Mario M. 53 Napisano April 23, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nisam vozio po njivi posto nemam kramponke,ali sam sigurno silazio sa puta,najvise sam vozio po pruzi i stepenicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 23, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Dok nisi prvi put izbušio gumu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano April 23, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Pa naravno, nemam ja te pare da svaki dan krpim gumu i kako cu na pos'o bez gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 24, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Mogli bi svi u smederevo sad 28. ili 12. maja u zrenjanin Uhhh... Meni, da budem iskren, ne odgovara termin za prvo okupljanje, jer sam se već organizovao, a za drugo lokalitet. Previše mi je udaljen Zrenjanin od Zaječara (cca 320km u jednom pravcu), ali to ne znači da onima kome odgovara ne trebaju da se okupe! Tako ti je to kada živiš na kranjem istoku u državi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano April 24, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Mogli bi svi u smederevo sad 28. ili 12. maja u zrenjanin Uhhh... Meni, da budem iskren, ne odgovara termin za prvo okupljanje, jer sam se već organizovao, a za drugo lokalitet. Previše mi je udaljen Zrenjanin od Zaječara (cca 320km u jednom pravcu), ali to ne znači da onima kome odgovara ne trebaju da se okupe! Tako ti je to kada živiš na kranjem istoku u državi... Ja cu ici verovatno i u bor na moto skup kad bude bio tako da ... Meni je svejedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 24, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Oću da zamenim gumice ventila i interesuje me mogu li to sam da odradim? Je li to neka specijalna zavrzlama da moram kod majstora da idem ili mogu sam to da sklepam? Jel menjao to neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6151 Napisano April 24, 2012 Drug član, 3023 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ja to (u tvom slučaju), ne bih sam dirao. Mora da se skine glava, izvade ventili, stare gumice, pa onda da se sve spakuje nazad, zajedno sa zupčenjem. Kad već skidaš glavu i radi'š gumice, treba da se ušlajfuju ventili i provere vođice. Naravno, da bi skinuo glavu, treba da izvadiš motor iz rama. Hm... Ni ja sam ne bih dirao bez preke potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 25, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan U jbt. A ja pomislih to ću čas. Brine me plavičasti dim koji se pojavi pri prvom hladnom startu (retko, retko kad, ali se pojavi) i nestane posle par sekundi. To mi se dešavalo još kad sam uzeo motor i tad mi narod na forumu reče da su gumice loše i da se ulje nekako slije u cilindar dok je motor ugašen. Mislio sam da ću to lakše da udesim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 101 Napisano April 25, 2012 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan Moze i lakse da se odradi ( bez skidanja glave ) ali je komplikovano za objasniti. Ako imas nekog mehanicara za automobile ( da ste drugari ) pitaj ga da ti objasni kako se menjaju gumice bez skidanja glave. Uglavnom se koristi flah sa rupom na kraju za sraf i onda se flah izbusi na ventil da sabije oprugu, a da kroz rupu prodje ventil i osiguraci opruge. sabijes i skines oprugu i tu bi trebala da je gumica pre vodjice. Pre toga klip nateras u GMT - Mada se nikad nije desilo da ventil propadne u cil. Nismo to radili na Yamahama, ali sam gledao i pomagao ocu da tako odradi dve honde. Evo ga i caletov broj, uvek je popodne u garazi i mozda ce bolje da vam objasni 0606847533 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 25, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu drug. Imaću ovo u vidu kad budem razgovarao sa majstorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 25, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Staje 2.7 litara sa promenom filtera, meri se na vruce, provozas motor, ostavis 10ak sekundi da odradi u leru, ugasis, pogledas nivo, ako nema, dolivaj dok ne pokaze bar neki min na meracu... ja na mom zamenio ulje juce i stalo 3.3L btw... sa bardahl 20-50 presao na bardahl 10-40... sa 20-50 sam imao cudan zvuk iz motora kad ga startujem izjutra, tj. po nizim temperaturama tako da sam se vratio nazad na 10-40 i dolivacu ako bude bezobrazno pio :) cestitam svim novim ponostnim vlasnicima i clanovima xt sekte! dobro nam dosli i dugo nam ostali druzenje obavezno moramo organizovati, ali, sacekajmo lepse vreme da bi sve bilo u fulu... tu su svakako enduro voznje koje se naveliko planiraju ove godine, tako da, skupljajte kintu za gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 26, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Kako moze da stane 3.3 litre, 2.7 sa zamenom filtera i 3 litre kada se sipa u potpuno nov motor Mada, cini mi se da je i meni stalo malo vise od 2.7 kad sam menjao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 26, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan imamo izgleda razlicite manuele, a mozda i motore hehehe...prosli put sam natocio 3.1, a sad sam se bas potrudio da ga iscedim maksimalno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 26, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan BEz promene filtera i sa promenom filtera. 'Vako kaze moj manual Ja se zeznuo, nije 2.7 vec 2.8 sa zamenom filtera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 26, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Meni rekoše 3.2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 26, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan hmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukaja 0 Napisano April 26, 2012 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja u mog xt-a dolivao i dolivao i tek posle 1,7l dobih ulje na meracu naravno kada je zagrejan motor,znaci da ga je bivsi vlasnik vozio sa dosta manje ulja nego sto je potrebno i radi motor i dalje ok sto znaci da stajalo 2.7 ili 2.8l i nije tako bitno,samo da ima vise od 1l...hahahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 26, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan O tome ti i pricam. Na potpuno suv motor staje 3.3l, a ti kad menjas ulje, nikad ne mozes da iscedis sve, vec ostane valjda tih pola litre, mada ne znam gde ostane toliko ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukaja 0 Napisano April 26, 2012 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan nego imam jos jedan problemcic da resim,proklizava lamela..cuo sam da ako nisu skroz potrosene ili zapaljene da mogu da se nagrube malo i opet dugo sluze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano April 26, 2012 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan I meni čini mi se staje oko 3,3 litre. A jel ima neko vektorske slike originalnih nalepnica sa 3TB modela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 26, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan uhh... ako ih budem uspeo naci, saljem btw... ako je neko od sekte raspolozen i ima vremena, evo mesta za okupljanje i upoznavanje uz obaveznu voznju i dobru muziku http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80080-dobro-dosli-na-2-kingstown-festival/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano April 27, 2012 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan problem pa ako bi neko mogao da mi da savet ili mi ne gine majstor.Dakle motor je odjednom poceo lose da radi na leru(samo sto se ne ugasi) i kad mu oduzmem gas treba mu dosta vremena da vrati na ler(znaci poluga se lepo odma vrati do kraja ali gas ostaje), svecica i filter vazduha su novi a karburatore sam skinuo i na primarnom sve lepo ocistio ali opet isto Inace motor u svim rezimima lepo radi i vuce samo ga ler zajebava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6151 Napisano April 27, 2012 Drug član, 3023 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Lići na to da vuče falš vazduh. Uzmi WD ili start sprej i dok radi prskaj po flanšnama. Ako promeni način rada, to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 28, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ugac, ne rade mi ni obrtomer ni kilometar sat, fale mi sajle, nabaviću ih u skorije vreme. http://www.kupindo.com/Do-750-ccm/10192951_SAJLA-BRZINOMERA-ZA-XT-600 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 28, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan To care! Ako se ne proda do sledeće plate, moja je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...