Jump to content

Moto Zajednica

MZ ETZ 250

Recommended Posts

• Drug član, 3032 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Uslužni oglas, za drugara koji bi nešto hteo, ali da ne košta i da ne traži vreme... I onda se ja podmećem.

Zapušten, tužan MZ traži nekog ko bi ga sredio. Sve treba da se radi, ovako ili onako. Mašina pali, radi ide, koči samo zadnja kočnica, pošto ne radi pumpa (originalna). Menjač zeza zbog kvačila (verovatno) jer treba da se zameni sajla i da se stavi ona sa štelovanjem. Izgled... Procenite sami.

MZ01.thumb.JPG.9b68e64f5d20296dad2f9b0852db7987.JPGMZ02.thumb.JPG.e50ea58de90f549e12445e7e3fa8e68a.JPG

MZ03.thumb.JPG.059765acde9043114f1d5566f2b0ef9d.JPG

MZ04.thumb.JPG.bb7f9482232e664d00344190b0182e63.JPG

MZ05.thumb.JPG.93468b0c2b664100ff1d6de8ce5b9ed8.JPG

MZ06.thumb.JPG.9d7b8a04d344c7b3b219b0acaa647c53.JPG

MZ07.thumb.JPG.55f219f7571fb70e24b68700c9d0c7be.JPG

MZ08.thumb.JPG.996dfa907eaa425724aaa658c69613a9.JPG

A ovakvu retardiranost odavno nisam video...

Auspuh vezan za zadnju viljušku. Lepo radi.

MZ09.thumb.JPG.ab79be7f902d6d9c74f73b5b7b52097e.JPG

Ako slavina pušta, zalij je tečnim metalom...

MZ13.thumb.JPG.927fb793e21488897037a5e7f8a972e3.JPG

Naprsla dekla? NEma frke, silikon rešava problem.

MZ10.thumb.JPG.bd3847f29c5d8742fea13af1490e3287.JPG

Žičke bi trebalo da se pretresu.

MZ11.thumb.JPG.ac2931febae755622a67c80ba620a0f2.JPG

Ima nov ACC

MZ12.thumb.JPG.e2242a2bbdc7d091df12063d10d95aad.JPG

Napravio spisak svega što mora da se radi. Mrzi me da kucam, ali sam računao da treba oko 200-300 e u delovima, bez auspuha i guma. 

Piša na svakom mogućem mestu, osim između polutki (bar koliko vidim). Ulja za menjač nemam pojma koliko ima, nisam dolivao da mi ne curi više. 

Karburator sam očistio, trebala bi mu nova iglica, sigurno. Ostalo... šta znam. Sakako ga treba srediti još malo.

Kupljeni su i stavljeni: dihtung lončeta karburatora, sajla i kompletan mehanizam za sauh. Feder kurble ide uz motor. Kupljen je ali nisam hteo da otvaram Pandorinu kutiju i da skidam dekl koji ionako piša. Ne pravi mi se drugi dihtung. 

Da ne bude ovo-ono, evo ga video u kom sam ga tek upalio i provozao u prvoj po dvorištu.

A ovo je video kako ga palim nekoliko minuta posle gore pomenute vožnje :D

Što se tiče cene, nju dogovarate sa vlasnikom. On je rekao 400e pa da spusti. I to ima da spusti :D:D:D . Saobraćajna je kod njega, vlasnik (papirološki) je ovde u kraju, tel. i kontakt sa njim je preko Darka 069/255-1025

Ako imate neko potpitanje, slobodno pitajte mene. Motor je kod mene, ovde može i da se pogleda. PP ili 064/1675-894 Miša. Za cenu, stvarno, samo sa Darkom.

• Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

To je pitanje za milion dolara :D :D :D

Vidi, da volim MZ, ja bih se upustio u sređivanje. Sve mora da se sredi. Mašina... šta znam. Ne deluje mi da je propala, ali to se neće znati dok se ne sredi kvačilo i zvrčanje kurble. Farbanje mu ne gine, kompletan je potpuno (osim šipke auspuha i pokrivke za lanac).

Po meni, treba ga rastaviti i krenuti redom. Znaš kako se restauriraju motori. A može i na brzinu. Otkloniti problem sa kurblom i kvačilom (verujem da je samo sajla u pitanju), srediti prednju kočnicu, auspuh i oko njega, servisirati prednju viljušku, staviti novu bravicu za gorivo i to je to. Još poneka sitnica - automat za migavce kao radi, štop proveriti. Ružan pa ružan, šta ćeš...

A Darko će spustiti cenu, to znamo i on i ja, a i kupac. Treba mu dati ponudu. Ja se tu ne pitam.

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Koliko je stajao? Tj koliko nije paljen?

Moj bivsi mz posle sigurno 6god ne paljenja je odlicno radio i posle 2 meseca aktivne voznje prosvirali semerinzi na radilici, radilica dobila lufta u velikoj pesnici, kvacilo pocelo da spada sa konusa, opsti haos... Ulozio sam kasnije blizu 600e u njega a sve sam sam radio. Ne znam kakve su cene delova danas, ali ovo moze izaci poprilicno skupo.

• Sviđa mi se 1

Koliko znam, vožen je (ko zna kako) prošle sezone. 

Svako detaljno sređivanje motora, bilo kog, nije nimalo jeftino. Posao, vreme je isto za MZ, Tomos, XT... Cena delova se razlikuje. Racimo,  komplet mehanizma za sauh, dihtung karburatora i povratni feder kurble su izašli sa poštarinom oko  2 000 din. Za auspuh mi je rekao da je poslednja cena bila oko 80e. Dalje cene stvarno ne znam. To su novi delovi od nekog lika iz Surdulice. Polovni su valjda jeftiniji. 

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Mislim da je najveći problem za ovakav projekat nabavka originalnih delova... nekada ih je imao Zoran tu iz NS, pokojni Lija je radio kod njega.:'( 

Ja se razmišljam da ga uzmem da bih ga vratio u početno stanje.... 

Kontam da ako bi se motor uzeo u 300-350 eura da bi sredjivanje detaljno sa farbanjem pojelo još 1500eura.... kroz sitnice i krupne stvari koje će iskočiti.

Samim tim je pitanje da li je bolje platiti više za bolju osnovu pa uložiti manje. Ovaj primerak mi deluje jako zapušten i da je sve rešavano "štapa i kanapa" i teraj.

Mišo nadam se da se ne ljutiš što sam ti izofovao oglas... samo sam stavio na "papir" neki svoj tok misli.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Otpadam iz kombinacije. Gledao sam sada na PA, u Čačku ima na oko dobar primerak t.j. kompletan za 1500.... to je bolja osnova za to što bih hteo. Motor koji stoji u garaži kao jedan od dečačkih snova. 

• Podržavam 1

Vlasnik spušta cenu na 300 e, fiksno. Zovite ga, dogovarajte se oko prenosa, cene... Gledanje, paljenje, priča, sok, kafa, pivo, rakija, kod mene :D :D :D 

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja