Jump to content

Moto Zajednica

sta planirate da uradite tokom zime na vasem voljenom motoru?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

MZ-u ne treba nista, ok je. Suzukija cu da prefarbam u istu boju, zamenim filter ulja i ulje, promenim obe gume i prekontrolisem plocice i pakne ( mada dobro koci ) , al sve to tek posle akcije " deda mraz NS " .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

* zamena svih filtera i ulja

* zamena iskrivljenih rucica kocnice i kvacila

* zamena lezajeva prednje viljuske

* zamena prednjeg diska i plocica

* stelovanje ventila i karburatora

* izrada ili kupovina roll bara

* montaza night breaker sijalice u prednji far

* farbanje

* moguca zamena ili dogradnja vizira

* moguca zamena bocnih kofera

* moguca izrada nosaca prednjih torbi uz rezervoar

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

..... neznam dali ću ove radove završiti za kalendarsko trajanje zime ali vredi probati  :D

menjam sve lance i lančanike u samom agregatu kao i karike. Možda neko kaže da za to ne treba ni nedelju dana pa ako ima takvih voleo bi da mi to i demonstriraju  :D :D

post-4946-12879011565687_thumb.jpg

post-4946-1287901156622_thumb.jpg

post-4946-12879011567053_thumb.jpg

post-4946-12879011567575_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 423 postova

Nosac tablice gume bi trebalo da menjam i plocice mada mislim da cu to uraditi u 2/3 sezone zato sto ih ima jos malo:-)(mora da se stedi),Razmisljao sam da stavim subcowling dole video sam da brkka ima ali se razmisljam jos.Ostalo ne bi dirao:-)I da pod obavezno ako bog da bar duplo vise predjenih kilometra nego ove godine:-)

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Do da tako to nazovem "pocetka sezone" na motor treba da mi cucne(oj sto sam se obradovao kada sam vid'o da ima)pokazivac za temperaturu tecnosti mali digitalni sa plavim becklight-om"koso" sa sve termo davacem 55€,onda(ljudi mi se smejali sto sam tako to nazvao.Gear -meter,djirometar-pokazivac stepena prenosa)dali ce isto biti "koso" ili "SureShift-ov"zavisi od cene Koso-a,SureShift kosta u luis-u 139€,onda mali "hugger"ili ti unutrasnji blatobran,kao sto mi je na slici avatara(stim sto je to uradjeno u PhotoShop-u)e sada da li cu ici na Crno-Crvenu kombinaciju,ili Chrom-crnu,to cu jos da vidim,ali izgleda da ce ipak biti Chrom-Crna,jer iz luisa mogu da narucim nefarban blatobran,a i pokazivac stepena prenosa ima Chrom kuciste,a i generalno mnogo vise ima tih Gadget-a narocito u Luis-u koji su u Chrom varijanti,to znaci da cu i sediste da presvucem metalic sivom vestackom kozurom(ali preko originalnog,to sam vec dogovorio sa jednim tapacirerom,covek je vrhunski majstor,mo'z da ti presvuce,shalhebnu)

Nazad jos Smoked,led svetlo,I Izduv,ali to je vec pitanje,koje me najvise muciu smislu,koji staviti,ima ih mnogo,na Youtube-u sam video neki Firetong,prelep mali izduv za Novog Bandita,u Fazonu Lule,sa carbonskom kapicom,(dugacak je ,da bukvalno za carboncap,prelazi liniju zadnjeg fuzastera)ali ono sto je problem uopste nisam mogao da pronadjem na net-u neki Home-Web,oni su izgleda neki brazilski proizvodjaci,ali ..uglavnom ko hoce moze da pogleda na You -tubu ,ukuca Suzuki Bandit 650s Exhaust Firetong,i to je to.Onda i LeoVince,ima prelepe izduve,a opet ja bi najpre uzeo provereno za suzuki Yoshimuru,nisam pametan.Eto to je to (uglavnom)naravno uz izduv ide i visoko protocni vazduh filter,,

post-5183-12879011758626_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Da ih ispoliram, nabavim retrovizore, zamenim gume i na Hondi i Suzukiju (za dunlop gume za oba motora treba da izdvojim oko 450 - 500 evrica  :o )Hondi generalna :D

Suzukiju samo svecice,ulje, filter za ulje i to je to

• Svrati ponekad, 471 postova

planiram da pazarim TA PD10, a posto suzanu ostavljam juce sam uzeo da je spremam za sledecu sezonu, nastelovao sam ventile (konacno sapuce), dotegao spaner lanca kontratega. za prolece ostavljam zamenu ulja i filtera, a sad preko zime cu zameniti lezajeve volana i mozda prednje plocice (kad vec skidam tocak mogu i plocice i da ih nadjem u katalogu). Sve ostalo dok ne crkne necu ni da pomislim da diram, lepo kazu ljudi, dok ne crkne ne treba cackati

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Sve sto je moglo da se rastereti sa relejima,sam uradio(termoprekidac,sirena,kratko/dugo svetlo,stop svetlo),sagradio sam jednu malu miksetu da mogu da prikjlucim mp3 player,gps,mikrofone i fm radio.Ugradio sam radio,promenuo ulje i filter,nove gume su kupljene,treba ih jos zamenuti.Menjacu jos i antifriz i filter za vazduh.I naravno nove su i svecice.Na prolece kupujem i nov akumulator,i sezona moze da pocne :)

• Hronični Motociklopata, 7383 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Pa ako bude kinte, trebalo bi da dobije novu farbu (metalik crna) ,malo poliranja, hromiranja....i ono standardno, servis ulje,filteri.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Planiram da se vozim na njemu  ;D ;D ;D ;D

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Da mu stavim kofer, nosac i slajdere. Onda da ofarbam ogrebotine i tank. Jos uvek nisam odlucio da li da ostane siv ili da ga farbam u crno. Jos par sitnica...

• U prolazu, 41 postova

sta ja ne planiram da uradim na svom motoru... :)moji planovi su poceli jos pre 2 meseca...podigao sam fozastere,skinuo bregaste(cekam pogonski lanac u motoru),skinuo sve sto mu ne treba:zadnji deo rama,ventilator,prekidace..pravio nosace od aluminijuma...jos mi treba racing instalacija(to cu da maznem caletu ;D ;D ;D),planiram da mu podesim bregaste za sl sezonu...nema kraja,svaki dan mi padne nesto novo na pamet. :D :D

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Gilera GP800

pff.. .ja  sam vec polako pocheo.. sad farbam i niklujem neke plastike, i neke detaljcice , poliram ne ofarbane plastike, stavljam kit, za pochetak prvo cilindar,klip i shta vec ide uz to i auspuh, a kasnije i kvacilo i mulivator, perem ga do najsitnijih detalja, i onda u neku vakumiranu sobu gde nema ni malo prasine  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja cu mom da uradim neku voznju preko zime. U sred leta sam mu sredio motor, stavio nove gume i kocnice i rolnice, mozda mu jedino zamneim remen i ulje u menjacu, mada to mogu bilo kad. Posluzio me 20 i neku hiljadu, neka posluzi jos toliko i kacim ga o ekser na zidu u mojoj sobi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja