jendek (jedva smo ga nas desetak izvukli i to uz pomoć užadi i automobila). 

Mi nakon udesa nastavili motorom put do Niša. 

Promenio član zika56

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: SMC 300

Ja sam lajkovao tvoj post, ja bih se zaustavio , ponudio pomoc u mojim mogucnostima.

Prosto je neverovatno, da se niko od motociklista nije zaustavio, ko su te kolege , na koje si ogorcen.

Mislim da su koege sa foruma, koji ovo citaju i lajkuju korektni i da bi se zaustavili u takvoj situaciji.

A lajkuje svako zbog necega, ja sam konkretno lajkovao, jer ste ostali na tockovima, jer su povrede ipak blaze nego sto budu u takvim udesima, jer su naisli ljudi, koji su vam pomogli, bolje nego sto bi mogle kolege motoristi. Zato sto si izneo svoju pricu ovde na forum kao iskustvo, koje ce verovatno u nekoj meri upozoriti kolege sta sve vreba vozace i kakvo je stanje u CG po pitanju voznje dvotockasa, a verovatno ce prica sa suda dobiti epilog, pa ce biti konkretnih podataka u toj oblasti.

U slucaju potrebe servisa ili pomoci oko motocikla i logistike verovatno znate da u Novskom rejonu ima servis u mestu Podi, na putu ka Trebinju. Ja poznajem vlasnika  Jovicu Radovica od momackih dana , i znam da je dobar momak i hoce da pomogne, pogotovo nama sa one strane granice.

Zelim Vam brz oporavak, i sto manje sekiracije u pravnom delu, koji sledi.

Ako nesto zatreba, ja sam trenutno porodicno na letovanju u Kumboru, 0641248606.

Ovo vazi i za druge kolege.

Svako dobro.

• Sviđa mi se 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1922 postova
  • Motocikl: -

I ja bih da iskomentarišem ovo oko (ne)zaustavljanja.

Elem, ako već ima više zaustavljenih automobila/motocikala, ja prvi neću stati.

Ne zato što neću da pomognem ili sl, već zato što to smatram da će ovi koji su već stali pružiti svu potrebnu pomoć, a pravljenje dodatne gužve mi je kao ono kad se na autoputu s jedne strane desi nešto, a onda u suprotnoj traci ljudi krenu da usporavaju da bi videli šta se desilo i prave bestpotrebnu gužvu.

A s druge strane, ne mogu da zamislim da sam prvi koji naiđe i da ne stanem.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F

Zao mi je da cujem za bilo kakve nezgode da se dogode pogotovo na putovanju koje treba da ostavi lepe uspomene.

Zelim brz oporavak kolegi katanasu @N e g r o i supruzi pa da padne neki nov lep putopis.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: BMWR1150RS

Pozdrav svima,

žao mi je kada čujem da je nekom ovakav peh pokvario nesumnjivo sjajne utiske koje ove godine svi nosimo iz Trebinja, ali nadam se da će sve biti OK i da ćemo se i dalje sretati na drumu...ali ipak podalje od CG, gde su neprijatnosti postale više redovna pojava nego pojedinačni slučaj.

Moje iskustvo ove godine je definitivno zapečatilo odluku da CG zaobilazim u širokom luku.

Takođe sam, sa suprugom, istog dana (u nedelju nakon susreta u Trebinju) krenuo preko Graba u Boku Kotorsku. Nakon kupanja, ručka nastavili smo preko Kotora, Budve, Bara i Ulcinja da bi do uveče završili u Skadru u Albaniji, gde smo proveli tri dana i nosimo najlepše utiske. Ljudi su ljubazni, ima se šta videti, cene su pristojne, za svaku preporuku.

Plan je bio povratak drugom stranom jezera preko Podgorice pa na Ostrog...kakva greška??

Na putu Danilovgrad-Nikšić bio sam priveden i tretiran kao najgori kriminalac!? Šta se desilo?

Vozmo lagano u koloni, motor pretovaren, nigde ne žurimo, a iz suprotnog pravca nam "blicaju" i upozoravaju nas da ima policije...OK, ništa strašno, mislim...Ispred mene šleper, isprekidana linija, krećem u preticanje, ništa opasno, prazan put i kada sam stigao do kabine šlepera vidim sa desne strane znak zabrane preticanja i brzo se vraćam na svoju traku (već počinje puna/isprekidana). U tom momentu krajičkom oka vidim policajca koji iskače iz jarka sa suprotne strane puta (!?) i maše tablicom držeći se za kapu (to je ta patrola koja je radarom "pucala" vozila iz suprotnog smera, logično). Već sam prošao, ne vozim brzo, počinjem da usporavam, gledam u retrovizor, okrećem se, ali ne mogu da zaključim da je mahao meni (namerno kažem mahao, a ne po propisu zaustavljao). Ionako ne mogu da stanem, magistrala, metalna ograda desno, šleper koji ide iza mene punom brzinom...opasno. Ma  nije to meni, zašto bi, nisam išao brzo, nije me snimao radar, jesam malo zakačio onu punu/isprekidanu, ali ništa strašno, od šlepera nisam video znak na vreme. Nastavljam lagano 80kmh, i posle par kilometara vidim rotacije u retrovizoru...ali ne pale sirene pošto čekaju da vide koje su tablice. E SRB...nije DE, ili SLO, samo bi se okrenuli, ali čovek na motoru iz Srbije sigurno je kriminalac.

i počinje cirkus...te zašto si bežao, te nisi stao, te si preticao preko pune...ne pomažu objašnjenja da su sa suprotne strane puta, da me nisu zaustavljali blagovremeno i  po propisu, da nisam imao gde da stanem, da nisam mogao da vidim znak na vreme. Privode me kao kriminalca direktno u stanicu u Danilovgradu kod dežurnog sudije, pretresaju, zavrću majicu (da ne nosim pištolj, valjda!?), pri čemu (šok???) moju suprugu sa sve motorom i stvarima ostavljaju na proširenju pored puta 20 km daleko od Danilovgrada, na direktnom Suncu. Na pitanje zašto to rade, mogao sam da vozim za njima, ionako su mi uzeli dokumente, gde da bežim u stranoj zemlji....kao "o tome si treb'a ranije da misliš, polazi". U stanici me stavljaju da sedim ispred pritvorske  ćelije i da čekam sudiju da me pozove. Da ne pominjem da mi se sve vreme obraćaju sa TI, govore mi da lažem...

Gospođa sudija je bila više nego iznenađena kada sam ušao...očekivala je istetoviranog, sa pirsingom i minđušama, baš sam je razočarao, nisam stereotip bajkera iz filmova ;). Samo sam je zamolio da ostane zabeleženo kako mi se obraćaju i da sam turista i na kraju strani državljanin.

Naravno, sišao je načelnik sve se rešilo sa dva telefonska poziva, posle su me brže-bolje vratili kod supruge, izvinjavajući se uz put, "i mi smo ljudi, nijesmo rogati"...ali ceo cirkus traje više od sata.

Napominjem da imam 55 godina, da sam na motoru više od 40, da sam prošao dobar deo Evrope, ali ovakav tretman nisam doživeo, skandalozno!!!

Citirao bih na kraju Vladiku NJegoša:  "U glavu mi pamet ućeraste, od tada smo viši prijatelji". Iako sam jednim delom poreklom iz Boke, sa razočarenjem sam zaključio da smo ipak nepoželjni u CG i da je treba zaobilaziti u širokom luku!!

• Tužan 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja