baltrekk 990 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan podizanje zadnjeg amortizera, farbanje nekih sitnica.... Žarko, kad se rešiš da podižeš zadnji kraj, obavezno uzmi sve dimenzije malog distancera na zadnjem amortizeru. Ima nas još nekih koji bi da podižu zadnji kraj! tebe nema u temi nikako ali se uspesno budis na "podizanje zadnjeg kraja" :-) :-) :-) videcu da negde iskopam dimenzije, znam da sam sacuvao nacrt ali ne secam se gde :-) :-) hehehe.... Znaš kako: ko o čemu, baba o uštipcima! Pazario sam one felne od 2kf-a. Jako mi se sviđaju, a zadnja felna je lakša za ravno 2kg od čelične! Upravo ih sređujem i pripremam za početak sezone - šala mala za Andreju! Ima još nekih sitnica koje sam nabudžio: LED svetlo na koferu sa blicerom za STOP svetlo LED diode na instrument tabli - sad lepo svetli zdravo belo, a ne bolesno žućkasto LED dioda na pokazivaču lera - imao sam problem jer se nije videlo na jakom suncu kako treba Ofarbao sam donji rollbar u svetlo sivo kao i zaštitnik grane Stavio sam original auspuh i sad se po gradu šunjam k'o ninja, jer me niko ne čuje, te se čim pre vraćam ARROW , a original ide u špajz da čuva zimnicu! btw, ovaj ARROW je lakši cca. 4kg od fabričkog izduva. Doradio sam tool box sa nosačima i sada je baš po meri. Ostaje još neke glusposti da sredim u toku zime, pa možda i da podignem zadnji kraj, jer mi se mnogo svidela pozicija i upravljivost na tvom motoru. Ako nađeš dimenzije - šalji. Čujemo se kad budem u tvom kraju. Stavi neku sliku nemoj da si skrtica....elem jel si feln uzeo od Elvisa a tvoje dao njemu u zamenu? Hoću samo da dodjem za vikend kući! Jesam, felne su od Elvisa, a moje su još na motoru. Nismo se trampili, jer hoću za sada i moje da zadržim, ali će svakako da idu na oglas kad pribavim adekvatnu gumu za nazad. ps. Koliko vidim, moraće da radi nova guma, jer 18-ice nema polovnih, a dobrih/solidnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan kojiko si se otvorio za felne ako nije tajna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 21, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Miso nisi trebao to da mu ponudis,sada posto njegov XT nije u voznom stanju,precice na tvoj da ga upropasti Zašto nije u voznom stanju? Kad mi baš zapne, spustim ga niz stepenice pa ću da se vozim, nije neispravan Mišo, biću slobodan da opišem kvar na namotajima umesto tebe. Desilo mu se u toku vožnje da je motor prestao da radi, ustanovili su da je u namotajima problem. Našli su majstora koji je napravio nove namotaje (omašio je broj namotaja ili debljinu žice) pa je motor išao znatno slabije nego što treba. Pre par dana pozajmih Miši deklu, probali smo motor, ide kao zmaj, u prvoj na zadnji na gas opušteno, do tad je mogao na kvačilo (valjda, nisam probao ). Sada mu je taj isti majstor rešio problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6169 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Vidis nisam znao da neispravni namotaji mogu da oslabe motor. Ja sam mislio da to ili radi ili ne radi, nema treceg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6169 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ne postoji neispravan namotaj. To je crknut namotaj. Ne radi. U prekidu je. Ovde je bio problem što je prilikom premotavanja, majstor nešto drugačio izveo (da li broj namotaja, da li debljina žice, ne znam), pa je namotaj kao takav bio ispravan, davao otpor koji je u toleranciji, međutim, nije stvarao dovoljno struje i preskako je ponekad da baci varnicu. Motor je išao, ali slabije, u petoj i četvrtoj nije mogao preko 5000 obrtaja, pri oduzimanju gasa je pucao iz auspuha. Za sve sam imao savršeno logično objašnjenje, osim za obrtaje. Jedino što mi je preostalo je bilo da isprobam namotaje za koje puzdano znam da rade. Pre crkavanja, prošle godine, dešavalo se da motor na leru zabrljavi, da se ugasi pri dodavanju gasa, da neće da baci varnicu, ali, generalno radi. To se gubio kontakt na mestu gde je pukla žica na namotaju. Kad je definitivno crkao, samo sam mogao da ga utovarim u auto i teram kući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, kapiram. Nisam se najbolje izrazio ali si objasnio sta me je interesovalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Miso nisi trebao to da mu ponudis,sada posto njegov XT nije u voznom stanju,precice na tvoj da ga upropasti Zašto nije u voznom stanju? Kad mi baš zapne, spustim ga niz stepenice pa ću da se vozim, nije neispravan Mišo, biću slobodan da opišem kvar na namotajima umesto tebe. Desilo mu se u toku vožnje da je motor prestao da radi, ustanovili su da je u namotajima problem. Našli su majstora koji je napravio nove namotaje (omašio je broj namotaja ili debljinu žice) pa je motor išao znatno slabije nego što treba. Pre par dana pozajmih Miši deklu, probali smo motor, ide kao zmaj, u prvoj na zadnji na gas opušteno, do tad je mogao na kvačilo (valjda, nisam probao ). Sada mu je taj isti majstor rešio problem. Dobro,dobro XT 600 je uvek u voznom stanju ali ponekad ne bezbedan za voznju kao sto je slucaj kod tebe...Zasto si ga inace popeo u sobu... No nebitno,ionako ce jos malo sneg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam totalno razocaran u ovo sa uljem....jos ne verujem, ne smem ni da vozim motor vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Zarko nije to tako strasno... Samo mu provalis caku i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja sam izracunao paljenje zagrijavanje oblacenje dolazak na posao cirka 10 min i provjerim ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam totalno razocaran u ovo sa uljem....jos ne verujem, ne smem ni da vozim motor vise Dobro brate pa nije to bas toliko strasno. Jes da malo nervira ali sve to ide u rok sluzbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni XT ne trosi ulje uopste, ili bar zanemarljivo...proverim ulje kad se setim...tipa odjurim negde na kratko i vratim se, taman se ugreje da moze da se proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma ni da li trosi ni koliko ima, a mislim da ne bi trebalo da trosi posto nema ni trunke dima iza, e sad da ga upalim pa da vozim ali sta ako nema ulja???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i jedna nezvanicna metoda provere...da li je tacna, nisam siguran, ali moze pomoci: -na hladno da se na vrhu sipke vidi ulje. E sad ti mozes da ispustis ulje, izmeris, nalijes koliko treba (mislim 2,7l) i siguran si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 22, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma ni da li trosi ni koliko ima, a mislim da ne bi trebalo da trosi posto nema ni trunke dima iza, e sad da ga upalim pa da vozim ali sta ako nema ulja???? Motor može da potroši pola litre na 1000km pa neće da dimi. U principu svaki (čak i nov) motor troši ulje jer ne postoji savršeno zaptivanje, neki će potrošiti više, neki manje, u zavisnosti od samog modela i stanja. Ispusti ulje, kupi filter i drugo ulje, sipaj pa ćeš biti siguran ako već ne može drugačije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E sad ti mozes da ispustis ulje, izmeris, nalijes koliko treba (mislim 2,7l) i siguran si. Kod mene jos pola litra gore! :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E sad ti mozes da ispustis ulje, izmeris, nalijes koliko treba (mislim 2,7l) i siguran si. Kod mene jos pola litra gore! :-) Dobro, necemo sad da sitnicarimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma ni da li trosi ni koliko ima, a mislim da ne bi trebalo da trosi posto nema ni trunke dima iza, e sad da ga upalim pa da vozim ali sta ako nema ulja???? nema ni kod mene trunke dima iza al ulje uvek negde misteriozno nestane pogotovo kad je pred zamenu a i slinavi malo tu i tamo, sta da mu radim Kad zafali dolijem trunku i ORANJE Kada si zadnji put menjao ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E sad ti mozes da ispustis ulje, izmeris, nalijes koliko treba (mislim 2,7l) i siguran si. Kod mene jos pola litra gore! :-) Dobro, necemo sad da sitnicarimo... hehehe, zezamo se ali meni stvarno u motor staje pola litre vise nego drugima ovde pa cisto da zna da sipa i dalje ako 2.7 ne bude dovoljno kao sto je vecini :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Novembar 23, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma ni da li trosi ni koliko ima, a mislim da ne bi trebalo da trosi posto nema ni trunke dima iza, e sad da ga upalim pa da vozim ali sta ako nema ulja???? nema ni kod mene trunke dima iza al ulje uvek negde misteriozno nestane pogotovo kad je pred zamenu a i slinavi malo tu i tamo, sta da mu radim Kad zafali dolijem trunku i ORANJE Kada si zadnji put menjao ulje? Menjao sam odnosno sipao pre 3 meseca, nemam sajlu zbog sm tockova ali ne verujem da sam napravio vise od 1500 km, sipao sam mu motul 5100 15-40 mozda mu ne odovara to ulje....sta vi sipate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio 20w-50 ! i to uglavnom koriste za XT... barem sam tako cuo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Novembar 23, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan To je mineralno 20-50? i u manualu pise 20-50 cini mi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Novembar 23, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 20w50 je full sintetika u manuelu preporucuju i druge gradacije, a sve u zavisnosti u kojim podnebljima tj. temperaturnim uslovima se motor koristi. nepostoji neka 100 preporuka ali neces pogresiti sta god da sipas, a u koriscenju ces primetiti sta tvom motoru najvise prija i koje najmanje trosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 23, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim Bardhal PS 20w-50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...