SasaHusqvarna 0 Napisano Novembar 30, 2008 U prolazu, 7 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko mozda prodaje polone gume za supermoto,ili neko zna gde mogu da se kupe...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Novembar 30, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su trkacke SM gume. Nisu za cestu nikako, jesi li siguran da ti bas to treba ili neka pogodna cestovna SM guma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SasaHusqvarna 0 Napisano Decembar 1, 2008 U prolazu, 7 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan OK hvala...ja sam mislio da mogu i za obicnu drumsku voznju...imas neki predlog koje gume da uzmem??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 1, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje performanse na cesti i stazi daje Michelin Pilot Power 2CT (ili obicni Pilot Power) Za sve uslove su dobre: Bridgestone BT-90 Pirelli Diablo Corsa E da, i Continental ima odlicne SM gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SasaHusqvarna 0 Napisano Decembar 1, 2008 U prolazu, 7 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti puno na ovim informacijama....pozzzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Decembar 2, 2008 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje performanse na cesti i stazi daje Michelin Pilot Power 2CT (ili obicni Pilot Power) Za sve uslove su dobre: Bridgestone BT-90 Pirelli Diablo Corsa E da, i Continental ima odlicne SM gume... Evil_Zo jesu li dobre Metzeler racatek K3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 2, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Za supermoto ne idu gume kao za danasnje r-ove, znaci treba gadjati gume koje su ciljno za to napravljene - to je zato sto se gume za r-ove prave sa cvrscom smesom koja se teze greje, tj. zagreje se ali pri vecim brzinama/opterecenjima. Posto su supermoto motorcikli laganiji i sporiji, bira se guma koja se brze greje, sa meksom gumom. Continental ContiForce SM (obavezno ova SM varijanta, jer imaju i obicne ContiForce) su odlicne gume (ja ih nisam vozio, ali Boban je izmenjao dosta prosle i pretprosle sezone i kaze da mu one super drze i ponasaju se, vozi ih i na stazi i zadovoljan je. Brzo se ugreju, dobro drze. Eto...to je mozda trenutno best buy za Supermoto motorcikle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 2, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Shesti, to je taj Continental.Vozili smo sa Bobanom, on sa tom gumom leti! Pored njega, specijalno za SM je pravljena i Bridgestone BT-090. Ja je imam na mom motoru i dobra je. Vidim da je KTM ugradjivao na 690SM Prestige modelima Metzeler Sportec M3 gume, a sada na njih stavlja Dunlop Spormax GPR Alpha 10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 2, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Imao je i Pantohcrator na svojoj Husqvarni fabricki neku Pirelli cini mi se, drzala je kao lepak, ali je zadnja pokazala konce (doduse sa njegovom tezinom i nacinom voznje ;D) vec posle 1500km...ako ovo procita, mogao bi da se javi i kaze koja je bila...isto extra drzi guma, jako mekana... E...da...ko bas zeli slikove, ali homologirane za ulicu, postoje Maxxis Goldspeed Pre-Cut Supermoto gume, i one su road-legal....znaci klasicna slik guma isecena (napravljeni kanali) za supermoto. Isto odlicna guma, jako dobro drzi, imao ih je moj drugar na svom motoru...to je vec ko zeli ekstremne performanse...mnogo veci uglovi obaranja...npr. prednja guma je umesto 20/60-17 - 120/80-17. Evo artikl o njima...a sigurno ima jos na netu, nego ja na ovo prvo nabasao : http://www.vancouversupermoto.com/page.php?id=38 Ja vec tri godine vozim Heidenau supermoto gume sa kisnom sarom (i isto trkackim profilom), i relativno sam zadovoljan...na stazi lepo drze, brzo se zagreju, i ko hoce da povremeno sidje sa puta (ja sa njima vozio 2 vikenda po pescari sa kroserima ;D) - idealan izbor. Da, inace, radi se o Heidenau Super Rain gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 2, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Imao je i Pantohcrator na svojoj Husqvarni fabricki neku Pirelli cini mi se, drzala je kao lepak, ali je zadnja pokazala konce (doduse sa njegovom tezinom i nacinom voznje ;D) vec posle 1500km...ako ovo procita, mogao bi da se javi i kaze koja je bila...isto extra drzi guma, jako mekana... To je ova odozgo sto sam naveo, Pireli Diablo Corsa Odlicna je to guma, bas, ali Michelinovi puleni su u toj klasi i dalje komad bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 31, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam jedno vreme svog SM-a vozio na Pirelli MT 60 R i bio sam prezadovoljan. Moja voznja je daleko od ekstremne, ali sam ja prilicno tezak i bar 50% deonica su cinile ulice sa velikom kolicinom peska i sitnog sljunka preko asfalta. I pored toga motor se ponasao sjajno, sve do predjenih 3000km, kada je zadnji tocak poceo sve vise da bezi, mada je sara i tada delovala solidno. Ubrzo sam zadnju gumu zamenio sa Dunlop Sportmax Mutant, ali ona u paru sa mojom slabom vozackom vestinom nikako nije mogla da pridje Pirelli-u na onakvim podlogama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladislav 0 Napisano Februar 1, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Šašinci Motocikl: Qingqi 200 GY Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod SM guma vozim kineski SM (kao na avataru) koji ima specificnu velicinu guma: 110/70 i 130/70 na 17 inca felnama. Jel imaju neke bolje gume ovih dimenzija i koliko kostaju. Unapred hvala pozz Vlada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ima. Pirelli proizvodi odlicne gume za tu dimenziju, a u domacoj varijanti imas prilicno dobre Savine gume (mislim da je zadnja npr negde oko 40e) - znam cak i ljude koji su sa tom gumom vozili trke 125-ica... Ne mogu tacno da se setim koja je guma u pitanju, pogledah sad na net-u i mislim da je Sava MC 25, ali imas je kod onog cicice sto prodaje delove za Tomos i drugo razno na Buvljaku na Novom Beogradu. Mozes sa njim da se konsultujes, mislim da ima format za zadnu, a nisam siguran za tu prednju 110, to mozda da potrazis negde drugde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 1, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj Pirelli Scorpion Sync, ako ima u toj dimenziji, to je guma koju trazis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nema ta guma, ali ima Pirelli MT 75 prednja u toj dimenziji...te gume se montiraju na Yamahin XT125 supermoto, i jos na dosta tih malih supermota fabricki, tako da bi trebalo da je to ok izbor ( a i gledao sam mekocu i kako se trose, meka guma i dobro drzi)... Ovo kazu za nju na sajtu: Conventional tire for sporty use of small and medium displacement bikes in all weather conditions Eto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Februar 1, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ima diablo u 110/70. Za zadnju ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da on pre trazi one iznad, jer su kljucne reci "small and medium displacement bikes" . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladislav 0 Napisano Februar 1, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Šašinci Motocikl: Qingqi 200 GY Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Jos cu se malo raspitati i valjda cu naci pravu kombinaciju za sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Februar 1, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da staviš biće čudo u odnosu na te plastikanere koje ima fabrički. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da staviš biće čudo u odnosu na te plastikanere koje ima fabrički. ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladislav 0 Napisano Februar 2, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Šašinci Motocikl: Qingqi 200 GY Prijavi odgovor kao problematičan I to sto kazes. :D:D:D:D:D:D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod SM guma vozim kineski SM (kao na avataru) koji ima specificnu velicinu guma: 110/70 i 130/70 na 17 inca felnama. Jel imaju neke bolje gume ovih dimenzija i koliko kostaju. Unapred hvala pozz Vlada Mislim da je ovo dobitna kombinacija za tvoj motor!!!!! http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/motorcycle/themes/motorcycletires/supermoto/twist_sm/twistsm_en.html Kombinacija 110 - 130 mi ne sluti na dobru upravljivost!!!! 100-130 je bolje sigurno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladislav 0 Napisano Februar 3, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Šašinci Motocikl: Qingqi 200 GY Prijavi odgovor kao problematičan Pa to su fabricke dimenzije. Jel mislis da ce manja prednja guma moci na istu felnu? Vidim da je ova prednja 80 a zadnja 70 opet jel ima to neke veze ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 3, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih tu ipak stavio fabricke dimenzije. Tako je motor projektovan i u tim slucajevima je najbolje nista ne mijenjati. P.S. Do duse, to je kinez, kod njih nije toliko novca ulozeno u razvoj tako da je ta sirina najvjerovatnije projektovana tako cisto iz estetskih razloga. S toga, mozda i nece biti problem i ako stavis uzu gumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Te gume na kinezu nemaju veze sa dimenzijama koje pišu na njima, mnogo su deblje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...