aca-pn 6388 Napisano Novembar 30, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kako podizete Afriku na centralni stender ? Pokusavao sam svakako i sam nema sanse da je podignem. Imam original Hondin centralni kao na slici. Palo mi je na pamet cak i da navarim neku polugu na stender da bi imala veci prekret kad se nagazi nogom, kao sto sam vidjao da neki stenderi imaju. Ima li neko neki predlog ili trik ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aj sad lepo i polako,jel vuces motor ili pretiskas stender nogom kad pokusavas da je podignes, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 30, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan 80% nogom i mala pomoc rukama,svaki motor se dize bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Novembar 30, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nagazim nogom na stender i vucem motor istovremeno, al 230 kg nece gore i to ti je Problem kod ovog stendera je izgleda sto je suvise mali prekret kad se nagazi. I celom tezinom kad stanem na stender nista se ne desava, sem malog izdizanja motora, nedovoljno da se prebaci i stane na stender. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 30, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Vazan je trzaj nogom ,vise nego povlacenje rukama ! Ako mislis da je Afriku tesko podici probaj stari GSX1100F i slicne motore , to je vec kriticno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nagazim nogom na stender i vucem motor istovremeno, al 230 kg nece gore i to ti je Problem kod ovog stendera je izgleda sto je suvise mali prekret kad se nagazi. I celom tezinom kad stanem na stender nista se ne desava, sem malog izdizanja motora, nedovoljno da se prebaci i stane na stender. Posto ne mozes da ga dignes na stender, daj ti lepo meni taj centralni a ti ga drzi na copavoj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam isto tako moju afriku dizao najnormalnije,,,nagaz nogom i dignem cas posla, ??? ??? ??? mozda nesto nije tu kako treba,podmazano ili sta vec..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nagazim nogom na stender i vucem motor istovremeno, al 230 kg nece gore i to ti je Problem kod ovog stendera je izgleda sto je suvise mali prekret kad se nagazi. I celom tezinom kad stanem na stender nista se ne desava, sem malog izdizanja motora, nedovoljno da se prebaci i stane na stender. Posto ne mozes da ga dignes na stender, daj ti lepo meni taj centralni a ti ga drzi na copavoj ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 30, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Treba da probate Ruskog IZ-a da dignete, pa da shvatite sta je muka ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Novembar 30, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nagazim nogom na stender i vucem motor istovremeno, al 230 kg nece gore i to ti je Problem kod ovog stendera je izgleda sto je suvise mali prekret kad se nagazi. I celom tezinom kad stanem na stender nista se ne desava, sem malog izdizanja motora, nedovoljno da se prebaci i stane na stender. Posto ne mozes da ga dignes na stender, daj ti lepo meni taj centralni a ti ga drzi na copavoj ;D Ti si resio da imas na svojoj neki deo sa moje afrike i to ti je ;D Interesuje me vi sto lako podizete afriku da li imate isti centralni kao moj ili neki drugi tip ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma isti takav samo ga dizemo saleve strane motora a ne sadne s koje si ti slikao ...nagazis nogom,i guras zadnji kraj motora jednom rukom,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Novembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Aco, da nije tvoja kilaža razlog što nemo'š da podigneš Africu? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Imas nesto kao stiklicu (navaren komad metalne lajsne u vidu trugla na dnu) na lijevoj nozici stendera. Treba snazno da nagazis taj deo na dole i da cimnes Afriku unazad. Ti je ukratko recept. Kad budem stigao slikacu da utvrdis da li je isti stender kao tvoj. Toni iz BN (atomski mrav na forumu) je navario komad sipke na lijevu nozicu stendera pod uglom od 90 stepeni. Posto je duza poluga, mnogo je lakse. Toni, ako citas ovo postavi sliku da ljudi vide, da ne iscasim prste objasnjavajuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nagazim nogom na stender i vucem motor istovremeno, al 230 kg nece gore i to ti je Problem kod ovog stendera je izgleda sto je suvise mali prekret kad se nagazi. I celom tezinom kad stanem na stender nista se ne desava, sem malog izdizanja motora, nedovoljno da se prebaci i stane na stender. Posto ne mozes da ga dignes na stender, daj ti lepo meni taj centralni a ti ga drzi na copavoj ;D Ti si resio da imas na svojoj neki deo sa moje afrike i to ti je ;D Pa kad tebi to sve bez veze stoji na motoru i ne znas da iskoristis BTW nakaci nosace bocnih kofera i bice ti duplo lakse da je dignes na centralni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam drugaciji centralni SwMotech, kao ovaj na slici Nije bas lako da se digne, pogotovo sa punim rezervoarom, ali uspevam. Kad sam letos bio u Albaniju, pukla mi je prednja guma na makadamu, na nizbrdici, i cak sam tako uspeo da je dignem sam, sa sve punim bocnim koferima, ali to su bili nadljudski napori ;D Ja stanem sa leve strane, stanem na onu sipkicu sto je zavarena pod ugolom od 90 stepeni, levom rukom uhvatim poprecnu sipku na volanu, a desnom za drzac od suvozaca. Nogom uprem iz sve snage na polugicu, volan vucem ka sebi, a desnom rukom na gore. Secam se da smo dizali jednu Afriku na centralni, pretovarenu, sa Touratech centralnim stenderom, i to je bolo pre lako. Verujem da sama konstrukcija stendera utice na loakocu dizanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce ovaj video da pomogne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Tishh, isto ko sto sam ja opisao, samo sto BMW neam precagu na volanu. Sta ces, enduro u pokusaju, slabom ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Tishh, isto ko sto sam ja opisao, samo sto BMW neam precagu na volanu. Sta ces, enduro u pokusaju, slabom ;D ;D ;D Sve si lepo opisao. Ima bmw precagu al' k'o da nema... Sta cu kad sam kao sumski patuljak, perolaka kategorija. I sa bmw-om se borim... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan E jbga, velik GS 1200 je nema, pa sam mislio da nema ni ovaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slabi ste u ruke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Novembar 30, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja stanem sa leve strane, stanem na onu sipkicu sto je zavarena pod ugolom od 90 stepeni, levom rukom uhvatim poprecnu sipku na volanu, a desnom za drzac od suvozaca. Nogom uprem iz sve snage na polugicu, volan vucem ka sebi, a desnom rukom na gore. E ovo je pravi savet, potpuno isti sam nasao i na xrv.org Sad idem iz garaze, probao i odusevio se. Na ovaj nacin se neverovatno lako podize na stender, 3-4 puta sam je podigao i nema umora. Bravo Dane !!! Znaci nije problem u snazi, nego u tehnici Mada snaga da jednom rukom podignem motor, a drugom odvijem tocak mi ne bi bila na odmet, al je nemam ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja stanem sa leve strane, stanem na onu sipkicu sto je zavarena pod ugolom od 90 stepeni, levom rukom uhvatim poprecnu sipku na volanu, a desnom za drzac od suvozaca. Nogom uprem iz sve snage na polugicu, volan vucem ka sebi, a desnom rukom na gore. E ovo je pravi savet, potpuno isti sam nasao i na xrv.org Sad idem iz garaze, probao i odusevio se. Na ovaj nacin se neverovatno lako podize na stender, 3-4 puta sam je podigao i nema umora. Bravo Dane !!! Znaci nije problem u snazi, nego u tehnici Mada snaga da jednom rukom podignem motor, a drugom odvijem tocak mi ne bi bila na odmet, al je nemam ;D ;D Pih, a taman sam se obradovao da sam nasao polovni stender Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Novembar 30, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nece te, pa nece Al ne gubi nadu, treca sreca ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Novembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jes', Aca je veverica.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Shejtane, a da menjash XENU za stender ? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...