gavrolini 2754 Napisano Januar 27, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Ae nemoj me zajebavati da poredis wr i xr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 27, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @streetbiker, evo mera za cep ulja sa sipkom za proveru, izvinjavam se sto nisam lepo izmerio i nacrtao, malo sam bio u guzvi i kasnio. Ima dosta slika pa necu ovde kaciti. Merac Ulja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 27, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine je pobedio lik sa xr 600 ....ja sam JE drzao u ruke ista je ko wr 450 i naravno jos je dodatno olaksavana.....po meni to nije fer .....teska kategorija bi trebala da bude nesto kao hepening klasa ...znaci strogo serijiski motori priblizno iste tezine....jer ako se vec meri vreme sto bi onda neko imao toliku prednost. Turtle, mala sugestija i od mene, JEDINO XR650R je savremeniji koncept koji je i u serijskoj varijanti (da ne govorimo o modifikovanim) teško dostići modifikacijama na XT-u. Tu su velike razlike u samom startu u težini i snazi motora koje bi eventualno mogle da se umanje samo velikom investicijom i razbušivanjem cilindra na veću kubikažu uz obavezno uvođenje uljnog hladnjaka, zamenu karburatora sa performantnijim i drastičnu dijetu. Sve ostale verzije uključujući i XR600R su XT-u slični koncepti i nešto što bi se u zavisnosti od investicije i pažljivom primenom onoga što smo pominjali (kao i dodatnim modifikacijama karburatora / izduva) moglo dostići ili se bar približiti na zanemarljivu razliku. A onda ostaje veština i sreća @streetbiker, evo mera za cep ulja sa sipkom za proveru, izvinjavam se sto nisam lepo izmerio i nacrtao, malo sam bio u guzvi i kasnio. Ima dosta slika pa necu ovde kaciti. Merac Ulja Mind Resetting HVALA, čim mi vreme dozvoli bacam se na posao. Pokušaću da napravim par sličica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 28, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan XR i XT nisu ista klasa motora, pa je nezahvalno porediti ih. Pre bi poredio XR sa TT-om, a XT sa hondom XL... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 28, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan XR i XT nisu ista klasa motora, pa je nezahvalno porediti ih. Pre bi poredio XR sa TT-om, a XT sa hondom XL... Goshke, u pravu si, priličnije je porediti XR i TT tu se cifre ipak bolje poklapaju. Ali pošto je ovo XT tema i mi volimo naše motore, i volimo da pričamo o njima - ja ću uraditi i ono naizgled nemoguće jer ipak više volim da vidim šta kažu brojke: Malo sam isprepisivao brojke sa raznih sajtova i uporedio XR600R i XT600E 3TB približno slična godišta. Ako pogledamo tabelu videćemo da su to motori skoro identične zapremine, sa sličnim rešenjem suvog kartera i vrlo sličnom mehanikom. Prvo što pada na pamet je da su prepisivali jedni od drugih , jer se podaci prilično podudaraju. Kako je Hondi uspelo da bude suva lakša 27 kg - verovatno je više delova pravila od aluminijuma i štedela je na opremi (jednostavnija instrument tabla, jednostavniji izduvni sistem, aluminijumski točkovi, jednogrli karburator ali KEIHIN i to 39mm !!!) a sa druge strane Yamaha je imala stabilniju građu i bolju opremu prilagođeniju putu (instrument tabla na primer, veći rezervoar). E sad Turtle, tvoje pitanje šta ako se pojavi neko sa namunjenom XR600R, odgovor je prost, "ako hoćeš da pobediš ne smeš da izgubiš" (što bi rekao Grunf) namunji i ti tvoj XT! Takođe na svakoj trci uloga organizatora je zaista ozbiljna, dosta zavisi od toga kako se definišu kategorije, da li je osnova kubikaža ili težina ili se pojedine kategorije definišu kao stock - fabrika i tu nije dozvoljena nikakva modifikacija ili su dozvoljene razne modifikacije pa su to otvorene kategorije. Ljudi ulažu mnogo u modifikacije motora, jer neki i žive od toga a drugi jednostavno vole da se igraju. Ako hoćeš ozbiljno da se spremiš za trku, poskidaj sve što možeš, kao beli XT na onim slikama od pre par stranica, nije teži više od 130kg. Imaš aluminijumske točkove, stavio si kvalitetniji top, promeni još izduvnu granu i na tome ćeš dobiti još par KS a izdatak neće biti veliki. Eventualno ako budžet dozvoljava probaj da se snađeš za bolji karburator, pošto je ovaj fabrički pravi krš što se tiče performansi - neki Mikuni ili još bolje Keihin sa promerom od 40 mm bi bio pravi pogodak. Samo za tvrdokorne - par modifikacija u kojima su razbušivani cilindri i povećavana zapremina na 690 ccm odnosno na 673 ccm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 29, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan XR i XT nisu ista klasa motora, pa je nezahvalno porediti ih. Pre bi poredio XR sa TT-om, a XT sa hondom XL... Goshke, u pravu si, priličnije je porediti XR i TT tu se cifre ipak bolje poklapaju. Ali pošto je ovo XT tema i mi volimo naše motore, i volimo da pričamo o njima - ja ću uraditi i ono naizgled nemoguće jer ipak više volim da vidim šta kažu brojke: XR600R je puno startniji i življi motor od XT600E, neuporedivo bolji za off. Na papiru jest slično, no u praksi imaš osjećaj da je XR jedno 10 KS jači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan XR600R je puno startniji i življi motor od XT600E, neuporedivo bolji za off. Na papiru jest slično, no u praksi imaš osjećaj da je XR jedno 10 KS jači. AnteK verujem da je tako, ali kad bi se skinula razlika wet weight +30 kg i dodao Mikuni 40 mm - kad bi seo da probaš XT osećaj bi te prevario Nego kolege, da bih vas ispratio sa dešavanjima, moram da zatvorim karbove , kažu da otvoreni Keihini nisu baš za off . Da li može neko sa 4PT da napravi sličicu ulaza u karbove iz AB. Razmišljam ili da pravim nove gumene cevi (na slici su pod brojevima 12 i 13) ili da možda nabavim originalne pa da ih preradim. Znači ovaj deo me zanima kako fizički izgleda kod serijskog XTa: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 29, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @streetbiker, ako stignem i preteknem veceras, uslikacu ti par, mada bez demontaze airbox-a neces nista znacajno videti. Evo prilicno povoljno ceo box sa crevima, ima na tom sajtu jos dosta delova prlicno povoljno, mada nisam narucivao. Takodje mozes videti sa Elvisom, on ima brdo delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @streetbiker, ako stignem i preteknem veceras, uslikacu ti par, mada bez demontaze airbox-a neces nista znacajno videti. Evo prilicno povoljno ceo box sa crevima, ima na tom sajtu jos dosta delova prlicno povoljno, mada nisam narucivao. Takodje mozes videti sa Elvisom, on ima brdo delova. Hvala, jesam ga demontirao prošle godine u oktobru ali se više ne sećam šta mu je rađeno . Ako Elvis ima profil ovde jel može neko da mi pošalje njegov nick ili / i njegov tel na PM? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 29, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Sledeci project, samo da nadjem dobru perforaciju na limu, mislim da ce biti 1,5mm dovoljno. Planirao sam da radim komplet novi od aluminijuma, al se previse zakomplikovalo, tako da ce biti ova varijanta. Ako je neko zainteresovan za ovako nesto mozemo da podelimo tablu perforiranog lima, oko 5k je 1,5mm. Tabla je 2x1m sto ce reci mnogo vise nego sto mi treba, restolove koje sam nasao po NS su oko 2k dinara ali mi perforacija ili debljina ne odgovara. Ovo je bio privobitan plan, ali posto moze da potraje, uradicemo gornju varijantu kao prelazno resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 29, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan AnteK verujem da je tako, ali kad bi se skinula razlika wet weight +30 kg i dodao Mikuni 40 mm - kad bi seo da probaš XT osećaj bi te prevario E da je baba muško zvala bi se Duško. Karbovi prave najveću razliku, tu si u pravu. Imao sam XT600E godinama, dobro ga poznam, a XR sam jednom probao i razlika je bila ogromna. Čak i XR 400 ne ide skoro ništa lošije od XT600. Ti karbovi na XT600 su više za štednju goriva nego dobre performanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bio privobitan plan, ali posto moze da potraje, uradicemo gornju varijantu kao prelazno resenje Mind Resetting, slično ovome sam i ja planirao, izbacio bih onaj originalni. Ovaj je CRD a oni su fabrički u debljini 4mm i težine 1300g. Uglavnom svi uzimaju ovaj CRD jer se odlično pokazao. Meni se još svideo i Touratech. Jel imaš neku kalkulaciju pa možda da udružimo snage? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan AnteK verujem da je tako, ali kad bi se skinula razlika wet weight +30 kg i dodao Mikuni 40 mm - kad bi seo da probaš XT osećaj bi te prevario E da je baba muško zvala bi se Duško. Karbovi prave najveću razliku, tu si u pravu. Imao sam XT600E godinama, dobro ga poznam, a XR sam jednom probao i razlika je bila ogromna. Čak i XR 400 ne ide skoro ništa lošije od XT600. Ti karbovi na XT600 su više za štednju goriva nego dobre performanse. Kad smo vec kod performansi... Antek pitanje jedno?Jesi li upucen, da li ima razlike izmedju bregastih kod starih modela (3aj,1vj,2kf) i ovih mladjih 3tb,4pt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 29, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Kod racunice sam odustao zbog cene same table 3 ili 4mm aluminijuma + secenje (Jet) i savijanje + varenje. Table 4mm dolaze u 2x1m tablama oko 23-24kg, znaci oko 10k dinara. To je vec cena za koju se povremeno pojave na ebay-u crd ovi modeli, jednom u nikad al se pojave. Dvoje mozda bi se i isplatilo, 3 komada ako moze da se uklopi u tablu bi vec bila dobra varijanta. Mind Resetting, slično ovome sam i ja planirao, izbacio bih onaj originalni. Ovaj je CRD a oni su fabrički u debljini 4mm i težine 1300g. Uglavnom svi uzimaju ovaj CRD jer se odlično pokazao. Meni se još svideo i Touratech. Jel imaš neku kalkulaciju pa možda da udružimo snage? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kod racunice sam odustao zbog cene same table 3 ili 4mm aluminijuma + secenje (Jet) i savijanje + varenje. Table 4mm dolaze u 2x1m tablama oko 23-24kg, znaci oko 10k dinara. To je vec cena za koju se povremeno pojave na ebay-u crd ovi modeli, jednom u nikad al se pojave. Dvoje mozda bi se i isplatilo, 3 komada ako moze da se uklopi u tablu bi vec bila dobra varijanta. Mogu ja da se raspitam za cenu ili možeš i ti da zoveš ovde imaju 4mm table 2x1m. Da li imaš 2D crtež, ili možeš da skineš dimenzije sa nekog CRD ako ti je dostupan (mogu ja da ga nacrtam ako je potrebno) još bi mogao da se raspitam koliko je sečenje ovde? Uglavnom, da skratim priču, ako je računica na oko 5K po glavi onda se isplati možeš da računaš na mene kao drugog, šta treba da se pomogne kaži ili me cimni na PM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 29, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Dvoje mozda bi se i isplatilo, 3 komada ako moze da se uklopi u tablu bi vec bila dobra varijanta. Mind Resetting, slično ovome sam i ja planirao, izbacio bih onaj originalni. Ovaj je CRD a oni su fabrički u debljini 4mm i težine 1300g. Uglavnom svi uzimaju ovaj CRD jer se odlično pokazao. Meni se još svideo i Touratech. Jel imaš neku kalkulaciju pa možda da udružimo snage? Pratim dalji razvoj situacije oko dogovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 30, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kod Rajana su sledeće cene: Tabla Aluminijum 99,5% 4mm x 1m x 2m 11.300 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1m x 2m 11.830 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1,25m x 2,5m 17950 din. Mislim da bi ona prva završila posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 30, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Da to su otrpilike cene koje sam i ja nalazio, malo vislje al to me ne cudi. Ok, ako nas ima trojica, aktiviracu se oko secenja i varenja pa da vidimo. U principu treba Jet secenje i savijanje, i onda ima nesto malo varenja, bas osnovnog, ali sa mojim aparatom bi bilo mucenje...mada nisam do sad probao 4mm da varim aluminijum, bicu u radionici za vikend pa cu videti. Kod Rajana su sledeće cene: Tabla Aluminijum 99,5 4mm x 1m x 2m 11.300 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1m x 2m 11.830 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1,25m x 2,5m 17950 din. Mislim da bi ona prva završila posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Januar 30, 2015 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Oprezno sa savijanjem Al, zna da puca po savovima. Ako je veci ugao, mozda je bolje da se isece pa zavari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 30, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Moram da napravim model od tanjeg da dodjem do tacnih mera, ali mislim da nema ni 45 ugao, sve je slabije, tako da ne bi trebalo 4mm aluminijum da ima problem sa tim. Oprezno sa savijanjem Al, zna da puca po savovima. Ako je veci ugao, mozda je bolje da se isece pa zavari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 30, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod performansi... Antek pitanje jedno?Jesi li upucen, da li ima razlike izmedju bregastih kod starih modela (3aj,1vj,2kf) i ovih mladjih 3tb,4pt? E to ne znam, stvarno, mogu pitat svog servisera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 30, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan AnteK verujem da je tako, ali kad bi se skinula razlika wet weight +30 kg i dodao Mikuni 40 mm - kad bi seo da probaš XT osećaj bi te prevario E da je baba muško zvala bi se Duško. Karbovi prave najveću razliku, tu si u pravu. Imao sam XT600E godinama, dobro ga poznam, a XR sam jednom probao i razlika je bila ogromna. Čak i XR 400 ne ide skoro ništa lošije od XT600. Ti karbovi na XT600 su više za štednju goriva nego dobre performanse. Antek, sve što sam ti napisao sam i probao, ne pričam ti napamet. Doduše nisam uspeo da zaokružim priču oko skidanja težine tako drastično ali za sada ne ide loše, u odnosu na fabrički XT je nebo i zemlja. Pričao sam o tome više na prethodnim stranama pa da se ne ponavljam. Što se tiče karburatora nije Mikuni 40mm ali je "dvoglava aždaja" Keihin CR Special ! Kod Rajana su sledeće cene: Tabla Aluminijum 99,5% 4mm x 1m x 2m 11.300 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1m x 2m 11.830 din. Legirani Aluminijum AlMg 3% 4mm x 1,25m x 2,5m 17950 din. Mislim da bi ona prva završila posao. Mind Resetting, ipak sam napravio grešku, originalni CRD je napravljen od ovog legiranog AlMg 3% i on nije nešto drastično skuplji a ima bolja svojstva pri savijanju. Oprezno sa savijanjem Al, zna da puca po savovima. Ako je veci ugao, mozda je bolje da se isece pa zavari. Doktore, hvala na sugestiji, rekao bih po slikama sa neta da nema ni jedan ugao savijanja koji je manji od 120o Moram da napravim model od tanjeg da dodjem do tacnih mera Mislio sam da eventualno imaš dimenzije pa da ga nacrtam u 2D ili da možeš da uzmeš od nekog sam CRD pa da ga iskopiramo. Ovako, to nije baš najlakši put da se napravi, molim te šta god treba da se pomogne javi da se ne osećam kao u bioskopu - ti radiš a mi gledamo. Držim palčeve i navijam da akcija uspe . Što se tiče Al varenja ima ovde u Bgd čovek (možda ga neko zna - Ilija Barbulj je sa BMW F650 možda je i ovde na forumu) kod koga sam nešto radio i zadovoljan sam kako radi, mogu da ga cimnem i priupitam za informaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 30, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da li ima razlike izmedju bregastih kod starih modela (3aj,1vj,2kf) i ovih mladjih 3tb,4pt? Imaš ovde tabelu u kojoj vidiš kojim starijim motorima odgovaraju koje verzije mlađih motora i u krajnjoj desnoj koloni šta treba da se izmeni. Na nemačkom je, ako ima nešto što ne razumeš pitaj, da ne prevodim sad celu tabelu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Januar 31, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan da li ima razlike izmedju bregastih kod starih modela (3aj,1vj,2kf) i ovih mladjih 3tb,4pt? Imaš ovde tabelu u kojoj vidiš kojim starijim motorima odgovaraju koje verzije mlađih motora i u krajnjoj desnoj koloni šta treba da se izmeni. Na nemačkom je, ako ima nešto što ne razumeš pitaj, da ne prevodim sad celu tabelu. Ok ok,znam to...inace kod mene na teneri je motor od 4pt modela...nije njen original... Znam da su bregaste iste u sustini od starih i novih ali mislio sam na razlike u dimenzijama bregova i evo pronasao sam podatke... Ima malo razlike,ali pitanje je kolko je ova deseta u razlici visine brega(u korist starih modela) osetna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Januar 31, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Antek, sve što sam ti napisao sam i probao, ne pričam ti napamet. Doduše nisam uspeo da zaokružim priču oko skidanja težine tako drastično ali za sada ne ide loše, u odnosu na fabrički XT je nebo i zemlja. Pričao sam o tome više na prethodnim stranama pa da se ne ponavljam. Što se tiče karburatora nije Mikuni 40mm ali je "dvoglava aždaja" Keihin CR Special ! Ma moj komentar se odnosi na full serijsku izvedbu bez prerada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...