Totomoto 102 Napisano April 29, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi sitna intervencija na retrovizoru. Naime, od vibracija pojeo se navoj za šraf i sada retrovizor ne mogu da pritegnem za nosač. "Vergla" u prazno. Bilo bi potrebno ubaciti hilznu veće čvrstoće i napraviti novi navoj tako da se ne menja dimenzija navoja. Nadam se da sam dobro objasnio. Iz predostrožnosti isto bih uradio i na drugom retrovizoru. Gde bih mogao ovo da uradim u BG? Promenio April 29, 2022 član Totomoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swift021 58 Napisano April 29, 2022 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba tu mašinska obrada, to bi trebao da zna svaki mehaničar. Nareze novi navoj, ubaci helikoil, šraf ostaje isti.Možeš i sam, ja jesam, imaš na YT - HeliCoilSent from my moto g(60) using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano April 29, 2022 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Jedan malo jednostavniji predlog: Narokaš varove po starom navoju, obrusiš, narežeš novi navoj i vozi miško, doduše treba ti aparat za varenje, brusilica i ručna nareznica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Totomoto 102 Napisano April 29, 2022 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je što nemam ništa od potrebnog alata. Zato tražim nekog ko ovo može da mi sredi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swift021 58 Napisano April 29, 2022 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX Prijavi odgovor kao problematičan Jeste malo pipavo, ali je lep osećaj kada sam popraviš. Mehaničar će ti uzeti barem 10eur po rupi, a ceo set za HeliCoil (za sve veličine navoja, potrebnim alatom i gomilom umetaka) možeš naći za 40tak eur. Pa kako hoćeš. Sent from my moto g(60) using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Maj 10, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Teflon traka ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6565 Napisano Maj 10, 2022 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Može, uz Oče naš...al' original. Ima modela gde ide i levi navoj, što je malo teže rešiti. HeliCoil (ili alternativa drugog imena, pošto je patent u pitanju), je sjajno, dugotrajno rešenje. Najjača stvar kod njegovog korišćenja je da, tamo gde je to moguće, vraća originalni navoj, uz mogućnost da se ceo sklop (ili šta već) ponovo steže na propisanu silu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...