Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Mogli bi svi u smederevo sad 28. :) ili 12. maja u zrenjanin :D

Uhhh...

Meni, da budem iskren, ne odgovara termin za prvo okupljanje, jer sam se već organizovao, a za drugo lokalitet.

Previše mi je udaljen Zrenjanin od Zaječara (cca 320km u jednom pravcu), ali to ne znači da onima kome odgovara ne trebaju da se okupe! :)

Tako ti je to kada živiš na kranjem istoku u državi...:jok:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 E

Mogli bi svi u smederevo sad 28. :) ili 12. maja u zrenjanin :D

Uhhh...

Meni, da budem iskren, ne odgovara termin za prvo okupljanje, jer sam se već organizovao, a za drugo lokalitet.

Previše mi je udaljen Zrenjanin od Zaječara (cca 320km u jednom pravcu), ali to ne znači da onima kome odgovara ne trebaju da se okupe! :)

Tako ti je to kada živiš na kranjem istoku u državi...:jok:

Ja cu ici verovatno i u bor na moto skup kad bude bio tako da ... Meni je svejedno :)

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Oću da zamenim gumice ventila i interesuje me mogu li to sam da odradim? Je li to neka specijalna zavrzlama da moram kod majstora da idem ili mogu sam to da sklepam? :)

Jel menjao to neko?

• Drug član, 3023 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ja to (u tvom slučaju), ne bih sam dirao. Mora da se skine glava, izvade ventili, stare gumice, pa onda da se sve spakuje nazad, zajedno sa zupčenjem. Kad već skidaš glavu i radi'š gumice, treba da se ušlajfuju ventili i provere vođice. Naravno, da bi skinuo glavu, treba da izvadiš motor iz rama.

Hm... Ni ja sam ne bih dirao :D bez preke potrebe.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

U jbt. A ja pomislih to ću čas. :D

Brine me plavičasti dim koji se pojavi pri prvom hladnom startu (retko, retko kad, ali se pojavi) i nestane posle par sekundi. To mi se dešavalo još kad sam uzeo motor i tad mi narod na forumu reče da su gumice loše i da se ulje nekako slije u cilindar dok je motor ugašen. :stabre:

Mislio sam da ću to lakše da udesim. <_<

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Moze i lakse da se odradi ( bez skidanja glave ) ali je komplikovano za objasniti. Ako imas nekog mehanicara za automobile ( da ste drugari ) pitaj ga da ti objasni kako se menjaju gumice bez skidanja glave. Uglavnom se koristi flah sa rupom na kraju za sraf i onda se flah izbusi na ventil da sabije oprugu, a da kroz rupu prodje ventil i osiguraci opruge. sabijes i skines oprugu i tu bi trebala da je gumica pre vodjice. Pre toga klip nateras u GMT - Mada se nikad nije desilo da ventil propadne u cil. Nismo to radili na Yamahama, ali sam gledao i pomagao ocu da tako odradi dve honde. Evo ga i caletov broj, uvek je popodne u garazi i mozda ce bolje da vam objasni 0606847533

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Staje 2.7 litara sa promenom filtera, meri se na vruce, provozas motor, ostavis 10ak sekundi da odradi u leru, ugasis, pogledas nivo, ako nema, dolivaj dok ne pokaze bar neki min na meracu...

ja na mom zamenio ulje juce i stalo 3.3L

btw... sa bardahl 20-50 presao na bardahl 10-40... sa 20-50 sam imao cudan zvuk iz motora kad ga startujem izjutra, tj. po nizim temperaturama tako da sam se vratio nazad na 10-40 i dolivacu ako bude bezobrazno pio :) :)

cestitam svim novim ponostnim vlasnicima i clanovima xt sekte!

dobro nam dosli i dugo nam ostali ;)

druzenje obavezno moramo organizovati, ali, sacekajmo lepse vreme da bi sve bilo u fulu... tu su svakako enduro voznje koje se naveliko planiraju ove godine, tako da, skupljajte kintu za gorivo ;)

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Kako moze da stane 3.3 litre, 2.7 sa zamenom filtera i 3 litre kada se sipa u potpuno nov motor :D Mada, cini mi se da je i meni stalo malo vise od 2.7 kad sam menjao..

• Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

imamo izgleda razlicite manuele, a mozda i motore hehehe...prosli put sam natocio 3.1, a sad sam se bas potrudio da ga iscedim maksimalno!

BEz promene filtera i sa promenom filtera. 'Vako kaze moj manual :D Ja se zeznuo, nije 2.7 vec 2.8 sa zamenom filtera :)

post-3889-0-52496900-1335426521_thumb.jpg

post-3889-0-21049000-1335426548_thumb.jpg

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

Ja u mog xt-a dolivao i dolivao i tek posle 1,7l dobih ulje na meracu naravno kada je zagrejan motor,znaci da ga je bivsi vlasnik vozio sa dosta manje ulja nego sto je potrebno i radi motor i dalje ok sto znaci da stajalo 2.7 ili 2.8l i nije tako bitno,samo da ima vise od 1l...hahahaha

O tome ti i pricam. Na potpuno suv motor staje 3.3l, a ti kad menjas ulje, nikad ne mozes da iscedis sve, vec ostane valjda tih pola litre, mada ne znam gde ostane toliko ulja :)

uhh... ako ih budem uspeo naci, saljem ;)

btw... ako je neko od sekte raspolozen i ima vremena, evo mesta za okupljanje i upoznavanje uz obaveznu voznju i dobru muziku ;)

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80080-dobro-dosli-na-2-kingstown-festival/

• Podržavam 1

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: XT 600 kurbla bre!

Imam jedan problem pa ako bi neko mogao da mi da savet ili mi ne gine majstor.Dakle motor je odjednom poceo lose da radi na leru(samo sto se ne ugasi) i kad mu oduzmem gas treba mu dosta vremena da vrati na ler(znaci poluga se lepo odma vrati do kraja ali gas ostaje), svecica i filter vazduha su novi a karburatore sam skinuo i na primarnom sve lepo ocistio ali opet isto1neznam.gif Inace motor u svim rezimima lepo radi i vuce samo ga ler zajebava1hmm.gif

• Drug član, 3023 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Lići na to da vuče falš vazduh. Uzmi WD ili start sprej i dok radi prskaj po flanšnama. Ako promeni način rada, to je to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja