Jump to content

Moto Zajednica

SS vs Tour na tour

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Dilema....nesto ala Hamlet, toBorNotoB,...ili kako da udje, a da ne udje....:)

Znaci, kao sto je vec svima poznato, ja planiram mastam da idem na tour od Holandije do mozda cak Crne Gore, kroz HR, BiH i SR.

Pored raznih prepreka, kao "kuda je najljepse" ili "nema nikog da mi se pridruzi", dvoumim se i oko izbora motora. (posto imam dva)\

Primarni (ljetni), CBR929, je relativno bling bling, u jako dobrom stanju, stalno tetoshen i ide kao mahnit, lezi kao palacinka  i vrrrrlo je pouzdan.....sunce tatino

Secundarni (zimski), XJ900,  postoji samo zbog prakticnosti zimi:

-nema lanac !!!

-sav je sheban = nema brige (pad, kradja, sudar) nema zakljucavanja sa 100 brava

- nema pranja

- jeftine gume

- sjedi vozi i to

- nema soli na CBR-u

- sjedi se uspravno, sto je kroz guzvu blagoslov, (ako imate 60 km guzve ispred sebe)

Znaci, da se vratim na "udje ne udje", ja bih najradje sa CBR-om, ali se bojim da mi na pola puta ne popucaju ledja, dupe, zglobovi i ostalo....

Sta vi mislite? Da li ima SS tourera sa iskustvom na duzim stazama u "lezecem polozaju"? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Izvini sto me mrzi da sad trazim, ali imas u rubrici Putovanja, negde na pocetku, pre par godina, Luka je isao sa, mislim bas CBRom negde do Slovacke, Ceske, jbm li ga, slicna kilometraza kao ovo sto ti planiras.... pa mozes procitati. Koliko se secam, nista mu nije falilo.

Izvini sto me mrzi da sad trazim, ali imas u rubrici Putovanja, negde na pocetku, pre par godina, Luka je isao sa, mislim bas CBRom negde do Slovacke, Ceske, jbm li ga, slicna kilometraza kao ovo sto ti planiras.... pa mozes procitati. Koliko se secam, nista mu nije falilo.

Ovo sto su oni uradili je otprilike kako sam ja to zamisljao. Idealno.

U svakom slucaju jedna briga manje. Definitivno CBR!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

To što ti tražiš/pitaš, već se nalazi u tvojoj glavi. Svačija je glava drugačija i svakog dupe drugačije boli na CBR-u. Znači, put pod noge i CBR-a pod dupe, a najlakše se vratiti posle X kilometara ako ne ide...

• U prolazu, 53 postova

Zašto svi komplicirate na udobnosti motora? Pa jesmo bajkeri ili razmaženi direktori u skupim S klasama merđe ili A6,A8 Audija?

Ja ove godine na svojem R1 prošao Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku,Bosnu, bio s njime na moru...Jedini problem koji mi je s njim bio na tim putovanjima je UDOBNOST NOVČANIKA;D  pa ako druge godine bude sve po planu bit će Grčka, Turska...

I zato ljudi nemojte voziti od birtije do birtije ;D i tražit izgovore da motor nije predviđen za putovanja , već ako ima para i benzina samo gaaaass..

http://www.pashnit.com/forum/showthread.php?t=19264

Nisam citao sadrzaj linka, ali cenim da ce biti nesto korisno.

Skoknuo sam malo, covjek ima slican"problem": Kako prepraviti R1 za duza putovanja sa djevojkom iza?  ;D

Neko mu je predlozio da podigne spigla na dizalicu, odsarafi R1 i ubaci FJR ispod.  ;D schater.gif

Znaci, sve u svemu, nece puno da me boli.  ;D

• U prolazu, 53 postova

Kolega ti ne mora puno toga mijenjeti. Ono što sam ja morao mijenjati zbog cure koja je stalno na putu sa mnom na R1 je auspuh. Jednostavno staviš neki malo glasniji od serijskog i ne čuje se prigovaranje i zanovijetanje sa zadnjeg sjedala ;D a brzina naravno da mora biti žešča jer na sport motoru bole šake i leđa ako voziš polako, to svi znamo ;D

-a sad ozbiljno-ja na svom imam visoku tank torbu, i bočne torbe  i sve je ok čak i pri većim brzinama oko 200 km/h

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja