OldSchool 6 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Restauriram motor iz 1938. U pitanju je NSU OSL, a evo slika odakle sam poceo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zeleo bi da dodam da je motor rastavljen do zadnjeg srafa kako masina tako i ram. Evo jedne zanimljivosti pri rasklapanju rama naisao sam na dinar iz 1938 koji je bio zaglavljen izmedju nogostupa kao odstojnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Novembar 27, 2008 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na entuzijazmu , samo treba procijeniti isplativost restauracije . Koliko se da vidjeti motor je u vrlo lošem stanju , možda se može naći bolja osnova , da bi se imao za šta uhvatiti i kasnije bi trebalo manje djelova . U svakom slučaju kapa dolje jer za ozbiljnu restauraciju treba na prvom mjestu dosta ljubavi pa tek kasnije vremena , živaca i novca . Drugarski pozdrav iz PG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 27, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mislim da imam od njega jos uvek negde po tavanu,,prednju viljusku,,volan i jos po neki delic,,,, :) davno ga rasturih u parcice,..,.,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Novembar 27, 2008 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako ovo uspes , car si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi nem mozete da verujete kako je motor ispao nisam rekao da je vec sklopljen, stigao sam do menjaca, slike sklopljenog motora cete dobiti narednih dana ali sam siguran da ne mozete ni da predpostavite kako izgleda sada. A sto se tice kako je izgledao kad sam ga kupio mogu da kazem samo da sam krio od zene zasta sam dao pare. Videla je motor tek posle farbanja. Restauraciju sam poceo od motora koji je prvo restauriran i generalno sredjen, ram je rastavljen do zadnjeg srafa i peskaren a onda tecni cement kit pa kit pa podloga pa farba pa lak. Evo slika bloka motora posle desetak ciscenja i odmascivanja faminom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 27, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred, imao sam istog takvog, vozio ga tri godine . Trebalo bi da imam negde pumpu za ulje , ako zatreba kazi pz da kopam po podrumu ! Moj je bio 50-to godiste . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast majstore! samo napred.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 28, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pocetak sklapanja i izgled dekle primarnog prenosa kad sam je nasao i posle mukotrpnog smirglanja i poliranja, montirane na motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da si pravi majstor . Ovo sto si krio od zene je moglo dok nisi dosao do faze da moras da delove drzis u dnevnom boravku . Sad nema gde moze samo da se nervira . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 28, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos nekih slika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan nemam reci,svaka cast majstore! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Novembar 28, 2008 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kakva lepotica :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Novembar 28, 2008 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je izvanredno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 28, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo slika pre pocetka restauracije samo da se vidi da se mogu restaurirati i motori u vrlo losem stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Moj komsija veliki ljubitelj starih motora ,ima nekoliko komada u delovima ,poceo je da radi masinu a sa ramom ce se pozabaviti malo kasnije,inace on je ja mislim desnu deklu(onu na kojoj pise NSU ,morao da lije jer nije mogao da je nadje duze vreme)Inace pri kraju je resturiranja NSU konzula iz 193i neke pitacu ga za dozvolu da ga slikam pa da okacim ovde.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Blo bi super da okacis slike, NSU Konzul 2 od 500 kubika je jedan od najlepsih motora pogotovu predratni koji nose oznaku OSL 500 a ako konzul su poceli da ih proizvode posle II svetskog rada i konzul 1 i 2 imaju teleskopske viljuske jedinica je 350 a dvojka je od 500 kubika, a to sto ima tvoj komsija ako je pre II S.R. to je NSU OSL 500 a ima ga i u verziji 600 i on ima cevastu viljusku napred, to je po meni najlepsi oldtajmer. P.S. vidi ako se komsija oladio za njega rado bi ga kupio da nastavim restauraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore-svaka cast!! P.S.Da nemas rezervoar viska ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam ali sam trazeci delove naleteo na rezervar u Leskovcu kod nekog tipa nazalost sam izgubio kontakt raspitaj se malo tip je automehanicar koji ima neke delove po gajbicama izmedju ostalog i rezervoar, inace iz iskustva, nalazenje rezervara od OSLa nebi treba da ti bude problem posto ih ima. Da nemas ti nesto od delova za osla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Novembar 29, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan kapa dolje majstore! zanimljivo...vecina rstauracija zavrsi u crnoj boji sa zlatnim/bjelim linijama zasto? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po meni cilj restauracije je vracanje u fabricko stanje, pa se i ja trudim da mu vratim izgled kako je izgledao, a sto se tice crne boje i zlatnih sivih pruga stvar je u tome sto je nekad vecina motora bila farbana u crnu boju ako se ne varam tridesetih cetrdesetih i pedesetih su uglavnom izlazili crni motori i naravno ratne serije u zelenoj boji. A sto se pruga tice po meni najlepse stoje zlatne samo ja nisam mogao da ih nadjem pa su dosle sive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam ali sam trazeci delove naleteo na rezervar u Leskovcu kod nekog tipa nazalost sam izgubio kontakt raspitaj se malo tip je automehanicar koji ima neke delove po gajbicama izmedju ostalog i rezervoar, inace iz iskustva, nalazenje rezervara od OSLa nebi treba da ti bude problem posto ih ima. Da nemas ti nesto od delova za osla? Nemam, ja vozim MZ-a koga sam prepravio u bobber-a. Vozio ga tako proslu sezonu pa ga nedavno ponovo prepravljam...Jedna od prepravki (citaj: zameni) je i drugaciji rezervoar. Imas vise o mom motoru u MZ svetu...(da ne stavljam sada link da ispadne da ti kradem temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
napalm 0 Napisano Novembar 30, 2008 U prolazu, 12 postova Lokacija: ZA Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da imam cast da poznajem doticnog gospodina licno, odacu Vam par informacija o njemu............. Naime doticni je ove godine kupio svoj prvi motor, suzuki marauder 125, a onda ga je obuzela manija kupovine starih "krseva" (bar sam ih ja tako tretirao ;D ;D), tako da ovaj OSL je samo uvod u pocetak njegovog rada, a kako je poceo ne bi me zacudilo da uskoro postavi i svoj sajt......... P.S. Samo da ga u medjuvremenu ne nahvata zena :D :D ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Decembar 1, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Po meni cilj restauracije je vracanje u fabricko stanje, pa se i ja trudim da mu vratim izgled kako je izgledao, a sto se tice crne boje i zlatnih sivih pruga stvar je u tome sto je nekad vecina motora bila farbana u crnu boju ako se ne varam tridesetih cetrdesetih i pedesetih su uglavnom izlazili crni motori i naravno ratne serije u zelenoj boji. A sto se pruga tice po meni najlepse stoje zlatne samo ja nisam mogao da ih nadjem pa su dosle sive. pastelno zelena,pastelna plava,blijedo plava,slonova kost,crvena nesto poput ove vespe zelene... http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/index.asp?nav=vozila〈=2&tip=2 plava http://www.oldtimerklub-rijeka.hr/index.php?option=com_hotproperty&task=view&id=94&Itemid=99999999 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...